RailWorks 4

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nesuten
Szia

itt #997

Repülök ,hogy Éljek !mert! Élek ,hogy Repüljek ! Ólmot minden vörösbe ,had legyenek jó nehezek !

Hali!

Tovább fejlődtem, most már "kijátszottam" a játék gyári mozdonyait és pályáit, szeretném bővíteni a programot. Láttam, a neten többnyire fizetős dolgok vannak, de találtam pár ingyenes cuccot. Ezeket és pl. a Nesu által belinkelt mozdonyt hogyan kell betenni a játékba? Odáig eljutottam, hogy a .rwp fájlokat beinstalláltam az utilities.exe programmal a TS-ba, de egyik gép és pálya sem jelenik meg a játékban. Kell még valamit csinálni velük?

Nesuten
Sziasztok

Az új kör alkalmából egy újabb ingyenes mozdony éspedig a V 100 -as dízelmozdony a hollandoktól
De V100 voor Train Simulator 2015:

Utoljára szerkesztette: Nesuten, 2015.01.01. 15:51:07

Repülök ,hogy Éljek !mert! Élek ,hogy Repüljek ! Ólmot minden vörösbe ,had legyenek jó nehezek !

akyyy
<#ejnye1>
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
pár éve miskolcon szilvesztereztünk, kölyök pezsgővel, 1 óra felé lenéztünk a vasútállomásra, a tiszaira, épp bejött egy tehervonat és megállt. leszált a vezető, oda akartunk menni hozzá megkínálni a pezsgővel, de mire odaértünk, láttuk hogy szépen oldalba hugyozza a mozdonyt, ugyhogy óvatosan eljöttunk 😄DD

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

Nesuten
BUJJÉK !!!

---

Ugyan nem fáradság,örülök ha segíthetek<#worship>,no meg annak hogy már megy.....
Nos máris rá tapintottál a lényegre ,a kettős üzemmódnak lesz majd jelentősége ,de nem akarom lelőni a poént.<#wink>
Nekem is tetszett kár hogy nem volt több küldetés,a karrierbe.
Na, azt hiszem sikerült. Talán a "sínpapucs" volt a hiba, tudod ez kétféle üzemmódban is tud menni, és az angol pályán ez kell a harmadik sín miatt. Még nem akarom elkiabálni, de már egy pár kilométert mentem vele. Amúgy tetszik, jó a hangja is, talán a nehéz kezdetek után jó barátság lesz vele.

Közben megjött a te videód is, ezer köszi, hogy ennyit fáradtál vele, ezt már jól látom én is. <#awink>
Utoljára szerkesztette: regelek5, 2014.12.29. 21:32:40

Nos ahogy ígértem itt a vidi,az elindulásról.
Remélem menni fog mert akkor.... <#rinya>

Nem akarom fel...ni még én is az agyad de tegnap a 3.(ebből ugye csak 3 van) küldetés a legnehezebb a 3 közül is meg van goldra igaz 3x futottam neki hogy ,meglegyen de 16 hibával meg lett.<#nyes>
Nos csak csak ismételni tudom magam.
Ahogy korábban is írtam 2x lehúzod a gáz-fék kart és mikor a 2.-nál tolod felfelé akkor a kék sávnak jobb oldalt(ott is a baloldali) csökkenni kell vagyis akkor már oldja a féket és adja neki a powert.
Ha nem sikerült akkor megint ismételni ezt és ,kell hogy menjen.
Szerintem egyáltalán nincs túl bonyolítva, az indulás meg ezeknél ilyen.
Nem akarlak elkeseríteni ,de nagyobb "szívatások" is lesznek benne a küldetések során,mint hogy hogyan indulj el,nagyon odafigyelős,és percíz vezetést igényel ha a gold a cél.<#eljen>
Megpróbálok később még egy vidit feltenni az indulásról majd 1920x1080-ban,talán akkor jobban látni fogod.
Köszi a leírást, kell is a szájbarágás, ez a vonat kezd felb_szni, pedig OMSI-n edződtem, ott is vannak kemény dolgok a buszokkal. <#awink>

Részleges eredményeim vannak: egyrészt megvan, hogy lehet felengedni az áramszedőt, plusz a vészfékes mutatvány is sikerült (bár nem értem, miért kell 2x, de mindegy).

Elindulni viszont még mindig nem tudtam vele, pedig áram alatt van. Tegnap egy halk morgást is hallottam, szerintem az a motor volt, nem kell külön beindítani valahogy? A többi vonatnál a "Z"-vel lehet be-leállítani a motort, de ennél nem megy. Próbáltam áram alá helyezni, üresbe rakni és úgy indítózni (OMSI után), de nem reagált.

Nem értem, miért kell ennyire túlbonyolítani, főleg, hogy egy olyan vonatról van szó, amit muszáj használni a küldetésekhez, mert ha valami bónusz gépről lenne szó, amit a "megszállottak" próbálnak ki, azt még megérteném. Meg ugye, elvileg a Train Simulator is megy "az átlagembereknek készült program, hogy minél többen megvegyék" úton, mégis néha a szimulátorokhoz szokott embert is megsz_patja, ez azért durva...

Nos nem oly bonyolult,mikor már tudja az ember.
Nekem ez az első vonat szimem pár napja ismerkedem vele de nem súgott senki, ment gond nélkül ,természetesen nem minden elsőre és pár perc alatt de kiokoskodtam mindent előbb utóbb.
Minden vonatra még nem jutott időm,de elég sokféle van,no meg a leárazás miatt meg is vettem sok Route-t,így egy darabig el leszek velük.

Most azt a panelt írom ami segítségnek előtted van ,nem a vonat karjait és kapcsolóit.
Megjegyzem így egyszerűbb és könnyebb vezetni,de ha már profi vagy és ismered a vonat minden zeg-zugát mehet enélkül is....<#wink>
Indulás:
Fék kart ne keress itt nincs külön, a jobb oldali(fekete) inaktív,a baloldali (piros egybe minden) fék-gáz
Tudom szakszerűbben is írhatnám ,power...stb,meg egyebek ,de remélem így érthetőbb lesz

Középső kar (kék) előre menetbe teszed azaz feltolod maxra
Bal oldali (piros)gáz kart a 0 állásról lehúzod teljesen ,azaz mint ha teljesen fékeznél,majd vissza tolod 0 állásba de ha feljebb megy az sem gond ,majd megint lehúzod teljesen fékező állásba,majd lassan tolod felfelé ,vagyis kezded a féket kioldani.
A P1-nél már indulni kell a vonatnak.
Ami lényeges közben figyeld a jobb oldalon levő kék skálánál a bal oldali sávot hogy csökken é,ha igen akkor jó ,ha nem akkor megint ismételned kell a folyamatot ahogy írtam.
Ha közbe kigyullad a jobb oldalon a figyelmeztető felkiáltó jel akkor azt nyomd ki ,nekem xbox kontrollernél az "A"-t nyomom és abba hagyja ez majd menet közbe lesz hogy többször is be fog jelezni,de majd úgy is kitapasztalod.
Ha megnézed figyelmesen a vidit ,persze ha látod alacsony felbontásod ellenére is,akkor ott is jól látszik mit csinálok.
Az egyik küldetés elején fel kell kapcsolnod elinduláshoz az áramszedőt is különben csinálhatsz amit csak akarsz nem fog indulni a szekér.
Még annyit hogy figyeld mindig a vonatban levő sebesség kiírásokat és figyelmeztetőket ,mert hamar berántja az Emergency brake setting-et
És le fogsz teljesen lassulni,ekkor megint oldanod kell ezt a vészféket, ahogy az elején írtam is,ha még gurulsz akkor lehet elég egyszer lehúznod és megint megy a power és tudsz tovább menni.
Eléggé sok odafigyelést igényel ha Goldra hajtasz.<#eljen>
Főleg hogy az egyiknél ,sőt inkább kettőnél is lesz egy "ravasz" megoldás,amit alkalmazni kell,de az egyiknél a segítség le is írja mit csinálj.
Igaz nekem még úgy sem volt egyszerű rájönnöm mi a rák baja van.
Az is igaz az angolom is éléggé kopottas és akkor még finom voltam<#fejvakaras> de sokszor a "józan paraszti ész" sokat segít.
No de a lényeget nem lövöm le egy picit te is dolgozz meg a Gold medálok ért<#integet2>
Bocs ha egy picit hosszú és szájba rágós lett de remélem érthető.
Természetesen ha már teljesen nem bírsz dűlőre jutni segítek ha tudok.....<#wink>
3x27"monitor 5760x1080-as felbontásba.
Szerintem amiket te írsz nem tudnád így össze kötni,hogy azt a képet lásd amit én,sőt egyáltalán nem is működne,hozzá teszem ehhez egy nagyon erős VGA is kell.
Annyira nem egyszerű hogy csak mindenfélét mindennel össze dugsz és már megy is Eyefinitiben minden.
Én is szeretek külső kamerából vezetni pont amiatt amit te is írsz.

Utoljára szerkesztette: endy papp, 2014.12.28. 21:04:02
akyyy
neked miért ilyen furcsa a kamera nézet? több monitorral játszol? hogy lehet beállítani azt?
laptoprol játszanék, de van VGA monitor, illetve HDMI-n rá tudom kötni lapos tv-re is, ergo igy lenne 3 nézetem. tv lenne a középső a laptop meg a monitor meg jobb és bal oldali.

bár én ha épp nics mit csinálni szeretek külső nézetből is vezetni, gyönyörködni a "tájban" illetve a jó hosszú vonatomon 😄
de ez a két nézetes kamermód eléggé esélytelen.

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

akyyy
neked miért ilyen furcsa a kamera nézet? több monitorral játszol? hogy lehet beállítani azt?
laptoprol játszanék, de van VGA monitor, illetve HDMI-n rá tudom kötni lapos tv-re is, ergo igy lenne 3 nézetem. tv lenne a középső a laptop meg a monitor meg jobb és bal oldali.

bár én ha épp nics mit csinálni szeretek külső nézetből is vezetni, gyönyörködni a "tájban" illetve a jó hosszú vonatomon 😄
de ez a két nézetes kamermód eléggé esélytelen.

Köszi, hogy videót is csináltál róla, de nem igazán látok rajta mindent. A monitorom miatt lehet, 4:3-as, és csak egy vékony sávban megy a videód. Le tudod írni, hogy miket nyomsz? <#awink>

Nos remélem ez a vidi segít hogy el tudj indulni.
Mellesleg nem oly egyszerű vele menni mint ahogy elsőre gondolná az ember ,ki kell tapasztalni ,de nem annyira vészes ha már ráérez az ember.
Pl az egyik küldetés vége felé áram szedő nélkül kellet tovább menni ,mivel nem volt tovább felső vezeték így át kellet állítani a vonatot ilyen üzemmódra.
No meg az egyik elején neked kell bekapcsolni az áramszedőt,hogy egyáltalán el tudj indulni.
Nagyon kell figyelni mert hamar bevágja az automatikus vészféket,ha jól tudom,ez a neve.
Szerettem vele menni még egy küldetés van hátra.
Mire össze jött a gold medál ezekből pár óra beletelt....
Class 395

Ép most akartam írni én is ugyan ezt.
Csak figyelmesen körül kel nézni a játékon belül és nem leírni olyat ami nincs is a játékban.<#nezze>
Természetesen ez nem rád hanem a kérdezőre vonatkozik....
A Főoldalon a bal első négyzet a Driving, azon belül tudsz vezetni mindenfélét jogosítványok nélkül is. A karrier-mód is itt van, amivel játszok, ebben adott vonatot adott feladattal kell vinni, de van Quick drive is, ahol te választhatsz, hogy mit, honnan, hova és mikor vezetsz.
Utoljára szerkesztette: regelek5, 2014.12.28. 12:43:00

Háj mindenkinek!
Amióta nem jártam erre felé egész szépen megújult a fórum platformja - azért ez már 21. századi...!
A lényeg; ajándékba kaptam egy PC-s TS-2015-öt. Elég sok minden más, mint a TS-2014-ben. Eléggé agymenés, hogy "vizsgázni kell" mozdonyvezetésből az Académián! annak is aki már "mindent tud" a járgányok mozgatásához.) Sajnos egyre inkább olyanná válik ez a TS, hogy "Ádám-Évától" mindent előlről kell kezdeni ahhoz, hogy végre vonatozni lehessen. Én nem találtam olyan opciót, ahol lehetne választani tudásszint szerint, hogy ne kelljen általános iskolába járni a régi vonatozóknak is... van-e erre valamilyen megoldás?

Igen, csak ez a típus nincsen benne. 😞

TNH
Van olyan küldetés is, ami megtanítja, hogy hogyan kell vezetni.

http://www.youtube.com/user/OMSITNH | Intel Core i5-4460 | 8 GB RAM | Geforce GT640

Közben a típusát is kiderítettem: Class 395 <#awink>

Szia!

Erre a vonatra gondolok: http://www.icoregames.com/wp-content/uploads/2013/11/Train-Simulator-2014.jpg

Esetleg van valami biztonsági kütyü, amit ki kell oldani, vagy valami trükk, hogy elinduljon. Főleg azért bosszant, mert szeretném a küldetéseket megcsinálni, és az angliai pályán csak ezzel lehet menni.

Akkor asszem meg is érkeztünk<#nezze>
Még azt csípem az xbox kontrollerbe,hogy a sínen való haladást is jól szimulálja,persze a kontroller határain belül,de mikor a sínek nem egyenletesek és hallod a zakatolást és elkezd rázkódni a kezedben,na erre szoktam mondani hogy na "vonatot vezetek"
Szerintem ez az effekt is sokat tud dobni a vezetési élményen,arról a kis apróságról nem is beszélve hogy én 5760x1080 felbontásba használom,nagyon bejövős a vizuális élmény amit ez által +ba kapok,cserébe.
TNH
Sajnos lassan már TSsel sem kompatibilis. A legtöbb számomra kedves (német) járművet nekem is Xbox kontrollerrel kell vezetnem. 😉

http://www.youtube.com/user/OMSITNH | Intel Core i5-4460 | 8 GB RAM | Geforce GT640

Ha az amire én gondolok akkor repesztettem már vele 250-nel is.
No de a lényeg pontosan írd le a típusát hogy melyikről van szó esetleg még egy fotót is mellékelsz és megnézem neked,szerintem megvan nekem is ,és egyről beszélünk.
Így aztán meg tudom mondani ,hogy merre meddig az elindulásnál.
Annyit megért,akkor bocsi nem szóltam,de azt még mindig fenn tartom hogy más játékoknál,nem tudod használni gondolom......D
Azért is javasoltam a kérdezőnek a kontrollert.
De mindenki úgy és azt használ ahogy ő jónak látja.
TNH
Helyesbítés:Az első RailDriver Magyarországban.

TNH
Én ismerőstől vettem Magyarország első RailDriverét 30k-ért. 😄

Azzal a kék új vonattal (tudom-tudom, de tényleg nem tudom a nevét, olyan Acela-Express-szerű, csepp orrú, gyors vonat, a TS2015 - elvileg - leggyorsabb vonata) sikerült már valakinek mennie? Én egyetlen egyszer tudtam vele elindulni, azóta csak nyomkodok mindent, csipog meg ilyenek, de nem mozdul. Nagyon fel tud húzni. Más vonatokkal nincs gondom, azok pöccre indulnak, de ez nem hagyja magát. Már arra is gondoltam, hogy gyári hibás...

Annyiba amennyibe az kerül újonnan 60-70 ezer,használtan is láttam 40ért,kézre kell hogy álljon.
Jobban mint az én 10 ezres xbox kontrollerom<#wink>
De gondolom más játékoknál nem sok mindenre használható,az enyémmel szemben.<#wave>
TNH
Nekem a RailDriverem jobban kézreáll. 😉

Köszi, ezt sajnálattal hallom.

@endy: Köszi a tippet, elgondolkodom a beszerzésén. <#awink>

Szia.
Ha javasolhatok valamit.
Vegyél egy xbox kontrollert,ami pc-s és megoldódnak a gondjaid(nem oly drága)
Én azt használom(nem csak ehhez a játékhoz)minden funkció működik vele,az egeret néha kel használni,de az nem gond.
Minden kézre áll és nagyon jól használható irányítható.
Ha más játékot is használsz arra is jó,mivel a legtöbb játéknál a készítők alapból erre állítják be.
Pl.a farming simulator 2015-nél is nagyon jól használható,meg sorolhatnám még.
Billel meg se próbálok ilyeneket irányítani egyszerűen úgy van ahogy írtad ,semmi nem akar kézre állni,de akinek jó úgy az használja én maradok a kontrollernél.<#wink>
Nesuten
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Nesuten
Nem lehet ...

nagykispeter
Köszi

Asrock Z170 PRO4S, i56600 16GB Kingston DDR4, EVGA GTX970 SSC ACX 2.0 ,

Sziasztok!

A Train Simulator-ban át lehet valahogy állítani a billentyűzet-kiosztást? Odáig eljutottam, hogy kiírja, milyen gomboki vannak beállítva, de se duplán kattintva, se gombot lenyomva nem tudom átírni az alapértelmezettet. Tudja valaki, hogy lehet? Sok gomb nem esik kézre most. <#pardon1>

Nesuten

Is this a game which you have already installed and used on Windows 7?
Place the computer in clean boot to install the same. To do so, follow these steps.

a. Click Start, type “msconfig.exe” (without quotes) in the Start Search box, and then press Enter to start the System Configuration Utility

b. On the General tab, click Selective Startup, and then click to clear the Load startup items check box

c. On the Services tab, click to select the Hide all Microsoft services check box, and then click Disable all. Click OK, and then click Restart. Try installing and see if it helps.

Note: Make sure you put the computer back to Normal Startup once you are done.

Ez a válasz ...
Utoljára szerkesztette: Nesuten, 2014.12.26. 13:56:33

nagykispeter
Unhandled exception has occured in your application.If you click Continue,the application will ignore this error and attempt to continue.If you click Quit,the application will close immediately.
Value of "1"is not valid for "Value" Value should be between "minimum" and "maximum". Parameter name:Value.

Ez a hibaüzenet
Utoljára szerkesztette: nagykispeter, 2014.12.26. 09:55:27

nagykispeter
Szia!
Írtam már privátot is ,de lehet nem vetted észre:Mikor akciós volt a steames TS2015 megvettem,de sajnos semmi RWP fájlt nem tudok felinstalálni mert az instal végén kilép hibaüzenettel.Az Utilities Package Manager Installal próbálom.A V43-at se bírtram,tehát nem warezról van szó!Van valami ötleted,vagy esetleg másnak?Már újratelepítést is próbáltam,de az se volt jó!

Nesuten
Van Trains and Drivers

Premium Pack I - IC2312 feladat

akyyy
nem vagyok mohó

van még eseetleg valami ami igyenes lett, de eddig nem volt az? 😛

akyyy
nem vagyok mohó

van még eseetleg valami ami igyenes lett, de eddig nem volt az? 😛

<#worship>

SABERTOOTH Z97 MARK 2 / Intel® Core™ i7-4790K Processor / ASUS Strix GeForce GTX 970 / Kingston HyperX 16Gb 1866Mhz / KINGSTON HyperX Savage SSD 240 Gb / 34" LG 34UM65-P IPS, 2560x1080, UltraWide

Nesuten

Sziasztok !!!
Kellemes Ünnepeket Kívánunk én és a virtualRailroads minden vasút szerelmesnek !!!

Ennek örömére 2014 December 31. -ig Ingyenesen elérhető a BR E03 EXPET LINE Szakértő vonala!!!

Klingelingeling...oder es weihnachtet sehr!

E03 EL
Wie im vergangenen Jahr und den Jahren
davor wird uns alle auch heute wieder der nette,
rundliche Mann im roten Mantel mit weißem
Bart besuchen.

Bevor er heute zu Ihnen nach Hause kommen kann, wird er erst im vR Shop vorbei schauen,
um seine schwere Ladung, ungefähr 115 Tonnen, abzugeben.

Ja richtig gelesen: 115 Tonnen!

Wie im letzten Jahr möchte sich vR für Ihre
Treue zum vR Shop bedanken und Ihnen ein
kleines Weihnachtsgeschenk machen.

Alle registrierten Kunden haben vom 24. Dezember
bis einschliesslich 31. Dezember 2014 die Möglichkeit die
E03 EL kostenlos im Shop herunter zu laden.

Das Geschenk-Paket enthält die vier gebauten Prototypen
der Baureihe E03 als ExpertLine Modell.

Also ab in den Shop, anmelden, in den Warenkorb packen
und herunterladen.

Ihnen viel Spaß mit dem Weihnachtsgeschenk,
ein Frohes Fest und einen Guten Rutsch!

Utoljára szerkesztette: Nesuten, 2014.12.24. 15:27:38

Nesuten

akyyy
jah, hát akkor abban majd Nesu segít mert még én nem tettem fel 😄

nagykispeter
Bocs,most látom ,hogy félreérthető voltam.A V43 felinstalálására gondoltam,de mást se tudok,pedig nem warezok hanem ingyenes dolog
Utoljára szerkesztette: nagykispeter, 2014.12.18. 22:09:46

akyyy
hogy érted hogy hibával leál? lefagy a steam kliens? vagy a játék fagy le?
milyen gép, milyen op. rendszer? esetleg töröld le a steam-et és telepítsd újra. meg érdemes az egész játékot akkor újra letölteni steamről.