86
  • ILLNeo
    #86
    Sziasztok!
    Érdekel titeket a filmszemle idei felhozatala. Mert itt mindent megtaláltam róla!!!
  • SHADOWEYES7
    #85
  • TehutBabe
    #84
    helló MIndenkinek!
    Érdekesek a soraitok, de azért senki se talált még magyarázatot arra, hogy miért akarják az emberekről a 26-ik bőrt is jogdíjakkal lehúzni.
    Mi a helyzet a szerzők jogdíjaival? Ismerősöm szerző (zene), veszi a boltban a matricás lemezt, hogy a saját munkáit archiválja, esetleg a megrendelőhöz az anyagot digitálisan ejuttassa. Ő fizet jogdíjat, és mit kap? Majd valami morzsát, kb. egy év múlva. Szóval a sok szövegből, hogy mi jut vissza és kihez, szerintem a fele sem igaz...És ha valaki letölt, mert tetszik valami, akkor nagy valószínűséggel meg is fogja venni. Én is így vagyok vele. Persze nem mindent, mert amiről kiderül, hogy vacak, azt nem veszem meg, sőt a letöltött állománya is hamar törlésre kerül, minek tároljam ha nem kell?
    A fizetős tartalom letöltése talán járható út lenne, de persze tudni kéne pontosan, hogy mit fogunk letölteni, és az ára is legyen arányos a letöltéssel. Átalány módjára nem fogok adózni jogdíj oldalon egy szolgáltatónak sem, a cikkből kiindulva, ez azért röhej lenne. Na további jókat Mindenkinek!
  • Mike
    #83
    a letöltés nem
    de a digitális rögzités, máolás igen
  • dia
    #82
    szerintem te nézd meg a törvényt. A magáncélú filmletöltés nem illegális ha nem osztod meg...
  • Besz
    #81
    Na igen, miért is lenne másképp! Főleg Magyarországon.

    És én még annak idején ezt gondoltam: miért töltenék le filmeket a netről, ha ez illegális? Inkább veszek egy tuner kártyát, és azzal veszek fel filmeket. Igaz messze nem lesz Dvd minőségű, és premier filmet sem adnak, de legalább szabad.

    Most, hogy ezt tudom, csak ennyit mondok: csak azért is használni fogom!!!
  • Mike
    #80
    nézd meg a törvényt
  • PPeter
    #79
    Dehogy illegális. Amíg nem kell semmiféle technikai védelmi eljárást (másolásvédelmet) feltörnöd, kijátszanod, addig magáncélra nyugodtan másolhatsz (lemezről), letölthetsz (internetről) és felvehetsz magadnak (TV-ből, rádióból) bármilyen filmet és zenét, ha ezt magáncélú felhasználásra teszed és nem osztod meg, nem másolod tovább a felvett, letöltött tartalmat. Ennyi.
  • Mike
    #78
    mivel digitálisan tárolod, igen
    ne kérdezd meg, akkor miért lehet DVD felvevőt kapni
  • Besz
    #77
    Egy kérdés:

    Tegyük fel, hogy kábeltv-ről felveszek egy filmet (mpeg2-be tömörítve). Ezt kiírom egy DVD lemezre, saját felhasználás céljából. Mondjuk néha megnézem.
    Akkor ezzel illegális cselekedetet hajtok végre, vagy ezt megtehetem? És ez beletartozik abba a kategóriába, amiért az üres DVD lemezért fizetek jogdíjat?
  • nbarnabas
    #76
    erre csak ezt tudom felmutatni:
    aki ismeri szorríMaci
  • freeman07
    #75
    Ajánlom a Artisjus meg hasonló cégek rendszerének vizsgálásához: LINK
  • Reagol
    #74
    Ja, és ezek az emberek meg egyértelmű, hogy könnyen akarnak sok pénzt szerezni. De kétlem, h összejön...
  • Reagol
    #73
    Én azt hiszem a cikkíró egy nagyon fontos mondatot írt: "...a notórius letöltők komoly felmérések szerint is jóval több eredetit vesznek..." Ezzel teljesen egyetértek, hisz ha egy film tetszik kis monitoron, akkor megnézem valszeg nagyban is, mert úgy oké.
  • Btauas
    #72
    Igen és az IP címed alapján becsöngetnek hozzád hajnal 2kor és elvisznek, mert letöltöttél 1db MP3 fájlt... Ezt Te sem gondol6od komolyan!!!
  • TeDDyRuSh
    #71
    Szerintem alapból a warezból indúlnak ki,mert hát ha vki egy emelt díjas sms-t küld hogy tölthessen,akkor ki fog fizetni majd egy jogfdíjat amivel hozzáférhet ugyanazokhoz. Persze ez nem így van, de szerintem ők a törvényekből dolgoznak, nem pedig a jelenlegi internetkúltúránkból. Én nem akarok tippeket adni, de ha ma itt vki rendet akar tenni,akkor a legegyszerűbb megoldásokat vegyék elő: 2 ember a gép előtt napi 8-ba 100ezerért,és csak IP-ket meg minden olyan azonosítót gyüjtenek amivel lehet intézkedni. Jah,hogy ezt csak a pénzt viszi? Boccs. Meg hát egyébb jogi buktatók vannak,de hát egyszer kellene érdemben hozzágyúlni...de hangsúlyozom:ÉRDEMBEN!
  • Cat #70
    úgy, hogy nálunk egy DVD lemez árában 150 ft a jogdíj, de egy 40 GBos merevlemezes mp3 lejátszónál ez az összeg már 7000(!) Ft.
  • szotyikaa
    #69
    Artisjus kicsit feldobja a dvd árakat amiket üzletekbe kapsz.Én számtech boltba melozok és mi is a dvd 280 ért áruljuk és 250 ért veszük nem nagy haszon de még a 250 is sok érte.Dehát mi is ennyiért veszük.
  • Btauas
    #68
    Én a DVD-re és CD-re kivetett jogdíjjal teljesen 1et értek, ha ezután senki nem kötekedne, h én mit írtam azokra a lemezekre, hiszen a jogdíjjat +fizettem...
    Csak az a gond, h ez jó magyar szokás szerint lehúzásba torkollott és horror összegeket követelnek tőlem jogdíj címén, így termelnel extraprofitot.
    Lehetne ezt normálisan is csinálni, h mindenkinek jó legyen. Legjobb példa Szlovákia, ott ugyanúgy fizetsz jogdíjat az adathordozók után, ugyanonnan veszik + a lemezeket mint a magyar kereskedők, ugyanannak az uniónak vagyunk a tagjai.
    Csak azt nem értem, h akkor Szlovákiában hogyan lehet 1 DVD lemezt 80 Ft-ért venni hivatalos üzletben, számlával!?
  • Btauas
    #67
    A törvény így hangzik:"Magánszemély szabadon készíthet a műről másolatot magáncélra, ha jövedelemszerzés vagy jövedelemfokozás célját közvetve sem szolgálja. Kivétel: szoftver és digitális adatbázis."

    Azaz: film, zene magáncélra szabadon letölthető. Akár jogsértő forrásból is.

    Ezek szerint ha nem nyomtad tovább pénzért és nem programokról van szó, akkor nem tudnak csinálni veled semmit, sőt kártérítést követelhetsz a vinyód és személyes cuccaid jogtalan lefoglalásáért...
  • haxoror
    #66
    Erről van szó, nem szart kell gyártani és akkor lesz normális bevétel is.
    Az álláspontjuk tömören szvsz:
    "Bocs, de a hulladék filmjeinket nem tudjuk elég emberrel megnézetni ezért le akarjuk húzni az összes internetezőt"
  • sonicXX
    #65
    Ezek betegek. Menjenek tisztességes munkát keresni, ne tőlünk akarjanak már lopni, basszus!
  • whoami
    #64
    ezaz, ez tipikus megint egy rakás ember aki nem akar dolgozni és úgy akar pénzhez jutni, és nem azért csinálják, hogy a semmiért pénzt kapjanak, hanem azért, hogy ránk vigyázzanak ez a jó magyar mentalitás, ja és azt nem tudják még, hogy hogyan ez szép, de nem baj szerintem biztosan lesz egy nagybácsi/unokatesó/húg vagy valami közeli családtag akinek lesz egy olyan cége aki majd kitalálja nekik, hogy hogyan kell megvalósítani ezt a dolgot :D én itt szeretnék jelentkezni gén- vagy agysebésznek, azt nemtom, hogy hogyan kell csinálni, de majd felkérek valakit, hogy segítsen ebben nekem (persze az ő munkáját az állam fizeti) váááááááááááááááááááááááááááááááá hányok az ilyen dolgoktól
  • whoami
    #63
    ezaz, ez tipikus megint egy rakás ember aki nem akar dolgozni és úgy akar pénzhez jutni, és nem azért csinálják, hogy a semmiért pénzt kapjanak, hanem azért, hogy ránk vigyázzanak ez a jó magyar mentalitás, ja és azt nem tudják még, hogy hogyan ez szép, de nem baj szerintem biztosan lesz egy nagybácsi/unokatesó/húg vagy valami közeli családtag akinek lesz egy olyan cége aki majd kitalálja nekik, hogy hogyan kell megvalósítani ezt a dolgot :D én itt szeretnék jelentkezni gén- vagy agysebésznek, azt nemtom, hogy hogyan kell csinálni, de majd a felkérek valakit, hogy segítsen ebben nekem (persze az ő munkáját az állam fizeti) váááááááááááááááááááááááááááááááá hányok az ilyen dolgoktól
  • GodBadka
    #62
    A rendőrség nem tehet róla. Ők egy bejelentés alapjánt indítanak eljárást vagy mit. És a másolt filmekért nem kapsz semmi büntit, hacsak be nem paliznak. Saját célra te annyi filmet töltesz le Mo-on amennyit akarsz. Nekik azt kellene bizonyítaniuk, hogy megosztottál, árusítottál, vagy olyan dolgot töltöttél le amit nem lehet (pl játékot). Valószínűleg bűncselekmény hiánya miatt megszüntetik az eljárást, csak erre elmehet 1-3 hónap is. Ami ugye enyhén szólva kellemetlenség.

    Lakossági bejelentés? Hm. Ha megkapod a feljelentő nevét, akkor érdemes lenne majd elbeszélgetned vele az ügy után :) Természetesen szigorúan barátian.
  • vg
    #61
    Ezek az emberek azért csinálnak ilyen jogvédő szervezeteket, mert ebből ők is kapnak millós/milliárdos részesedést! Biztos vagyok benne, hogy egy-két ember több szervezetben is jelen van egyszerre. Véleményem szerint, ők éppen úgy jogsérők, mint akik pénzért árulják filmeket! Magyarországon sok a jogi kiskapu, éppen ezért lesz egyre több és több "jogvédő" szervezet.
  • semi
    #60
    Wolft:
    "Én most fogom megfizetni a jogdíjat, 25 db másolt filmet vittek el a nyomozók, a 250db eredeti vagy jogtiszta közül, lakossági bejelentés alapján."
    Hogyis van ez? Na ne mááááááá! Mesélj róla, ha szabad kérnem!
  • Komolytalan
    #59
    Úgy belegondolva a dologba Hitler meg Sztálin voltak arról híresek, hogy kollektív büntetést szabtak ki. Szóval ha ez a két fazon ilyesmiben gondolkodik, akkor a _minimum_ az, hogy főbe lőjjék őket. A reális az volna, hogy felnégyelni, és 4 nagyváros főterére kitűzni a darabjaikat, hogy így jár az, aki bűnözőnek néz egy egész országot.
    Demokráciában élünk, vagy legalábbis a PR duma erről szól. Legalább próbálják már meg a vezetők fenntartani a látszatot, vagy takarodjanak ebből az országból, mert diktatúrikus eljárásokra nem vagyunk vevők. Akkor már inkább az anarchia, meg az autó gyújtogatások (persze kizárólag BMWt meg Mecit:-).
  • BornToBePuli
    #58
    "Erkel úr kérdésemre, miszerint mit gondol arról, hogy a notórius letöltők komoly felmérések szerint is jóval több eredetit vesznek, mint azok, akik nem töltenek le egyáltalán, azt válaszolta, hogy a piacon sem kóstolom végig a zöldségeket vásárlás előtt, és itt sem normális az, hogy megnézek több filmet és ami tetszett megveszem. "

    A piacon olyan zöldséget veszek amit szeretek, tehát akkor veszek sárgarépát ha szeretem és ugye akkor szeretem a sárgarépát ha már ettem sárgarépát. :-D
  • GodBadka
    #57
    "hogy a piacon sem kóstolom végig a zöldségeket vásárlás előtt, és itt sem normális az, hogy megnézek több filmet és ami tetszett megveszem"

    Igen. A piacon csak megnézem, megtapizom, megszagolom, SŐT (bár nem tudom ez manapság már mennyire divat) megkóstolom (pl. dinnye lékelés). A kedves delikvens se sűrűn járt piacra életében.

    A kibaszott TFT monitort is csak ott veszem meg ahol ki lehet próbálni, ahol meg nem, azok tartsák meg maguknak.
  • Shan
    #56
    Ugye ők sem hiszik azt, ha kifizetem az átalány jogdíjat internet-előfizuval, akkor onnantől nem fogják büntetni????!!!! Vonjátok le a következtetést. Ki a nagyobb rabló? azéris hokifej.
  • Wolft
    #55
    Hát a Két "uri"emberről inkább nem beszélnék.
    Net és egyébb dolgok ma Magyarországon drágábbak mit egy kicsit nyugatabbra pedig állítólag oda tartozunk:)Én most fogom megfizetni a jogdíjat, 25 db másolt filmet vittek el a nyomozók, a 250db eredeti vagy jogtiszta közül, lakossági bejelentés alapján. Kíváncsi leszek mennyi kedvezményt adnak a sok vásárolt filmért:), minden játékom és szoftverem erdeti volt,(Xp,totalcom.,Néró,stb.)a merevlemezem csak családi videókat tartalmazott mégis elvitték.
    Mi nem értünk hozzá mi van rajta el kell vinni!
    (agyon iskolázottak)!Visszatérve a témához, amit letöltöttem és megnéztem, arra érdemesnek teláltam, azt meg is vettem vagy megnéztem Moziba. Vannak ilyen emberek is de ezek után amit velem műveltek 25 másolt filmért és mert volt DVD-író a gépembe, minden kit arra buzditok szarjaon minden jogász és jogvédő szervezetre!
  • papabear
    #54
    Az alsó képen a baloldali paraszt kezét nézzétek.
    Sztem tudja magáról, h nagy marha, de hát ügyvéd hazudnia kell.
    Meg kinézte már azt az Audit is...
  • WiZZaRD
    #53
    Ennek annyi esze van, mint egy marék homoknak...jaj sorry, nem akarom megsérteni...a homokot... Ez vmi kis friss végzős b*zzancs, aki rájött, hogy bizony munkából elég nehéz lesz megélni még jogászként is...vagy talán épp azért. Ezzel a zseniális ötlettel meg lehetne kasszantani, pár hónap és megvan a 150millás villa, meg a merga hozzá. Eddig sem tartottam a jogászkat sokra, h*lye mind:). Zseniális ötlet ez a lehúzósdi, sajna Mo-on ezt meg is lehet tenni pofa nélkül:(. Hát ennél előrébb egy grammot nem fog jutni az ország...tele vagyunk ilyen nyerészkedő okostojásokkal...gratula.
  • rhonkhan
    #52
    csak nézzétek meg azt az idióta nézését, hogy lehet ilyet még meg is szülni?:S
    ennyire mocsok legyen valaki, hogy még több lóvét húzna ki a szegény magyar emberekből
    sokan annak is örülnek, hogy tellik egy kis szar netre, nem hogy még több adót keljen fizetni!!!!
  • rhonkhan
    #51
    hát ez az ember undorító
  • Frank99
    #50
    Dr. Sár neve elég vicces..
    egy z betűvel és egy ékezet nélkül jobban mutatna...


    Olyan ember nem született, aki a digitális média olcsósításában lát jövőt, nem egy újabb jogdíj és adó bevezetésében??

    Én megválasztom áprilisban, komolyan...

    :-)))
  • semi
    #49
    ez sajnos tök igaz :-(
  • semi
    #48
    ez sajnos tök igaz :-(
  • ReTeK
    #47
    világszerte egyedülálló hogy itt pár hónaponként megjelenik egy új "jogvédő" szervezet