128
-
Enlight #47 Ed Whitacre: te vagy a nemnormális..
Tudjátok mi ez sztem?? Kendőzetlenül?? LOPÁS! de komolyan..ezek lopni akarnak tőlünk! és még büszkék is rá és jogosnak is érzik! -
#46 Ha ezt a projektet végrehajtják, és milliárdokat ölnek bele, az internet felhasználóinak száma meg a harmadára esik vissza, akkor majd csodálkoznak. Persze azt a megmaradt harmadot is azok fogják majd kitenni, akiknek nem gond a 15e Ft-ot kiadni az internetért plusz az egyéb költségeket. Innentől kezdve a kisebb cégek hamar kiesnek a "körből". De gondolom majd a kisfelhasználóknak bevezetik a TESCO gazdaságos netet. Talán hasonló lesz, mint a mostani WAP hozzáférés pl. a Pannonnál. Olcsó és semmire sem jó.
De azért létezik egyéb alternatíva az internet helyett is. Talán fellendül a Wifi hálózatok kora. A tetőket megtöltik a wifi antennák, és tovább szárnyal a fájlcserebere meg a többi. Persze néhány vállalkozó szellemű magánember kell hozzá... -
pepe003 #44 Most jól jönne a Bin Laden -
Szefmester #43 nem szabad csak úgy megőrülni és gyilkolászni... még a végén ráfogják az erőszakos játékokra. Úgy kell csinálni ahogy azt még egy játékban sem lehetett. PL optikai kábelt kell lenyomni a torkukon majd ha kijött a másik végén a személynek akkor a kábel két végét óvatos megrántani (azért óvatosan mert megszakadhat) majd ezt a kábelt rákötni a hálózatra. A kiválasztott személy onnantól már a net része így kérhet pénzt azért amit tesz de addig nem! :) -
sono zeg #42 FloodNET
Akkor majd rájönek hogy nem szórakozhatnak velünk! -
Praetor #41 Ezexerint a jenkiknél nem fáj semmibe a szélessávú net? Mert magyarországon a minimálbér minimum 10%-a elmegy egy alapcsomagra. Azt a kapitalista burzsoá fajtájukat... -
Zenty #40 Az is poén ahogy lenézik a skypet meg a googlet meg még rengeteg hatalmas céget ami ebből él!
PL a blizzard a wowol lassan azok is millárdosok!
Ezeket a pitiáner telekomosokat felnyársalnák az tuti nem hivatalosan :D!
Szal nem csak kis emberekel kéne harcolnijuk! Nem lehetne a matával kezdeni a nyársalást? :D -
Zenty #39 Ez nem is rossz ötlet :D -
#38 Még szerencse hogy senki nem akadályozhat meg abban, hogy megőrüljek, és egy alborult pillanatomban egy bozótvágó késsel tömegmészároljak valami olyan helyen ahol sok ilyen gyík van! És ezt rajtam kívül bárki megjátszhatja! Bárhol! Tessék megőrülni és mészárolni! Majd jól rájönnek h nem játék az átlagember! VENDETTA! -
Szefmester #37 még hogy ingyen van a net... muhahaha akkor erre a cikkre hivatkozva nem fizetem be a havidíjat... :) és ha ezért megbüntetnek akkor az sg vagy a cikkben szereplő vállalatok fogják nekem kifizetni :D
Amúgy meg az ötlet kitaláljó menjen el a qrva anyjához és kérje meg valamire... -
#36 de komolyan ez úgy hangzik mintha nem is emberek lennénk! mint valami vágómarha -
#35 "Mi és a hálózatok tulajdonosai, valamint üzemeltetői dollármilliárdokat fektettünk be, és aki azt hiszi, hogy nem akarjuk a pénzünket viszontlátni és eltűrjük, hogy egy magánember vagy a Yahoo ezeket a rendszereket ingyen használhatja, az nem normális"
LOL ez már rasszizmus...
Vannak ügye ők! a milliárdosok és vannak a kis hülye magánemberek akik nem normálissak ha nem fizetnek nekik amig bele nem döglenek... -
#34 Mellékesen számoljátok már ki, hogy ha Mo.-on 1.000.000 előfiző lesz lassan és zámoljunk csak átlagosan 7.000 forintal az 7 milliárd forint HAVONTA!!!! éves szinten 84 milliárd forint!!!!
Hát ezeknek az isten pénze nem elég. -
JTBM #33 Egyszerűen arról van szó, hogy:
- drágábban akarják adni a netet.
- forgalom alapú elszámolást akarnak.
De az igazság az, hogy ma is adhatnák drágábban a netet és bevezethetnék a forgalom arányú csomagokat is.
Persze akkor a kutya sem venné meg tőlük a netet, hanem másoktól vennék, akik olcsóbban és korlátozás nélkül adják...
Ezért össze akarnak fogni és kartell árakon akarják adni a netet. Ez pedig törvénytelen, az USA-ban ezért nagyon megüthetik a bokájukat, de még itthon is... -
Andris #32 Szerintem ebből mi semmit nem fogunk észrevenni. Ez nem a mi harcunk. Legfeljebb fizetős lesz a gmail meg a yahoomail, meg a skype... ettől még nem fordul fel fenekestől a világ. -
Zenty #31 Ezek idioták! Telekomtol még elvárhato hogy az de a többi...
Igaz hogy a skypet valamivel ijeszgetni kell meg felépni ,de ez tulzás!
Meg ez a poén kijelentés ingyenes lol!
IGen most is ingyen használom a netet! MIndenki csak ugy felép és ingyen netezik !Ez tragikus senki sem fizet nekik akkor kérdem én minek költenek dollár milliárdokat ha annyira szar ez az üzlet?
Szal evvel már el is árulták magukat pfuj...
Egyébként ha ez a szar bekövetkezik akkor egy ok a harmadik világháborura nem szimpla tüntetés lesz :D
-
#30 De az akkor is jogtalan hogy amit más kitalál, abba belenyúlnak, hogy részesedjenek, csak azért, mert ők nem voltak eléggé kreatívak, hogy kitalálják. Őőő? Nem? -
kev #29 Veszélyes..főleg mert a domain nevek joga, továbbra is az amerikaiak kezében van.
Bár ha ez csak az internetből millárdokat kaszáló cégekre, Skype, Yahoo,..stb "megadóztatására" vonatkozik, akkor rendben van. -
atothhu #28 ez jó hasonlat :)
egyk 10-15 éve nevettem a világ végés dumákon, ahogy akkor amennyire irreálisnak tartottam, ma pont annyira csodálkoznék ha ez a társadalom sokáig... ha csak nem változik valami, mer ezek a dolgok, hogy a pénz ennyire... és a durva az, ho tényleg jön egy politikai csoport és simán meg tudják csinálni... és mindent a pénzért.. ami csak kitermel egy réteget akik újra.... minek folytassam úgyis érti mindenki :) -
quentit #27 "Nem tudom szóval kezdi úgy érzeni magát az ember mint ha csak a milliomosk álltal kitenyésztet pénz termelésre való rabszolga lenne."
Ez így is van. Lehetséges megoldás ha te is milliárdos leszel.
Mondjuk nincs gond ezzel a rabszolgasággal hisz' bárki lehet rabszolga-tartó, DE ha túl messzire mennek felborulhat az egész rendszer... Az pedig nagyon nem jó.
Amúgy meg ne ugassanak itt nekem vagy bárkinek. Ha az AT&T-nek nem éri meg hát akkor ne csinálja. Kapitalizmus van, mindenki azt csinálja ami megéri, és az AT&T-nek igenis megéri! Szép dolog a sok pénz, de ha túl messzire mennek baj lesz! -
sonicXX #26 Ez valami faszság, de komolyan. Nincs sem ember sem cég, akinek ingyen van a net. Valahová a gugli és szkájp szervereit is letették, és feltételezem, hogy nem csak a szobáik (szerver hoteleik) bérleti díját fizetik... A másik, hogy pld a gugli elég sokat invesztált abba, hogy saját hálózatot építsen, vagy a meglévőket fejlessze fel. Most ha a saját kontójára épít hálózatot, akkor mennyivel is van több joga még több lóvét facsarni ezeknek a habzószájú balfékeknek?
Minden tisztes ember fizet az internetért, és minden cég is. Aki nem, vagy kevesebbet, annak pedig saját hálózatai vannak. Persze tény, hogy aki saját hálózatba invesztált, az nem ezeknek a férgeknek tömte teli a zsebét (mert nem volt olyan hülye hogy ezt tegye).
Az ilyeneket be kéne tenni a CEV-be és kilőni a picsába a Plútóra, vagy a Sednára, esetleg egy naprendszeren kívüli bolygóra... -
Anotino #25 "Köztudott: a pénznek nincs szaga és minél több van belőle annál jobb. Ezen elv alapján könnyen felkarolhatja egy politikus vagy egy képviselőcsoport az ötletet."
csak politikai ongyilkossagot kovetnek el vele -
#24 Azért ez már szánalmas! Azt sok befektetett pánzt már régóta többszörösen visszaszedték az aránytalanul drága egyéb szolgáltatásokkal. Nézzenek oda szegény ember, nemtud másik szigetet venni a meglévői mellé, ez egyszerűen borzalmas,most milesz??! LOL -
#23 Aludj el kisbalázs!! -
Komolytalan #22 Hát igen, valszínűleg csupa szívjóságból hostolják a google meg a skype szervereit a szolgáltatók. Illetve ha saját adatparkot építenek akkor biztosan ingyen köthetik össze azt más szolgáltatók hálózataival. -
Komolytalan #21 Az internet használók fizetik a netért a havi előfizetési díjat. A szerződésben benne van, hogy a szolgáltató hány bitet hajlandó ezért adni összesen, illetve másodpercenként. Tehát az internet használók újabb megadóztatása abszolúte nem jogos.
Az oldalak, szolgáltatások üzemeltetői fizetik az internet szolgáltatók felé a szerver hostolási díjat, ami nem kevés. Egy sima 100MBites belföldi zsinór 15+fa, de ha gigabites netet akarsz akkor kb 100MBitenként +5-10+fa. És ez csak belföldi sávszélre vonatkozik, nem garantált, csak ha átlépet a 100, 200, 300... MBitet akár 1x is akkor fizethetsz.
Az internet szolgáltatók fizetnek egymásnak az összekapcsolásért, illetve a külföldi partnereknek nagyon kemény pénzeket azért a 5-10-20MBitért, ami sávszélje kifelé van az egyes szolgáltatóknak.
Szerintem felsoroltam minden résztvevőt. Akkor most ki a tök is nem fizet? Ezek után USA kinevez terrorostának engem is meg minden tisztánlátót, aztán keresztüllőttök, hogy adóztatni lehessen a birka tömeget? -
BandiG #20 Most mi van? A skype nem fizet az internetért? Nem hiszem, hogy a cégnek ingyen adná vki a netet, biztos ők is kifizetik érte ugyanazt, amit a többi cég is. És a használatáért meg mi fizetjük az internetdíjat. Én már az alap elgondolást se értem, senki nem netezik ingyé... -
#19 Ez megint olyan alszent baromsag, mint a kiadocegek "vesztesege" a meg nem vasarolt lemezek miatt. Nem fektettek volna be egy centet sem ezek a cegek az internet infrastrukturajaba, ha egy filler veszteseget is hozna az nekik. Itt egyszeruen a megterules idotartamarol szol a vita.
Ha ketszer annyit kerek el a szolgaltatasert, akkor fele annyi ido alatt terul meg a penzem. Olyan mint a Google este. 8% novekesdest prognosztizaltak, de csak 7% lett belole. Egybol esett a reszveny ara, mert egyeseknem rendkivul mod hianyzott az az 1% haszon. -
pemga #18 Hmm, nekem az esik le, hogy pénzt akarnak olyan cégektől, akiknek eszébe jutott valami, ami ezeknek a nagyoknak nem. Látják, hogy mekkora óriási pénzek vannak az eBay házatáján (+skype, paypal), vagy akár a Google-ben, képtelenek lemásolni (pedig próbálkoznak), ezért inkább pénzt szeretnének kihasítani tőlük.
Kb. Hofi jelleggel: ha a pap úr előtt már egyszer kimondták az igent; utána már nem lehet azt mondani: de neeem, hát én azt nem úgy gondoltam... -
szasza_1 #17 Nem értem, mi az hogy pl a Google nem fizet az internetért. Csak lógott egy kábel valahol a hid alatt, ő meg rácsatlakozott? Szerintem a ha valaki szélessávú gerinchálózatra csatlakozik, annak nagyon sokat kell fizetnie. Legalább is ahol én dolgozok, ott több millió forint a net. -
#16 Mié, innen ki a fax fizet a Google-nak?
Ja hogy reklámoznak, és onnan van bevételük ugyebár (nem tőled szednek be pénzt), akkor mégis mi a fax köze van a szolgáltatóknak hozzá
Ez a cikk remélem csak egy elkésett április 1-i tréfa, mert ellenkezőleg überdurva
-
#15 Az AT&T vezetője mellé időközben felsorakoztak a Comcast, a Bell South és a Verizon vezetői, valamint a német Deutsche Telekom első embere, Kai-Uwe Ricke is
Tudtam, hogy a köcsög dájcse telekom is benne van a pénzhajhászásban.
Ingyenes internet? Ezek hol élnek? Havi 10.000Ft-ot elkérnek egy szélessávért, és nagyon ne töltögess lefelé mert akkor már nem gazdaságos, nekik, és kizárnak a szolgáltatásból. Matáv évről évre nyereségesebb és ebben már a t-online-naki is erős szerepe van. -
#14 Üdv mester esküszöm tetszik az elképzelésed csak van egy kis probléma és pedig: szerinted ha googlet vagy skype-t fizetésre kötelzik neked ettől olcsób lesz hát szerintm vedd le a rózsaszin szemüveget és akkor rájössz hogy minde eggyse cent amivel ők többet fizetnek azt ők a Te zsebedből foglyák kivenni:) -
#13 Tudod a benzinért is fiztenek az emberek és senki sem akar ezért pluszt pénzt szedni a fubarozási cégektől, pedig ők is más infrastruktúrájával érik el a hasznot. Különben is, a net eőfizetés az mi? Hm???
Menjenek a büdös francba... -
GreaT #12 Már csak ezt nem értem, hogy már negyedik éve miért is fizetek havi 11.000Ft-ot, ha tényleg ingyenes az internet???? -
Cat #11 "matav (axelero vagy tokom tudja most hogy hivjak) nemzetkozi vonalert nem fizet? de.
datanet? de.
dajcse telekom? de."
A Skype fizet? Nem, neki ingyen van. Beszed tőled pénzt? Igen.
Az itt nem jut eszébe senkinek, hogy az internetelőfizetés lehetne olcsóbb, ha a Google vagy a Skype fizetné egy részét? :) Hiszen nekik érdekük, hogy olcsóbb legyen az elérés, mert azáltal több ember használhatja a szolgáltatásukat, bővítik vele a saját piacukat, ami által több hirdetőt fogadnak, szóval meg is térül. Szerintem nem olyan rossz alternatíva, lehetne rá életképes üzleti modellt építeni. -
#10 te, kinek van igyen a net? aki lopja
mashol mindenki fizet erte.
matav (axelero vagy tokom tudja most hogy hivjak) nemzetkozi vonalert nem fizet?
de.
datanet? de.
dajcse telekom? de.
szoval, kinek is van igyen? mert nem ertem....
jah, hogy valaki olyat mert ra kitalalni ami ok nem tudtak, es mas az o "internetjukon" keres penzt, az tolvaj?
az ilyen es a hasonlo kocsogoket kellene a tajgetoszrol lebaszni vagy kitomni apropenzel es belebaszni a dunaba.... -
GodBadka #9 LOL
Milyen ingyenességről beszélnek? Ki az, akinek ingyenes ma az internet?
Kétszer fizessen a halál ugyanazért. -
#8 New world order... Nem tudom szóval kezdi úgy érzeni magát az ember mint ha csak a milliomosk álltal kitenyésztet pénz termelésre való rabszolga lenne. Lehetséges megoldások ? lázadás ? Ugyan már mostanság a mikróhullámos sütögetéstől se riadnak vissza ha tömeget kell oszlatni. Esetleg nem fizetsz, nos akkor mehetsz a barlangba ahol nincs semmi. Ellen állsz, hááát kemény dolog az a börtön. Mi marad még amivel hatni lehetne rájuk hogy végülis mi vagyunk azok akik eltartjuk őket.... -
ssdb #7 egyet értek, igazd van , ezt mondom én is... nézd meg az előfizetési díjakat... azér nem kétfillér... főleg a gyorsabb net, ami már tud is vmit...