6347
banner
GM anyavállalat gyűjtőtopikja
Opel/Vauxhall/Chevrolet/Holden/Cadillac

• w77d
    azt egy szerelőnek egyből kéne látnia nem? holnap asszem beviszem egy átnézésre..
  • Willi Betz
    Csak reggel? Napközben is kéne hallani,hogy kopog. Legalábbis én hallottam,most speciel a jobb elsőt tisztán hallom,ha gödörbe megy,hogy nyöszörög-kopog.
  • Kicsizoli
    Bocs hogy bele szólok..Bár nem engem kérdeztél...pl...Ha egy fél menet le van törve rúgóból nekem is dől a Clio bal első rúgóm ból le van rörve egy darab:-/
  • w77d
    reggelente indulásnál hallok kopogást a futómű felől...
  • Willi Betz
    De te köcsög firkász vagy,azért! XD
  • Willi Betz
    Hát lehet a lengéscsillapító,bár attól nem szabadna bedőlnie. Nekem akkor állt picit furán,mikor fel jött a hátsó toronyból a gátló a csomiba. De meg kell nézni őket. Otthon is megtudod nézni,bár két emberes művelet. Ha alá tudsz bújni és megtudod fogni a gátlót,akkor lehet érezni,hogy kopog. Viszont ehhez valakinek nyomkodnia kell a kocsit le-föl.
  • w77d
    nálunk lesz tesztautó és mivel nekem kell írnom a tesztet, 1 hétig sajnos muszáj lesz vezetgetnem XXD
  • Willi Betz
    Ma beszéltem szerelőmmel. Ha megjönnek a Camaro-k akkor lehet eltudok hozni egyet 1 napra,de az is lehet,hogy hétvégére.
  • w77d
    rohaggyále XXD nna de komolyan...
  • Willi Betz
    Nem bírta a súlyod! XD
  • w77d
    Gabi az mitől lehet, hogy a kocsim jobbra be van dőlve picit?? nem sokat, csak 1-2 centi az eltérés a másik oldalhoz képest, ha angyon koncentrálunk hátulról nézve ki lehet szúrni, de a kerék fölötti távolságon le lehet mérni az 1-2 centit..lengéscsillapító? vagy rugók??
  • w77d
    de oda én nem megyek XXXD
  • Kicsizoli
    Megmondom a őszintén több modell is tetszik ebből a sorozatból, kérdés hogy mennyiért adják....
  • Willi Betz
    Ja! Meg nálunk börzén. XD
  • w77d
    ezt csak németföldön lehet kapni?
  • Willi Betz
    Zoli! Megjelent az Opel Collection-ből a dízel Rekord D. Érdekel?
  • Willi Betz
    Camaro az mikor lesz a szalonokban?
  • kifli
    na eljutottam a kútig, aksi is meglett :)
  • Willi Betz
    Sose árt egy kis izgalom! :D
  • kifli
    oks, holnap szétnézek valamit itt szegeden. Egyébként meglepődtem, hogy ennyit bírta az aksi...

közvetlen miután megvan az akksi, azon is izgulhatok, hogy eljutok-e egy benzinkútig, mert az utolsó vonal alatt van a mutató, és mentem vele így egy jópár km-et :D
  • Willi Betz
    Hát nem tudom most mekkora teljesítményű van benne,de 20 körül már kapsz hozzá. Enyémbe 60Ah-ás fog bele kerülni és 15 körül tudok venni,de mivel az Astra dízel annak kell a magas indítóáram. Haverom 2.5 TD Omegájába egy baszott nagy 100Ah-ás teherautó aksi volt. :DDD

Pl. Astrámban is ilyen van,eddig semmi probléma nem volt vele. Varta gyártja ezt is.
  • kifli
    még jó, hogy itthon voltam mikor nem indult, és csak be akartam vele állni az udvarra.

Amúgy megnéztük faterral, és beindul, csak nem azzal az akkuval ami bennevan :)

20-30 körül kapok akksit? Kúton voltam de 40 körül volt :S
  • Willi Betz
    Aksit én is akarok majd venni télire,mert a jó ég tudja mikori az ami benne van.
  • kifli
    fákk nem indul az astra :(

Holnap kap egy új aksit, mert a gyári 6-éves varta aksira gyanakszom :)
  • Peter1
    Ha valakit érdekel:
    Februárban itt lesznek az első darabok. Elvileg 2,4 benzines automaták. Áruk egyenlőre még nem ismert.
  • Willi Betz
    Érdekes egy autó.
  • Willi Betz
    Hibátlan
  • Willi Betz
    Ez biztos ritka mint a fehér holló :O
  • Kicsizoli
    LWB Seni
  • Kicsizoli
    Gyöngyszem..
  • Falkon
    Sziasztok!

Van egy 2010/7-ik havi 1.4-es H Astránk. Olyan kérdésem lenne, hogy hogy lehet előhozni az útadatokat. Pl. Átlagfogyasztás, stb. Könyve szerint BID kijelző van benne. Van BC gomb is, de ha azt megnyomom, akkor kiírja, hogy No Function. A másik kérdésem mi az a Ignition Logic? Annak kikapcsolva, vagy bekapcsolva kell lennie?

Válaszotokat előre is köszönöm.

Üdv
    Falkon
  • Willi Betz
    Most kaptam ismerősömtől :D
  • Willi Betz
    Szóval sor 6-ban van a jövő?
    link
  • Willi Betz
    Ha csak kihagy attól még mehet. De lényeg,hogy első körben a gyertyákat kell kicserélni. Azt viszont megtudják csinálni itt a Wallisnál is. Valójában a motorral kapcsolatos összes dolgot. Mondtam mikor megvetted,hogy kényes motor,oda kell rá figyelni fokozottan. Különben szopsz nagy nigger bránert. XD
  • w77d
    azt azért szerintem jelezné valami, tele van aggatva a kocsi ellenőrző szarokkal... meg hát akkor nem menne, mint a vadbarom
  • Willi Betz
    Van még egy durvább lehetőség is. Lehet a 6 hengerből egy kihagy,vagy nem megy. Nem feltétlenül lehet észre venni!
  • Willi Betz
    Hát bele. Ha már régiek vagy nagyobb a hézag a két pólus között. Esetleg megvan repedve a porcelán a gyertyán. Ezek mind okozhatnak magasabb fogyit. Ja és gyári GM gyertyát rakassál bele,ha cserélteted.
  • w77d
    a gyertyák beleszólhatnak a fogyasztásba ilyen mértékben?? érdemes lenne esetleg utána nézetnem?
  • Willi Betz
    Lehet még benzinszint jeladó.
  • Willi Betz
    A féknél lehet por ami a tárcsa és a betét közé szorult. De ne parkettázd a vadi új fékeket! Össze kell kopniuk,csak utána lesz normális fékhatásod. A fogyasztásra meg lehet a benzin minősége,ha máshol tankoltál mint a szokott. Vagy a gyújtógyertyák lehetnek szarok,arra viszont figyelni kell,mert kitudja nyírni a gyújtáshidat. Az meg 60-80 ezer pénz.