6347
banner
GM anyavállalat gyűjtőtopikja
Opel/Vauxhall/Chevrolet/Holden/Cadillac

• Willi Betz
    Készül a GSI.

2.0T 200Le
  • Kicsizoli
    Azt én is érdekesnek tartom illetve az ishogy most "hirtelen " előkerült egy ilyen autó...és szinte senki sem tudott róla...
  • Willi Betz
    Azt írja szerkezetileg nem korrodálódott. Azért kiváncsi lennék rá milyen lecsupaszítva. A Kadett meg valóban kiváló:)
  • Kicsizoli
    Luxusgép:)
  • Kicsizoli
    Csinos GLS....
  • kintvagybent
    Polgári per az lesz, mert a Kiss-Gerencsér Autóház perelt be engem, mert nem akarom kifizetni a negyedmillát.

A fogyasztóvédelem azt írha, hogy "nem rájuk tartozik a dolog". Csak azt tudnám, hogy akkor mi a fene tartozik hozzájuk és egyáltalán mire föl eszik az adófizetők kenyerét?
  • kifli
    Én ezt így nem hagynám annyiban, keresd fel a fogyasztóvédelmet a problémáddal.
  • Kicsizoli
    polgári per?

Szerintem bezárnák az a műhelyt igen gyorsan..
  • kintvagybent
    Ezt azért írom, hogy le lépjetek bele abba a csapdába, amibi én besétáltam.

Mindenkit óvva intek attól, hogy a Kiss-Gerencsér Autóházba bevigye az opeljét javításra, vagy autót vegyen náluk!
    Velem a következő tötént.
    Bevittem a diesel Corsámat a zalaegeszegi szervizükbe hibamegállapításra, mert a hűtővízben olaj jelent meg.
    Mennyibe kerülthet egy hibamegállapítás?
    Sajnos megbíztam bennük, azóta is bánom.
    A hibamegállapítás negyedmillió forint!!!
    Szétszedték a turbódiesel motoromat, majd közölték, hogy nem abban van a hiba.
    Fizessem ki az összeszerlést, negyedmilliót vagy elvihetem az autómat egy szatyorban odaadják a szétszedett motort és ekkor csak hatvanezret kell fizetnem a szétszerelésért.

Ez olyan, mintha beadnád a gyerekedet az oviba, mert megbízol bennük és aztán felhívának az oviból, hogy fizess negyedmilliót, akkor egészben visszaadják a gyerekedet, ha csak hatvanezret fizetsz, akkor darabokban adják vissza.

A hiba az olajhűtőben volt, ami egy óra altatt megjavítható lett volna.
    Kérdésemre, hogy miért nem a sokkal olcsóbb javítású hibalehetőséggel kezdték a hibakeresést ezt mondták:

Most jól kapaszkodj meg!!!

"A motor belsejében szokott lenni a hiba."

Én soha többé nem viszem az autóm a Kiss-Gerencsér Autóház egyetlen szervízébe se és nem is veszek náluk új atuót!!!
  • Willi Betz
    Alakulnak a dolgok:)
  • PitLer
    ezt az eljárást egy kicsit részleteznéd? (mivel? hol? hogyan?)
  • matthias92
    jah, baszki most esik le, hogy ugyanazt magyarázzuk :D
  • matthias92
    ellenkezőleg. nem melegedett. 80 fokot csoda volt, ha elérte. 85 fok közelében nem is volt :D
  • Willi Betz
    Összeadogattam kb-re a végét ennek a rendbehozatalnak. 150-160 ezer körülre jön ki...
  • kifli
    hát nem az volt a gond hogy nem melegedett a víz? Tehát, hidegebb volt, mostmár stabil a vizhőfok, ami magasabb mint eddig, pár fokkal.
  • matthias92
    milyen magasabb hőtől? :o
  • pszihopata
    termosz:XD
  • kifli
    Amúgy ez a termosz direkt szar opeléknál? Csak itt a fórumon nem 1 embernek volt vele baja, plusz, ahogy néztem, nekem is cserélni kéne, mert 90°-ot nemigen éri el a víz szeged-pest közti úton. Pedig pályán, végig 3500 fölött van a fordulat, városban meg előbb váltok...
  • pszihopata
  • Willi Betz
    Az volt,efelől semmi kétségem. :D
  • kifli
    Énis remélem :D

Amúgy grat, szép manőver lehetett
  • Willi Betz
    Remélem te nem fogsz ilyet csinálni az Omegával ha meglesz,amit én csináltam. :D
  • kifli
    a magasabb hőtől, valami műanyag rész tágult esetleg?
  • Willi Betz
    Na,motorháztető is megvan! :)
  • Szabi1991
  • Willi Betz
    Sikerült jó pár alkatrészhez jó áron hozzájutnom:) Szerencsére azonos színben. Jobb oldali sárvédő,klímahűtő,hűtőrács,alsó szemöldök,lökhárító.
  • Szabi1991
  • RS
  • Kicsizoli
    Jó tudni hogy van ilyen gép itthon..

• Kicsizoli
    Részvétem:(((
  • Willi Betz
    Belecsúsztam egy XC90-be.
  • matthias92
    bazdmeeeg. :o mi történt? :o
    Benel: vigyem el esetleg a szerelőmhöz, hogy nézze meg? mert nagy szaki nem vagyok hozzá, és ő 90%-ban ingyen megcsinál nekem mindent, ráadásul normálisan.
  • Willi Betz
    Jól jártam:S

• Benel
    lehet hogy a cserénél megbabrálódott valami a termosztát háznál, nekem is ott ment el a víz egyszer. A házat is cserélni kellett.
    Amikor nekem hengerfejes volt, általában onnan tudtam meg hogy vízcsobogás hang jött hidegindításnál ha megemeltem az alapjáratot
  • Willi Betz
  • freestyle666
    Az miért van, hogy a haza omegák nagy részének a műszerfala fekete színű??
    Alig pár db-van amelyiknek bézs, vagy szürke a színe. Szerintem a fekete az csúnya.
  • matthias92
    nekem is ez volt a corsánál, csodálkoztam, hogy mennyivel gyengébb a fűtése, mint eddig hittem. aztán észrevettem, hogy nem melegszik a víz, úgyhogy kicseréltettem a termosztátot és mostmár stabilan 92 fok körül van a hűtővíz. Az a gáz, hogy most meg, mintha egyre kevesebb lenne benne abból. Bár kétlem, hogy hengerfejes lenne. A tél alatt olyan 4 centi fogyott belőle (~2-3ezer kilóméter)
  • pszihopata
    én kétévente kifújom olajjal az üregeket-ajtók alját stb.

2010 szeptemberben csináltam utoljára,1996-ban volt kasznizva azóta csak ez megy és még garázsban sem állt soha

2 órás munka
  • Willi Betz
    Ma lemosattam az autót,haza jöttem és körbe törölgettem száraz ruhával az ajtó tömítéseket. De közben örjöngtem... Jobb hátsó ajtó alsó sarka rügyezik intenzíven,kívül-belül Jobb hátsó sárvédő íven is láttam illetve éreztem valami dudort,de az remélhetőleg nem az. Szintén jobb hátsó ajtó,kilincstől nem messze 3 pötty,dudorodik...
    Ez a tetves tél basszus kinyírja teljesen a kasznit,hiába mosattam hetente.

Ott qrva anyáztam a parkolóban.
  • Kicsizoli
    min 6000ért...

Drága egy kávé volna...