6347
banner
GM anyavállalat gyűjtőtopikja
Opel/Vauxhall/Chevrolet/Holden/Cadillac

• Norbi1990

Jó kis kocsi a Saab is. Ismerősöm nem rég vett 3L V6 automatát. Nagyot lép ha kell :D
  • Willi Betz
    :)
  • Willi Betz
    Hidrotőke lesz.
  • Norby646
    Más: Még a múltkor szóba hoztam a hidrotőkés (?) dolgot, de a videó lemaradt, mert ugyan csináltam egyet de a szél miatt szart se lehetett hallani, így ma újrapróbálkoztam miután kicseréltem a pedált. Itt a videó, nem tudom mit sikerül kihallgatni belőle. Alapjáratnál a "háttérben" hallani egy folyamatos csattogó hangot, majd amikor felpörgetem kicsit, akkor ez a kerepelő/csattogó hang frekvenciája felgyorsul.

Feltöltéskor valamiért elforgatta a videót, így én visszaforgattam de jelenleg ez még nem érvényesült, lehet mire nézitek addigra már jó lesz.
  • Norby646
    Nemrég meghozta a postás a pedált, gyorsan be is szereltem, működik. Aztán hogy megoldotta-e a problémát az majd idővel kiderül, tekintve hogy egy totál random problémáról van szó.
  • Willi Betz
    Tető kapott két helyen,egyelőre ennyit találtam. A többi horpadás csak a paraszt szomszédok miatt van rajta....
  • blackcalibra
    Ezeket olvasva áldom magam, hogy most ment az autó kasznizásra+telifényre.
    Remélem miután kész lesz, nem nagyon lesznek ilyen afférok! Habár........ mikor, ha nem miután kész lesz.
    Utoljára szerkesztette: blackcalibra, 2015.07.08. 21:45:50
  • bboyatty
    Fa vs Vectra 1:0 itt is... Szerencsére megint a baloldali tükör borítás bánta meg kicsit össze karmolta a tetejét és hátulját, így vizesen nem tudom maradandó-e de nem túl szép...megörülök komolyan.
  • Willi Betz
    Pár helyen elverte.
  • Norby646
    Ez nem hangzik túl jól. :D
  • Willi Betz
    Jég vs. Omega: 1:0
  • Willi Betz
    Kiváncsi leszek,remélem megoldódik a probléma. A tünetek és a gép alapján amit kiír ez lesz a ludas.
  • Norby646
    Nem. Ez egy másik hirdetés volt, az a kombi lett volna az utolsó lehetőség, de mivel ennek megvolt még és postázza is ezért a másikat már nem is hívtam fel. :)
  • Willi Betz
    Abból az ezüst kombi 2.2 Sportból van?
  • Norby646
    Hát remélem hogy így lesz. De mind1 mert sok lehetőség úgysincs, inkább ezt cserélem előbb 14-ért és ha nem oldja meg a problémát akkor "buktam" ennyit, mint hogy a motorvezérlő legyen cserélve 80+ ezer ft-ért és azt bukjam be ha mégsem az volt a gond. Reggel hívott a srác hogy feladta, elvileg holnapra itt lesz.
  • Willi Betz
    Olcsóbban is kijössz,ha jó lesz.
  • Norby646
    Úgy néz ki sikerült összehozni egy gázpedált. Ha jól emlékszem ezt mutattam is tegnap, írtam neki, postán elküldi, 14000 ft postával. Remélem tényleg jó, azt meg pláne, hogy meg is oldja a problémát. :/

Link
  • Norby646
    Lehet. Elsőkörben szerzek egy ilyen bontott pedált valahonnan, aztán ha nem oldódik meg akkor lehet tovább gondolkodni.
  • Willi Betz
    Ja,meg egyből motorgenerált akarnak rádtukmálni....gázpedál lesz,nem kell itt nagyokra gondolni.
  • Norby646
    Én meg felhívtam 10-12 bontót, senkinek sincs ilyen gázpedálja. Viszont az egyiknek kicsit jobban kifejtettem mi a bajom, ő egyből rávágta hogy vezérlős lesz. Beszéltem még egy ismerősömmel ő is így gondolja. Én meg nem tudom. :D
  • Willi Betz
    Tegnap vettem egy új akksit. Így már semmi akadája,hogy mehessen a piacra. :)
  • Norby646
    Na hát ez a másfél óra faszán összejött. Mind1 a lényeg, hogy kell a cucc, megyek érte nemsokára, időt már nem mondok mert az előbb se jött össze.

A diagnosztikán a fojtószelep jött elő megint valamint a szenzorok tápfeszültsége (milyen szenzorok?). Kérdeztem hogy lehet a "pedál" hibás, azt mondta hogy ez többek között arra is utalhat tehát igen.
  • Willi Betz
    Rendben.
  • Norby646
    Jól van, köszi, mindjárt megyek a mesterhez, ~1.5 órán belül eldől mi lesz, 95% hogy kelleni fog a cucc de írok nemsokára. Egyébkét megnéztem egy másik bontóban, ott is 20e, és még messzebb is van.

• Willi Betz
    Norbi,ha ma mész az alkatrészért és esetleg hozzánk,bemész a barna vas ajtón és elmész leghátra az udvar végébe,hivatkozhatsz az én nevemre is és mondod mit szeretnél. De ha biztos tőlünk kell és a mai nap bemész érte,akkor félre rakatom neked :) 9-17-ig nyitva vagyunk. Róna utca 101.
  • Willi Betz
    Márka szervizben használják,diagnosztikai műszer. Mint az opcom,csak ez jóval drágább és többet tud.
  • Norby646
    Ja igen, most láttam. :) Köszi!

Am mi az hogy tech 2? :D
    Utoljára szerkesztette: Norby646, 2015.07.05. 13:57:42
  • Willi Betz
    Persze van gari. De most hajtok neked facebook-on,hátha van valakinek olcsóbban. CJ 24402358 vagy CJ 9199362 is jó bele. Z18XE, Z22SE, Y26SE motoros, kézi váltóval szerelt is jó bele. Na meg a BY-os.
  • Norby646
    Na sikerült kiszedni, viszonylag könnyen. Hát a típusa 24402358 ahogy az a képen is látszik, de ahogy elnézem azt amit árultok a leírásban ez a típuskód is szerepel.

Hát lehet 1-2 bontót felhívok hétfőn, de ha nem találok máshol olcsóbban, akkor hétfőn megveszem tőletek. Persze reggel mindenek előtt még 1 diagnosztikára szerintem elviszem a kocsit, ott elvileg a fojtószelepet meg a gázpedál problémát megint ki kellene adnia a gépnek.
  • Norby646
    Mostmár tudom miért volt olyan ismerős az oldal. Egyébként jó a bontott, biztos van másik bontó ahol olcsóbb, de így neten nem nagyon találtam ilyet, és inkább egy üzletből veszem mint a jófogásról. Gondolom vmi garancia vagy vmit adtok rá ha véletlen nem jó, vagy nem tudom, hogy van ez.
  • Willi Betz
    Jepp :)
  • Norby646
    Jah hogy ez nálatok van? :D
  • Willi Betz
    Ez az,de nálunk drága. Ezért is nem mondtam,hogy van nálunk.
  • Norby646
    Remélem EZ lesz az és nem a 80000 ft-os társa...
    Utoljára szerkesztette: Norby646, 2015.07.05. 09:28:05
  • Norby646
    Na ilyen lesz az, köszi! :) Am igen én is elfelejtettem írni, hogy z16xe.
    Utoljára szerkesztette: Norby646, 2015.07.05. 09:24:39
  • Willi Betz
    Ez G Astráé. Jah,persze Z16XE. Na annak ez a cikkszáma: 9225652 BY
  • Norby646
    Köszi de nekem mintha valahogy másképp lenne. Sztem nekem ilyen van benne, legalábbis úgy emlékszem hogy az egész egy ilyen egység volt mint ez:

• Willi Betz
    Nem lesz egyszerű kibányászni a helyéről...
  • Willi Betz
    Tessék ;)
  • Norby646
    Hol lehet ilyet kapni? Bárdinál nem találtam csak a zafira-hoz. Akár a bontott is jó lenne, csak jó legyen.