6347
banner
GM anyavállalat gyűjtőtopikja
Opel/Vauxhall/Chevrolet/Holden/Cadillac

• Willi Betz
    A kárpitot azon a részen kicsit be kell nyomni és ott kell annak lennie. Vagy ha nincs akkor már rég leesett volna a tekerő a helyéről. :D
  • PogEe
    Oké megprobálom köszi.
  • Willi Betz
    A tekerő és a kárpit között van. Egy kampós szerszámmal egyszerűen ki lehet piszkálni,aztán csak lehúzod a kart a tengelyről.
  • PogEe
    Sziasztok. Van egy opel astra G-m hogy tudnám az ablak emelő kart egyszerüen leszedni, sehol nem találom az a fránya omega gyürüt. Választ elöre is köszönöm. Sziasztok.
  • Willi Betz
    Nekem az eleje fura,főleg a ködlámpa körüli rész. Így most eléggé Corsa-s lett.
  • Kicsizoli
    Hát az a díszcsík hátra nagyon kellett rá...Nesze neked Buick...Miért nem lesz önálló az Opel...???:((
  • Willi Betz
    Lényeg,hogy a motor volt elölről lefényképezve burkolat nélkül.
  • kifli
    nem tűnt az el, csak a megosztó nemszereti az sg-t :)
    Mikor beszurtad, már akkoris csak te láttad :)

(btw a kép url-jét megnyitva látszik az)
  • Willi Betz
    Időközben eltűnt a kép :D

• kifli
    egy fagyott sárga béka szivatott meg?
  • Willi Betz
    De hamar megkapta a facelift-et.

• Willi Betz
    Meg szivatott az a kis szar a fogaskerekek mögött.

A vezérműtengely jeladóra gondolok,hiába van fél méter üres rész az autó eleje és a motor között a szemét ékszíjtól nem tudtam levenni a műanyag takarót. Kénytelen voltam az ékszíjat is levenni. Persze ilyenkor tudom áldani,hogy nem 2.5 TD az autó :D Annál maximálisan kihasználták a motorteret hosszára :D Na mindegy,holnap kiderül gyakorlatban,hogy felvillan-e a check engine lámpa. Remélem nem fog...
  • Willi Betz
    Főtengely jeladó. Az is tud ilyeneket csinálni igaz.
  • kifli
    na megcsináltattam kocsit, mert mostmár nemcsak néha-néha nem indult, hanem leállítás után azonnal indult, viszont, ha állt 5-10 percet, akkor csak félóra elteltével.

40 mátyásba fájt munkadíjal együtt márkaszervízbe. Ott a szerelőknek kellett betolni a műhelybe XD

Valami kis szart cseréltek, ami a főtengely elfordulását méri, vagy mi a szar. (Annyira nem figyeltem valami ilyesmi)

30e volt maga ez a kis szar. Hálistennek ne a benzinbefecskendezéssel volt a gond (gondolom az pöppet drágább lett volna), úgyhogy egyelőre még megúsztam nagyobb baj nélkül, és végülis, még mindig nem hagyott szarban a kocsi, mert egyszercsak úgyis elindult :D
  • krisz940122
    Igen
  • Willi Betz
    Ez a Z18XE motoros?
  • krisz940122
    Eladó Vectra c gts tipusú autóm! További infóért katt ide! Üdv
  • kifli
    hát az drágább mókának hangzik :D

Elviszem majd szervízbe, valamikor, mikor lesz rá időm, és kiderül minden.
  • Willi Betz
    Vagy Kifli,lehet az üzemanyag befecskendező döglődik.
  • Willi Betz
    Akkor lehet esetleg izzító gyertya.
  • kifli
    szerintem cr motor (1.7 cdti az újabb isuzu motor...)

Dadogni nem dadog, ha megy, akkor semmit nem venni észre, semmi lámpa nem világít a műszerfalon :S
  • Willi Betz
    Check engine lámpa nem gyullad fel? Ha benzines lenne akkor lenne egy-két tippem,de mivel dízel így csak találgatni tudnék. Üzemanyag pumpa,légtömegmérő - bár akkor azt hiszem dadogna is - . Ez adagolós vagy közösnyomócsöves?
  • kifli
    Tippeket kérnék mitöl lehet az, hogy:

Alapjáraton néha leáll a motor. Ha leállítom, van hogy nem indul be addig, amég le nem hűl. Én üzemanyagellátásra gyanakszom, de nem tudom pontosan mi lehet :S

Ma is megyek postára, beszaladtam, kijövök, elindulok, zebránál leáll a motor, és nem indul, vártam egy darabig, és beindult. De csinálja most már egy pár hete, szerencsére nem gyakran.
  • w77d
    baszódjálmeg te XXXD
  • kifli
    ilyenkor jóttesz, hogyha JÓL MEGBASZATOD egy négerrel magad :D
  • w77d
    dehogynem.... menstruálok, sértődékeny vaygok XXD
  • kifli
    be ne sértődj már :D
  • w77d
    fog a faszom lemenni a hóba most fotózni egyet.. itt ülök a meleg lakásban egy szál faszban és ez így jó XD
  • Willi Betz
    Én bezzeg raktam egyből képet,mikor összecsuktam az Omegát. :(

TE KÖCSÖG! XD
  • Willi Betz
    ATS

• w77d
    ííígy van.... tulajdonképpen fog a faszom erőlködni veletek, nem származik sem előnyöm, sem hátrányom abból ha elhiszitek, vagy nem...
  • kifli
    idejársz hazudni, mert otthon nem hiszik el?
  • w77d
    nem vészes, a jobb hátsó sarok le lett nyúzva, de majd csinálok csak neked XD a régi favorit viszont megérezte a kedi 2 tonnás pehelysúlyát XD
  • Willi Betz
    Képet,vagy meg se történt! XD
  • w77d
    Megoldódott!!! Reggel menetre telibe tolattam a cukrász kocsiját és azóta gond nélkül nyílik... most már csak fényezőt kell keríteni...

gyerekek neeem tudok pihenni valami mindig kell XD
  • Willi Betz
    Vagy valami szétugrott az ajtóban és amiatt.
  • Willi Betz
    Próbáld meg kulccsal bezárni és kinyitni. Ha azután is ezt csinálja akkor valami elektromos gebasz lesz.
  • w77d
    ugyan olyan érzetre, sőt még a zár környékén kattan is de nem nyílik
  • kifli
    hallod, olyan jót nevettem, nem csak azért írtam be, hogy kárörvendjek, hanem hogy átérezd mit éreztem, mikor olvastam :D

Amúgy érzésre a kilincs most ugyanolyan, mint előtte volt, vagy könnyebb/nehezebb húzogatni? (ez a húzogatni furán hangzik :D)Mert vagy eltört/szakadt valami, vagy csak valami mondjuk elektromos hiba miatt zárva tartja az ajtót, ami nem mindegy megoldáskeresnél :) (csak hogy konstruktívan is hozzászóljak...)
  • w77d
    nemröhögniiiii.. azt sem tudom hova vigyem...