1131
  • Nesuten

Földgázcsővezetékek a NesuRails BR182 -vel ,a Köblici hegységben

• spy803
    Letöltöttem a pályát, de nagyon sok elem hiányzik. Nem elég az Augsburg - München pálya megléte hozzá? (Eredeti)
  • akyyy
    végre megint gyakori videók vannak, csak így tovább
  • Nesuten
    Tehermentesítés a Köblici hegységben a NesuRails vR BR 232 -vel

• Nesuten
    az csak amd kártyákon lehet és a Catalyst Control Center -en belűl kell állítani
  • abner56
    Sziasztok ugye említettem régebben hogy az ég fekete és a föld fehér a játékban,na erre megtaláltam a megoldást.Azt írják hogy:
    CCC Anti Aliasing -> Use application settings

also, CCC Morphological filtering off (if you want sharp text

Ezt a videó kártyámban lehetne elvileg kikapcsolni de nem találom hol.
  • Nesuten
    Itt az eredeti Vossloh G6 ,amit még én kaptam le 2014. május 13. -án

• Nesuten
  • Nesuten

Egy röpke utazás a NesuRails Vossloh G6 -val a Röstocker-land útvonalon

• Nesuten

RSItalia BR185 BR480 MAV - ME146 Vezetőállással - TW Hangjavítással

• regelek5
    Hali,

Mozdonyok és kocsik akadnak ingyenesek a neten, de ilyen pályát én még nem találtam. Sok van, ami "félig ingyenes", azaz kell hozzá valami egy másik, fizetős pályából, anélkül nem működik, így viszont többnyire felejtősek.

Én is csalódtam emiatt, vártam, hogy majd lesz sok ingyenes pálya, mint az OMSI-hoz is, így elleszek velük hónapokig, de sajnos csak a gyári pályákkal tudok játszani. Azok viszont nagyon hangulatosak, jól elvagyok velük, szóval nem mondhatom, hogy kidobott pénz volt a játék, de azért többre vártam. Mindegy, néha el lehet játszani vele.
    Utoljára szerkesztette: regelek5, 2015.01.21. 22:37:17
  • Nesuten

• Nesuten
    ez az ok ,ha nem vásároltad meg a pályát ... szerintem ...
    Utoljára szerkesztette: Nesuten, 2015.01.17. 16:50:16
  • akyyy
    tudtommal magyar pálya nem igazán van, bár már vonatokat lehet találni :) valahol a topikba volt róla szó, meg van Taurus is tán.
    Microsoft Train Simulatorhoz vannak sok magyar vonatkozású vonatok, mozdonyok, pályák.
  • PDes
    Melyik verziót kéne megszereznem, hogy Magyarországon "játszhassak" , egy itteni vonattal Eger -Pest viszonylatban ? :)
  • akyyy
    vannak, de a jók mind fizetősök, "és az ára pl egy mozdony ablakára vetülő kerék szikrájának egyetlen egy szikrájának pixele és háromszoros áron van az eredeti játékhoz képest"
  • PDes
    Helló. Elkezdtem játszani a train sim 2015-el, s az lenne a kérdésem, hogy vannak már hozzá módok ? Láttam az előző verziókhoz elég jó kis vonatokat és pályákat, esetleg azok jók a 15be?
  • abner56
    Sziasztok az a problémám hogy TS 2014-be az ég fekete és a sinek közötti textúra fehér.Valaki megoldást tud a problémára?
  • Larionov
    Szép estét mindenkinek!
    A segítségeteket szeretném kérni, mert nem boldogulok a jelzőkkel a Railworks 2-ben.

Megmondom őszintén nem akarok pályát építeni, engem csak a gőzmozdonyok érdekelnek, és azokhoz szoktam saját scenariot gyártani a magam szájízéhez, de már meguntam hogy minden üres. Raktam be AI vonatokat, de innentől soha nem kapok zöld jelet, de volt olyan letöltött scenario is amiben két AI vonat összeütközött, szóval ezért szeretném megérteni ezeknek a "semaphore" jelzők működését.

Már több órát próbálkoztam vele, néztem youtube-on videókat, a tőmondatokban kimerülő angol tudásommal és a google fordítóval nézegettem angol leírásokat, de nem boldogulok vele.

Próbálkoztam egy üres pályán. Lefektettem 2 párhuzamos sínt, ami egymásba torkollik. Ezen próbálkoztam, hátha sikerül kitapasztalni a jelzők működését. Annyit akartam elérni, hogy az A mozdony 1. a fővágányon közlekedő gép álljon meg a piros jelzésnél, amíg a szembejövő B gép lemegy a 2. mellékvágányra.
    Kezdetben csak a B. gépet engedtem rá, a jelző 0 pontját leraktam az 1. vágányra, a 1. linket meg a vágányon túlra arra a sínrészletre amin a B mozdony áll/jön. A jelző pirosra is vált, csak nem kapcsol vissza soha, mert a 0 pont az 1. vágányon van, nem a másodikon. Próbálkoztam az A mozdonnyal is, de hiába piros a jelzés, nem áll meg a 0 pontnál, hanem vígan pöfög tovább.

Próbálkoztam egy sima kereszteződéssel, az se működött, megmondom őszintén egyszer kínomban felhajigáltam mindenféle jelzőt, hogy majd hátha valamelyiknél megáll az A vonat, és legnagyobb meglepetésemre működött. Elindult az A vonat, átment egy csomó piros jelzésen, aztán megállt a legelső jelzőnél amivel a kezdetektől próbálkoztam, elment a B vonat, megkapta a zöld jelet, továbbment. Óóó egy álom, gyorsan megnéztem a jelző beállításait kivettem a többi jelzőt amiken átment a vonat és többet megint nem működött.... Visszadobáltam megint párat, de nem, nem tudom mire hibázhattam rá, mert csak egyszer láttam ezt a csodát, így már totál össze vagyok zavarodva...

A jelzők most a következő jelzőig érvényesek vagy a sínblokkokra érvényesek, mert látom a videókban hogy darabolják a síneket, hogy védjék a 0 pontot, a váltót stb.

Ha valaki tudna nekem egy kis segítséget nyújtani, tanácsokat az alapokról, annak nagyon nagyon megköszönném, mert nekem nem megy.
    Nem akarom offolni a topicot ilyen alap szintű kérdésekkel, ezért privát üzenetben, vagy emailen is nagyon szépen köszönök bárminemű segítséget.
    Utoljára szerkesztette: Larionov, 2015.01.14. 20:35:34
  • regelek5
    Köszi, sikerült. Ez sikerült, viszont azt kérdezném, hogy ehhez a mozdonyhoz milyen kocsikat lehet kapcsolni? Mert nekem a vonatszerkesztőben mindig azt jelzi piros háromszöggel, hogy ezt a fajta kocsit nem lehet hozzákapcsolni.
  • Nesuten
    Szia

itt #997
  • regelek5
    Hali!

Tovább fejlődtem, most már "kijátszottam" a játék gyári mozdonyait és pályáit, szeretném bővíteni a programot. Láttam, a neten többnyire fizetős dolgok vannak, de találtam pár ingyenes cuccot. Ezeket és pl. a Nesu által belinkelt mozdonyt hogyan kell betenni a játékba? Odáig eljutottam, hogy a .rwp fájlokat beinstalláltam az utilities.exe programmal a TS-ba, de egyik gép és pálya sem jelenik meg a játékban. Kell még valamit csinálni velük?
  • Nesuten
    Sziasztok

Az új kör alkalmából egy újabb ingyenes mozdony éspedig a V 100 -as dízelmozdony a hollandoktól
    De V100 voor Train Simulator 2015:

Utoljára szerkesztette: Nesuten, 2015.01.01. 15:51:07
  • akyyy

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    pár éve miskolcon szilvesztereztünk, kölyök pezsgővel, 1 óra felé lenéztünk a vasútállomásra, a tiszaira, épp bejött egy tehervonat és megállt. leszált a vezető, oda akartunk menni hozzá megkínálni a pezsgővel, de mire odaértünk, láttuk hogy szépen oldalba hugyozza a mozdonyt, ugyhogy óvatosan eljöttunk :DDD
  • Nesuten
    BUJJÉK !!!

---
  • endy papp
    Ugyan nem fáradság,örülök ha segíthetek,no meg annak hogy már megy.....
    Nos máris rá tapintottál a lényegre ,a kettős üzemmódnak lesz majd jelentősége ,de nem akarom lelőni a poént.
    Nekem is tetszett kár hogy nem volt több küldetés,a karrierbe.
  • regelek5
    Na, azt hiszem sikerült. Talán a "sínpapucs" volt a hiba, tudod ez kétféle üzemmódban is tud menni, és az angol pályán ez kell a harmadik sín miatt. Még nem akarom elkiabálni, de már egy pár kilométert mentem vele. Amúgy tetszik, jó a hangja is, talán a nehéz kezdetek után jó barátság lesz vele.

Közben megjött a te videód is, ezer köszi, hogy ennyit fáradtál vele, ezt már jól látom én is.
    Utoljára szerkesztette: regelek5, 2014.12.29. 21:32:40
  • endy papp
    Nos ahogy ígértem itt a vidi,az elindulásról.
    Remélem menni fog mert akkor....

• endy papp
    Nem akarom fel...ni még én is az agyad de tegnap a 3.(ebből ugye csak 3 van) küldetés a legnehezebb a 3 közül is meg van goldra igaz 3x futottam neki hogy ,meglegyen de 16 hibával meg lett.
    Nos csak csak ismételni tudom magam.
    Ahogy korábban is írtam 2x lehúzod a gáz-fék kart és mikor a 2.-nál tolod felfelé akkor a kék sávnak jobb oldalt(ott is a baloldali) csökkenni kell vagyis akkor már oldja a féket és adja neki a powert.
    Ha nem sikerült akkor megint ismételni ezt és ,kell hogy menjen.
    Szerintem egyáltalán nincs túl bonyolítva, az indulás meg ezeknél ilyen.
    Nem akarlak elkeseríteni ,de nagyobb "szívatások" is lesznek benne a küldetések során,mint hogy hogyan indulj el,nagyon odafigyelős,és percíz vezetést igényel ha a gold a cél.
    Megpróbálok később még egy vidit feltenni az indulásról majd 1920x1080-ban,talán akkor jobban látni fogod.
  • regelek5
    Köszi a leírást, kell is a szájbarágás, ez a vonat kezd felb_szni, pedig OMSI-n edződtem, ott is vannak kemény dolgok a buszokkal.

Részleges eredményeim vannak: egyrészt megvan, hogy lehet felengedni az áramszedőt, plusz a vészfékes mutatvány is sikerült (bár nem értem, miért kell 2x, de mindegy).

Elindulni viszont még mindig nem tudtam vele, pedig áram alatt van. Tegnap egy halk morgást is hallottam, szerintem az a motor volt, nem kell külön beindítani valahogy? A többi vonatnál a "Z"-vel lehet be-leállítani a motort, de ennél nem megy. Próbáltam áram alá helyezni, üresbe rakni és úgy indítózni (OMSI után), de nem reagált.

Nem értem, miért kell ennyire túlbonyolítani, főleg, hogy egy olyan vonatról van szó, amit muszáj használni a küldetésekhez, mert ha valami bónusz gépről lenne szó, amit a "megszállottak" próbálnak ki, azt még megérteném. Meg ugye, elvileg a Train Simulator is megy "az átlagembereknek készült program, hogy minél többen megvegyék" úton, mégis néha a szimulátorokhoz szokott embert is megsz_patja, ez azért durva...
  • endy papp
    Nos nem oly bonyolult,mikor már tudja az ember.
    Nekem ez az első vonat szimem pár napja ismerkedem vele de nem súgott senki, ment gond nélkül ,természetesen nem minden elsőre és pár perc alatt de kiokoskodtam mindent előbb utóbb.
    Minden vonatra még nem jutott időm,de elég sokféle van,no meg a leárazás miatt meg is vettem sok Route-t,így egy darabig el leszek velük.

Most azt a panelt írom ami segítségnek előtted van ,nem a vonat karjait és kapcsolóit.
    Megjegyzem így egyszerűbb és könnyebb vezetni,de ha már profi vagy és ismered a vonat minden zeg-zugát mehet enélkül is....
    Indulás:
    Fék kart ne keress itt nincs külön, a jobb oldali(fekete) inaktív,a baloldali (piros egybe minden) fék-gáz
    Tudom szakszerűbben is írhatnám ,power...stb,meg egyebek ,de remélem így érthetőbb lesz

Középső kar (kék) előre menetbe teszed azaz feltolod maxra
    Bal oldali (piros)gáz kart a 0 állásról lehúzod teljesen ,azaz mint ha teljesen fékeznél,majd vissza tolod 0 állásba de ha feljebb megy az sem gond ,majd megint lehúzod teljesen fékező állásba,majd lassan tolod felfelé ,vagyis kezded a féket kioldani.
    A P1-nél már indulni kell a vonatnak.
    Ami lényeges közben figyeld a jobb oldalon levő kék skálánál a bal oldali sávot hogy csökken é,ha igen akkor jó ,ha nem akkor megint ismételned kell a folyamatot ahogy írtam.
    Ha közbe kigyullad a jobb oldalon a figyelmeztető felkiáltó jel akkor azt nyomd ki ,nekem xbox kontrollernél az "A"-t nyomom és abba hagyja ez majd menet közbe lesz hogy többször is be fog jelezni,de majd úgy is kitapasztalod.
    Ha megnézed figyelmesen a vidit ,persze ha látod alacsony felbontásod ellenére is,akkor ott is jól látszik mit csinálok.
    Az egyik küldetés elején fel kell kapcsolnod elinduláshoz az áramszedőt is különben csinálhatsz amit csak akarsz nem fog indulni a szekér.
    Még annyit hogy figyeld mindig a vonatban levő sebesség kiírásokat és figyelmeztetőket ,mert hamar berántja az Emergency brake setting-et
    És le fogsz teljesen lassulni,ekkor megint oldanod kell ezt a vészféket, ahogy az elején írtam is,ha még gurulsz akkor lehet elég egyszer lehúznod és megint megy a power és tudsz tovább menni.
    Eléggé sok odafigyelést igényel ha Goldra hajtasz.
    Főleg hogy az egyiknél ,sőt inkább kettőnél is lesz egy "ravasz" megoldás,amit alkalmazni kell,de az egyiknél a segítség le is írja mit csinálj.
    Igaz nekem még úgy sem volt egyszerű rájönnöm mi a rák baja van.
    Az is igaz az angolom is éléggé kopottas és akkor még finom voltam de sokszor a "józan paraszti ész" sokat segít.
    No de a lényeget nem lövöm le egy picit te is dolgozz meg a Gold medálok ért
    Bocs ha egy picit hosszú és szájba rágós lett de remélem érthető.
    Természetesen ha már teljesen nem bírsz dűlőre jutni segítek ha tudok.....
  • endy papp
    3x27"monitor 5760x1080-as felbontásba.
    Szerintem amiket te írsz nem tudnád így össze kötni,hogy azt a képet lásd amit én,sőt egyáltalán nem is működne,hozzá teszem ehhez egy nagyon erős VGA is kell.
    Annyira nem egyszerű hogy csak mindenfélét mindennel össze dugsz és már megy is Eyefinitiben minden.
    Én is szeretek külső kamerából vezetni pont amiatt amit te is írsz.

Utoljára szerkesztette: endy papp, 2014.12.28. 21:04:02
  • akyyy
    neked miért ilyen furcsa a kamera nézet? több monitorral játszol? hogy lehet beállítani azt?
    laptoprol játszanék, de van VGA monitor, illetve HDMI-n rá tudom kötni lapos tv-re is, ergo igy lenne 3 nézetem. tv lenne a középső a laptop meg a monitor meg jobb és bal oldali.

bár én ha épp nics mit csinálni szeretek külső nézetből is vezetni, gyönyörködni a "tájban" illetve a jó hosszú vonatomon :D
    de ez a két nézetes kamermód eléggé esélytelen.
  • akyyy
    neked miért ilyen furcsa a kamera nézet? több monitorral játszol? hogy lehet beállítani azt?
    laptoprol játszanék, de van VGA monitor, illetve HDMI-n rá tudom kötni lapos tv-re is, ergo igy lenne 3 nézetem. tv lenne a középső a laptop meg a monitor meg jobb és bal oldali.

bár én ha épp nics mit csinálni szeretek külső nézetből is vezetni, gyönyörködni a "tájban" illetve a jó hosszú vonatomon :D
    de ez a két nézetes kamermód eléggé esélytelen.
  • regelek5
    Köszi, hogy videót is csináltál róla, de nem igazán látok rajta mindent. A monitorom miatt lehet, 4:3-as, és csak egy vékony sávban megy a videód. Le tudod írni, hogy miket nyomsz?
  • endy papp

Nos remélem ez a vidi segít hogy el tudj indulni.
    Mellesleg nem oly egyszerű vele menni mint ahogy elsőre gondolná az ember ,ki kell tapasztalni ,de nem annyira vészes ha már ráérez az ember.
    Pl az egyik küldetés vége felé áram szedő nélkül kellet tovább menni ,mivel nem volt tovább felső vezeték így át kellet állítani a vonatot ilyen üzemmódra.
    No meg az egyik elején neked kell bekapcsolni az áramszedőt,hogy egyáltalán el tudj indulni.
    Nagyon kell figyelni mert hamar bevágja az automatikus vészféket,ha jól tudom,ez a neve.
    Szerettem vele menni még egy küldetés van hátra.
    Mire össze jött a gold medál ezekből pár óra beletelt....
    Class 395

• endy papp
    Ép most akartam írni én is ugyan ezt.
    Csak figyelmesen körül kel nézni a játékon belül és nem leírni olyat ami nincs is a játékban.
    Természetesen ez nem rád hanem a kérdezőre vonatkozik....
  • regelek5
    A Főoldalon a bal első négyzet a Driving, azon belül tudsz vezetni mindenfélét jogosítványok nélkül is. A karrier-mód is itt van, amivel játszok, ebben adott vonatot adott feladattal kell vinni, de van Quick drive is, ahol te választhatsz, hogy mit, honnan, hova és mikor vezetsz.
    Utoljára szerkesztette: regelek5, 2014.12.28. 12:43:00
  • Bagaméry
    Háj mindenkinek!
    Amióta nem jártam erre felé egész szépen megújult a fórum platformja - azért ez már 21. századi...!
    A lényeg; ajándékba kaptam egy PC-s TS-2015-öt. Elég sok minden más, mint a TS-2014-ben. Eléggé agymenés, hogy "vizsgázni kell" mozdonyvezetésből az Académián! annak is aki már "mindent tud" a járgányok mozgatásához.) Sajnos egyre inkább olyanná válik ez a TS, hogy "Ádám-Évától" mindent előlről kell kezdeni ahhoz, hogy végre vonatozni lehessen. Én nem találtam olyan opciót, ahol lehetne választani tudásszint szerint, hogy ne kelljen általános iskolába járni a régi vonatozóknak is... van-e erre valamilyen megoldás?
  • regelek5
    Igen, csak ez a típus nincsen benne. :(