6347
banner
GM anyavállalat gyűjtőtopikja
Opel/Vauxhall/Chevrolet/Holden/Cadillac

• Willi Betz

• kifli
    hogy derült ki végülis?

Egyébként házilag is javítható, ittvannak a módszerek.
  • Willi Betz
    Jó sokba került,de legalább jó lesz.
  • Norby646
    Na megvan a hiba: EGR szelep meghibásodott. Cserélni kell, 38000+10000 a diagnosztika és a beszerelés. Végül nagybáttyám ajánlott egy szervízt csepelen, szóval nem márkaszervízbe vittük. Ma mehetek a kocsiért. :)
  • Norby646
    Jah jólvan megkavart a másik oldal sry. :)
  • kifli
    Az idézett szöveg b vectra fórumon volt. Az írják van rajta egy védősapka.
  • Norby646
    Hát valamilyen kábelek mennek a kézifék alatti burkolat alatt, mert megnéztem egyszer de csak 1 pillanatra. Köszi, ez nagyon hasznos, majd megnézem ha kimegyek a kocsihoz. Utána nézek, nincs e másképp a vectra-nál. :)
  • kifli
    Próbáld meg a motorhiba olvasás EZZEL a módszerrel. (2-es pont az oldalon, hibakód olvasása)
    Tudom astrához van, de hátha bejön. Vagy nézz utána, vectra esetében mit kell csinálni.

b vectránál a csatlakozós módszer tuti működik :)

Itt egy leírás is:

"Hibakód kiolvasás:
    A motordiagnosztikai hibakódokat ki lehet villogtatni. Az OBD2 szervizcsatlakozón, /16 pólusú, a kézifék alatti burkolat alatt van egy védősapkában/ az 5-6 érintkezőket kell összezárni egy dróttal és bekapcsolni a gyújtást.
    Melyik az 5 és 6 pont? Nos, ha úgy nézed a csatlakozót, hogy a háza /fehér ház/ két felső sarkában van egy-egy kiugró köröm/karom/váll/perem akkor a bal felsö, válllas sarokban van az 1-es, ez és a 2-es üres, utána vannak érintkezők talán 7-ig. Nos itt a sorban az 5 és 6 a mi emberünk.
    Rövidzár, gyújtás és már villog is.
    A kivillogott kód ún Pxxxx kód, a kódtáblázatokban mindig P-vel kezdődik és 4 jegyű. A számokat a rövid szünetű villanások adják, a 10 villanás jelenti a 0 számot, az egy vill. jelenti az 1-et, a két vill. a 2-őt és így tovább.
    Visszatérve a villogtatásra ezt fogja hibátlan /üres hibatár/ esetén villogni: 10-3-4-10 ami ugye a P0340 hibakódot jelenti, ami pedig azt, hogy nincs forgásérzékelés a vezérmű tengely jeladónál /camshaft sensor/
    Nem ijedünk meg! Hiszen nem forog a motor. Ha beindítjuk a motort, ez a hibaüzenet nem jelenhet meg!

Kellemes villogtatást!"
  • Peter1
    Lehet hülye kérdés lesz, de nem értek a Vectrákhoz annyira: van-e OBD csatlakozója az autónak? Vagy Check lámpája?
  • Norby646
    Találni találok, de honnan tudjam hogy megbízhatok-e bennük?
  • Effe88
    nem létezik, hogy nem találsz egy normális szervizet
    ne viccelj
    tuti találsz vmit
  • Norby646
    Lehet de nem nagyon van más választás. Sajnos a mercivel jól megszívtuk az ilyen sufni műhelyekkel. Mivel ismerős nincs így marad a márkaszervíz.
  • Willi Betz
    Márkaszervizben meg nem biztos,hogy végig nézik azokat a dolgokat amik okozhatják.
  • Norby646
    Amúgy köszi a választ! :)
  • Norby646
    Tehát okozhatja ezt több minden is. Sajnos nem ismerek megbízható opel szervízt itt Bp-n, valszeg marad a márkaszervíz.
  • Willi Betz
    Van egy pár lehetőség. Az elektromos benzinpumpa is megtudja adni magát,akkor szokott lefulladni és dadogni,benzinszűrő is el tud koszolódni. Aztán nincs kizárva hogy az alapjárati motor adta be a kulcsot,bár ekkor inkább ingadozik vagy túl magas az alapjárat. Pillangószelepet(fojtószelep) is érdemes kitakarítani,de azt nagyon alaposan féktisztítóval,vagy benzinben megfürdetni! Aztán rángatni,dadogni még tud attól ha szakadt valamelyik gyújtás kábel,esetleg a vezérműtengely jeladó is beszarik,ilyenkor világít a check lámpa. Gyertyákat is érdemes cserélni,ha még nem lettek.
  • Norby646
    Egyetértek ezzel. Bár a mi esetünkben egy korrekt eladóról van szó, márkaszervízbe hordta többnyire, rendszeresen karbantartotta, garázsban volt, csak hát nem mai autó. Egy 10+ éves autónál könnyen előfordulhat hogy beszarik valami, tök8 milyen kocsiról van szó. A merci is csinált olyat hogy gondolt egyet aztán nem indult be. Volt hogy mentem édesapámért, a kövi indításnál már kihagyott a gyújtás. Csak annál később jöttek elő ezek a hibák, ami érthető. A szomszédnak is b-s vectra-ja volt ráadásul a modellfrissítés előtti, és 670e km-el adta el mert újabbra akrta cserélni.
  • Willi Betz
    Bármennyire is érdekesen fog hangzani amit most írok,de a hibák 80%-a nem az autó miatt van,hanem az előző gazda nagy ívben leszarása és tákolása miatt. Ez pedig érvényes minden márkára,nem csak erre...
  • Norby646
    1.6 16v, benzines asszem z16xe.
  • Willi Betz
    Milyen motor van benne?
  • Norby646
    Bőven? Tudom miről beszélek, ford, renault, citroen, peugeot volt ilyen árban, akkor már inkább opel. Az állapotukról meg ne is beszéljek. Szempont volt hogy 2000 körüli évjárat legyen, 1.6-os max 1.8-as motorral, viszonylag alacsony fenntartási költségekkel. Ezelőtt mercink volt 550-ért ment el, úgy hogy 3000-es 24v motor és egy valag hiba.
  • Effe88
    ne viccelj
    bőven van más is
    de nekem mindegy
    opeltől ne várj sokat, bár ezt nem ide kéne írnom, mert meglincselnekXD
  • Norby646
    Ha az embernek van egy 500k-s kerete akkor kicsit leszűkül a választék.
  • Effe88
    lol
    ott cseszted el, hogy opelt vettél
    meg, hogy főleg vectrátXD
  • Norby646
    Újjabb probléma. Tegnap jöttünk volna hazafele, beindítottam de leaállt a motor. Újjabb probálkozás de ugyanez. Kicsit pörgettem a motort, beraktam 1-be lassan rá a kuplung de csak rángatva ment, le akart fulladni, ahogy elvettem a gázt leállt. Ez ismétlődött folyamatosan, mintha nem lenne alapjárati fordulat. Amikor sikerült is vele elindul akkor is csak rángatva ment, végül nagynehezen sikerült beparkolni vele egy őrzött parkolóba aztán ennyi. Ja és amikor rátettem a gyújtást furcsa hangot lehetett hallani. :S Van vmi ötletetek? Nem tudom van e valami összefüggés de az ablak is leengedés után, csak félig ment fel aztán elindult vissza és nem is ment le teljesen. Még szerencse hogy ott tudtam hagyni az autót, fasza lett vola ha mondjuk vmi forgalmas helyen a lámpánál kezdi el csinálni. Jah és eddig is csinálta már 1x-2x, úgyvettem észre hogy főleg meleg motornál, de tegnap nagyon megadta magát. Vmi kattogó hangot is hallani bár azt az előző tulajnál is csinálta, remélem nem túl nagy a baj... :/
  • Willi Betz
    A G Astra 15-ös kerékkel volt kapható,jó eleinte 14-essel is. Tehát nem fog alatta bután kinézni.
  • Kicsizoli
    Hát...nekem tetszik...15"ös csak ugye az a nyári gumija a gépnek, anno ezt a E Kadett Irmscher Junior Line kapta meg, akkor nagy szám volt, most már-már picinek tühet egy ekkora autó alatt...
  • Willi Betz
    Gondolom mennek az Astra alá. :)
  • Kicsizoli
    Megjöttek az Irmscher Speedline felnieim...sálálálá:)))))

'87 esek, egy fény rájuk fér..
  • Norby646
    Köszi, megnézem holnap. Remélem nem kell megint szétbontani a műszerfalat, bőven elég volt 1x.
  • Kicsizoli
    Meg kell nézni hogy rendes vissza került e a helyére a műszerfal,a külső hőmérséklet jeladó asszem az első lökös közepén van belül...
  • Norby646
    Fasza. Holnap megyek vele, remélem helyre áll, bár akkor lehet neked lesz igazad. :/
  • Willi Betz
    Lehet időközben bekrepált a hőmérséklet jeladója.
  • Norby646
    Hali! Nemrégiben vettünk egy b-s vectra-t. Ki volt égve az egyik izzó a fordulatszámmérő mögött úgyhogy kiszedtem az egész egységet, édesapámmal kicseréltük az izzót led-esre majd vissza az egészet. Minden fasza de a multikijelzőn a hőmérsékletmérő megbolondult. Az előbb amikor lementünk megnézni hogy milyen lett a végeredmény akkor már -35 fok körül mutatott a kijelző, ami kicsit nagy különbség a valós -2 fokhoz képest (először volt -8, aztán -25 körül, és most meg ennyi). Azóta nem mentünk az autóval, lehet hogy ez be fog állni menet közben (mondjuk ebben nem látok sok logikát)? Találkozott már valaki ilyen problémával?
  • Robi546
    Na végül jó lett. :) Az üzemanyag filter/szűrő koszos volt,1-2 hétig nem volt beindítva a motor és le eresztett a nafta. Üzemanyagot fel kellet szívni,filter kicserélve,most már megy. :)
  • Robi546
    Aha már látom csak ott alul úgy elvannak rejtve azok a linkek. :D Am kösz
  • kifli
    gm megvette az opelt már egy ideje.
    Esetleg lesd meg a topik címét kicsit közelebbről :D
  • Robi546
    Olvasgattam szlovák fórumokban,soknak van olyan problémája mint nekem. De lehet az is hogy csak belevegőzött,tehát valahogy fel kell szívatni a naftát a tartályból a nafta pumpába. Na majd megoldom. :D
    Egyéb kérdés: az Opel Zafira A-ban, Y20DTH motor van,és mindenhol GM van ráírva ami General Motors. A General Motors az véletlenül nem amerikai ? :D Szóval ebben Amerikai motor van ? Előre is köszi.
  • Robi546
    Értem,köszi. Holnap még megpróbálok valamit mert lehet hogy jó a szivattyú,majd holnap írok vissza hogy mi a helyzet. Eddig is köszi.
  • Willi Betz
    A felsorolásban szerepel 2.0 dízel,igaz nem Zafira hanem Astra,de a kettő megegyezik...elvileg.