Dagad a Vista-botrány

← ElőzőOldal 3 / 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

tothzozo
És mi van a hardware-es részével?
Valószínü, totál gépcsere szükséges a Vista(kielégítõ) futtatásához.
Én ha megjelenik, maradok XP-nél az legalább jól fut.(komplett gépcserét nem tervezek no money)

Tedd rá a kezed a forró tûzhelyre egy percre és egy órának tûnik. Legyél együtt egy csinos lánnyal egy óráig és egy percnek tûnik majd. Na ez a relativitás. Albert Einstein

ne kedvesezzel legyszives.

A Vista eseteben en a desktop kornyezetrol beszelek.

az IE egy elavult bongeszo, de ez miben nyilvanul meg? most komolyan, te mit csinalsz ami miatt az IE az nem jo neked? na de mind1, nem tetszik? tolts le mozillat, ingyer van.

MS levelezokliense? melyik az Outlook? vagy az Express? hasznalj Lotust, rajossz arra hogy mi a szar es elmaradott. amugy meg osszes webmail szolgaltatas ad vagy 1GB-ot, privat levelezeshez minek neked kliens? a cegest ugysem te hatarozod meg.

na de oszinten, miert ilyen istenverte nagy harc mindig a OS-ek korul. en bongeszom jobb, meg ilyenek. baze minden letoltheto ingyen, ok harcolnak a kegyeinkert. kb olyan mind1 mint hogy vilkinzont vagy zsilettet hasznalsz. mindenkinek megvan a sajat szajize, meg buze. azt hasznal ami jo esik neki. 'a virusok es a fergek' mirol beszelsz? lehet nem kell minden szar veboldalra rakattintani ami felpattan, nem lesznek ilyen bajaid. en virusirtom jobb mint a tied? baze az en apukamnak meg chuck norris pizsamaja van! na? jobb vagyok?

NEXUS6
Még ennél is nagyobb kárt okozna? Nem hiszem.

A tözsdék hisztiznének egy kicsit.

Amúgy belegondolt már valaki, hogy miért is annyiba kerül egy M$ OS amennyibe?
Konkurencia nuku, a tiszta profit az égben. Szal akkor miért annyi a dobozos verzsön amennyi?

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Mynet
Ez zsír ötlet! Ki kéne próbálni! :D

Belegondolt már valaki, hogy mi lenne, ha az M$ pl. csõdbe menne? Vagy csak azt mondaná, hogy nesztek nektek ennyi volt, mostantól csak szerver op. rendszereket csinálunk. Szerintem ez minimum világválságot okozna. Jó ez nekünk, hogy ennyire függünk egy magán cégtõl?

Az élet egy elég szar játék de kurva jó a grafikája.

NEXUS6
Az hogy kijön "idõben" a vállalativerzió, még nem jelenti azt hogy marha nagy bevétele is lesz a M$-nek belõle a jövõ évben.

Novemberig nem lesz kint, márpedig az éves költségvetés tervezését addig nagyjából mindenki befejezi. Karácsonykor senki nem dolgozik, még a M$ kedvéért sem.

Szal lehet azt mondani, hogy a jövõ évi nagyvállalati beszerzések nagyrészét az M$ szépen bebukta.

Ha valakinek még be is férne, hiszen a pénzügyi év az végül is az adóbevallásig, márciusig tart, ezek után a hírek után senki nem fog megkockáztatni egy félkész OS nagymennyiségû beszerzését.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Engem nem igazán zavar ha kési a vista. XP is mûködik úgy ahogy. Néha szíjjelb.ssza a vinyóm fájlrendszerét, de hát elfogadtam amit muszáj volt elfogadnom az elején, szóval nem sírok, hanem veszek az illetékes fájlrendszerjavító gurunak 1 üveg Johnny Walkert, õ meg linucs alatt rendberakja. Néha kicsit lefagy az XP DirectX-es ablak átméretezéskor/mozgatásakor, persze ez nem az XP hibája, hanem a driver van rosszul megírva alá (sima ATI catalist). Hát igen, nagyon megerõltetõ is volna 2 video drivert megírni M$nek évente (1 ati, 1 nvidia), dehogy kérek én tõlük ilyet. Csinálják csak a vistát, addig se csinálnak semmi bajt, amíg azzal vannak elfoglalva. Remélem minél több hiba van benne, és minél tovább elfoglalják magukat az új játékukkal, közben se b.sztatják a többi normális céget.
Mit jelent az, hogy 50 millió kód? Programozónak hazudom magam, de ezt nem értem. Ez valami új mértékegység?
lpapi
Kedves Vincuska nem csak desktop környezet van, de, ha desktop környezete nézünk, az IE 1 elavult böngészõ, a M$ levelezõkliense, háát inkább hagyjuk... Jah és a lényeg, virusok, férgek és 1ébb igyencségek, hogy erõforrás kell a szûrésére és még igy is megkeseriti az életedet és még sok ilyen dolgot lehetne sorolni, nagyon jó pl a fájlrendszer mivolta...

\"Az igazi nagyság mértéke az, hogy mekkora szabadságot adsz másoknak, nem pedig az, hogy menyire tudsz másokat arra kényszeríteni , amit te akarsz.\" /Larry Wall/

kesik hat, es? mit valtoztat ez az eletunkon? van levelezorendszered, es bongeszod, tudsz zenet hallgatni a gepen, megy az IM, mit ir juhar, amd2500+, 1 GB RAM, ... gondolom az + azt jelenti hogy nem siman jo, hanem k jo!!! beszaggat a gep? nem! en azt sem tudom igazabol hogy milyen OS-t hasznalok!
szoval mit valtoztat egy uj OS ezen az egeszen? valtoztat? ja... az baj.

Kerob, nem ertem a commented - 'a Win megszabadit a vezetes elmenyetol?'
amikor napi 8 orat a volan mogott ulsz, akkor nem az elmenyre hajtasz, hanem hogy eljuss A-bol B-be, nem?
amikor napi 8 orat a gep elott ulsz, az elmenyre hajtasz, vagy hogy elvegezd a munkad a gep segitsegevel?

esik az eso es kivagyokkeszulve!!!!

Kíváncsi leszek rá, hogy vajon a Vista eléri-e már azt a program-bonyolultságot, amitõl a kód gyakorlatilag nem lesz karbantartható? A csúszásból ugyanis az derül ki, hogy nem jól tervezték a határidõket, amit nem is csodálok.

AMD 2500+, 1 GB RAM, ATI X800 Pro 256 MB

kerob
Erre már számítani lehetett. Ha a Vista tényleg olyan lesz, mint ahogy mondják, akkor nagyon nehéz helyzetben van a Microsoft, mert ebben a káoszban nem mostanában fognak végezni annak a rengeteg kódnak a javításával, ill. tesztelésével.
Én már alig várom, hogy elkészüljön, de így még jövõ nyárra sem lesz kész... Nagy kár. :(

\"A képzelõerõ fontosabb, mint az ismeret.\" (Albert Einstein)

mousee
Mondták volna azt, hogy csúszik 3 évet, azt akkor igaz nem beszélne róluk senki, de legalább 3 év múlva egy kva jó OS-t tudnának kihozni, mert nem lennének a programozók agyonhajtva, nem basztatná õket senki, és nem lenne senkin akkora nyomás. Vagy van a másik dolog, ami még szóba jöhet, és ezt már írták elõttem is, hogy csak példákat vesznek a már kiadott "vista konkurens" linuxokból, és jól bevált ms módszerekkel lelopkodják onnan az ötleteket...

Csak még mindíg nem értem, hogy miért hiszi mindenki azt, hogy a linux a win-t leakarja váltani... ez egy marhaság...

The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.

InfectedMann
"Szerinte azonban egyrészt már korábban is elõfordult, hogy késett egy-egy termék, másrészt még mindig jobb, ha egy szoftver megjelenése csúszik, mintha hibásan kerülne a piacra."

Ezzel a mondattal el is van intézve a késésrõl szóló vita... teljesen egyet értek ezzel :)

azt meg, hogy a kód hányad részét kell átírni azt döntse el mindenki maga de idióta adatokat ne terjessszen senki...

http://www.avpuniverzum.hu AsRock A780GXH - AMD Athlon II X2 250 - 2GB DDR2 OCZ Reaper 1066Mhz - Sapphire HD4850 Toxic - 250GB+200GB Samsung SATA2 HDD - FSP 350W - Acer 19\"

Pár észrevétel:

- Mivel a vállalatoknak szánt verzió kijön idõben, ezért a Vista komponenseinek / funkcióinak 95%-a valószínûleg idõben kint lesz és szerintem az eddigi Windows debütálásokhoz képest nagyon is bugmentes lesz.
- Mivel a mezei júzereknek szánt verzió késik, ezért bizonyára multimédia / DirectX problémák vannak. Ezt nagyon nagy valószínûséggel valóban a boxos részleg tudja a legjobban megoldani. Szerintem ebben max. a kód 5%-a érintett.
- A 60% átírás akkora baromság, hogy ilyet már rég hallottam. Az minimum plusz 2 év munka lenne, nem két hónap.

lpapi
4ever TUX, igy tovább win.-el, minden csoda 3 napig tart, majd amikor hirtelen 50 millió kódba átlagossan kódonként 2 hiba lesz és jönnek a különbözõ win. user életét megkeseritõ dolgok, az lesz a jó még... komolyan szeretném, ha jó lenne a win., akkor se használlnám, de ami most van egy vicc... jah és kedves M$ tegyetek má bele 1 csomagkezelõt : >

\"Az igazi nagyság mértéke az, hogy mekkora szabadságot adsz másoknak, nem pedig az, hogy menyire tudsz másokat arra kényszeríteni , amit te akarsz.\" /Larry Wall/

Azért nem biztos, hiszen tényleg már kb. 5 éve van XP, és azóta nincs új oprendszer, ez tényleg aggasztó, de reménykedek hogy rendbekapják magukat és hamarosan kiadják az oprendszert.
Okos marketing fogás:) az érdeklõdést fennt tartani minden áron:) Kéne még pár pánik hír, ilyen hogy atom támadás érte a vista labort, így biztos csusznak, vagy egy hatalmas meteor, lezuhant... áááhhh mind1 az "emberek" bevesznek mindent:)

:)

Elnézést a Sorokért:)

Huh, ezekrõl a belsõ vitákról eddig nem nagyon jöttek hírek. Valahogy az a kép volt bennem ahogy a Ballmer szajkózza a developers-t a lelkes publikumnak <#wilting>Bár azért éreztem, hogy okozhat némi lelki tehert ha az MS-nek kell dolgozni és ugye ha a sikerek sem jönnek kibukik szegénykékbõl<#nyes>

Ja és dicséret a hír írójának, ha a látszat nem csal ez most nem egy az egybe fordítás.

Hát volt szerencsém a Vista bétát látni, minden szir-szartól lefagy, igencsak félkész még.
"50 millió kód van"

Kódsor. :)

persze hogy dagad a botrány, hiszen sok hardware-es cég ezzel az új oprendszerrel akarta népszerûsíteni az ünnepek alatt a termékeit. most a Dell, Gateway, HP és sok más gyártó új szlogent kell találjon a karácsonyi bevásárlási szezonig... hacsak nem fognak Beta-val piacra nyomulni. szánalmas ez a kapkodás. még menthetnének valamit, ha az XP-hez csinálnának valami SP3-as csomagot néhány új funkcióval, mert a Vista menthetetlen és a sok halogatás miatt a potenciális vásárlók egyre szkeptikusabbak. "biztos tele lesz BUG-al" a leelterjettebb vélemény a neten (fõleg az USA-ban).

"az ilyen komplex feladatok halálosak, mert megölik a kreativitást, kiszívják a programozók életerejét és szinte lehetetlenné teszik, hogy elõre tervezhessünk. Ezenkívül nem szabad megfeledkezni a biztonsági kockázati tényezõkrõl sem és a feladat nagysága miatt akár frusztrálttá is válhatnak a munkatársak"

Hát szerintem meg - mint általában - nem a kód nagysága a baj (lásd Linux, stb.), hanem a programozók túlhajtása és robotnak nézése a vezetõk részérõl. Ez az, ami frusztrál. Plusz a hanyag szervezés (aminek kapkodás a vége), amivel megint csak a programozók dolga van megnehezítve.

Az nem csak csicsa.

"Azért ekkora ökörséget is már rég hallotam.Vszinüleg évet akartál irni..."
Nem, komolyan gondoltam. Bár így utólag belegondolva valóban rövid a 2 hónap, de szerintem õszre kész lenne. Mondjuk nyílt forrású projectnél a "kész" állapot nem egészen olyan mint a zárt forrásúak esetében.

asysoft
Áhh, mióta megvan az XGL, milyen fontos lett a csicsa!<#ravasz1> Szerintem a Vistának nem csak az új UI lesz az újdonsága, kár ezt olyan csodafegyverként értékelni:)

/*WTF?!*/

asysoft
X-box csoport áthelyezéséhez csak azt tudom mondani, hogy õk ma vajon mit csinálhatnak?:) X360 megjelent, ahhoz olyan sokat már nem kell nyúlniuk... Ellenben tudtommal eleve úgy tervezték, hogy egy Vista-PC-vel összekapcsolva digitális szórakoztatóközpont legyen. Namármost, ennek a megírására kik lennének alkalmasabbak az X-teamnél?:)
A többihez nem igazán akarok hozzászólni... Szerintem ha valóban a 60%-át kéne újraírni, nem egy hónap csúsztatást jelentettek be volna.

/*WTF?!*/

Snecie Smicie
butacság ;<

&#8222; &#8230; Senki sem tudja, hogy itt vagy, Amíg világ a világ, te már halott vagy &#8230;&#8221;

Az is lehet, hogy a késés oka egyszerû üzleti lépés. Csak nézzétek meg mit alkotott a Novell (Suse 10.0 + xgl) valamint a Red Hat (Fedora Core 5 + aiglx). Szerintem csak kicsit elemzik a helyzetet, nehogy piacot veszítsenek.
2 hónapos csúszás meg abszolult nem annyira vészes egy ilyen projectnél.
Ettõl függetlenül nem kizárt, hogy a pletykák igazak és a szoftver krízis mintapéldáját láthatjuk :)

Eladó tablet PC http://hardverapro.hu/apro/hp_tx2590eo_2/hsz_1-50.html

"Adják ki nyílt forrásúvá, két hónap alatt kész lesz."

Azért ekkora ökörséget is már rég hallotam.Vszinüleg évet akartál irni...

Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.

Ne félj, õk még ilyenkor is simán tudják mi a helyzet, a Microsoft teljesen kezében tartja a dolgokat, stb.:) Amúgy sajnálom, hogy ennyit késik a Vista, azt meg mégjobban, hogy mennyi újítást kihagynak belõle...
Adják ki nyílt forrásúvá, két hónap alatt kész lesz. A baj csak az, hogy egy vasat se fognak érte kapni:)

FteR/kbupdate hol van ilyenkor? :)
NEXUS6
Egy korábbi cikkel kapcsolatban a Longhorn-Vista projekt újrakezdésérõl BlackRose kifejtette hogy milyen látványos és hatékony változásokat csináltak a M$-nél, amikor a Longhorn hasonlóan kezdett szakadékba csúszni, és szerinte ezzel ki is húzták a probléma "méregfogát".

Viszont a jelek szerint továbbra is létezik egy határ, amit a mérnöki rendszerek nem fognak tudni átlépni, bármennyit is költsenek rájuk. (Lásd még a hasonlóan bonyolult ûrrepülõgép rendszert)

NEXUS6
Rajtam nem múlik;)

A fentiek tudatában nehéz éjszaka elé nézünk...<#nezze>
Lacc
Bizony nyugdíjas meló lesz a különféle biztonsági frissítések írogatása...
← ElőzőOldal 3 / 3