74
  • tothzozo
    Én nem utálomom a Microsoft-ot csak a Bill Gates-t.
  • assdf
    Izé én meg elirtam. Uhu akart lenni.
  • BiroAndras
    "Én nem fikáznám a windowst, ha mondjuk értelmes memóriakezelése lenne, és nem kéne 2 naponta újraindítani a gépemet"

Nekem most épp 2 hete megy folyamatosan.

"mert nem fér el a barom az 1giga ramban."

Valamelyik bugos program felzabálja a memóriát. A TaskManager megmondja, hogy melyik. Kapcsold be a virtuális memória kijelzést is.

"Ugyanis (laikus winbuziknak mondom), hogy ha egy alkalmazás allokálni akar 120mega ramot, akkor lófaszt se kap, hanem egy minimális területet. És ha azt túlnőtte, akkor megint kap egy kicsit, és igy tovább. + a barom vindóz rögtön írja is ki a vinyóra a memóriatartalmat."

Ez hülyeség. Pontosan azt kapja, amit kért. Csak ha nem használja sűrűn, és másnak kell a hely, akkor kirakja vinyóra.
  • BiroAndras
    "És még hallkabban megjegyzem, a home userre szinte mindenki magasról xarik:) Olyannyira, hogy gyak: az m$ nem örül neki ha warezolják a wint, de a fáradtságot már nem veszi, hogy bármi módon ezt szankcionálja."

Ez hülyeség. Az MS azért nem foglalkozik a warezzal, mert neki csak jó, hogy így is terjed a win. Warez win nélkül a linux sokkal erősebb lenne.
    Az igaz, hogy elsősorban a vállalatokkal törődnek a fejlesztők, mert ők inkább fizetnek, mint a home user. De az MS az gondol rájuk is. Pl. a DirectX vagy a DirectShow nem éppen vállalati célokra készült.
  • vg
    Hát ez a típikus magyar "jajdesajnálommagam" hozzáállás nekem most nem jöttbe, bocsika. Nem foglak sajnálni! Arról viszont csak TE tehetsz, hogy basztál tanulni, és most segédmunkát, vagy sírásói állást keresel... Erre nem is tudok mint mondani, csak ezt :
  • BiroAndras
    "ha értessz az oprendszerekhez akkor vágod hogy miért használnak olyan helyeken linuxot mint pl bankok, katonai létesítmények"

Unix-ot használtak sokáig, és win-re térnek át. Legalábbis a legtöbb helyen.

"stb. valsz mert divatolnak a katonaságnál meg pl japán, délkórea, kína is divatból fejleszt linux kormányzati rendszert"

1. Ők azért teszik, hogy függetlenedjenek az MS-től, és így az USA-tól.
    2. Ha a linux olyan szuper, akkor mit is fejlesztenek?

"Össze lehet hasonlítani a linux 64bitet a winfossal))) mikorra ígérték és mikorra lett használható verzió."

Valószínűleg az Intellel megegyeztek, hogy megvárják a 64-bites P4-et, és cserébe ők AMD64 kompatibilis procit terveznek.
    Az NT kernel eleve úgy lett tervezve, hogy könnyen protolható legyen. És a közhiedemmel ellnetétben nem csak x86-on fut, hanem pl. Itanium-on és Alpha-n is. Mindkettő 64-bites.

"- több millióan programoznak egy rendszert, és ezt mindíg közös útra terelik"

Több millióan inkább szanaszét terelik, nem össze.

"+ látod a forráskódot és észrevennék ha mindenféle kémkedés"

Akinek ez fontos, az a win forráskódját is átnézheti.

"anem hivatalos programok is jól működnek"

Win-en is, ha jó programozó írja. Viszont win-re könnyű fejleszteni, így sok "kevésbbé tehetséges" ember is fejleszt rá.

"Néhány cég megpróbál összehozni rövid idő alatt egy (kékhalál, vírusgyülytő,mások programja nem biztos hogy jól műkszik, ms-nek küldök adatot mit csinál a felhasználó, sok kis kapu a behatoloknak, stb) rendszert? amit havonta lehet frissíteni már ha sikerül kijavítaniuk."

1. A rövid idő már minimum 20 év.
    2. Kékhalál a 2K óta a hibás hardver vagy driver jele, és nagyon ritka jelenség.
    3. Minimális hozzáértéssel a vírusok és kémprogramok nem jelentenek veszélyt.
    4. Pontosan lehet tudni, hogy mikor mit küld a win. Csak a mediaplayer küld olyat, amit nem kéne, azt meg simán letiltod a tűzfalon, és kész. Vagy használsz mást.
    5. A kihasznált hibákra szinte mindíg van már javítás, csak a júzer nem teszi fel. Másrészt a linux-ot is folyamatosan javítgatják.
  • TH448
    Hm...
    Apple 2. úgy, hogy iPod nem is tartozott oda a felmérések alapján ???
    MS meg legmegbízhatatlanabb?
    Háát, ez baromira érdekes, főleg, hogy mostanság derül ki, hogy OSX-nek IS mennyi hibája, meg bizonsági rése van, csak ugye kevesebben foglalkoznak vele...
    Egyébként meg minek rühelleni bizonyos embereket?...
    Engem pl. nem zavarnak a divatlinuxosok sem, csak ne pofázzanak, semmivel sem jobbak a többinél, és ez igaz az ms fanokra, meg az elborult apple fanokra is. (Itt most persze egyik táborban sem szabad általánosítani.)
    Tehát mindenki használjon olyan rendszert, ami neki a legjobb: biztonság meg stabilitás: linux. Game, esetleg warez: win. Szép külső, hang-, kép-, és videószerkesztés, mellesleg legkevesebb szükséges ismeret: Apple comp.
  • assdf
    Na hogy a félreértést elkerüljük: a divatlinux alá kb. az tartozik hogy valaki felrakja otthon például az ubuntu linuxot (semmi baj vele, nagyon tuti kis oprendszer, főleg hogy magyar, meg nagyon felhasználóbarát is) grafikus felületen, és ott elkattingat meg netezik és akkor ő már profi linuxosnak vallja magát miközben azt se tudja mi az a kernel...

Ez még nem is lenne akkora baj, de ezek után vannak ezek közül olyanok akik elkezdik fikázni az MS-t, és éltetni a linuxot, miközben egy hete még xp-t használtak, és valójában fogalmuk sincs a linuxról a kattingatáson kivül. Na kb. ezt jelenti a divatlinuxozás.
  • Dzson
    Én nem fikáznám a windowst, ha mondjuk értelmes memóriakezelése lenne, és nem kéne 2 naponta újraindítani a gépemet, mert nem fér el a barom az 1giga ramban. Ugyanis (laikus winbuziknak mondom), hogy ha egy alkalmazás allokálni akar 120mega ramot, akkor lófaszt se kap, hanem egy minimális területet. És ha azt túlnőtte, akkor megint kap egy kicsit, és igy tovább. + a barom vindóz rögtön írja is ki a vinyóra a memóriatartalmat.
  • strogg
    Csak, hogy reagáljak a cikkre is. No comment.
    Hírértéke nagyon nincsen. Egyrészt gyanítottuk, hogy ez a helyzet, másrészt az m$ pénzügyi negyedéves adatai mellé téve magasról le van xarva hányan utálják. Enne ka cikknek kizárólag akkor lenen értelme, ha tudnánk párhuzamot vonni a pénzügyi adat, és a népszerűségi adatuk között. De nem tudunk. Így a cikk értelmetlen.
  • strogg
    szombi: alapvető info. fogalmakkal nem vagy tisztában:))
    Ami azt illeti a hackerek alakították ki, és tartják fennt a mai napig a netet. Többek között védik a láma user-t aki a winjéhez sem ért rendesen, a valódi szemetektől. (cracker).

De abban igazad van, hogy vannak divatlinuxosok. Hidd el a "valódi" linuxosok rühellik is őket:))

A pingvin elég sok helyen, egyre inkább kell. De nem az átlag home usernek találták ki. Hackerek írták maguknak. Az utóbbi pár évben kezdenek el foglalkozni a home userrel, és próbálják felhasználó barátabbá tenni. (hallkan megjegyzem, nagyon sikerül nekik)

És még hallkabban megjegyzem, a home userre szinte mindenki magasról xarik:) Olyannyira, hogy gyak: az m$ nem örül neki ha warezolják a wint, de a fáradtságot már nem veszi, hogy bármi módon ezt szankcionálja. Értsd: a bsa nem véletlenül nem pistikékre utazik. Ők is csak annyit foglalkoznak komolyan a home userrel, amennyire feltétlenül szükséges. Egy pillanattal sem tovább:) Szóval száljunk vissza a földre. a windows-t megszokták a népek. Ennyi, és semmi több.

A közhiedelemmel ellentétben a home user mindenki számára mellékes.
  • Szefmester
    háát persze te aztán mindent tudsz a többi ember iskolai végzettség/fizetés állapotáról. Mikor az utóbbi években közelítenek a főiskolák/egyetemek ahhoz a szinthez hogy divatnak tekintsük őket mert nem egy olyan ismerősöm van akik csak azért mentek el főiskolára mert a saját szakmájukban képtelenek voltak elhelyezkedni a közelben. Én magam is már odáig jutottam hogy a kőműveseknél, és temetkezési vállalatoknál keresek munkát. Amíg a munkanélküliség és a cégek ennyire kihasználják az alkalmazottaikat addig nem mindenkinek lesz pénze évente gépet cserélni. Én pl tavaly januárban tudtam csak lecserélni a rég 350MHzs gépem egy 2,4GHzsre és ez az év végéig így is marad.

Neked van rá pénzed? Örülj neki hogy te megteheted. De ne szóld le azokat akik szegényebbek nálad vagy nem a számítógépüket tartják a legfontosabbnak az életben, hanem a családot/lakást barátokat. Tudod volt olyan időszak az életemben amikor még nem volt semmiféle papírom és többet kerestem mint az a barátom akinek 2 diplomája volt. Táhát a magasabb végzettség nem feltétlen jelent magasabb fizetést. Aki ezt komolyan így hiszi az gondoljon bele hány tanulatlan parasztot látunk több milliós kocsikkal furikázni és kilónyi aranynyakláncal bunkófonálva járkálni a plázákban.
  • sathinel
    divatlinux?? ha értessz az oprendszerekhez akkor vágod hogy miért használnak olyan helyeken linuxot mint pl bankok, katonai létesítmények, stb. valsz mert divatolnak a katonaságnál meg pl japán, délkórea, kína is divatból fejleszt linux kormányzati rendszert))))) Össze lehet hasonlítani a linux 64bitet a winfossal))) mikorra ígérték és mikorra lett használható verzió.

A lényeg hogyszerinted mi a jobb?:
    - több millióan programoznak egy rendszert, és ezt mindíg közös útra terelik,+ látod a forráskódot és észrevennék ha mindenféle kémkedés, anem hivatalos programok is jól működnek)))
    - Néhány cég megpróbál összehozni rövid idő alatt egy (kékhalál, vírusgyülytő,mások programja nem biztos hogy jól műkszik, ms-nek küldök adatot mit csinál a felhasználó, sok kis kapu a behatoloknak, stb) rendszert? amit havonta lehet frissíteni már ha sikerül kijavítaniuk.

hát ha biztonság, stabilitás =divat akkor ok .

Apple = unix klón
    Luinux = Unix klón

Elviekben tényleg jó az Apple, de az a gondja hogy úgy készíti a programjait mint az MS zártan, kevesen programozzák => elavult lessz.....
  • blackeagle
    kis buta , nem crackert akartál írni ? hagyd a számitástechnikát
  • szombi
    Pedig nálunk így megy. DivatLinux és divatM$fikázás...

Annak ellenére, hogy a pingvin szinte a kutyának se kell, míg M$ learatja a babérokat, mert megveszik(vagy lemásolják...).

Életünk megkeserítői - a hekkerek - is a linuxosok közül nőnek ki. le velük!
  • blackeagle
    "divatlinuxozni." ezt se hallottam még ,de legalább olyan baromság mint a divat m$ fikázás
  • CsabiDuke
    Én is pont ezt akartam írni! :)
  • vg
    Ez viszont a te saját problémád! Tanulj többet, és akkor lesz normális állásod!
  • assdf
    Mondjuk én nem vágom miért kéne utállni az MS-t. Ez is csak divat, mint mondjuk divatlinuxozni.
  • Zoldalma
    Nem mindenki szeret evente gepet cserelni amellett h talan penze sincs ra...
  • vg
    Az MS-t csak az elavult géppel rendelkezők utálják! Ők azt szeretnék, ha az öregedő gépükre írnák az új dolgokat. Ez nevetséges...

Nekem semmi bajom nincs az XP-vel!
  • mesyre
    Viszont az a múltkori hír, hogy a mac-eken windows fog futni, kicsit meglepett és nem túl jól esett a dolog :)

teamattic.com
  • mesyre
    Annó én is fikáztam a Microsoft-ot amikor lefagyott a gép, de úgy őszitén az XP óta nőttek a szememben. Témában pártatlan vagyok. De azért ők is fejlődtek az elmúlt években. Najó... lehet, hogy a Vista visszelépés :))) De azért drukkolok nekik!
  • blackeagle
    Nem kéne BG pénze . Nekem többet ér hogy nyugodtan sétálhatok és szarok rá hogy nem áll 3 ferrari a garázsban.
  • Griphons
    Én csak BG pénzét irigylem, de ezzel sokan vannak így, még a leggazdagabbak között is.
    Ha lenne rá lém, meg lenne olyan ellátottsága, apple-t vennék, és sz****k magasról a microsoftra, sőt, bejárnék ms viszonteladókhoz röhögni
  • blackeagle
    Birom az ilyen hozzászólásokat. Nem tudom miből gondolja bárki is hogy irigykedünk arra a szeméthegyre.
  • Tiberius B
    Végülis a Földön eddigi tudomásunk szerint mindenki ember
  • DjDano
    Hát igen a divatfikázás és az irigység nagy úr
  • Cat #6
    Melyik társaság a világ legmegbecsültebb vállalata? - tette fel a kérdést januárban Richard Edelman, az Edelman Public Relations vezetője a világ minden tájáról érkezett véleményformálóknak a svájci Davosban. A felmérés eredménye szerint a vállalatok általában saját országukban számítanak megbecsültnek - a Toyota Japánban, a Samsung Dél-Koreában, a Siemens Németországban, az IBM pedig az Egyesült Államokban. Egy cég azonban nagy megbecsülésnek örvend minden földrészen, a Microsoft - olvasható a The Wall Street Journal cikkében.

http://www.sg.hu/cikkek/43740/a_microsoft_a_legmegbecsultebb_vallalat
  • insomniac
    véletlenül sem akarom védeni a microsoftot, de ma már divat utálni őket
  • Praetor
    És még csodálkoznak...
  • Max Damage
    éljen az Apple! :)
  • Nethyrrea
    "
    "Érdekes a felmérés végeredménye, mert mi eddig éveken át, számtalan esetben azt tapasztaltuk, hogy az emberek nemcsak ismerik és kedvelik, de igen megbízhatónak is tartják a Microsoft termékeket" - nyilatkozta meglepődve Thomas Lutz, a Microsoft Austria szóvivője a Forrester jelentésének áttanulmányozása után."

lol...
  • jointeer
    vótmá :{