6347
GM anyavállalat gyűjtőtopikja
Opel/Vauxhall/Chevrolet/Holden/Cadillac
-
#3209 Sajnos éhes a magyar állam... -
#3208 Ekkora regadót kiszabni pofátlanság, majdnem annyiba kerül mint maga az autó :S -
#3207 Ha marad a német rendszám akkor igen. -
#3206 -
#3205 Sajnos nem ilyen egyszerű. Főleg,hogy nincs rá jelenleg pénzem:D -
#3204 valahogy (akármilyen módszerrel) el lehetne kerülni a reg. adót? -
#3203 akár hiszed akár nem ez volt újonan 11 millió. :) Ennyi pénz semmi érte, amúgy gyönyörű, én a helyedbe lealkudnám, és egy trélerrel, vagy egy rendszámmal indulnék is érte. :) -
#3202 Ez már megfelelő lenne számomra:) -
#3201 Hmm...3.2-ből a manuális az még az angoloknál is ritka:D V6 az csak a B és én B2-t akarok majd. -
#3200 Ja bocsi az csak 2.5-ös :D De szerintem elég a 170 ló is :P -
#3199 Az okés, csak az automatát kerüld el, mert az hamar elromlik.
Talán amit linkeltem pár sorral előbb, az is v6 volt, és manuális. -
#3198 Igazad van, nem erre való, főleg a DTI. -
#3197 Én majd szeretném pár év múlva lecserélni egy 3.2 V6-ra ezt a mostani 2.0-est. Remélem lesz majd megfelelő,mert jelenleg nem igen van,ami az én ízlésemnek megfelel:D -
#3196 Vagyis jobban kíméli mint az aszfalt -
#3195 tudom, de én is csak havon csináltam, hogy tudjam a gumi meddig fog. Azért választottam a havas útfelületet, mert a technikát, és a gumit is kíméli. -
#3194 Havon könnyen meglehet csúsztatni,ellenben állítólag nem tesz neki jót. Meg igazából nem is erre való,hogy keresztbe menjenek vele. -
#3193 Eddig még sikerült:) Viszont párszor már volt,hogy megcsúszott a hátulja. Főleg ilyen kavicsos felületről,aszfaltozott útra való kikanyarodáskor. -
#3192 Mikor még megvolt nekünk néha kihozta belőlem a vadállatot, olyan bmw-s feeling volt, mikor kigyorsításkor kicsit keresztbevágta magát, meg meg lehetett forgatni és látni lehetett ahogy a hátsó kerekek hánnyák a havat :D -
#3191 te télen ellen tudsz állni a kísértésnek, hogy kicsit megcsúsztasd ?? -
#3190 A B2-ből Executive. B-ből meg évjárat függő,folyton variáltak a nevekkel. De MV6,viszont ez csak a 6 hengeres motorokhoz volt rendelhető. -
#3189 Omega-ból melyik a legmagasabb felszereltség? -
#3188 Nem kell leadni,én csak azt mondom,hogy 95-ös létére sokat kérnek érte. Én 96-ost vettem 50 ezerrel olcsóbban és teljesen jó állapotban van. -
#3187 Na jó 800-1,6 ig vannak DTI-k, de a B-sek se túl öregek, attól hogy 95-ös még nem kell leadni a roncstelepre. De elég nagy értékvesztése van/volt ezeknek, aki ki tud fogni egy jó 2,2 DTI-t, az msot nagyon jól járhat max 1,6-ér lehet egy full extrás hajója :) -
#3186 Ahhoz képest,hogy 95-ös. Hol lehet kapni B2-t 500 ezerért? Ami nincs széthajtva és lelakva. -
#3185 Dráága?? :O 2001 Be a szüleim Új C-s-et vettek 10 millióért kedvezményesen 2,2 DTI vel: Most meg 500 :S -
#3184 http://www.hasznaltauto.hu/auto/opel/omega_b/opel_omega_b_sport-4182650
Ez se rossz. -
#3183 Ez is jó vétel lehet,igaz kicsit öreg már ehhez az árhoz. De a leírás bíztató és ha igaz akkor pénzt is lehet spórolni vele:) -
#3182 Most megint gyatra a kínálat a 2 literes Omegákból:S Legtöbb az 2.5 benzines meg 3.0-es -
#3181 Ennek színe is tetszik, felini is jó, 2 literes, és kipufogó sincs elcsúnyítva :)
Ez lenne kb az ideális... -
#3180 Igen,még annyit,hogy 96-tól váltottak a vízbázisú festékről vegyszeresre. A vízbázisuak egyszerűen lepattogtak a kasztniról. Meg amit Zoli is mond a rozsdásodás. -
#3179 Nem biztos,hogy nincs benne klíma. Persze létezik olyan is amelyikben nincs,de az ritka mint a fehér holló. Lehet,csak manuális ahogy nekem is. Ha a felszereltséget nézem akkor kéne benne lennie. 94-es GL...hmm...kár,hogy a műszerfalról nincs kép,akkor megtudnám mondani. -
#3178 Ja és érdemes '96 utáni modellek nézni, rozsdásodás miatt.. -
#3177 Jó válastás lehett még a 2.2 DTI vagy 2.2 16v is...bár azok 2000 utáni modellekben lelhetők fel...Omega B2
-
#3176 ezt néztem ki én link mondjuk ebbe nincs klima -
#3175 Ez igaz 2.5 V6,de az állapota igen jó képek alapján és a felszereltsége se elhanyagolható. -
#3174 2 literest néztem csak, dizelt nem szeretnék annyira 2,5-ös meg már túl nagy nekem, és arra költeni is többet kéne, fentartása is drágább... -
#3173 Nem tudom,motorikusan csak ezt nézegetted,vagy a többit is? A 2.5 TD-et kerüld messzíről! A V6-osok is jók,ellenben több törődést igényelnek mint a 2.0-es. -
#3172 Köszi ez nagy segítség, a megfelelő darab kiválasztásában :) -
#3171 Ja még annyit,hogy ezek csupám esztétikailag zavaróak,de azért leírom. A fényszórók a legtöbb autón - ahol nem cserélték - beszoktak sárgulni. Belül a kormánytól balra található kis rekesz nyitója többnyire vagy nincs meg,vagy elvan törve. Ugyan ez vonatkozik a kesztyűtartó nyitójára is,bár az kicsit masszívabb. A könyöklő szivacsa már szinte az összes autóban levavn lapulva,ebből következik,hogy a könyöklőn lévő műanyag vagy műbőr huzat felpúposodik és szintén csúnya:) Aztán a kézifék és váltó szoknyája szintúgy műbőr és lekopik róla a fekete mintázat vagy minek nevezzem. -
#3170 2.0 benzinesből van 116 lovas 8 szelepes és 136 lovas 16 szelepes változat. Előbbi lehet picit lomha ehhez a kasztnihoz,ellenben az a motor megölhetetlen. Utóbbi egész jól mozgatja ezt a testet. Vásárlásnál főként arra ügyelj,hogy ne legyen lelakott az autó. Tehát olyan 500 ezer ft fölöttiket kell nézegetni főként. Több mint valószínű,hogy rozsdamenteset nem találsz,de akad. Roszdásodási pontok; hátsó sárvédők pereme - itt beleértve a hátsó ajtó és a sárvédő találkozási pontját is -,ajtók alja. A hátsó ajtónál az ívben van egy gumi tömítés,az szokott tele menni sárral és egy idő után képes és elkezd rozsdásodni a hátsó sárvédő.
Motorral ami gyakori probléma lehet az az alapjárati motor elkoszolódása,nem érdemes tisztítgatni,hanem újra cserélni. Meg esetleg még a benzin pumpa. A szíjakat és feszítőgörgőket - ha nem emeli ki az eladó,hogy volt cserélve - azt cserélni kell. Olajjal,szűrőkkel együtt. Ha netán kelepel a motor akkor friss olaj lehet megoldja a problémát,ha nem akkor hidrotőkék elvannak kopva -> csere. Szerencsére ehhez az autóhoz már nem drágák az alkatrészek,szóval ezeket meglehet úszni olcsóbban. Meg bontóban mindent lehet kapni,öö kivétel ez alól az utastérben az ajtó fogantyún lévő gumi betétek:D Ez típushiba,az évek során elvásnak. Ha ezek mind rendben vannak akkor későbbi probléma nem igen lesz:)
Városban én eljárkálok 10 liter körül vele,autópályán beéri 7-8 literrel is. De ez lábfüggő. Ja és 75 literes a tankja,a műszerfalon a benzinszint mutató pedig 65 literig van skálázva. Számítsál arra,hogy ha tele lesz akkor hamar lejjebb megy a mutató,viszont a 20-asnál megállapodig egy ideig. Biztosításra nem tudok mit mondani,ez attól függ,hogy mennyi idős vagy és mennyi ideje van biztosításod. Átiratás az közel 70 ezer ft,mert ha jól emlékszem 24ft/ccm. A teljesítményadó az 10 ezer ft körül van rá. Ez függ az autó korától. Nagyjából ennyi így hirtelen a kérdésekre válasz gyanánt:) Ha még valami eszedbe jut akkor válaszolok rá.