6347
GM anyavállalat gyűjtőtopikja
Opel/Vauxhall/Chevrolet/Holden/Cadillac
-
#4329 Az még egy Új autó..már ha lehet hinni neki, de szeritem kamu a kilométeróra állás... -
Sóschips #4328 Hello!
Ha minden igaz ma megyünk megnézni/venni egy 2004-es G szériás Astra-t.
40 ezer kilóméterrel,1.7-es dízel motor.
Első Opel a családban,ezért nem tudok róla sok mindent:D..fogyasztásra kb mennyi?Mennyire szervízigényes?Hosszútávra kényelmes vezetni?Esetlegesen előforduló hibák?
-
#4327 akkor mostmár nem csak a képre vered?
Egyébként most értem haza Montenegróból, 1832km lett oda-vissza...
Még Magyarországon mikor mentem megnéztem mennyit tudok spórolósan fogyasztani, hát, kb 50km autópályával 182km-et 8 egész valahány literrel tettem meg, 100km-re 4,4-re jött ki a fogyasztás. Kicsit többre gondoltam, mert mindenhol mentem amennyivel lehet, csak épp nem nyomtam ki a szemét :D
Most viszont megyek aludni mert hulla fáradt vagyok...
-
#4326 A héten gyütt ;)
-
#4325 ...hamár a
HOLDEN UTEszóba került, azért ez sem rossz
-
#4324 Egy igazi Opel rajongó ilyen nem mond a csúcsmodellre:)
Nem tagadom, egy A1 szebb mint ez, de ezt sem vetném meg. -
Szabi1991 #4323 na ez az típus ami sose tetszett -
#4322 Szépség...
Vonz, Vonz Vonz...:) -
#4321 Ájájjj,voltam megnézni a lentebb linkel fekete Omcsit. Hát ha valaki Omegát akar,akkor ezt messzire kerülje el. Körbe volt törve az autó,beindításnál koppan egy bazi nagyot a motor,ropognak az ajtajai (persze az első ajtó az Omega hiba,de ennek a hátsók is). Mondjuk indítás után a motorja szépen jár,de gázadásra nagyon ótvarrá válik,a kipufogó cserés lenne. A belseje romokban,hiányosan,az elektromos hátsó roló széteső félben van. Viszont működik a klíma az elektromos ablakok,az ülések s azok fűtései. -
#4320 Ezt hamar kinyírták :O
-
krisz940122 #4319 Hali! Az lenne a problémám, hogy sokszor nehezen indul be az autóm, de ilyenkor bekapcsol a menetstabilizátor is! Ilyenkor leállítom és újra beindítom, utána általában helyrejön! Azt is mondták, hogy lambda szonda problémám van! Nemrég katalizátort is cseréltem benne! Opel Vectra c 1.8 122LE GTS az autó! Köszi előre is ha tudtok valamit! -
-
#4317 Vatera monnyuk :) -
#4316 Dísztárcsát vennék és habár Toyotára kell, itt tudom ti mindig naprakészek vagytok és talán tudtok segíteni :)
Unix-os programban szétnéztem de nagyon csúnyák, ha tudtok valami más helyet megköszönöm.
-
#4315 Hát elmentem megnézni a lentebb lévő B2-est. De nem volt ott...:( -
#4314 Köszönöm az infókat ! Átgondolom még a dolgot :) ! #4312 nemrossz ! Köszi még egyszer srácok ! -
#4313 :O -
#4312 Lehet az év üzlete lenne... -
#4311 Igen,viszont van rajta egy furcsaság. B1-es tükrök. -
#4310 Okos döntés lehetne.. -
#4309 Én anno azért nézegettem 82LE 2.0 DTI-ket Astrába kevesebb a gond mint a 100le-sal -
#4308 Azt hittem a 2.0 dti is jó. Mondjuk nekem maximum a 2.5 dti kéne. -
#4307 A világért se akarok beleszólni de én ha dízel omit néznék akkor (Y22DTH) 2,2DTI isuzu származék 125 ló 280Nm nyomatékkal megy mint a meszes.
2,5 TD BMW blokkal (25DT ill. X25DT) kapcsolatos vélemyényt osztom én is.
2,5 DTI 24V re
Y25DT már Common Rail '02 utáni Omega B2 található. Ezekről vélemyény még nem igazán hallotam.
2.0DTI 16V-nek (X20DTH) is megvan bajuk szintén adagolós, légtömegmérős, kettős tömegű lengkerek. A 82 lovas változata lenne jó de az nem került az Omegába -
#4306 Dízelt Omegából ne vegyél! Illetve,ha dízelt akarsz akkor 2.0dti-t. BMW motorosat hanyagold. A legtöbben már 5-600 ezer km van. Típushiba annyi mint a többi Opelnél. Rozsdásodó küszöb,hátsó ív,ajtók alja,néhány esetben a hátsó torony is rozsdásodik. 98-tól elvileg javítottak a korrózió védelmen,de én ismerek olyan 99-es autót ami szarrá van rohadva. Belsőtérben a benzinszint mérő-fordulatszámmérő hajlamos megkergülni,de ezt egy bontott óracsoport orvosolja. Ha manuális klímás az autó akkor a hőfokszabályzó tekerők körül felpúposodik a matrica. A könyöklő hozata is púpos lesz és az ajtó kapaszkodók gumiborítása szokott lemállani/elöregedni. A kesztyűtartó kilincse könnyen letörhető,ha zárva van. A baloldali kis rekesz ajtajával ugyanez a helyzet. Nem tudom,hogy árban mire gondoltál,de a 3-400 ezres árkategóriát felejtsd el ebből a típusból. Sőt még lehet az 500 ezer is határeset. BMW dízelre visszatérve,ha az adagoló és a turbó nincs rendben akkor csak szopni lehet azzal. Plusz mivel dög nehéz ez a motor így a futóműalkatrészeket is sűrűbben kell cserélni,gondolok itt a különböző szilentekre. Külsőnél még a bemattuló,besárguló fényszórók nevezhetők típushibának. -
#4305 Hello Sziasztok ! Autó vásárláson töröm a fejem, Omega B-ről érdekelne a véleményetek 2.5 dízelről a bmw motorosról, motor tipikus hibái?, omega b tipus hibák ?
Előreis köszi ! Krapo -
#4304 Majd nyom róla infot hogy milyen... -
#4303 Wiki szerint ezt az LA3 motort rakták a következőkbe:
2003-2004 Cadillac CTS
Opel Omega B
Opel Vectra C
Opel Signum -
#4302 Lehet,hogy raktárról maradt autó. 2008-ban volt a váltás az új kasznisra,de az már 3.6-os motorral jött ki. Érdekes egyébként,ez amit Weed vett van 2.6-os motorral is. Szintén 180 lóerős ahogy az Opelben. Ez a 3.2 is 218 lóerő. -
#4301 Arra gondoltam igen szinte minden márkánál változik, meg egy kicsi fura hogy 2008as és evvel a motorral van? valami elfekvő készlet volt? elvilegben 2005 után nem evvel a motorral adták.
No mindegy csak egy eszmefuttatás volt.. -
#4300 Motorvezérlést tekintve vagy hogy? -
#4299 Gratula.
A Cadinek a motorja fejlettebb mint az Opelé legalábbis a rendszer szerint. A motorkód elárulja rögvest, LA3? vagy más? -
#4298 végülis :D -
#4297 Egy az anyjuk tökmindegy. XD -
#4296 nna gyerekek Opelről Cadillac-re váltottam :D -
-
#4294 Nem megfelelő hűtőfolyadék használata esetén olajhűtőt kell cserélni, illetve egy egy eltunyultat simán hengerfejesre lehet hajtani a haver ezekel járta meg idáig 8 éve van nála. Vízcsövek durogtak el még, különössebb baj nem volt idáig vele. -
#4293 Pont annyira rohadósak mint a többi ilyen korú Opel. Ajtók alja,hátsó sárvédőív,küszöb... -
#4292 Vectra B-ről esetleg tud valaki többet?:) Mennyire rohadósak? Valami durvább típushiba? 1,7 isuzu motoros lenne, szóval afelől nincsenek kételyeim -
#4291 Gyönyörű csöpség valaki kapja rendbe
Megvenném de kihajítanak vele itthonról..:-(((( -
#4290 Ha esetleg akar valaki venni egy jó Omegát. Akkor ezt tudom ajánlani. Finoman jár a motorja a váltója is vaj puhán vált. Plusz szépen duruzsol :)