6347
GM anyavállalat gyűjtőtopikja
Opel/Vauxhall/Chevrolet/Holden/Cadillac
-
Robi546 #4984 Aha,viszont ez benzines amit te küldtél,amire nekem kell az Turbo Dízel 2000 Köbcentis,DOHC 16 Szelepes motor. -
#4983 Pl -
Robi546 #4982 Itt nincs Opel Zafira a listában,csak Kadett,Astra,Vectra. Tudnál küldeni linket róla ahol árulják pontosan,melyik kategóriában ? Néztem a Air Intake & Fuel Delivery Systemben és azon belül Fuel Pumps de ott Zafira-ra nincs. -
Robi546 #4981 Köszi! Gondoltam nem annyi mert mondták nekem ( persze szerelő mert az nézte át a kocsit) azt gondolom többet kér érte mint árulják,na körülnézek,köszi! :) -
#4980 800 euro? :O Annyiért vadiúj turbót lehet kapni,vagy kevesebbért. Ebayen nézz körül,német vagy angol. -
Robi546 #4979 Még azt elfelejtettem mondani hogy: Dízel,2.0 DTI Motor van benne,Y20DTH pontosan a motor neve,mennyibe kerülhet az üzemanyag szivattyú ? Előre is köszi. -
Robi546 #4978 Üdv!
Elment a nafta pumpa/üzemanyag szivattyú az Opel Zafira A ( 2001 évjárat) és azt szeretném kérdezni hogy újonta mennyi ? Mert néztem neten valahol már nem tudom hol ott 800€ volt,azt szeretném kérdezni hogy mennyibe kerülne ? Előre is köszi a választ. Csak érdeklődök mivel Szlovákiai vagyok. -
-
#4976 Szolid, klassz:) -
#4975 Amit ír, a műanyag terelőlapot nem lehet valamilyen úton-módon fémre cserélni esetleg??? csak egy ötlet, vagy a mechnikai elhasználodást(szívócső belső felületén) valahogy kijavitani (portolni)
valami lcsóbb megoldás csak van erre...bár lehet hogy nem az egyszerűbb út a boldogsághoz... -
#4974 Beújítottam egy Steinmetz spoiler-t :) Még festeni kell,de egész jól néz ki rajta.
-
dbdadi #4973 Igen! Nem mondom hogy mindent megértettem abból amit írt,de igen,ez a problémám az autóval! Esetleg lenne rá valami más megoldás hogy ne a komplett alkatrészt vegyem meg? -
Típus: Astra G gyártási év 2003-tól, Astra H gyártási év
2004-től, Z16XEP motorra
Probléma: Az ügyfél elmondása szerint világít a műszerfali sárga motorhibajelzı lámpa és néha egyenetlen motorjárást tapasztal.
Hibatároló: P1113, ami a szívócső csatorna átkapcsoló helyzetérzékelı feszültsége túl kicsi / nagy hibát jelenti.
Elsı elemzés: A vezetékek és a vákuumcsövek átvizsgálásakor nem találtak hibát.
Tipp: A mega macs paraméterábrázolás funkciójával különböző terhelésnél meg kell mérni a potméter jelét és a gyártó által elıírt értékkel össze kell hasonlítani. A manuálisan mozgatott terelőlapnál a helyzetérzékelő potméter feszültség mért értékének alsó végállásnál kisebbnek kell lennie 0,5 V-nál, a felső végállásnál
nagyobbnak kell lennie 4,5 V-nál. Egyéb esetben valószínőleg hibás a potméter. Ha a potméter feszültségjele megfelelı, akkor kizárható az elektromos hiba. A hibaok mechanikai eredető lehet a szívócsatorna belső felének kikérgesedése vagy a hőterhelés által elmozdult műanyag alkatrészek miatt.
Mérés, eredmény:
Ennél a jármőnél a potméter feszültségjele megfelelő volt és az átkapcsolót manuálisan mozgatva sem jár mechanikailag nehezen. Ennek ellenére meleg motornál időnként megakad az átkapcsolólap a hőterhelés által elmozdult műanyag alkatrészek miatt. A szívócső egység újra cserélésekor az egység csak kompletten, kábelköteggel, befecskendező szelepekkel és az árkapcsoló potméterrel együtt rendelhető.
Ez lenne a problémád? -
dbdadi #4971 Elvileg a szívócső a probléma(típus hiba). Az óta hogy írtam ide 3 szerelőnél volt az autó és mind három szerelő ugyan azt a hibát állapította meg. Szóval mindenképp kompletten kell megvennem az alkatrészt mert máshogy senki sem tudja megcsinálni és nincs is rá más megoldás! Ez a kütyü valami levegőt szabályoz, illetve nagyobb fordulaton kapcsol be hogy több erőt adjon az autónak, valami ilyesmit magyaráztak a szerelők és így a műszakin sem engedik át ha hibás. Pontosan nem tudom leírni,de valami ilyesmit kell elképzelni. Köszi a segítségeteket! -
#4970 Nekem az a fura hogy Opel nem használ változó szelep vezérlést, de lehet hogy tévedek, és azokat a szelepeket arra használják.... -
#4969 nem EZ kell neked véletlen?
Mert itt van több módszer is javításra. -
#4968 Az 1,6os ban mint zár vagy nyit ez a szelep??? Fura... -
#4967 Ebay esetleg. -
dbdadi #4966 Helló
Opel Astra H 1.6 autómban meghibásodott a szívócső illetve ezen belül a szolenoid szelep,remélem jól írtam le. Szerelő nézte meg, és a hibakód alapján a szolenoid szelep meghibásodása miatt van a probléma.Érdekelne hogy valaki találkoztatok már ilyennel és hogy esetleg lehetne-e valahol külön kapni szolenoid szelepet a kocsihoz mert kompletten a szívócsőnek elég húzós az ára és szeretném minél olcsóbban megúszni.
Köszönöm a segítséget előre is!
-
#4965 Köszönöm... -
#4964 Majd biztos lesznek. Akkor berakom ide. -
#4963 Huh...gyűjteni kell rá...kötelező volna nekem...
A mostani télpó és karácsonyi ajándék a 4 db téli gumi volt...cirka 65e ért..Polaris 3
Egyébként nagyon szépnek tűnik nagyobb felbontásu képek vannak róla még? -
#4962 100 euro Zoli...
-
#4961 Naszóval itt a leírás:
A kép pedig INNEN van, ők csak tudják :D
Van itt pár okosság, bár nekem nem derül ki, hogy melyik biztosítékot kellene megnéznem a műszerfal világítás miatt... -
#4960 Én találtam egy nagyon precíz kis leírást astra szereléshez:
-
#4959 Van egy igy csináld Astra G könyvem PDF ben még ugy n nem nézem át..de az '98 tól tárgyalja tipusokat és sajnos a uj motorok nincsenek benne..:(
frissebbet meg még nem találtam... -
#4958 hát, nekem astrában csak a fűtés állító csavaros kapcsolók világítás szállt el. Nemtudom, hogy az izzo, vay pedig lehet biztosíték. A többivel nem találkoztam még.
g Astrához hol találok biztosíték tábla leírást? -
#4957 Üdv
Ugyebár Astra tulaj lettem de egy kicsit keseriti az életeme evvel avval...:/
Folyamtosan égnek ki a műszerfal és középkonzol lámpái illetve a belső levegő kerigést szábályzó motor ment tönkre ... :/
de azért igy szeretem:)
A fenti problémák kiküsöbölésésre valami ötlet esetleg??? vagy találkozott e valaki evvel a problémával...
-
#4956 Voltunk egy páran...és ez csak egy kis töredéke a csapatnak :)
-
Váááááá....:(((((
-
#4954 BoS azaz Best of Show -
#4953 Gabec
Ezt keregéltem már de semmi ki fogja kiadni???
előre is köszi az infot...
-
#4952 Hova gurult? Vagy útban volt az oszlop? :D -
#4951 Istenem...:((( -
#4950 bravó :D -
#4949 elgurult az Insignia
az oszlop hősiesen megfogta XD -
#4948 Ez szép lehet...gondolom egy vagyon... -
#4947 Zoli,nézd csak mi lesz 1:18-as méretben,igaz nem lehet nyitogatni,mert műgyanta.
-
#4946 Eladó! Valóban költség mentes! -
#4945 Esetleg