6347
banner
GM anyavállalat gyűjtőtopikja
Opel/Vauxhall/Chevrolet/Holden/Cadillac

• Willi Betz
    Nagyon jó masina! Élvezet vezetni,de csak jövőhéten szerdán vagy csütörtökön fog hozzám kerülni. Képzeld az euro 2-es besorolást kapott vizsgán és közben Y22XE motor van benne,ami euro 3-as. Most emiatt megy egy kicsit a huzavona,mert a regadónál nem mindegy,hogy 80 ezerrel többet vagy kevesebbet kell fizetni állambácsinak...Az Opelnél meg képtelenség szerezni egy típus igazolást,arról,hogy valóban euro 3-as. A közlekedés felügyelet meg csak akkor javítja ki,ha be tudok mutatni egy ilyen igazoló lapot,amit az importőr állít ki,vagyis az Opel Magyarország.
  • Kicsizoli
    Na milyen az új gép???:))) Használd egészséggel..
  • Willi Betz
    Szerdán már nálam lesz!
  • Kicsizoli

Uj gazdát keres....:(
  • kifli
    nincsmit
  • Robi546
    Na voltam szervizbe és azt mondta hogy ott a szívó toroknál van olyan szelep féleség és néha az be akad vagy nem nyit ki teljesen de azt mondta hogy az nem baj csak akkor veszt el a teljesítményből vagy nem úgy megy mint kellene de amúgy nem baj de azért hamarosan meg lesz csinálva,azért köszi a segítséget. :)
  • Robi546
    Igen amúgy máma viszem szervizbe,ismerek egyet itt a faluba ahol lakom szóval majd ő meg mondja. :)
  • kifli
    Attól, hogy hibás, még tud működni, ás tűnhet úgy, hogy rendesen teszi ezt.

A legegyszerűbben úgy derítheted ki mi baja, hogy elviszed egy szervízbe, a szerelő ráköti a gépre, és megmondja mi a hibakód, ami alapján kideríthető a hiba.
  • Robi546
    Értem,köszi a választ de ha Motor vagy váltóelektronika hiba akkor hogy hogy működik rendesen ? Az nem baj ha világít a műszerfalon a jel ?
  • Willi Betz
    Motor vagy váltóelektronika hiba. Vagy elérte a kötelező szerviz ciklust. Utóbbiban nem vagyok biztos.
  • Robi546
    (Bocs a 2x posztért)

De egyébként ugyan úgy megy az autó,és egy 30 perc után kezd el világítani. Csak mégis meg kérdem hogy mi lehet az mert azért jó tudni hogy mi az. :D
  • Robi546
    Sziasztok!

Azt akarom kérdezni hogy nekem az Opel Zafira -n a műszerfalon világít olyan jel hogy egy autó és egy villás kulcs van rajta,narancs sárgán,mitől lehet ez ? :S Előre is köszi a választ!
  • Willi Betz
    Köszi szépen! :) Bár ez most nem olyan jó születésnap,mivel még sok papír munka van hátra a kék Omega részéről...
  • Kicsizoli
    Fiat 500, Opel "olasz" módra....

Boldogat, még egy 50 évig aztán majd lesz valahogy...
  • Willi Betz
    Micsoda egy gnóm lett ez

• Willi Betz
    Ja és ma kipróbáltam,basszus....szerelmes vagyok :D Mikor tolattam ki a kertből,mondom hol a vége? Hajót ritkán vezethet az ember. :D De egyébként vaj puhán vált a váltója,nem ad ki fura hangokat,nem rángat,teszi a dolgát. A motorja is teljesen csendben van. Egyszóval remek autó. Majd azért olajakat és szűrőket cseréltetek benne,meg vezérlést.
  • Willi Betz
    Nos,jövőhéten megy vizsgára az új autóm és ha minden jól megy akkor hétvégén már takaríthatom :) Ha nem is a saját rendszámával,de P rendszámmal ideiglenesen lehet majd használni.
  • Willi Betz
    Fél milla
  • Effe88
    na mennyiért ???
  • Willi Betz
    Tegnap elment a zöld Omi.
  • Peter1
    ez az én autóm.

• Willi Betz
    Gyári 16"-os felni lesz alatta. Annál nagyobb nem kell ezekre az utakra,meg efölött már elveszíti a kényelmét az autó.
  • iZom
    valami jó kis felnit tegyél alá mak invidia ice black-et ajánlom ehhez a színhez, ültetés nem kell, egy polír kell neki, és gyönyörű lesz.
  • Willi Betz
    217e km van benne,vezetett szervizkönyves,meg van a svájci forgalmija is. Y22XE motor van benne,Elegance felszereltség.
  • Willi Betz
    Tudom,nem túl megnyerő még a megjelenése,de ő az. :)

• kifli
    amúgy asszem ismered is a srácot, régen egy elég szép mondeoja volt.

EZ EZ

Golfjáról nem találok most képet :(
  • w77d
    hogy mégjobban felakadjak mindenhova? neeeeem.. kinőttem már a tuningos korból apci, elsődleges a kényelem :D
  • kifli
    marad az ültetőrugó, és akkor veseköved sem lesz.
  • w77d
    szarni rá, ezekre az utakra akar a halál olyan peres gumit.. így is /40-ről lecseréltem /45-re, mert kibírhatatlan volt, ráadásul állandóan tönkre is ment a gumi.
  • kifli
    haver golfra tett 19-est
  • w77d
    pedig nem pici az... 245/45 R18 van alatta baszod
  • kifli
    szerintem átbaszták (megint, mint mindig), és nem csináltak egy mosáson kívül semmit.

Amúgymeg w77d vegyél már valami rendes felnit alá, mert hátul nagyon picinek tűnik, abban a nagy kerékjáratban :D
  • w77d
    fasssz XD
  • Willi Betz
    Biztos jó lett,csak a képek nem adják vissza :D
  • w77d
    csak úgy, mert ma lett kész a komplett polírozása :D

• Willi Betz
    Hát srácok,kipakoltam a holmim nagy részét a zöld Omegából. ...és azt hiszem megfogom siratni mikor elviszik. Hiába csak 2,5 évig volt nálam,de ez idő alatt hozzám nőtt. Sok minden történt,jó is,rossz is,de többnyire jó. Meg mégis csak jobb autóvá tettem.
  • Willi Betz
  • Willi Betz
    Szerencsére van egy komoly érdeklődő az Omira. Szóval már nem sokáig lesz nálam.
  • Kicsizoli
    Y17DTL ugyebár csak C Corsába van de bőven elmenne válságautónak a Clio helyett is..
    X20DTL ugyan ennek lett volna csak ez Astra G altenativa
  • Kicsizoli
    egy ideje már gondolkodom hogy milyen autó is lenne jó nekem(mi felelne meg az elvárásaimnak)
    Most jelenleg egy 1,2 es Clio I hajtok, jó-jó, de kicsi valami nygobbra szeretnék váltani

Nagy Opel fanatikus vagyok ezért nem volt kérdés milyen márka jőhet szóba...

előszőr 1.0 corsa elég az igy indult de mikor volt szerencsém kipróbálni nem tetszett pici motor, nincs nagy lábam de na..

1,2 1,4 1,6 de már gázzal nagyobbat nem néztem az már nekem fölösleges, persze Gabec Omija maga lenne az álom de kordában kell tartani a fanatizmusom...sajnos
    rengeteg dízel is van 1,3 CDTI Fiatfelét nem szerettem volna 1.7 TD Y17DTL ez nem isuzu ha nem GM ez sem igy maradt az 1,7DTI illetve 2,0Di 16v

Nme vonzódok amiben kettős tömegű a lndkerék igy kiesett a körből X20DTH motoros Opelek biztos jó de nem Y20DTL lenne jó mivel azt 2000-2003 ig gyártották igenám de kis teljesítménye miatt ráakasztottak egy 4 seb automatát..igy ez is kiesett

tehát maradt X20DTL illetve Y17DTL Y17DT