6347
banner
GM anyavállalat gyűjtőtopikja
Opel/Vauxhall/Chevrolet/Holden/Cadillac

• freestyle666
    akor az rossz autó volt eleve!
    egy autó arra van tervezve akor eleve úgy csinálnék hogy ne mennyen többet a motorja 3000 nél szabályzásig lehet pörögtetni nyugottan!!
  • Kicsizoli
    Mondok mást.... adott egy X18XE motoros Zafira felmentek vele Pestre meg vissza, szinte "versenytempóban" most 140 nél nem képes többet menni és zabálja benzint, és lomha mint a dög... előtte semmi ilyen jellegű baja nem volt, au autóban kb 200ekm van..

érdemes pörgetni...

Én párszor kb 15 km en meghajtottam a Clio amit bírt...kb 5000km alatt megéget benne az olaj...

ennyi tapasztalatom van "kicsit" meghajtás terén...

• pszihopata
    én is azt hittem sokáig hogy aztán az mekkora gyikolás

aztán eljártunk motorostalálkozókra,hulla részegen 13000-en tiltattuk a motorokat 5 percen keresztül-a kipufogó izzott elejétől a végégig és a sortömítés világítva csepegett az aszfaltra

reggel meg ráültünk megnyomtuk a gombot aztán hazamotoroztunk
    ezt eljátszottuk nyaranta 5-10 szer semmi gond nem lett belőle

6-7000 fordulatot is lazán elvisel rövidtávon bármilyen autó semmi baja nem lesz
  • Kicsizoli
    Miért nevetsz rajta??? Gondolj bele, mit kap olyankor a motor...
  • krisz940122
    Am a légszűrő nem lehet probléma? Mert az még nem volt cserélve, sőt pucolva sem. Szerintetek?
  • blackcalibra
    Hogy micsoda?
  • Willi Betz
    Az is igaz.
  • pszihopata
    egy kontakthibáért nem feltétlenül kell szerelőhöz vinni

ha már megtaláltad a rossz csatit v. szakadt vezetéket akkor már 2 perc megcsinálni
  • Caby
    a benzinkutas nem autószerelő... Ezt ne felejtsd el. A kutasok jó része egyáltalán nem ért az autókhoz...
  • Willi Betz
    Igen. És mikor megmozgatom a vezetékét akkor beindul. Csodálatos,hogy ezt pont szilveszterkor kell produkálnia... Maximum jól kezdődik az újév:D Szerelőnél.
  • pszihopata
    ha mint írtad többször leáll miatta akkor valószínüleg ezt a rángatást is az okozza
  • freestyle666
    pedig a benzinkutas aztmondta, hogy ha ritkán csináljuk jót tesz neki, a 100 s benzinnel.
  • Kicsizoli
    olyan mintha elmentél volna vele 1000km, annyit vágtad haza..egy ilyen tiltásig pörgetéssel..
  • Willi Betz
    Tehát akkor mégis csak a benzinpumpa vezetéke lesz a ludas.
  • pszihopata
    kizárt hogy gyertya gond

elfogyó üzemanyag gyanús ez nekem
  • Kicsizoli
    Valami hasonlót produkált egy X16XE Astra G, amit írtál, amit kb másfél honapja javítottak a tanműhelyben..Az gyújtótarfó hiba volt..
  • pszihopata
    egy szántóföldön állt:D
  • freestyle666
    nem kell 3000 fölé forgatni :D
    nekünk akkor volt ilyen mikor a waresz kipufogóba fütyülőt tettünk (tudod aza turbó hang) bekormozódott csak jól ki kellett forgatni meg rámenni az autopályára és kiégett azóta jobban megy mint az új, kicsit meg kell gyilkolni a gépet hogy kiégjen a motor belseje
  • Willi Betz
    Lehet a gyertyák ócskák már?
  • Willi Betz
    Ha fordulaton van akkor csinál olyat mintha az egyik henger nem menne. De mondom csak 3000 fölött. És ezt se folyamatosan.
  • Kicsizoli
    Nehéz ezt normálisan leírni így de gondolom érted mire gondoltam?
  • Willi Betz
    Nem villan fel semmi lámpa.
  • Kicsizoli
    Vagy még a gyújtásrendszert nézném meg..mikor beíndítod és beletaposol a gázba nincs olyan hangja mikor egy henger nem menne, illeve ha fordulaton tartod mondjuk 2500 körül..nem hagy ki a gyújtás..?
  • freestyle666
    videót nemtudsz csinálni? abból sokmiden kiderülne, ha jó minőségű kamerát betennéd egyesbe leforgatnád szabályzásig padlóval, és az anyagot ide bettenni, esetleg megmutatni egy szerelőnek, és akkor ezt nekik nem kell többször eljátszani, így nem károsodik a motor. Csak hang jó legyen az is lényeg, nekünk is egyszer így oldották meg a gondot a családi kocsinknak, először meglepődtünk az ötlet hallattán de szerencsére csak egyszer csinálták meg , és a szervíz elküldte a vidit vmi autószakinak aki egyből rájött a bajra. egy próbát megér.
  • Kicsizoli
    elfogy a benzin...gondolom..vagy nincs megfelelő benzinnyomás..diagnoszikai lámpa nem villan fel?
  • Kicsizoli
    Vannak olyan típusok, amik, míg nincs kiütve az ECU ból a hibakód, úgy üzemel mintha hibás volna, kijavítás után is, OBD-s műszerrel törölhetőek ezek hibakódok..utánna visszáll a "normális" üzem..
  • Willi Betz
    Van egy kis problémám megint...:S
    Ma többször is leállt a motor,ez valószínűleg a benzinpumpa,pontosabban a vezetéke kontakt hibás. Azt viszont mi okozhatja,hogy olyan 3000-es fordulat felett erőtlen lesz a motor és elkezd dadogni? Ezt is okozhatja a benzin pumpa vezetéke?
  • Kicsizoli

Érdekes ebben színben..
  • Kicsizoli
    Acona C lehetett valaha..E1 Rekordért már kár volna..
  • krisz940122
    Az egyik szerelő azt mondta, hogy olyan is lehet, hogy az elektronika érzékelte hogy össze van törve a vízpumpa, ezért visszavette a teljesítményét a kocsinak, hogy ne legyen nagyobb kár. Azt mondta volt már ilyen esete. Nekünk is max 2 ezerig pörög fel, végsebessége 40. Meg a műszerfalon is világít a motorhibajelző kis izé. Szerintetek lehet ilyen elektronika letiltós dolog?
  • pszihopata
    bocsi

• Morphin
    Ez tök érdekes,hogy a "modern" autók 95-ös bengával mennek...ehhez képest a jó öreg USA-ban még mindig 87,89,91-es (sőt én hallottam már 87-nél kisebb oktánszámút is) benzint esznek az autók.Ide értve a legmodernebb BMW-ket és társait.Odakint más a motor vezérlése vagy most komolyan tök8 milyet tankol az ember? Mondjuk én pont gázolajat tankolok szval annyira nem érint.

Visszatérve ahhoz,hogy ki hol tankol.Én megmondom őszintén a kis ~75 lovas isuzu mocival nem érzek jelentős különbséget egy kútnál sem. Elvből nem tankolok most már se Shell-nél se OMW-nél.(bár egy-két vidéki kútjuknál jelentősen olcsóbban adják a naftát,oda bemegyek) 340-350 körül szoktam tankolni a kisebb névtelen kutaknál (ahova megjegyzem MOL üzemanyagot visznek),de most már azon vagyok,hogy ismerősöket kutatok fel akik hátha tudnak hozni jóárasított gázolajat,mert ez nem állapot.Én ha úgy tetszik ösztöndíjból élek,amiért megdolgozom.(középsuli,szakács szak miatt két hét gyakorlat minden hónapban) Melózni autóval járok és nagyon nem mindegy, hogy kijövök abból a kis pénzből vagy még elrakni is tudok belőle...
  • Willi Betz
    Közben rájöttem én is,hogy hülyeséget írtam :D
  • pszihopata
    'Csakhogy a modernebb autók 95-ös benzinnel mennek. 98-astól és a magasabb oktánszámú benzinektől úgy meghasalnak mint a picsa. Főleg mivel a 95-ös ólommentes..."

minden benzin ólommentes igen régóta,egy olyan autóba amibe a 95-ös van előírva nyugodtan beletölthető bármilyen magasabb oktánszámú benzin semmi sem fog történni

az oktánszám csak a benzin kompressziótűrését jellemzi /oktán és heptán arányát/

csak lefelé nem jó eltérni
  • Szabi1991

• Willi Betz
    És ez igaz a diesel-re is.
  • w77d
    régebben én is shell-es voltam, de amióta elszáltak az árakkal én is OMW-s vagyok. Fura dolog, de tényleg igaz, én is észrevettem, hogy a Carrera üzemanyagoktól jobban húz a kocsi...
  • kifli
    én shelnél szoktam tankolni, tankoltam már omv-nél is, de igazából, lószar különbséget vettem észre :D
  • w77d
    báámmeg egy ilyet elfogadnék..
  • Szabi1991