6347
banner
GM anyavállalat gyűjtőtopikja
Opel/Vauxhall/Chevrolet/Holden/Cadillac

• Willi Betz
    Hoppá,egy MV8 :)
  • Willi Betz
    Lehet az ABS kocka szórakozik. Tönkre tud menni,bár nem túl gyakori.
  • Willi Betz
    Nem mondtak semmit.
  • bboyatty
    Lehúzgáltam a csatikat és kaptak kontakt spry-t, ez még mielőtt lecseréltem a jeladót, hátha csak annyi a baja. Amúgy meg tegnap figyeltem fel valami fura hangra miután leállítottam a motrot, mintha az ABS motor fel-fel mordulna, de csak halkan és a újra indítás után nem dobta a hibát, majd pár km után persze újra bejött. Holnap viszem megdugatom, szerencsére barátnőm keresztapja diagnosztikával foglalkozik...:P
  • Norby646
    Nagyon cseles... Amúgy remélem a kollégáid át adták az üdvözletemet! :D
  • Willi Betz
    Az ilyen hibák mögött sokszor akár egy oxidos csati is lehet a bűnös. Nálam a fényszóró szintérzékelő csinálta ezt,elcsíptam,meló helyen kerestem egy másik csatit,összeforrasztottam és megszűnt a hiba,azóta nem írja ki.
  • bboyatty
    Nem gondoltam, hogy ezt mondom majd de kezdek belefáradni ebbe az autóba. Baj volt az ABS-el, ki is derült, hogy a jobb hátsó jeladó, tegnap volt egy hete ki is lett cserélve 25 ezer pénzért, nagyon jó volt minden, megszűnt a hiba működött is, erre tegnap újra bedobta az ABS hibát. Ha ezt így fogja folytatni szerintem én is megválok tőle, pedig nem kevés pénz lett beleépítve ami soha nem fog visszajönni.

Csak azért írom ezt le, hogy tudd nem csak neked szarozik a gép, ha nem ez akkor az de valami baja mindig van...meg kell tanulni együtt élni vele vagy nélküle. :P
  • Willi Betz
    Ha világít a check lámpa,akkor rá kell dugni gépre és kiderül mi a gondja,biztos lesz benne tárolt hiba.
  • Willi Betz
    Ez attól független. Érték növelő :D
  • Norby646
    Hali!

Már hiányzott valami probléma, úgyhogy kaptam is egyet.

Mostanában hideg motornál gyújtáskor világít a szerviz lámpa ami indítás után elalszik ugyan, de időnként azt csinálja hogy felpörög ~1500-ra és ott tartja a fordulatot. Hideg indításkor ezt még csak megérteném, na de hogy beragad a fordulat 1500-on, és gázadásra gyakorlatilag alig reagál, azért az érdekes. Leállít, beindít és utána jó. Ami fontos, hogy meleg motornál (nem feltétlen üzem meleg) se a lámpa nem jelez gyújtáskor, se a fordulattal nincs gond.

Amúgy fain lett a beltér Gábor! Mégse adod el, vagy ez attól független?
  • Willi Betz
    2017-ben befejezik a Holden Commodore gyártását Ausztráliában. Én simán átvenném a platformot az Opel kínálatába,sok befektetésbe nem is kerülne Európaira faragni műszakilag és formailag. S lenne egy tisztességes motorral is kérhető - a kis köbcentis turbósok mellett - hátsó kerekes Opel,nevezzék bárminek. Link
    Az biztos,hogy megszorongatná a BMW és Mercedes hasonló méretű sportos limuzinjait.
  • Kicsizoli
    csak 4 csavaros futóműve van... max 1,7 tds :D
  • Willi Betz
    2.5 V6? :D
  • Willi Betz
    Tegnap ígért képek.

• Szabi #6090

• Szabi #6089
    uhh
  • Willi Betz
    Pénteken gondoltam egyet és elmentem a méteráruba anyagért. Na meg akciós is volt métere,lényeg a lényeg,hogy így olcsóbban kijöttem mintha vettem volna egy flakon plasti dip-et. A roló sínek kaptak bőr huzatot,a téli fokozat kapcsoló kerete és holnap a kézifékkar is - arról holnap rakok fel képet - megfogadtam magamnak,hogy a legtöbb fekete színt,amit házilag tudok kiírtok a belső térben és csak vaj illetve barna színek maradnak.

• Willi Betz
    Érkezett némi bőr - pontosabban kamu bőr - tisztítás után egész szépek. Csak kicsit illuzió romboló,hogy nem igazi bőr betétek vannak benne.

Tisztítás előtt:

Után:

• Willi Betz
    Nah,szóval....eladó a villámos.
  • bboyatty
    Biztos azt láttad, ott szokott parkolni, a kis utcában a buszmegálló után. Köszi!
  • Norby646
    Ma végre megvolt a vezérműszíj, ékszíj csere, hidrotőke csere, kompresszió mérés, vez. tengely szimeringek cseréje, motor+váltóolaj csere, valamint az olajteknő is le lett szedve, ki lett tisztítva, bár meglepően tiszta volt az egész, nagyon nagyon minimális olajsár volt benne. A vezérműtengely szimeringeknél folyt az olaj, főleg a szívósor oldalon. A motor lényegesen halkabban jár, de még mindig hallok egy kis kerepelést amikor kicsit jobban felpörgetem és motorfékkel lassítok vissza, bár a szerelő azt mondta, hogy 1-2 hét kell neki, hogy kicsit "bejáratódjon", hát meglátjuk, de legalább már tudom, hogy rendben van a motor. A kompresszió is jó volt, szóval minden okés, legalábbis az lenne, ha a lenne ne lenne... Pár napja áthaladva az egyik fekvőrendőrőn hallottam jobb hátulról vmi koppanást, most megemelve láttam, hogy a rugó gyakorlatilag eltört+a lengéscsillapító alja is. Jah és még egy "apróság", a főtengely ékszíjtárcsája elég ramaty állapotban van, cserélni kéne hamarosan.

Más: Atty, a nyakamat teszem rá, hogy múltkor láttam a verdádat csepelen, hazafele a K.L. utcában. :) Sötét metálzöld b vectra kombi, a twin spoke felnikkel és karbonozott motorháztetővel. Nagyon baba!
  • Willi Betz
    Igazából kb. 500ft a különbség köztük árban. Ha BC-s kapcsolót veszel bele,utána fogod tudni váltogatni mit írjon ki.
    Utoljára szerkesztette: Willi Betz, 2015.07.18. 14:39:07
  • soo277
    Szia
    ,igen ez a kijelzö van benne,a rádió is gyári, CDR 500,
    de az én ablak törlö kapcsolóm az sima,nincs rajta semmilyen kapcsoló,
    szerintem még az elözö tulaja cserélte ki erre a sima olcsóbb verzióra.

• Willi Betz
    Milyen rádió van benne? Féltéve,ha gyári.
  • Willi Betz
    Ha ilyen benne a kijelző,akkor olyan kormánykapcsolónak kell benne lennie,amit előbb raktam be. S az R jelű gombbal lehet állítani mit írjon ki.
  • Willi Betz
    Nem ilyen a kapcsoló?
  • soo277
    Az a gond hogy nekem nincs recés gomb
  • Willi Betz
    Jobb oldali bajuszkapcsoló végén van egy recés gomb,azt nyomkodd és lesz jópár információ.
  • soo277
    Sziasztok
    G Astrába, 3soros kijelzöm van,lehet ezt valahogy állítani?vagy csak azt mutatja mennyit megy még el (km)
    meg ha igen ,mivel? köszi
  • bboyatty
    Helló, régebben írtam, hogy gond van az ABS-el, elmentem "megdugattam" és a jobb hátsó kerék jeladó nem ad jelet, mérőműszerrel kicsöngettem egész előre a csatlakozóig, szóval kábelhiba nem lehet. Az érdekelne igazából, hogy árban hol van egy jeladó?

Köszi!
  • Willi Betz
    Köszi! :)
  • Norby646
    Megvannak a cuccok, annyi különbséggel hogy trafót meg gyertyákat is vettem hozzá. Trafóból volt era, meg 2 másik márka, szinte ugyanabban az árban, meg volt beru, ami szimpatikusabb lett volna viszont az csak a központban volt, átkérni meg már nem tudták csak hétfőre. Viszont ami fontosabb, hogy a beru 50e volt teli áron, míg az era ~26e. Hát végül utóbbi lett, bízom benne, hogy annyival nem rosszabb, 1 év gari van rá, persze jó eséllyel úgy se addig purcan ki. Mondjuk era olasz gyártmány míg a beru német.
  • Norby646
    Boldog születésnapot!
  • Kicsizoli
    A 3.0t előtt 2,3 Aero ja volt, neki is, piszok gyors volt, de piszok sokat töltött a kocsi szervízben, az kézi váltós volt..
  • Willi Betz
    A bódé alatt ezek Vectra B-k. Futómű egy az egyben ugyanaz. Motorok is többnyire Opel származékok,kivéve a 2.3. A 3.0t is tulajdonképpen X30XE :) Mostanság sok Saab fórumot olvasgatok. Aero-at nem ajánlják nyugodt szívvel,csak ha vállalkozó szellemű valaki és van pénz fölöslege :D Se a kéziváltós darabokat,dízelekből egyiket se. 3.0t 5 sebességes automatával,azt mondják az a legprobléma mentesebb.
  • Kicsizoli
    Anno volt fönökömnek volt egy 9-5 3.0t eco...nos 240et könnyen ment a pályán, mikor az öreg sietett..volt részem benne, bár azt nem engette meg hogy mennyit fogyaszt akkor :D Automata volt..
  • Willi Betz
    De ilyet,9-5-ös. Aztán,hogy kombi vagy nem az már mindegy.
  • Willi Betz
    Én is olyat tervezek venni,azt mondják a Saab guruk,hogy a sor 4 turbók,hamar kifekszenek,legtöbb hengerfejes és hasonlók.
    Utoljára szerkesztette: Willi Betz, 2015.07.10. 19:10:16
  • Norby646
    Mondjuk a kombi ebből is jobban néz ki... :)

http://www.hasznaltauto.hu/auto/saab/9-5/saab_9-5_3.0_v6_tid_arc-8876492

Csak benzinesbe.
  • Norby646
    Na holnap megyek az alkatrészekért (hidrotőke, vézérműszíj készlet, ékszíj készlet, vez.tengely szimering, szelepfedéltömítés), valamint az olajokért (motor/váltó). A motorolajból liqui moly-t rendeltem be, a váltóba meg gyári gm kerül. Viszont felhívtam a szerelőt, aki sajnos beteg, kórházban van már 2 hete, így máshova kell vinnem a kocsit. Na mindegy, van itt egy szerviz, mobiliser team kft, hétfőn elmegyek hozzájuk , megkérdezem, hogy mennyi az annyi.

Szerk.: Amúgy szép az a saab de nekem az omega jobban tettszik. :) VIszont te nem ilyen saab-ot néztél vagy tévedek?
    Utoljára szerkesztette: Norby646, 2015.07.10. 18:49:44