General Motors Co.

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Willi Betz
2017-ben befejezik a Holden Commodore gyártását Ausztráliában. Én simán átvenném a platformot az Opel kínálatába,sok befektetésbe nem is kerülne Európaira faragni műszakilag és formailag. S lenne egy tisztességes motorral is kérhető - a kis köbcentis turbósok mellett - hátsó kerekes Opel,nevezzék bárminek. Link
Az biztos,hogy megszorongatná a BMW és Mercedes hasonló méretű sportos limuzinjait.

.:Kiskorú Gabec:. Kormányzott kereket hajtani???? wtf? ? Omegaforever ?

Kicsizoli
csak 4 csavaros futóműve van... max 1,7 tds 😄

Készülget a gép lassan, de biztosan..

Willi Betz
2.5 V6? 😄

Willi Betz
Tegnap ígért képek.

Szabi
<#szeret>

"Nulla tenaci invia est via"

Szabi
uhh <#szeret>

"Nulla tenaci invia est via"

Willi Betz
Pénteken gondoltam egyet és elmentem a méteráruba anyagért. Na meg akciós is volt métere,lényeg a lényeg,hogy így olcsóbban kijöttem mintha vettem volna egy flakon plasti dip-et. A roló sínek kaptak bőr huzatot,a téli fokozat kapcsoló kerete és holnap a kézifékkar is - arról holnap rakok fel képet - megfogadtam magamnak,hogy a legtöbb fekete színt,amit házilag tudok kiírtok a belső térben és csak vaj illetve barna színek maradnak.

Willi Betz
Érkezett némi bőr - pontosabban kamu bőr - tisztítás után egész szépek. Csak kicsit illuzió romboló,hogy nem igazi bőr betétek vannak benne.

Tisztítás előtt:

Után:

Willi Betz
Nah,szóval....eladó a villámos.

bboyatty
Biztos azt láttad, ott szokott parkolni, a kis utcában a buszmegálló után. Köszi!<#vigyor3><#eljen>

Be original, be creative, be fresh, be righteous, be yourself and let no one stop you! B.Boy4life!

Norby646
Ma végre megvolt a vezérműszíj, ékszíj csere, hidrotőke csere, kompresszió mérés, vez. tengely szimeringek cseréje, motor+váltóolaj csere, valamint az olajteknő is le lett szedve, ki lett tisztítva, bár meglepően tiszta volt az egész, nagyon nagyon minimális olajsár volt benne. A vezérműtengely szimeringeknél folyt az olaj, főleg a szívósor oldalon. A motor lényegesen halkabban jár, de még mindig hallok egy kis kerepelést amikor kicsit jobban felpörgetem és motorfékkel lassítok vissza, bár a szerelő azt mondta, hogy 1-2 hét kell neki, hogy kicsit "bejáratódjon", hát meglátjuk, de legalább már tudom, hogy rendben van a motor. A kompresszió is jó volt, szóval minden okés, legalábbis az lenne, ha a lenne ne lenne... Pár napja áthaladva az egyik fekvőrendőrőn hallottam jobb hátulról vmi koppanást, most megemelve láttam, hogy a rugó gyakorlatilag eltört+a lengéscsillapító alja is. Jah és még egy "apróság", a főtengely ékszíjtárcsája elég ramaty állapotban van, cserélni kéne hamarosan.

Más: Atty, a nyakamat teszem rá, hogy múltkor láttam a verdádat csepelen, hazafele a K.L. utcában. 😊 Sötét metálzöld b vectra kombi, a twin spoke felnikkel és karbonozott motorháztetővel. Nagyon baba! <#eljen>

Battlefield nick-ek: Norby646 MSI Z490 Gaming | Intel i7 11700k | Be Quiet! Dark Rock Pro 4 | MSI RTX 3070Ti Suprim | Kingston HyperX 2400MHz 16gb | Corsair RM850x | Phanteks P500a drgb

Willi Betz
Igazából kb. 500ft a különbség köztük árban. Ha BC-s kapcsolót veszel bele,utána fogod tudni váltogatni mit írjon ki.
Utoljára szerkesztette: Willi Betz, 2015.07.18. 14:39:07

soo277
Szia
,igen ez a kijelzö van benne,a rádió is gyári, CDR 500,
de az én ablak törlö kapcsolóm az sima,nincs rajta semmilyen kapcsoló,
szerintem még az elözö tulaja cserélte ki erre a sima olcsóbb verzióra.

8600k,32gb,2080,Acer predator 27"

Willi Betz
Milyen rádió van benne? Féltéve,ha gyári.

Willi Betz
Ha ilyen benne a kijelző,akkor olyan kormánykapcsolónak kell benne lennie,amit előbb raktam be. S az R jelű gombbal lehet állítani mit írjon ki.

Willi Betz
Nem ilyen a kapcsoló?

soo277
Az a gond hogy nekem nincs recés gomb<#confused>

Willi Betz
Jobb oldali bajuszkapcsoló végén van egy recés gomb,azt nyomkodd és lesz jópár információ.

soo277
Sziasztok
G Astrába, 3soros kijelzöm van,lehet ezt valahogy állítani?vagy csak azt mutatja mennyit megy még el (km)
meg ha igen ,mivel? köszi

bboyatty
Helló, régebben írtam, hogy gond van az ABS-el, elmentem "megdugattam" és a jobb hátsó kerék jeladó nem ad jelet, mérőműszerrel kicsöngettem egész előre a csatlakozóig, szóval kábelhiba nem lehet. Az érdekelne igazából, hogy árban hol van egy jeladó?

Köszi!

Be original, be creative, be fresh, be righteous, be yourself and let no one stop you! B.Boy4life!

Willi Betz
Köszi! 😊

Norby646
Megvannak a cuccok, annyi különbséggel hogy trafót meg gyertyákat is vettem hozzá. Trafóból volt era, meg 2 másik márka, szinte ugyanabban az árban, meg volt beru, ami szimpatikusabb lett volna viszont az csak a központban volt, átkérni meg már nem tudták csak hétfőre. Viszont ami fontosabb, hogy a beru 50e volt teli áron, míg az era ~26e. Hát végül utóbbi lett, bízom benne, hogy annyival nem rosszabb, 1 év gari van rá, persze jó eséllyel úgy se addig purcan ki. Mondjuk era olasz gyártmány míg a beru német.

Battlefield nick-ek: Norby646 MSI Z490 Gaming | Intel i7 11700k | Be Quiet! Dark Rock Pro 4 | MSI RTX 3070Ti Suprim | Kingston HyperX 2400MHz 16gb | Corsair RM850x | Phanteks P500a drgb

Norby646
Boldog születésnapot! <#pias>

Kicsizoli
A 3.0t előtt 2,3 Aero ja volt, neki is, piszok gyors volt, de piszok sokat töltött a kocsi szervízben, az kézi váltós volt..

Willi Betz
A bódé alatt ezek Vectra B-k. Futómű egy az egyben ugyanaz. Motorok is többnyire Opel származékok,kivéve a 2.3. A 3.0t is tulajdonképpen X30XE 😊 Mostanság sok Saab fórumot olvasgatok. Aero-at nem ajánlják nyugodt szívvel,csak ha vállalkozó szellemű valaki és van pénz fölöslege 😄 Se a kéziváltós darabokat,dízelekből egyiket se. 3.0t 5 sebességes automatával,azt mondják az a legprobléma mentesebb.

Kicsizoli
Anno volt fönökömnek volt egy 9-5 3.0t eco...nos 240et könnyen ment a pályán, mikor az öreg sietett..volt részem benne, bár azt nem engette meg hogy mennyit fogyaszt akkor 😄 Automata volt..

Willi Betz
De ilyet,9-5-ös. Aztán,hogy kombi vagy nem az már mindegy.

Willi Betz
Én is olyat tervezek venni,azt mondják a Saab guruk,hogy a sor 4 turbók,hamar kifekszenek,legtöbb hengerfejes és hasonlók.
Utoljára szerkesztette: Willi Betz, 2015.07.10. 19:10:16

Norby646
Mondjuk a kombi ebből is jobban néz ki... 😊

http://www.hasznaltauto.hu/auto/saab/9-5/saab_9-5_3.0_v6_tid_arc-8876492

Csak benzinesbe.

Norby646
Na holnap megyek az alkatrészekért (hidrotőke, vézérműszíj készlet, ékszíj készlet, vez.tengely szimering, szelepfedéltömítés), valamint az olajokért (motor/váltó). A motorolajból liqui moly-t rendeltem be, a váltóba meg gyári gm kerül. Viszont felhívtam a szerelőt, aki sajnos beteg, kórházban van már 2 hete, így máshova kell vinnem a kocsit. Na mindegy, van itt egy szerviz, mobiliser team kft, hétfőn elmegyek hozzájuk , megkérdezem, hogy mennyi az annyi.

Szerk.: Amúgy szép az a saab de nekem az omega jobban tettszik. 😊 VIszont te nem ilyen saab-ot néztél vagy tévedek?
Utoljára szerkesztette: Norby646, 2015.07.10. 18:49:44

Norbi1990
<#eljen>
Jó kis kocsi a Saab is. Ismerősöm nem rég vett 3L V6 automatát. Nagyot lép ha kell 😄
Willi Betz
😊

Willi Betz
Hidrotőke lesz.

Norby646
Más: Még a múltkor szóba hoztam a hidrotőkés (?) dolgot, de a videó lemaradt, mert ugyan csináltam egyet de a szél miatt szart se lehetett hallani, így ma újrapróbálkoztam miután kicseréltem a pedált. Itt a videó, nem tudom mit sikerül kihallgatni belőle. Alapjáratnál a "háttérben" hallani egy folyamatos csattogó hangot, majd amikor felpörgetem kicsit, akkor ez a kerepelő/csattogó hang frekvenciája felgyorsul.

Feltöltéskor valamiért elforgatta a videót, így én visszaforgattam de jelenleg ez még nem érvényesült, lehet mire nézitek addigra már jó lesz.

Norby646
Nemrég meghozta a postás a pedált, gyorsan be is szereltem, működik. Aztán hogy megoldotta-e a problémát az majd idővel kiderül, tekintve hogy egy totál random problémáról van szó.

Willi Betz
Tető kapott két helyen,egyelőre ennyit találtam. A többi horpadás csak a paraszt szomszédok miatt van rajta....

blackcalibra
Ezeket olvasva áldom magam, hogy most ment az autó kasznizásra+telifényre. <#hehe>
Remélem miután kész lesz, nem nagyon lesznek ilyen afférok! Habár........ mikor, ha nem miután kész lesz.<#whatever>
Utoljára szerkesztette: blackcalibra, 2015.07.08. 21:45:50
bboyatty
Fa vs Vectra 1:0 itt is... Szerencsére megint a baloldali tükör borítás bánta meg kicsit össze karmolta a tetejét és hátulját, így vizesen nem tudom maradandó-e de nem túl szép...megörülök komolyan.<#zavart2>

Willi Betz
Pár helyen elverte.

Norby646
Ez nem hangzik túl jól. 😄

Willi Betz
Jég vs. Omega: 1:0 <#nevetes1>

Willi Betz
Kiváncsi leszek,remélem megoldódik a probléma. A tünetek és a gép alapján amit kiír ez lesz a ludas.

Norby646
Nem. Ez egy másik hirdetés volt, az a kombi lett volna az utolsó lehetőség, de mivel ennek megvolt még és postázza is ezért a másikat már nem is hívtam fel. 😊

Willi Betz
Abból az ezüst kombi 2.2 Sportból van?

Norby646
Hát remélem hogy így lesz. De mind1 mert sok lehetőség úgysincs, inkább ezt cserélem előbb 14-ért és ha nem oldja meg a problémát akkor "buktam" ennyit, mint hogy a motorvezérlő legyen cserélve 80+ ezer ft-ért és azt bukjam be ha mégsem az volt a gond. Reggel hívott a srác hogy feladta, elvileg holnapra itt lesz.

Willi Betz
Olcsóbban is kijössz,ha jó lesz.

Norby646
Úgy néz ki sikerült összehozni egy gázpedált. Ha jól emlékszem ezt mutattam is tegnap, írtam neki, postán elküldi, 14000 ft postával. Remélem tényleg jó, azt meg pláne, hogy meg is oldja a problémát. :/

Link

Norby646
Lehet. Elsőkörben szerzek egy ilyen bontott pedált valahonnan, aztán ha nem oldódik meg akkor lehet tovább gondolkodni.

Willi Betz
Ja,meg egyből motorgenerált akarnak rádtukmálni....gázpedál lesz,nem kell itt nagyokra gondolni.

Norby646
Én meg felhívtam 10-12 bontót, senkinek sincs ilyen gázpedálja. Viszont az egyiknek kicsit jobban kifejtettem mi a bajom, ő egyből rávágta hogy vezérlős lesz. Beszéltem még egy ismerősömmel ő is így gondolja. Én meg nem tudom. 😄