6347
banner
GM anyavállalat gyűjtőtopikja
Opel/Vauxhall/Chevrolet/Holden/Cadillac

• Norby646
    Tegnap felhoztam az akksit tölteni, ma el kellet szaladnom a kocsival, akkor vettem észre hogy vmi safe üzenet jelenik meg a kijelzőn és a rádiót nem tudom bekapcsolni. Kicsit utánanéztem ennek most hogy hazaértem, meg is találtam hogy mit kell vele kezdeni csak az a baj hogy nem ismerem a kódot. Meg lehet adni ilyenkor valahogy egy újat, vagy irány a szervíz?

Más: Sikerült megjavítani az eco kapcsolót, végül fater segített, villanyszerelő szakmával kicsit jobban otthon van a forrasztgatásban mint én... :) Hát tény hogy elég szar az egész, nem igazán lehet kifforasztani az izzót a műanyag foglalatból mert szétolvad az a szar műanyag. Mejegyzem egy kicsit hegyesebb végű pákával talán megoldható lett volna. Raktunk bele egy rizsszem izzót így már jó. Mászerfalba raktam narancssárga izzókat a gyári "fehér" helyett + a világításkapcsolót is szétszedtem és pótoltam a hiányzó izzót belőle. Most faszán világít minden. :)
  • Willi Betz
    Az utolsó mondat tökéletesen jellemezte az egész autót. Egyszerű mint a faék,már-már igénytelennek is lehet mondani. Csak a rozsda az ami szereti enni ezeket,a vacak lemez kezelés miatt.
  • pszihopata
    mint opel tulaj írok egy kicsit mert igaz elég véletlenül került hozzám egy F-astra 1.7D /nem isuzu/ lassan már egy éve, és mivel semmi szükségem nem volt rá mert van elég jármű a családban eleinte hajlottam is arra hogy eladom
    igazából csak azért vettem meg mert egy ismerősömé volt nagyon régóta,tudtam hogy szinte eszetlenül vigyáztak rá és csak 110 ezer van benne ami egy 20 éves dízelnél szinte a csodával határos,teljesen rozsdamentes mert sosem ment télen
    amióta vége a motoros szezonnak csak azóta használom intenzívebben és baromira kezdem megszeretni
    5-6 litert fogyaszt és utazóban kényelmesen tudja a 120-at,a rövid váltónak köszönhetően még nem is gyorsul rosszul ha az ember nem sajnálja pörgetni,de igazából szereti is a pörgést
    egyedül alapjáraton a vibrációja zavaró és minusz 5-10 fokos indításnál az első percben brutálisan hangos

kicsit féltem az opel dízeltől mert nem túl jó a híre és nem is tudom hogy a 20 éves nagy átlag milyen állapotban van de az enyém egyszerűen kifogástalan,a 20 éves tömítések és szimmeringek is tökéletesek mert száraz minden a motortérben
    egyszer nem mentem vele másfél hónapig és beragadt a kézifék,nagyon rá volt állítva az egyik ,le kellett venni a fékdobot és kicsit visszább tekernem
    semmi más nem volt vele,remekül indul -10-ben is,csak az izzítást mindíg meg kell várni, különben még melegen sem szereti egyből elfordítva,
    a váltó nagyon könnyen és gyorsan jár,a futóműve is teljesen csendes

szerintem ez egy ideális fapados válságautó
  • Robi546
    Igen,helyén tartja,meg se mozdul. Akkor oké,köszi. :)
  • Willi Betz
    Ha a helyén tartja akkor nincs probléma,annak csak az a szerepe,hogy ne tudd kihúzni a zárbetétet.
  • Robi546
    Illetve nem is az hanem amikor benyomja azzal a tűvel azt a kis gombot az törött el,azalatt ami van rugó és az,de asszem nem lesz gond mert valahogy csak ki lehet szedni azt a zár szerkezetet hogyha csavarhúzóval benyomom a gombot ugyanúgy.
  • Robi546
    Sziasztok!

Lenne egy nagyon fontos kérdésem felétek remélem tudtok segíteni.
    Szóval: Opel Zafira A,2001-es évjárat,és kulcs másolást kellet csinálni mivel csak 1 volt hozzá. És ki kellet venni a Transponder Chip Boxot és a zárt mert csak úgy lehet kiszedni a Transpondert. és a zárt ha kiveszed mármint ahova az indító kulcs belemegy,az a zár,és ott a végén van egy rugó,és véletlen elveszett,de viszont össze lett rakva és rendesen beindul,hagytam és ment 5-10 percig,szóval gond nélkül megy. Szóval mire szolgál ott az a rugó a zár szerkezetben ? Mivel anélkül is megy. Itt ez a videó,ez Astra viszont a 2001es Zafirában is ugyan így van:
    http://www.youtube.com/watch?v=pDQ3CMmB7Ks

Amikor kiveszi a zárt és ott az a rugó a végén,az veszett el.
  • Willi Betz

• chem01
    Sziasztok!
    Tudja valaki, hogy a C Vectra külső visszapillantójának a házát hogyan lehet leszedni?
    Előre is köszönöm!
  • Kicsizoli
    Hát sajnos nem, 30e ért már valami komolyabbat is adhatnának...egyszer csak valaki csak megcsinálja legalább olyan kivitelben mint a Revell Kapitan-t...
  • Willi Betz
    Hát Zoli,nagyon úgy tűnik nem lesz ilyenünk...
  • Kicsizoli
    Én erre azt mondnám hogy lelke van...ha beteg egy ember nem löjjük főbe.....
  • kifli
    addeldegyorsan!
  • w77d

• Effe88
    hát erre már nincsennek szavak...nagyon gány minőség
  • Kicsizoli
    Ehhh...:/
  • w77d
    Bassza meg a GM az összes termékét!!!! Elfolyt a Caddi összes fékolaja, csak néztem amikor lemezig huppant a pedál! Szerencse éppen indulni akartam...
  • Norby646
    Ahh de jól néz ki. Hát igen ilyenre jó lenne megcsinálni. :P

A fehér oldallindexen már én is gondolkodtam. Várom most hogy összejön-e egy munka, és ha igen akkor lehet beszerzek egy ilyet. Jah meg le akarom cserélni a középkonzolt fára, h kicsit feldobja a műszerfalat, komfortosabbá tegye. :)
  • Willi Betz
    Egyébként B Vectraból nálam ez az etalon:
    Sport

Ha Vectram lenne tuti megcsinálnám ilyenre,más lökhárítók,projektoros lámpák...pofás!
  • Willi Betz
    Na,ez B2,akkor ebbe ilyen gombok valóak:
    Gomb

Ezt meg hiper gyorsan megvenném hozzá a narancssárga helyett:
    Oldalvillogó
  • Norby646
    Nem vagyok oda különösebben a régi autókért, de ez jól néz ki! :)
  • Norby646
    Na ezt jól bedobtam... :D

• Norby646
    Köszi a segítséget. Bocs a késői válaszért, még a jó múltkor válaszoltam rá, de úgy láttszik valahogy mégsem ment el a válasz. :D

Am bedobok egy képet hátha valaki még nem látott b-s vectra-t...

Ma elmentem lemostam mert már nagyon koszos volt. Persze nem tudom mennyi értelme volt ebben az időjárásban de legalább tiszta egy darabig. :)
  • pszihopata
    diplomat pickup

• Willi Betz
    Vagy pedig Bp. 10. ker. Kerepesi út Bonci autóbontó,van 4 B Omega,egyikben hátha van ilyen ECO gomb,500Ft-ért odaadják...
  • Willi Betz

• Willi Betz
    Megbízható ember,nem egy alkatrészt vettem már tőle. A szállítás kb 1 hét. De Omega B ECO gomb is jó a Vectraba,ugyan az.
  • Norby646
    Jah, ezt nem tudtam. :/ Remek... Mind1 köszi a linket, lehet megveszem, csak kár hogy külföldi. :)
  • Willi Betz
    Pl
  • Willi Betz
    Egyszerűbb,ha veszel egy másik gombot,ugyanis az izzó bele van forrasztva.
  • Norby646
    Értem köszi. Akkor kiéghetett az izzó, majd kicserélem vmikor.
  • Willi Betz
    Ha felkapcsolod a világítást akkor az ECO feliratnak is.
  • Norby646
    Nem tudjátok véletlenül hogy az ECO gombnak csak a benne lévő kicsi visszajelzőlámpának kéne világítania, vagy magának az ECO feliratnak is? :)
  • Willi Betz
    Nem. Nekem az előzőben Mac Audio volt,mélynyomó nélkül. A mostaniban meg JBL.
  • kifli
    de a tiedbe ilyen van nem? Merre szoktál parkolni?
  • Willi Betz
    Egyébként meg itthon 50-60 ezer körül van egy komplett szett.
  • Willi Betz
    A hangszórók mérete megegyezik,viszont a Bose-nak van a kalaptartón is két hangszórója (sedan esetén),plusz egy mélynyomó és erősítő.

Ezekből áll össze (ez sedan)

• Kicsizoli
    Gabi

Vajon Az Omega B1/2 Bose hifirendszere beépíthető az Astra G be? Illetve érdemes e kisérletezni vele?

(Feltéve ha találok)
  • Kicsizoli
    Gyönyörűek...remélem nem sokára én is élvezhetem...bár már csak egyedül csinálom...:/
  • Norby646
    Nagyon nem értek hozzá és nem akarok hülyeséget mondani, de vmi olyasmit mondott hogy nem jelezte a hibát a gép amit rákötöttek, jó sokaig szarakodtak vele, végül kivette az egr szelepet mivel arra gyanakodott és nem jól működött. Odaadta a régit, állítólag nem javítható.

Am köszi a linket. Én is olvasgattam róla de ezen már a tisztítás nem segített volna. Holnap lemegyek átnézem hogy hol is van ez az egr szelep mert most a sötétben egy kis lámpával nem nagyon láttam. A lényeg hogy most nagyon szépen jár a motor, nem rángat menetközben, nem fullad le. :)