General Motors Co.

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Willi Betz
Boldog Újévet!

.:Kiskorú Gabec:. Kormányzott kereket hajtani???? wtf? ? Omegaforever ?

blackcalibra
Hagyjuk már.......
Nekem a 2000-es turbóba kibírja, ahol sokkal-sokkal nagyobb az igénybevétel, a hõfokokról már nem is beszélve.
Egyébként 15km-en keresztül 6000 fordulaton tartani egy autót nem igénybevétel hanem eszetlen és idióta gyilkolás......
Az meg már a te bajod hogy a gyári olajtól nem mersz eltérni.
freestyle666
de ki az a hülye aki uutcán 15 km-en keresztül ott tartja????
senki
itt csak egy gyorsulás erejéig tartóról volt szó!!

Mercedes E320 kaszinó rójál

Kicsizoli
Egyik olaj se birja ki...ja és marha drága olajat nem tennék bele..csak gyári elõirtat..15 km keresztül 60001/min körül tartani motort tényleg nem megeröltetõ....mindegy hagyjuk..

Készülget a gép lassan, de biztosan..

shumika
Help! '98-as 1.4 16v G-astrának szól a hidrotõkéje. Ez mitõl lehet?

E34M5 Owner volt amig neki nem adta pixxelnek! BMW S1000RR. BMW-s szív, BMW-s lélek, BMW-s leszek amíg élek!

shumika
Ez most relative. Lehet hogy 15W-40-es kellet volna bele.

E34M5 Owner volt amig neki nem adta pixxelnek! BMW S1000RR. BMW-s szív, BMW-s lélek, BMW-s leszek amíg élek!

blackcalibra
Lehet hogy normális olajat kéne bele rakni......
blackcalibra
És ez hogy jön ki?
A tiltást nem arra a fordulatszámra lövik be amikor már 1-2 másodperc is kinyírhatja a motort.
A másik meg 1000 kilométert meg lehet tenni egymillióféleképpen.
Hogy jött ki az 1000 kilométer?
Milyen fordulatszámon?
<#lama>
pszihopata
'6-7000 fordulatot is lazán elvisel rövidtávon bármilyen autó semmi baja nem lesz"

-én csak ennyit írtam,pl. egy lekövesedett hûtõvel el lehet autózni évekig,logikus hogy teljes terhelésen elõbb kiütközik egy ilyen de sok más hiba is

a magyarok úgy tanulnak meg repülni hogy el akarnak esni és nem sikerül

Willi Betz
Lehet pörgetni,de semmi értelme. Ott már nem ad le semekkora lóerõt meg nyomatékot. Ott már csak búg.

freestyle666
akor az rossz autó volt eleve!
egy autó arra van tervezve akor eleve úgy csinálnék hogy ne mennyen többet a motorja 3000 nél szabályzásig lehet pörögtetni nyugottan!!

Kicsizoli
Mondok mást.... adott egy X18XE motoros Zafira felmentek vele Pestre meg vissza, szinte "versenytempóban" most 140 nél nem képes többet menni és zabálja benzint, és lomha mint a dög... elõtte semmi ilyen jellegû baja nem volt, au autóban kb 200ekm van..

érdemes pörgetni...

Én párszor kb 15 km en meghajtottam a Clio amit bírt...kb 5000km alatt megéget benne az olaj...

ennyi tapasztalatom van "kicsit" meghajtás terén...

pszihopata
én is azt hittem sokáig hogy aztán az mekkora gyikolás

aztán eljártunk motorostalálkozókra,hulla részegen 13000-en tiltattuk a motorokat 5 percen keresztül-a kipufogó izzott elejétõl a végégig és a sortömítés világítva csepegett az aszfaltra

reggel meg ráültünk megnyomtuk a gombot aztán hazamotoroztunk
ezt eljátszottuk nyaranta 5-10 szer semmi gond nem lett belõle

6-7000 fordulatot is lazán elvisel rövidtávon bármilyen autó semmi baja nem lesz

Kicsizoli
Miért nevetsz rajta??? Gondolj bele, mit kap olyankor a motor...<#lama>

Am a légszûrõ nem lehet probléma? Mert az még nem volt cserélve, sõt pucolva sem. Szerintetek?

blackcalibra
Hogy micsoda? <#nevetes1>
Willi Betz
Az is igaz.

pszihopata
egy kontakthibáért nem feltétlenül kell szerelõhöz vinni

ha már megtaláltad a rossz csatit v. szakadt vezetéket akkor már 2 perc megcsinálni

Caby
a benzinkutas nem autószerelõ... Ezt ne felejtsd el. A kutasok jó része egyáltalán nem ért az autókhoz...

OPEL! Wir leben Autos! RC Offroad, Off The Ground!!! http://www.rcor.hu

Willi Betz
Igen. És mikor megmozgatom a vezetékét akkor beindul. Csodálatos,hogy ezt pont szilveszterkor kell produkálnia... Maximum jól kezdõdik az újév😄 Szerelõnél.

pszihopata
ha mint írtad többször leáll miatta akkor valószínüleg ezt a rángatást is az okozza

freestyle666
pedig a benzinkutas aztmondta, hogy ha ritkán csináljuk jót tesz neki, a 100 s benzinnel.

Kicsizoli
<#ejnye1>olyan mintha elmentél volna vele 1000km, annyit vágtad haza..egy ilyen tiltásig pörgetéssel..

Willi Betz
Tehát akkor mégis csak a benzinpumpa vezetéke lesz a ludas.

pszihopata
kizárt hogy gyertya gond

elfogyó üzemanyag gyanús ez nekem

Kicsizoli
Valami hasonlót produkált egy X16XE Astra G, amit írtál, amit kb másfél honapja javítottak a tanmûhelyben..Az gyújtótarfó hiba volt..

pszihopata
egy szántóföldön állt😄

freestyle666
nem kell 3000 fölé forgatni 😄
nekünk akkor volt ilyen mikor a waresz kipufogóba fütyülõt tettünk (tudod aza turbó hang) bekormozódott csak jól ki kellett forgatni meg rámenni az autopályára és kiégett azóta jobban megy mint az új, kicsit meg kell gyilkolni a gépet hogy kiégjen a motor belseje

Willi Betz
Lehet a gyertyák ócskák már?<#nemtudom>

Willi Betz
Ha fordulaton van akkor csinál olyat mintha az egyik henger nem menne. De mondom csak 3000 fölött. És ezt se folyamatosan.

Kicsizoli
Nehéz ezt normálisan leírni így de gondolom érted mire gondoltam?<#zavart1>

Willi Betz
Nem villan fel semmi lámpa.

Kicsizoli
Vagy még a gyújtásrendszert nézném meg..mikor beíndítod és beletaposol a gázba nincs olyan hangja mikor egy henger nem menne, illeve ha fordulaton tartod mondjuk 2500 körül..nem hagy ki a gyújtás..?

freestyle666
videót nemtudsz csinálni? abból sokmiden kiderülne, ha jó minõségû kamerát betennéd egyesbe leforgatnád szabályzásig padlóval, és az anyagot ide bettenni, esetleg megmutatni egy szerelõnek, és akkor ezt nekik nem kell többször eljátszani, így nem károsodik a motor. Csak hang jó legyen az is lényeg, nekünk is egyszer így oldották meg a gondot a családi kocsinknak, elõször meglepõdtünk az ötlet hallattán de szerencsére csak egyszer csinálták meg , és a szervíz elküldte a vidit vmi autószakinak aki egybõl rájött a bajra. egy próbát megér.

Kicsizoli
elfogy a benzin...gondolom..vagy nincs megfelelõ benzinnyomás..diagnoszikai lámpa nem villan fel?

Kicsizoli
Vannak olyan típusok, amik, míg nincs kiütve az ECU ból a hibakód, úgy üzemel mintha hibás volna, kijavítás után is, OBD-s mûszerrel törölhetõek ezek hibakódok..utánna visszáll a "normális" üzem..

Willi Betz
Van egy kis problémám megint...:S
Ma többször is leállt a motor,ez valószínûleg a benzinpumpa,pontosabban a vezetéke kontakt hibás. Azt viszont mi okozhatja,hogy olyan 3000-es fordulat felett erõtlen lesz a motor és elkezd dadogni? Ezt is okozhatja a benzin pumpa vezetéke?

Kicsizoli

Érdekes ebben színben..

Kicsizoli
Acona C lehetett valaha..E1 Rekordért már kár volna..

Az egyik szerelõ azt mondta, hogy olyan is lehet, hogy az elektronika érzékelte hogy össze van törve a vízpumpa, ezért visszavette a teljesítményét a kocsinak, hogy ne legyen nagyobb kár. Azt mondta volt már ilyen esete. Nekünk is max 2 ezerig pörög fel, végsebessége 40. Meg a mûszerfalon is világít a motorhibajelzõ kis izé. Szerintetek lehet ilyen elektronika letiltós dolog?

pszihopata
bocsi <#miaz>

Morphin
Ez tök érdekes,hogy a "modern" autók 95-ös bengával mennek...ehhez képest a jó öreg USA-ban még mindig 87,89,91-es (sõt én hallottam már 87-nél kisebb oktánszámút is) benzint esznek az autók.Ide értve a legmodernebb BMW-ket és társait.Odakint más a motor vezérlése vagy most komolyan tök8 milyet tankol az ember? Mondjuk én pont gázolajat tankolok szval annyira nem érint.

Visszatérve ahhoz,hogy ki hol tankol.Én megmondom õszintén a kis ~75 lovas isuzu mocival nem érzek jelentõs különbséget egy kútnál sem. Elvbõl nem tankolok most már se Shell-nél se OMW-nél.(bár egy-két vidéki kútjuknál jelentõsen olcsóbban adják a naftát,oda bemegyek) 340-350 körül szoktam tankolni a kisebb névtelen kutaknál (ahova megjegyzem MOL üzemanyagot visznek),de most már azon vagyok,hogy ismerõsöket kutatok fel akik hátha tudnak hozni jóárasított gázolajat,mert ez nem állapot.Én ha úgy tetszik ösztöndíjból élek,amiért megdolgozom.(középsuli,szakács szak miatt két hét gyakorlat minden hónapban) Melózni autóval járok és nagyon nem mindegy, hogy kijövök abból a kis pénzbõl vagy még elrakni is tudok belõle...<#szomoru2>

,,sam sem,sam sem, nincs egy vasam sem...\"

Willi Betz
Közben rájöttem én is,hogy hülyeséget írtam 😄

pszihopata
'Csakhogy a modernebb autók 95-ös benzinnel mennek. 98-astól és a magasabb oktánszámú benzinektõl úgy meghasalnak mint a picsa. Fõleg mivel a 95-ös ólommentes..."

minden benzin ólommentes igen régóta,egy olyan autóba amibe a 95-ös van elõírva nyugodtan beletölthetõ bármilyen magasabb oktánszámú benzin semmi sem fog történni

az oktánszám csak a benzin kompressziótûrését jellemzi /oktán és heptán arányát/

csak lefelé nem jó eltérni

<#eplus2><#eljen>

Willi Betz
És ez igaz a diesel-re is.

w77d
régebben én is shell-es voltam, de amióta elszáltak az árakkal én is OMW-s vagyok. Fura dolog, de tényleg igaz, én is észrevettem, hogy a Carrera üzemanyagoktól jobban húz a kocsi...

kifli
én shelnél szoktam tankolni, tankoltam már omv-nél is, de igazából, lószar különbséget vettem észre 😄
w77d
báámmeg egy ilyet elfogadnék..

<#eljen>