14
  • Tetsuo
    #14
    Mi lesz a jó kis Emagic Logic-kal??
    Meg ugye a Pro Tools is Macen müxik rendesen..
  • TH448
    #13
    Khm. Szted hogy lenne egy kézben a sw-hw fejlesztés?... Proci, chipset,... intel. Hnagkártya se mac, vidkari se, ott is csak kernelbe raknak drivereket.
    És még mindig nem értem, miért istenítik sokan OSX-et, tényleg jó, de alapvetően az is csak freeBSD, mint a "szar" linux, és amint hallottuk, hibái is vannak, méghozzá elég sok, számomra kevés. (Most a mellékelt programokra gondolok, nekem linux sokkal jobban megfelel.)
  • noss
    #12
    az eplnél is ugyanolyan profithajhászás megy, mint a mikrofo$nál, így nagyon meglepődni nem érdemes, mivel az üzlet diktál...

    ha brandpc-ként többet kaszál, powerpc-vel vagy osx-szel meg jelentősen kevesebbet (v. tönkre megy) hosszú távon, akkor a válasz egyértelmű, ők nem jótékonysági alapítványként működnek!
  • fonak
    #11
    1 éve még azon hitetlenkedtek sokan, hogy tényleg áttérne az Apple az Intel procikra. Ki tudja mi lesz még itt, lehet hogy a Vista is azért csúszik, mert Macre is meg lesz csinálva... Az Apple meg nem lesz más, mint egy brand PC gyártó. A márkabuzi közönsége akkor is meg fogja venni, ha csak egy almás logóval díszített PC-t kap almás logóval kiegészített Vistával. :) Feltéve hogy a megszokott alkalmazásai azon is futnak majd. Választásuk úgysem lesz már, sztem Linuxhoz túl láma egy Mac user. :)
  • BlackRose
    #10
    A killer egyszer bejöhet, az eladásból meg nem a százalék a fontos, hanem a cost-benefit ratio. Az Apple Mac-ot nemigen tudja nyereséggel vinni, sőt a Mac eladások egy komoly részét is az iPod generálja.
  • cue
    #9
    A felvetésben egy bökkenő van: a ms évente háromszor mantrázza el nekünk, hogy jön az iPod killer - aztán meg nem jön semmi.

    (megaztán, az Apple bevételének 38-40 %-a a Mac eladásokból jön be - ez nagyrészt elveszik, ha a felvetés megvalósul)
  • BlackRose
    #8
    El lehet képzelni, hogy az Apple és a Microsoft összefog és közössen fejlesztik a Windows-ot, ugyanis itt mindkét cég kaphat valamit, az MS egy jó OS gárdát amely kicsit más szemszögből közelíti a dolgokat és egy innovativ gárdát amely csak jót tehet a Windowsnak, az Apple pedig egy olyan Windows-ot amely elterjedt, kompatibilis, az egész IT iparnak olcsobbá teszi a szoftverfejlesztést, főleg azoknak akik jelenleg Mas és Win platformot is egyaránt támogatják, és persze egy ilyen együttműködésben mindég valami pluszat hozhat ki a Windowsból a Mac hardware-re. Szóval nekem ez már régebben is átsurrant az agyamon, de elvetettem mert az Apple nem x86-on futott, amikor áttértek akkor meg egy picit zavarosnak láttam a dolgokat ezért nem mertem ezt feltételezni. De az Apple áttérése egy nagy kockázattal járt és szerintem lehetetlen volt az indulás elején tudni, hogy pontossan hol fognak kikötni, sőt még most sem tudják, de ez a forgatókönyv is érdekes és üzleti szempontból nagyon kívánatos is lehet. Főleg, hogy az Apple jelenleg nem a Mac-ekből él, hanem az iPod-ból, és ezt a piacot támadja a Microsoft, gondolom, hogy ha az Apple elengedi az OS-t és Windowsot fog használni, sőt OS csapata a Windows fejlesztésébe száll be, akkor a Microsoft cserébe visszalép az iPod killer projecttől. Ha én lennék Bill Gates, ezt egyenessen elfogadnám, ugyanis egy jó OS gárdát kapnák amelyre szükség is van, mert a Vista fejlesztése nem zökkenőmentes, sőt... ha Steve Jobs lennék szintén elfogadnám, mert a Microsoft komolyan veszélyt jelentene az iPod özletre egy időn belül, a Mac üzletből meg nem tudnám fenntartani a folytonos növekedést. Tehát a deal meglenne. Na de, hogy mit fog az Apple és a Microsoft dönteni azt ki kell várni.
  • Chriss745
    #7
    Mintha ez a Jobs gyerek szándékosan ki akarná csinálni az Apple-t.

    A következő lépés meg az lesz, hogy az Apple beleolvad a Microsoftba?
  • Andris
    #6
    Ha megszűnik a MacOS akkor mi lesz a jó kis programjaikkal? Azért a videó, hang, zeneszerkeztő progik elég jók Mac-en. Bár a QuickTime-ot nem sajnálom annyira :)
  • Macc
    #5
    "Apple felhagyhat az operációs rendszerfejlesztés nehéz és költséges munkájával."

    Nekem ugytunik, hogy inkabb a MS szamara nehezkes es koltseges az OS fejlesztes...
    Amugy ez a hir egy jo nagy baromsag, akkor mar inkabb bezarjak a boltot, minthogy Win-t tegyenek ra.

    Ezustangyalka: Mi kozod a Mac-ekhez? Es akkor mit orvendezel?
  • cue
    #4
    Jaj, micsoda érvekkel alátámasztott állítások!

    Távozik két (teljesen más szegmensben dolgozó) vezető - erre mindjárt kongatják a vészharangot a (pc-s) szaklapok...

    Ezek a mondatok vajon mit jelentenek?

    "Az tény, hogy a processzorváltással számos programozási probléma is felléphet. A gyorsabb gépek elveszthették azt az előnyt, hogy az operációs rendszer együtt fejlődött a Mac hardvereivel, így az új processzorok mellett könnyen felléphetnek - a Windowsnál jól ismert - kompatibilitási és a működési problémák."

    Az OSX megjelenése óta gyorsabban fejlődött, mint a HW - legalábbis számomra ez következik abból, ha ugyan azon a gépen mindig gyorsabb tudott lenni a 10.2 -3 -4.

    "Azt a koncepciót, hogy egy kézben tudják tartani a hardver és szoftverfejlesztést, az Apple nem volt képes megőrizni, hiába növekszik jelentős ütemben a legújabb fejlesztésű értékesítése."

    Tudtommal még mindig egy kézben van a SW-HW fejlesztés, legalábbis én nem tudok róla, hogy más cég is gyártana Macintosh-t vagy Mac klónt.

    SG sux! :/
  • sylverangel
    #3
    Hohó:) végre porbahullanak a macintoshok:)
  • mousee
    #2
    Öregem... Hol tart az emberiség... Neszeneked... Most ami a mac előnye volt, az túlképpen megsemmisült, jobbs ezzel cseszte el...
  • DjDano
    #1
    MAC kipipálva ;)