17054
A letöltésekhez ajánlott segédprogram: JDownloader
automatán tud letölteni minden szolgáltatótól, nem kell foglalkozni azzal, hogy betelt vagy lassan jön.
A feltöltők munkáját nem kritizálni, hanem megköszönni illik!
Mediafire mappák!
Ikovacs:
Új feltöltések
BUÉK
Comedy Central
Filmek
Hofi
Humorfesztivál
Kabaréklub
Meggyűrűztek
Kabarématiné
Poén Péntek
Rádiókabaré
Rádiókabaré 2012
Showder Klub
Showder Klub 2012
Poén Péntek - Van képünk hozzá
Vegyes
Varga Ferenc József
Válogatások
Lajos9920:
Sas-kabaré
Vkaroly:
Balázs Péter kabaré
Hogy volt?!...
Telepódium
Szilveszter Anno
Poén Péntek - Retro Kabaré
SirTomax:
Archívum
  • zitababa5
    Geoart ha már megszólítottál! Le ravasz rókáztál! Tisztázzunk pár dolgot! 2018-2022-ig naponta órákat töltöttem azzal, hogy a Facebook RetroKabaréVideók oldalamon mindíg új téma és tartalom legyen és szilveszterkor 21-ben 12 követőm 1000 forintos jelképes támogatással jutott a 12 órányi szilveszteri retro kabaré ritkaságaim egy részéhez. Azért bosszantó amit írsz, mert a háttérről semmit nem tudsz! A Facebookos oldalam 229.000 követőt és 82.000 oldalkedvelést ért el. Négyévnyi munkám INGYEN! Ezen a felületen talán ÉN próbáltam a legtöbbet tenni a kabaréért! Csúsztatással meg azt írod, hogy a kabarék örökösei írtak rám....hát nem! Csak a Drága pénzéhes Hofi Ildikócska fenyített be egy 33 perces bárhol hozzáférhető Hofi Élelem Bére felvételért, de róla mindenki tudja hogy pénzért bármit. Ugyanakkor pozitív ellenpélda Nagy Bandó András pedig felhívott mobilon, üdvözölte amit csinálok, rendszeresen levelezünk és ha tudunk beszélünk is. Tök jó fej. DE tedd a szívedre a kezed! 4 évet naponta dolgozol a facebook 1 fillért nem fizet, te nem ezt csinálnád? Partizán, Friderikusz Podcast, VR Stream soroljam a nagy magyar Youtube csatornákat, itt mindenhol van támogatói hozzájárulás plussz tartalomért! De nem baj nem vagyunk egyformák! Meg aztán vszeg a Fideszt kifigurázó posztok miatt is, de múlt év októberében feltörte vki a Facebook oldalamat és így az is megállt. De úgy vagyok vele ,mint Mr.V. Én is megfáradtam. Egy ideig motivált a nagy nézettség, de most úgy érzem, hogy egy állandó teher megszünt....Csereberélni még szívesen saját élvezetre, de azért naponta órákat dolgozni, INGYEN azt már nem. A Facebook meg röhög a markában...Egyébként volt egy RetroKabaréVideók csatornám a Youtube-on és én közel 1 milliót kerestem vele, amíg le nem lőtték.....akkor megérte! Mostmár viszont nem engednék...Egyébként a Retro Kabaré elnevezést is én találtam ki és le is nyúlta az MTVA, csinált ilyen címmel egy 11 részes sorozatot....ez van. Ilyen a világ mindenki lop mindenkitől az ingyen munkát kevesen dícsérik, de kritizálni az nagyon megy. .... A retrokabarevideok.blogspot.com régi blogomat rakom rendbe és frissíttem az új gyűjteményeimmel. Ha valakit érdekel onnan valami írjon és ha van olyan anyaga ami csereképes nagyon szívesen. De részemről a közösségi médiás borzalmakat befejeztem és továbbra is szánalmas a politikai humor megölése a hatalom részéről. Amúgy meg az MTVA digitalizálói közül ismerek pár arcot ők talán segítenek....Jó egészséget azoknak akik még életbe tartják ezt a fórumot. Magam részéről Bödőcs, Hadházi és Badár Sándor humorán kívűl a mai magyar többi humor értéktelen, de ha erre vevő a magyar akkor tegye.
    Utoljára szerkesztette: zitababa5, 2023.01.10. 19:42:11
  • zsorzsi88
    Esti kabaré - 27. rész
  • altermanus #15834
    Inkább az emberek hozzáállásán kellen változtatni - jó persze, a tied érthető megvetted a jogot, letöröltek miegymás-, de nekem az a bajom, hogy semmivel nem különbek azoktól akik benne vannak a kupolás bolhacirkuszban. A véleményem az ezzel kapcsolatban, hogy megkellene azt érteni, hogy 1 nem a miénk, hanem az övék, azt hogy itt engedik, az csak egy dolog. Ha pénzt kérünk érte, akkor büntetőjogba torkollik az egész, rajongók vagyunk, szeretjük, meghallgatjuk, megnézzük, és aki élőben is kíváncsi rá, vesz rá jegyet. Pénzt nem kapunk érte, sima egyszerű - mint itt is - rajongók vagyunk, akik másokkal megosztjuk ingyen az archívumunk egy részét - mi például a YouTube-on, és a facebookon. Bár ráálltunk arra, hogy nem olvassuk a kommentek. Nincs értelme, ha szidják egymást, szidják :D De ha látjuk letöröljük, de utána jön a cenzúra fogalma :D
    ki lehet úgy is fejezni magadat, hogy ,,nekem ez nem tetszik, de további jó hallgatást", vagy ,,minek okoskodik ez a gyökér?" - és finom voltam, ráadásul csupa nagybetűvel. Ezzel lezárom a véleményemet, hogy egy kicsit próbáljunk meg tisztelettel lenni a másikkal. Volt már itt is, hogy egy helyesírási hiba miatt kirohantam volna, de inkább megtartottam magamba, és bekapcsoltam a Showder Klubot :D Ember módjára beszéljünk egymással. nem úgy mint zitababa5, hogy szélsőségesen nyilvánul meg. (befejeztem az OFF témát)
    Utoljára szerkesztette: altermanus, 2023.01.10. 17:40:52
  • MisterV #15833
    Ezért nem az agyonreklámozott, népszerű oldalakon (fb, tube) kell publikálni semmit, hanem egyéb tárra kell tenni.
    A tube pl. a légikatasztrófák sorozatát folyamatosan tiltotta, az inda oldalán talán csak 1-2 rész ment a levesbe, a többi maradhatott.
    Jó, persze kisebb a nézettség/hallgatottság ha csak egy bizonyos körben publikál az ember (pl. itt), de azért itt nincsenek még letiltások.
    Azaz ha az ember a "divatot" követi és az agyonreklámozott, népszerű oldalakra tölt fel, számoljon azzal, hogy mindent elveszthet. Azért a workupload, krakenfiles, mediafire tárhelyekről nem szedeti le egyik fellépő sem az anyagát, mert nem tudja, hogy ott van.

A fb/tube egy hirdetőtábla, ahol bárki kirakhatja a cuccait, de sokan le is tudják szedni onnan a kirakott dolgokat, vagy bepanaszolhatja. A fórumok, tárhelyek azért ilyet nem (sűrűn) tesznek.
    Innentől a feltöltőnek kell eldöntenie, hogy elég-e ez a 80-120 letöltő, aki itt a fórumon van, vagy több százat szeretne elérni, ám azzal a kockázattal, hogy egyszerre mindenkit elveszít és 80 se marad az ezerből.
    Még persze ott van a torrent is.
    Tube esetében a reklámokból lehet bevétele a feltöltőnek, de az az 5-10Ft engem személy szerint nem érdekelt soha sem, bárhova töltöttem az anyagaimat, így nálam mindenhol ingyenes volt minden. Ha már nem lesz kedvem ingyen csinálni, akkor kiszállok, de nem megyek át fizetősbe.

Tube helyett is rengeteg alternatíva létezik, csak kis hazánkban nincs felfuttatva. De au Inda azért egy jó hazai alternatíva.
  • altermanus #15832
    Jah, akkor nekem is utálnom kell Bödöcs Tibort, mert a 2010-es áprilisi rádiókabaré miatt, elveszettem az első kabarés youtube csatornám. na bumm, elfogadtam, mert tényleg nem az én anyagom volt, ha a YouTube szemszögéből nézzük.
    2018. Április 9 óta nem politizálok, nyilvánosan, de nekem is meg van a véleményem a Kossuth rádióról, Közmédiáról stb
    De egyet ne felejtsünk el, hogy itt a kabarékról és annak előadóiról van szó. Facebook oldalunkon sem szívelem, csak akkor, ha Hofi, Bödöcs, vagy Sas van a kabaréban, de azoktól is sokszor rosszul vagyok, mert csak gyűlölködnek az emberek.
  • karnagy
    Kedves SirTomax!
    Hálásan köszönöm az egész évnyi „vágott” kabarékat! Így sokkal jobb archiválni! Mégegyszer ezer köszönet! -karnagy-
  • gergoart
    "Zitababa" ravasz róka.
    2021 szilveszterén pénzért árulta a facebookon az oldalán az archívuma egy részét,utalni kellett neki kesht.
    Hamar ellene dolgozott az idő,kapott egy sallert.
    Pár humorista örököse kultúráltan jelezte neki,hogy fejezze be ez irányú tevékenységét.
  • zsorzsi88
    Esti kabaré - 26. rész
  • altermanus #15828
    Akkor ennyi erővel Hadházi Laci, Lengyel Tamás, Kiss Ádám, Kovács András Péter ezért nem lép fel a rádiókabaréban. jah, KAP, Hadházi volt a Buek 2021-ben, Lengyel tamás az ideiben volt. Szerintem is az a baj, hogy az emberek túl vannak fűtve politikával, és azért gondolnak azt amit. Egyébként, 2007 óta, mióta zenei rádió lett a Petőfi (ha már ennek az éve van), így megy kb 10 percet kivágnak belőle. Nagy cucc! nem hinném, hogy Móricz Tamás, Ürmös Zsolt narancsba öltözve volt a magyar rádió márványtermében (vagy hol veszik fel, 8 éve nem hallgatom aktívan, csak ha elkapom). Szabados Gáborról, meg pláne nem gondolom, mert neki van mindig egy kormánykritikus felhangja az írásainak. Végképp nem értem ezt a hozzáállást, de ha te mondod biztos úgy van. Szeretnék kérni valamit, de akkor tiltva leszek a fórumról, de mondd már meg, te az MTVÁ-ba dolgozol, hogy így tudod, vagy te is onnan tudod, hogy dugó van pesten, hogy bemondja a rádió és a TV, mert Kiskunfélegyháza felé laksz? (bocsánat az OFF-ért)
  • SirTomax
    Rádiókabaré 2022 összes - vágott verzió (nem hangtár)
    Utoljára szerkesztette: SirTomax, 2023.01.09. 13:33:58
  • zitababa5
    STIMMEL!
    De miért kell vágni? Miért nem lehet hagyni a humort cenzurázatlanul???
    Fidesz hatalom óta vágva vannak a retro kabarék ( sas, nagy bandó, verebes, farkasházy stb. ) tiltó listán vannak mert humorizálni mertek a jobboldallal....! RÁADÁSUL a Fidesz autokrata hatalma óta NINCS politikai kabaré hazánkban! Ilyen csak legutóbb Romániában volt! MERT OTT NEM ENGEDTÉK ÉS NEM LEHETETT VICCET CSINÁLNI A HATALOMBÓL! Ja, 34 éve....és TI , MI hagytuk hogy ne legyen politikai humor....Hofi, Nagy Bandó, Markos-Nádas-Boncz és a RETRO nagyok ! Ezért szerettük őket! Nem volt Fidesz uarlom, nem volt me too mozgalom, nem volt roma ellenes hivatal! Mégis politikai alapon eltüntek a magyar humoristáink egy része! EZ KORREKT?
    EGYÜTT NEVETTÜNK AZ ÉLETÜNK, A POLITIKÁNK , A NEMZETÜNK ELHIBÁZOTT DÖNTÉSEIN! !!! MERT SÍRVA VIGAD A MAGYAR! NEM?
    ÉS HAGYJÁTOK HOGY ELTÜNJÖN!
    Utoljára szerkesztette: zitababa5, 2023.01.09. 00:47:37
  • SirTomax
    Kabarématiné - 1001-1015. részek (saját felvételek, nem hangtár)
  • YetiinLochNess
    Még véletlenül sem az összeesküvés elméletet erősítve, de azért felettébb érdekes, hogy a repteres, üzenetrögzítős jelenetből az alábbi megszólalók maradtak ki éppen: Orbán, Áder, Kövér és Szijjártó.
    (Jobban mondva az az érdekes, hogy eredetileg benne voltak, annak ellenére, hogy nem voltak különösebben rendszerkritikus poénok.)
  • altermanus #15823
    Ha felkelek, akkor rögzítem, ha nem, akkor hangtár :)
    Pároméknál nem lehet felkelni 9 előtt, de megpróbálok :D
  • altermanus #15819
    A szakmai okok, az az, hogy a kabaré 9:07-től 11.58-ig tartott (2:51:00 másodperc adásidő {nem néztem utána})
    a szilveszteri: 21:00:15-23:58:47- ig tart (2:58:32 másodperc adásidő{utána néztem}).
    -
    Nos ami az összeesküvés elméletek illeti, minden gondoljon amit akar. én is te is, mindenki!
    -
    csak egyet nem értek, hogy a hírek miért nem lehettek 8:55:00-kor?
  • Dolfi516
    És köszönöm MisterV kabaré összeállításait, én eddig mindegyiket szívesen hallgattam!
  • Dolfi516
    Szia Altermanus!
    Köszönöm a kabarématinét, ezentúl foglalkozol vele rendszeresen és feltöltöd ide, vagy ez csak eseti feltöltés volt?
  • altermanus #15819
    Többek között azért (szakmai szempontból), mert 9:07 és 11:58 között kellett leadni a teljes adást. Míg a szilveszterkor leadott adás 21:00:15 és 23:58:45 között ment.
    Mivel Reggel 9-kor hírek mentek, így a teljes adást nem adták le.
    -
    Ha nem szakmai, hanem összeesküvés elméletekkel akarunk foglalkozni, akkor bármi lehet.
  • SirTomax
    Feltűnt valakinek, hogy a Rádiókabaré szilveszteri adásának ismétlését kb. 8 perccel megrövidítették a szilveszterkor leadotthoz képest?
    Rádiókabaré - 2022.12.31 - BÚÉK 2023 - ismétlés

Megvágták a következő két számot:

Móricz Tamás - Liszt Ferenc Repülőtér üzenetrögzítője
    Szabados Gábor - Apróságok

és kihagyták teljes egészében ezt:

Ürmös Zsolt - Közvélemény-kutatók titkos élete

Érdekelnének az okok.
    Utoljára szerkesztette: SirTomax, 2023.01.08. 15:50:31
  • altermanus #15817
    Szia! Én a JDownloder-t szoktam használni, de ha az összes kell amit újabban feltöltött zsorzsi88, akkor itt tudod letölteni, a fent említett programmal is.
  • altermanus #15816
    Kabarématiné 2022.01.08.
    Forrás: Kossuth rádió Internetes stream (AAC+)
  • lacus48
    Szia!
    Ha szeretném letölteni,van rá mód és ha igen akkor hogy?
    Köszi.
  • SirTomax
    Csak viccelek... - Szilágyi György szerzői estje
  • Obsitosur
    Sziasztok!

Mikor Vkaroly régen megosztotta az archívumát, valaki írt egy programot, amely a lista alapján átnevezte a fájlokat. Valaki meg tudná osztani, vagy tudna egy ilyet írni?

Köszi:

Miki
  • zsorzsi88
    Esti kabaré - 25. rész
  • MisterV #15811
    Humoróra 2023. 01. rész

Tartalom témában, azaz az aktuális hírek:

01 Szilveszter volt
    02 Drágultak az autópálya díjak
    03 Elhunyt 16. Benedek pápa
    04 Megszűnt a hitelmoratórium
    05 A rezsitámogatásból nem kapott több (nem kormánypárti) település és önkormányzat
    06 A háborúban az ünnepeik miatt kis időre fegyverszünet lesz
    07 Már nem kell az autóban tartani a jogosítványt
    08 Több kis vidéki, de már egy nagyobb áruházlánc egyik boltja is jelezte, hogy az idén már nem nyit ki és végleg lehúzza a rolót az árstopnak köszönhetően
    09 Nem lesz elég hazai krumpli
    10 A lakásárak az egekben, a fiatalok családalapítási lehetősége így erősen korlátozott
    11 Már 30 ezer forintos érme is lesz, ennyire értéktelen a pénz.
    12 Vaddisznó kolbászolt a Margitszigeten
    13 Vicc ez az egész

+

Krakenfiles:
    01
    Workupload:
    01
  • zsorzsi88
    Esti kabaré - 24. rész
  • szilu1976
    Köszönöm szépen!
  • SirTomax
    Ötszemközt - Hofi Géza
    Ötszemközt - Marton Frigyes
    Ötszemközt - Tabi László
  • Jarinka1978
    Köszi,ez így nagyon jó!!!!
  • ntglaci
    Legyél bejelentkezve Vkároly tárhelyére a megadott felhasználói név és jelszóval.
    Tölts le a szükséges plug-int erről a linkről. Telepítsd, a TC plugin-jaként.
    https://ghisler.fileburst.com/fsplugins/webdav.zip
    Utána a TC-ben a meghajtók sorában katt a \ meghatóra (Hálózat)
    Dupla katt a \WebDAV könyvtárra, majd nyomsz egy F7-et.
    Az ablakba beírod egy új könyvtár nevét
    Bejön egy Connect to WebDAV ablak.
    A Connect to sorába írod: https://files.vaczkor.hu/remote.php/dav/files/vkarchiv/
    User name sorba: vkarchiv
    Password sorba: asd123asd123
    Okézd le!
    Megjelenik a TC ablakában az a könyvtárnév, melyet adtál fentebb!
    Dupla katt erre az általad megadott könyvtárnévre és megjelenik benne a kabareMP3, a kabareTS, a radiokesz könyvtárak.
    Duplakatt a kabareMp3 könyvtárra, aztán oda másod ahova és amit csak akarsz!
  • zsorzsi88
    Esti kabaré - 23. rész
  • szilu1976
    Tisztelt DJ V!

WebDav hol található a Total Commanderba? Hogy használható hogy letöltsem VKároly kabaré archívumát? Tudsz valami infót adni?
    Előre is köszönöm.

Tisztelt VKároly!
    Nagyon köszönöm a kabaré archívumodat, munkádat, amit belefektettél, nem kevés, az biztos!
    Jó pihenést!

Tisztelettel: szilu1976 (Kardos Szilárd)
  • mini-Max
    Köszönöm!
  • SirTomax
    Humorfesztivál 1. forduló 3. rész 1974.08.19.
  • SirTomax
    Görgey Gábor - Wiener Walzer (Esztergályos Cecília, Páger Antal, Gáti Oszkár, Máté Erzsi, Szirtes Ádám, Sára Bernadett, Iglódi István, Nagy Attila)
  • altermanus #15800
    Köszönöm a kiegészítést :)
    Nem gondolnám, hogy téves lenne, mert a műholdas adás megegyezik az FM-es adással, és a műholdas adás az FM-mel együtt jár, nem késit vagy siet Eutelsat E9-en. Osztrákoknál 3-4 mp-t késik a műholdas és a FM adás között, akárcsak az ÖE1, vagy a ÖE3-at hallgatom.
    (na de eltértünk a tárgytól, innentől ON!)
  • mini-Max
    Tegnap volt ez a műsor, rögzítette esetleg valaki?
    Mosoly a javából / Wiener Walzer
    Az aktuális rész ismertetője: Egy vonatkupéban vegyes társaság utazik, köztük egy idős úrral. Udvarias csevegésbe kezdenek, és lassan nyilvánvalóvá válik, hogy az alvó öregúr valójában halott. Első kétségbeesésükben szólni akarnak a kalauznak, de közben rájönnek, hogy senkinek nem érdeke a botrány. Csak egy izgága útitársat kellene valahogy elhallgattatni.
  • MisterV #15798
    Akkor én is pontosítok. A rádiók nem limitert használnak, hanem kompresszort.
    Magam is dolgoztam egy kisebb helyi rádióban BP-n évekkel ezelőtt (mint technikai vezető és műsorkészítő is), ott mondjuk csak 1 stúdió volt, aminek a keverőjéről egy kompresszorba ment egyből a jel, az pedig onnan egy adásrögzítőbe, egy webes felületre és persze a 15W-os adókészülékbe.
    Míg a limiter csak levágja a túlnyúló csúcsokat (azaz kiegyenesíti a csúcsot), addig a kompresszor "visszahajtja", ezáltal az emberi beszéd, a vendégek távolsága a mikrofontól nem okoz gondot, mert közel azonosan hallhatóak mind és minden beszélő 0dB-es csúccsal megy ki az éterbe. Ott a stúdióban nagyon erős kompresszálást használtak, azaz kb. minden LED csak égett a készüléken, aminek normál esetben villognia kellett volna. Ám így az adóra egy fix max hangerős jel jutott.

Későbbi kalózrádiózásom során megtapasztaltam, ha túl nagy jel megy az adóra, nem a torzításban vehető észre először, hanem elszáll elősként a sztereó jel (mert elnyomja a 19 kHz-es pilot jelet), illetve egy teszt során a már említett stúdióban is megpróbáltam a kompresszort kevésbé agresszívre állítani, ám az adókészülék így egy hangosabb köhintésnél levédte magát és egy időre kikapcsolt.
    (Az FM hangfrekvencia szabvány szerint 30 Hz-től 15 kHz-ig használható (nem csak úgy "elvágják" brahiból), hogy kellően elszeparálják a 19 kHz-es pilot jeltől, ezért lehetett, hogy az FM-en csak 13,5 KHz-es adást vehettél, mert náluk az adó csak ennyit tudhatott, nem 15-öt... de CD minőséget emiatt egyik FM adó sem képes sugározni, igaz így 40-en túl nemrég teszteltem a hallásom és már a 10 kHz feletti hangokat sem hallom, azaz az FM korlátai az átlag fül számára közel CD minőségnek tekinthetők.) Tehát téves az is, hogy netán a MP2-192kbps tenné a 13,5kHz-es vágást, hiszen 128kbps mp3 is tud nagyobb frekvenciatartományt, csak a kódolót kell úgy beállítani, hogy a lehető leglassabb és legprecízebb legyen. A 320kbps egy gyors kódolással lehet rosszabb hangminőségű, mint egy 192kbps lassú kódolással. A kódolás típusa sem mindegy: Lame, Blade, Faunhofer, Thomson. Minden algoritmus más hangzást hoz ki ugyanabból a zenéből, ezért nem mindegy, hogy épp melyiket mire használja az ember (szöveg, zene, komolyzene, stb.).

Szóval a limiter használata bár sokkal olcsóbb, csak a végberendezések védelmére szolgál (mert levágja a szinusz túlnyúló csúcsait), a kompresszor pedig a 0dB elérésében játszik szerepet, hogy a mikrofonba kiabálás se lóje le az adót, de ne is egyenesítse ki a szinusz csúcsát, ami szintén az adónak egy probléma (megterhelés) lenne.

Amikor normalizáltam a netes forrásból szerzett matinékat pl. ott az egyik adás ilyen volt, a másik olyan, de ők -2,7dB fölé ritkán mentek, inkább halkabb volt az anyag és voltak hangkülönbségek a számok és a felkonf között. Azaz az MR még mindig csökkentett erősséggel készíti a műsorait (vagy a webes anyagba így rögzíti), ezzel szemben a kereskedelmi csatornák, hogy túlordítsák a többit (és állomásváltás közben hangosabbnak tűnjenek) erős kompresszálást használnak.

VK: A boxodra lehet az Elektrotanyán találtak volna megoldást. Sok szaki (és pár kontár is) van az oldalon, de a legtöbb problémára találnak megoldást.
  • altermanus #15797
    Kicsit Off Téma, akit érdekel:
    Míg nem költöztem el a szüleimtől, nekem be volt állítva, de nem foglalkoztam vele sokat. (2014 óta nem gyűjtöttem a rádiókabarét, a parabolát 2020-ban állítottam fel, mert a Telekom átállt nálunk IPTV-re és mivel értek hozzá beállítottam) Egy adótorony közelében lakom újabban, és tavaly nyáron nagy zivatar, párom anyukája a konyhában a Kossuthot hallgatja (mi mást, lassan ötven éves :D ) és egyszer csak elhallgatott. Mikor nálunk abba maradt a vihar, akkor érte el az adóállomást, és a 200 cm-es parabola sem volt elég ahhoz, hogy megmaradjon az adás. 3-4 percig csend volt az MTVA frekvenciáin ezen a taerületen. Haza mentem a nyáron, és lecsekoltam.
    3 Kossuth
    3 Dankó
    2 Petőfi
    2 Bartók
    a többi MTVA rádió csatornából egy darab van.
    a dankóból ,,D192ser" és K192ser jelzésű megy középhullámra.
    Aminek utána van a (L2 - másnévek MPEG layer 2 - 192kbps) az megy FM-en (azokon lehet hallani, hogy elvágták a 13,5 khz feletti hangokat.
    -
    Ebből a kábelszolgáltatók a AAC+ adást szokták átvenni, köztük a mindig TV is hasonló módon adja az adást, 2013 óta (van ismerősöm aki dolgozik kisebb kábelszolgáltatóknál, mint technikus.
    Ez csak egy kis kitérő volt, akit érdekel.

Utána érdeklődtem!
    Vkárolynak igaza lehet, ugyanis amit a műholdra lőttek fel, az limiter mentes hang volt, tehát nem volt processzálva, hogy egy hangszinten legyen, így a stúdió hang ment ki, nem az amit FM-re vagy a netre adta az internetes adást.
    miután a kuligunda útjára költöztek, azután kezdtek mindenhol limiteres adást adni.
    ON!
    Utoljára szerkesztette: altermanus, 2023.01.03. 22:51:05