74
  • kisember
    droland: "Végülis az Internet kb. 30%-a kétnaponta újraindul :)"

Nem mondtál vele sem újat, sem valótlanságot, ugyanis a hibajavítások feltelepítése után, azok használatba vételéhez jobbára újra kell indítani a számítógépeket.

Ha napi frissítés lenne beállítva...

Mindenesetre túl nagy uptime-ra nem lehet számítani az ablak O$ esetében.

Csak egy példa: http://uptime.netcraft.com/up/graph?site=pcforum.hu

• droland
    Az, hogy van opengl és dx választási lehetőség az nem azt jelenti, hogy mellette van, hanem hogy a programozók VOLTAK OLY KEDVESEK, hogy megírták a grafikus motort így is, úgy is.

"A DDraw sem működik együtt mindennel." - az nem a ddraw-tól és az opengltől függ, hanem a programozó és a vga driver írók ügyességétől: lásd: quake3 ablakban, szépen gyönyörűen fut...
  • Tiberius B
    ASUS-t felejtsétek el, én se tom miért írtam oda!
  • Tiberius B
    Amennyire én tudom, sok OpenGl-es játék van, csak éppen DirektX mellett, és be kell külön állítani, hogy melyik legyen. És asszem az Nvidia pont OpenGl-es, vagy az ASUS? Nem emlékszem.
  • BiroAndras
    "Jaj de sántítasz technikaliag, na majd egyszer utána olvasol..."

Utánnaolvastam, ezért mondom.

"lásd: DDraw + Opengl Window sem veszik össze, de ezt most hagyjuk, ezt elrontottad..."

A DDraw sem működik együtt mindennel.
  • BiroAndras
    "Tudod, nem a DOS-sal és a Winnel kezdődőtt a számtech... És egy csomó OpenGL alapú játék van, több a legismertebbek közül is."

Az MS oprendszerek ott kezdődtek. És most arról van szó, hiszen DirectX is win-en van. Más rendszereken most is OpenGL-t használnak.
    Most persze vannak OpenGL játékok (pl. a portolhatóság miatt), de a DirectX előtti időkben nem voltak. Mindenki szoftverből renderelt. De kezdetben a DX is elég kezdetleges volt, mégis inkább azt használták.
  • droland
    Más:

1/ Az Opengl vizuális megjelenítő képessége, illetve a mögötte lévő marketing gépezet, és éppen ezért a vga gyártók hátán való cipelése úgy nagyjából máig = 0

2/ Ha mégis valaki Opengl-ben ír játékot, annak egy, ISMÉTLEN EGY előnye van, hogy könnyebben portolható más OS-re, de sajnos techikailag a MAI VGA KÁRTYÁK TUDÁSÁT figyelembe véve a vizuális megjelenítési lehetősége lassan közelít a 0-hoz. Habár fejlesztések most is vannak, újdonságok, ilyesmi, a DX TÚLSÁGOSAN elment mellette mérföldekkel.

UI: Sajnos...
  • droland
    "Ez technikai kérdés, nem marketing. Mivel a desktop DirectX-ben lesz renderelve, összeveszne az OpenGL progikkal. De ez csak az ablakos futtatásra vonatkozik, fullscreen-ben ugyanúgy megy minden, mint eddig."

Jaj de sántítasz technikaliag, na majd egyszer utána olvasol... lásd: DDraw + Opengl Window sem veszik össze, de ezt most hagyjuk, ezt elrontottad...
  • dez
    Egy keresést meg lehet írni jobban és rosszabbul is.
  • dez
    "Nem emléxem, hogy akár DOS, akár Win alá lett volna OpenGL játék. Biztos volt de nem lehetett túl sok. A DirectX viszont semmi perc alatt elterjedt."

Tudod, nem a DOS-sal és a Winnel kezdődőtt a számtech... És egy csomó OpenGL alapú játék van, több a legismertebbek közül is.
  • BiroAndras
    "Amúgy az ígéretek meg látottak alapján a win vistával én se bíznék bennük mret a teszt után kicsit érdekes lett a dolog amikor a keresés 10 gigán 3 percig tartott..."

A keresés mióta múlik a procin? Egész véletlen nem a vinyót tekeri hozzá?
    Egyébként nem tudom miért fontos ez, én tudom, hogy hol vannak a dolgaim, baromi ritkán kell keresnem (és akkor is total commander).
  • BiroAndras
    "FreeRam XP Pro"

Ezekkel nekem az a tapasztalatom, hogy csak rontanak a dolgokon. A legtöbb a szabad memória méretét növeli, ami semmit sem gyorsít, viszont feleslegesen swappel tőle a gép. De elhet, hogy ez más. Mindenesetre én most elégedett vagyok a gépem teljesítményével.
  • BiroAndras
    "Hat a DirectX-szel nem a home userekre gondol az MS... Az OpenGL mar reg volt mikor DirectX a kepbe jott. Az az egyetlen ertelme, hogy ezzel is a platformhoz lancoljon egy ujabb iparagat."

Nem emléxem, hogy akár DOS, akár Win alá lett volna OpenGL játék. Biztos volt de nem lehetett túl sok. A DirectX viszont semmi perc alatt elterjedt.

"Ami eddig csak 80%-ban sikerult, a Vistaban 100% lesz, mivel ha jol tudom az OpenGL a DirectX ala lesz rendelve"

Ez technikai kérdés, nem marketing. Mivel a desktop DirectX-ben lesz renderelve, összeveszne az OpenGL progikkal. De ez csak az ablakos futtatásra vonatkozik, fullscreen-ben ugyanúgy megy minden, mint eddig.
  • strogg
    vazze nem hiszem el, hogy egy ilyen semmitmondó híren ennyit lehet flamelni. :(
  • vg
  • risp
    evildevil permbant kapott
  • rigidus
    "Amugy 2 evig linux szerverem volt. Update-elgettem (k***va faraszto volt), de csak megtortek."

[...]

"Minden csak a hozzaertesen mulik."

igy mar stimmel
  • droland
    "Én nem fikáznám a windowst, ha mondjuk értelmes memóriakezelése lenne, és nem kéne 2 naponta újraindítani a gépemet"

Végülis az Internet kb. 30%-a kétnaponta újraindul :)
  • prezideente
    Ez érdekes... de nem teljesen meglepő :D
    Amúgy hogyhogy EvilDevil még nem hordta le az összes embert mindennek hogy nem szeretik annyira a MS-ot
    Na mind1.
    Amúgy az ígéretek meg látottak alapján a win vistával én se bíznék bennük mret a teszt után kicsit érdekes lett a dolog amikor a keresés 10 gigán 3 percig tartott...
    Jójó tudom h béta de 4 és fél év után többet vártam volna mint amit tapasztaltam 1 teszt során
  • kbupdate
    aha
  • cye
    Jah, igen... es 8 eve nem volt virusos a gepem, amit csak en hasznalok...
  • cye
    Nekem WinXP-m van a laptopomon. Egesz nap hasznalom, egesz heten, kb 2 hetente szoktam ujrainditani. 1 giga ram, no swap file, filkiszolgalasra es program futasra optimalizalva. Visual Studio, SQL 2005 server, IIS, PHP, .NET, Office (foleg Outlook), minden fut rajta, fejlesztek vele, es hasit!!!

Ezek utan nekem ne mondja valaki, hogy maganak a Win-nek roszabb a memoriakezelese, mint barmi mas OS-nek!

Amugy 2 evig linux szerverem volt. Update-elgettem (k***va faraszto volt), de csak megtortek. Most 2 eve FreeBSD-m van, nem tortek meg, pedig folyamatosan latom a probalkozasokat...

Ezek alapjan azt mondanam, hogy desktop: winXP, server: FreeBSD.

Minden csak a hozzaertesen mulik.
  • NEXUS6
    A cikk (illetve a hozzászólások)jól tükrözi azt, hogy a fogyasztói társadalom "alapigazsságai" mennyire nem érvényesek:
    tanulj/teljesíts=pénz
    pénz=megbecsülés, boldogság.

Szerintem azok, akik a cikket elolvasva annak valóságtatalmát próbálják kétségbevonni, illetve azokat becsmérlik, akik nem hajlandók behalni a sok pénznek önmagába és irígységgel vádolják öket, szal azok szerintem is kb a Dallasz színtjén látják a világot.

A M$ sikere és termékeinek minősége között nem mutatható ki szignifikáns különbség!
    Ráadásul az már nem verseny alapú gazdaság amit a M$ művel.

Ezek után a M$ termékeinek felsőbrendűségéről, meg a vállalatot vezető menedzserek zsenialitásáról áradozni enyhén szólva "tapasztalatlanság".
  • pemga
    Hmm, Te a pénzért tanulsz? :) Egyébként érdekes, mert iPod-nál is volt probléma ami jelentős vihart kavart (karcodosó display), ami miatt volt anyázás. De úgy tűnik ez a márkaképet nem rontotta.

Akik a Win memkezelési problémáival küzdenek: FreeRam XP Pro. A win swap-elési policyjával játszik, szerintem egész hatékony, egész addig amíg a swap mérete kisebb mint a fizikai memóriáé. Utána ugyanolyan használhatatlan lesz a gép, mint a progi nélkül :(. De ezt írja a doksijában is.
  • I.C.ram
    Tudtommal az Apple márkanév a második legértékesebb a Google után...

Mindenestre én az MSt kevésbé nem szeretem, mint az Applet. Apple ugyanazt csinálja, csak még sunyít is hozzá. Platformjai direkt úgy vannak kitalálva, hogy még veletlenül se legyen kompatibilis a PCvel is... Gondolok itt az iPodra pl, ami vagy maces vagy pcs... egyszerre a kető nem lehet..
  • Sanyix
    Milyn öregedő gépre írnák a dolgokat? Nagyzolsz mert húde erős géped van? Sajnállak, hogy inkább évente új hardverre költesz egy rakás pénzt, mint értelmesebb dolgokra...

"Az MS-t csak az elavult géppel rendelkezők utálják! Ők azt szeretnék, ha az öregedő gépükre írnák az új dolgokat. Ez nevetséges..."
    Ez a mondatod egyszerűen értelmetlen. Nézted már milyen gagyi gépen megy egy xp? Nem írnak se öregedő se új gépre "dolgokat" MS-ék. Írnak egy operációs rendszert ami a legtöbb gépen megy. Ez az operációs rendszer tud baromságokat csinálni régi, és vadiúj gépen is, de lehet az is lehet hogy viszonylag jól működik az egyiken míg a másikon kevésbé. Folyamatosan tökéletesen működő windowsról, vagy akár más oprendszerről, amivel nincs semmi gond, még nem hallottam, csak elvakult/kamuzós felhasználókról...
    Amúgy a tanulós pénzes dologról meg annyit, hogy ne gyere azzal hogy tanuljon mindenki (arról nem is beszélve, hogy elég sok idióta, bunkóról lehet hallani akiknek diplomájuk van, és lehet hogy egy alacsonyabb végzettségű embernek sokkal több esze van, csak nem jött össze neki egy ilyen végzettség) és akkor tuti jó lesz neki, mert ha te így hiszed, akkor nagyon álomvilágban élsz.
  • tothzozo
    Az elözö üzi neked szólt VG
  • tothzozo
    Hmmmn.
    Ez azért nem így van.
    A végzetség nem nem mindíg takaja a valóságot!"Inteligeciát, olvasottságot, rátermettséget."
    Nem hiszem, hogy jogod lenne valakit azért megvetned mert nincs felsőfokú végzettsége!
    Amúgy meg ha mindenki le-diplomázna, ki végezne olyan munkákat amiket Szefmester elvállal.
    Nem az ő hibálya, hogy nem fizetik meg a dolgozni akaró embereket reálisan ebben az országban!!!
  • Darth Sith
    ez így van sajna, hogy nem függ össze, csak akkor minek tanulunk?... :(
  • Darth Sith
    " Az Apple viszont viszonylag ismeretlen, és éppen ezért bizalomgerjesztő az emberek számára"
    általában nem úgy van hogy amit nem ismernek az emberek, attól félnek?

"A legmegbízhatóbb cégnek a vásárlók szavazatai alapján a Bose hangfalgyártót választották"
    csak nekem tűnik ismeretlennek?
  • LowEnd
    Vg: ha komolyan gondolod az iskolai végzettség és a magas jövedelem közötti egyenes összefüggést, akkor
    1. Csóró
    2. illetve tanulatlan suttyó vagy :)

De az tuti, hogy nem régen melózól.....
  • Delac
    "Ráadásul egyre többen vannak úgy, hogy nem vásárolnak minden évben új televíziót, hifii-tornyot vagy más szórakoztatóelektronikai árucikket, hanem addig használják a meglévőt, amíg az működik."

Nekem az egészből ez ragadta meg legjobban a figylememet. Fogyasztói társadalom ownz
  • oszi1113
    Semleges vagyok mindenféle termék iránt! Hozzáértésem a programokhoz csupán felhasználói szintű, de még az is felszínes. Nekem tök mindegy, hogy linux vagy ms, megvenni meg usem veszek semmit ami szoftver. Kishalacska vagyok, egyelőre még le sem szarnak, nekem nem fáj semmi, nem utálok semmit!
  • Macc
    En nem utalom egyiket sem. Bill Gates-et sajnalom, allandoan olyan szanalmas a tekintete, meg mindenki utalja. MS-t sem utalom, szimplan az a velemenyem, hogy szar programokat keszit.
  • Macc
    Hat a DirectX-szel nem a home userekre gondol az MS... Az OpenGL mar reg volt mikor DirectX a kepbe jott. Az az egyetlen ertelme, hogy ezzel is a platformhoz lancoljon egy ujabb iparagat. Ami eddig csak 80%-ban sikerult, a Vistaban 100% lesz, mivel ha jol tudom az OpenGL a DirectX ala lesz rendelve.
  • lazly
  • immovable
  • Snecie Smicie
  • vg
  • immovable
    Szegénységi bizonyítvány!
    No comment!
    The matrix has you...?