6347
GM anyavállalat gyűjtőtopikja
Opel/Vauxhall/Chevrolet/Holden/Cadillac
-
Szabi1991 #3169 -
#3168 na látom vannak itt omega tulajok, úgyhogy valszeg kérdésemre is kapok választ.
Van most nálam egy astra g, de már nem sokáig sajnos. Így tervezem egy omega vásárlását, 2.0 benzines változatra gondoltam. A kérdéseim:
-Mire figyeljek a vásárlásnál?
-Mik a leggyakoribb problémák?
-Milyen későbbi problémákra számítsak?
-Mennyit eszik város + autópálya? (eladó amit mond úgysem biztos hogy igaz :))
-Biztosítás és egyéb költségek mennyibe kerülnek?
(Ez lesz az első autó amit magam veszek meg, így minden jó tanács és járulékos költség érdekel, a mostani céges, előtte meg nem volt saját kocsi) -
#3167 -
DIESEL DOG #3166 Na most irigy vagyok... -
#3165 -
#3164 Őt akarom, de most!! -
Szabi1991 #3163 a Lotus Omega régóta egy Opel műhelynél van, ma végre nyitott motorháztetővel láttam, remélem szépen rendbe hozzák :) -
-
#3161 Ez kivételesen fel van nyomva 300-ra -
#3160 Klassz párositás..272le -
#3159 100ezer forintból :D
amúgy javítóív + tanksapka körüli javítólemezzel csinálták, tehát nem az egész hátsó lemezt cserélték. Volt vele meló biztos, hisz amint a többin látszik szinte körbe volt rohadva/törve/húzva :D azért van a tanksapkánál megrogyva a lemez. ha tudna mesélni, lenne miről..
Nemtudom a gépi polír mennyire jó, kézzel már csináltam párszor, szép volt jó volt max egy évig.
-
#3158 a miénk is már 260k után jár, bár nyilván vissza lett pörgetve már egyszer (állítólagos előző tulaj) -
#3157 Nem kell vadállat módjára használni és akkor esetleg elmegy 150 ezret:D -
#3156 Benel ecsém ez igen :D az én gépem szeretne akár 150ezer km-t is megélni, nem hogy 350-et XXXD -
#3155 Ennyi év után...
Amúgy néztem a többi képet is, volt egy amikor a tanksapka körül szétrohadt a lemez...na azt hogy hoztad rendbe Benel? -
#3154 Frankó! Már csak egy kis polír kell a gépnek,mert elég fakó szegény:D -
#3153 nem, le kell bontani a kárpitot, 2 csavar fogja a kilincset belülről odahúzó tartóját, azt félrehúzva ki lehet pattintani belülről magát a kilincset, a kis pálcáját (ami lenyomja belül zárnyitót) leszedni, újra rátenni és visszapattint, visszacsavaroz :)
Vagyis ez volt hátul. Elől mivel ez újabb kilincs és azokon a zár is máshogy van, ezért látni is hogy van pár mm hézag, de nem érdekes, kicsit kellett finomhangolni a ráhúzás előtt. -
#3152 Nem semmi. Kilincs csere nehéz volt? -
#3151 itt vannak képek, a km állásról is ha arra gondolsz, bár 35km-el lekéstem róla -
#3150 Képed van róla?:) -
#3149 astrám meg nemrég fordult át a 350.000km-en
Kapott a classic-on lévő újfajta kilincseket új rugókkal, kp.zármotorok javítást+kárpit mögötti nylon újraszigetelést, új lég és pollenszűrőt, új magnót+antennát, meg lefestett téli kerekeket :)
Már csak a szélvédő akar az ölembe esni+rohad a bal küszöb hátulja -
#3148 C40SE
-
#3147 kemények -
#3146 ej de szép pirosban.....is -
#3145 macgyver kutya fasza -
#3144 Ja nem rossz az az omega.
Komoly sztori:
Bátyámé ugyan kétszer is megállt, másodszorra inkább BEállt :D De valami olajelfolyás miatt, sógornőm vezette akkor persze :D És mindkétszer balatonfelvidéken ahol nyaranta vannak.
Először valami főtengelyköszörülés volt stb, utána idén nyáron K.O. lett megint de most teljesen. Szerelő nem vállalta Tapolcán, megbontani se érdemes új motor kell. Ugye bátyámék is pestiek tehát ottragadtak Diszelnél. Talált egy ausztriából behozott szedánt, aminek jó volt a motorja(meg minden más is) 100ért. De ugye kis présháznál fent a hegyen nincs motorbak stb, pár szerszám, és bátyám faipari mérnöki tudása :D
Szóval volt egy motorcsere 2 emberrel és egy barkácsolt kiemelővel
Nem tudtam lemenni most nyáron, pedig ezt megnéztem volna élőben :D
Ja és azóta működik, szal sikerült a szívátültetés
képek -
DIESEL DOG #3143 -
#3142 -
Piroska és a..:) -
Szívesen parkolnék mellette az utódjával:)) -
#3139 -
DIESEL DOG #3138 Ilyet sem láttam még eddig... jóféle olyan angolos eleganciára törekvő limó... :) -
#3137 Komoly gép:)) -
#3136 Nem rossz autó,viszont ha egy trágya dombot fog ki az ember,akkor megutálja egy életre. Trágyából viszont elég sok van a használtautón. -
#3135 teljesen megfertőzől az omegamániáddal, megint azokat nézegettem a használtautón -
-
#3133 Csinos :)
Majd ha 10 15 évesek lesznek talán tudok majd venni:( -
#3132 Pofás lett
-
#3131 Abból csak ezek vannak:
-
#3130 természetesen a piros 'omegára' gondoltam,talán csak az A-ban láttam pár pirosat de az sem ez az árnyalat B-ben meg csak a bordó ugrik be
tők jól kiadja a formát
talán C-merciben látok ilyesmi árnyalatot néha