6347
banner
GM anyavállalat gyűjtőtopikja
Opel/Vauxhall/Chevrolet/Holden/Cadillac

• Willi Betz
    Kadett E GSi
    Hibátlan!
  • kifli
  • Willi Betz
    Igen,ezt én is láttam,csak itt ugye nem részletei. Persze lehet megerősített AR25 az enyém.
  • Kicsizoli
    Opel-infot idézve...

AR25
  • Willi Betz
    Igen,nekem is 5W-40 kell bele,olyan mint a víz az állaga.
  • Kicsizoli
    Az olajfogysztásról csak annit hogy ezek már nem 10w40 kell, hanem 0W vagy 5W 30 na most ha valaki láétott már 5 W olajat akkor tudja hogy miért eszi meg a motor...

egy példa nem Opel hanem céges Golf IV 1,6 16v 250e km futással autópályát 170 180 Kmét-Pest táv 1 liter 0W30 olaj evet meg...és nem füstölt nem olaj szaga sem..semmi...ezt bármelyik autó tudja ha pörgetik értem ez alatt a 4,5 e feletti tartományt..
  • Willi Betz
    Amit mostanában keresgélek azaz,hogy az Így csináld szerelési könyvben azt írják,hogy a 2000-től gyártott 2.2-es benzin motorral,automata váltóval és gyári vonóhoroggal szerelt Omega B-k megerősített tengely kapcsolót kapnak. Tehát alapból ugye AR25 van a kis motorokhoz,egyedül a 3.0/3.2-höz van AR35. De,létezik,hogy az enyém is AR35-el van szerelve,hisz gyári vonóhorog volt rajta és automata 2.2-es. Már legalább 2 hete keresem erre a választ,de semmi. Senki nem tud rá választ adni,lehet az lesz,hogy valamikor az autó alá mászok és megnézem a táblát a váltón...
  • Kicsizoli
    És tényleg...közben kigoogliztam...:/
  • Willi Betz
    A szak weblap szerint igen. Vectra kapta a Z22SE-t. Na meg azt amit a Signum is.
  • Kicsizoli
    A Signum csak direct befecskendezésest kap volna meg??? ez új...
  • Willi Betz
    A benzinesek. De mondom ez teljesen normális és nem mindegyik motor produkálhatja. Nekem pl Y22XE, kb 5000km alatt kellett rátölteni fél litert és nem füstöl meg a kipufogón sincs olaj lerakódás.
  • kifli
    Nekem utolsó csere óta, szinte semmit nem evett meg. Nem kellett rátölteni, min és max közt van. (20000 Km)
    Bár gondolom nem mindegy hogy dízel vagy benzines az az ecotec....
  • Willi Betz
    Nem. Bár azt mondják,hogy az Ecotec motorok 1000km-en megehetnek 6 deci olajat is,ami normális! De nem törvényszerű.
  • Effe88
    ok
    közi
    de akkor a motor jó?nem olajzabáló vagy ilyenek?
  • Willi Betz
    A futóműve nem ezekre az utakra lett tervezve (ide tank való). A motorral nem szokott semmi zűr lenni,jók a 2.2-esek. Z22YH a motorkódja,147 lóerő és a normális közlekedéshez elegendő. Fogyasztani se fogyaszt sokat. De ez függ a használattól!
  • Effe88
    megbízhatóságuk?
    főleg a 2,2es benyás érdekelne
  • Willi Betz
    Ugyanaz mint a Vectra,csak a legtöbb 4 személyes. Meg esetleg picit jobban felszerelt.
  • Effe88
    srácok
    a signum mennyire számít jó autónak?
    csak a benzinesek érdekelnek
  • Falkon
    Boldog névnapot! :)
  • Norby646
    Na most mivan ezzel... Mind1 akkor berakom így: Link
  • Norby646
    Kombi esetén valahogy jobban tettszik az összhatás:

• Norby646
    Sztem kicsit elnyújtja a kocsi elejét, de összeségében nem rossz. :)
  • Willi Betz
    Szerintetek jól néz ki ez az első lökhárító (Irmscher)? Most tudnék szerezni viszonylag olcsón.
  • Kicsizoli
    Az enyémben most Castrol van, de a következő már valószinű hogy Mobil 1 lesz...5000 van az olajban de negy cseppet sem eszi...hála az égnek..

A haver turbodízel X17DT Vectrában Fuchs Titan olajat használ évek óta...10w40
  • Willi Betz
    Persze azt ne felejtsd el,hogy az enyém benzines.
  • kifli
    megjegyeztem, köszi :)

-1 a potenciális listán :D
  • Willi Betz
    Ha rám hallgatsz,olyat veszel amilyet akarsz :D De szerintem a Castrol-t kerüld el,nekem nem vált be.
  • kifli
    Az első szám, az a téli szám (ugye régen, volt téli és nyári olaj is, ma már 1 fajta olaj megoldja)
    Minél kisebb a szám, annál hidegebben indítható vele a kocsi, annál kisebb hőmérsékleten fog csak annyira megdermedni, hogy ne legyen szivattyúzható. A második szám a nyári szám. Abból, mivel sokszor van nyáron elég meleg, a 40-es a jó választás tudtommal.

Nyáron melegben egy 0w-40 és egy 15w-40 is ugyanolyan sűrűségű. Hidegben van különbség a kettő közt.

0W -30-ig ajánlott, 5w -25 10w -20 15w -15 és így tovább...
    Persze nem csak az számít az első számnál, hogy milyen hőmérséklet viszonyok vannak az országban. Mert üzemhőmérsékleten már nincs jelentősége ezeknek a számoknak, mert a kocsinak megfelelő sűrűség kell.

Nagyából be tudom lőni milyen olajat vegyek, csak hátha van valakinek valami jól bevált konkrét típusa.
  • Willi Betz
    5w az olyan mint a víz,folyósságra,10w már valamivel sűrűbb. 15w pedig olyan mint a méz.
  • kifli
    dexos2 kell, amit linkeltem, azok vannak elfogadva.

A viszkozitást pedig elvileg a hőmérséklet függvényében kell megválasztani ha jóltudom. 5w-40 10w-40 ami a magyar viszonyokhoz jó tudtommal.
  • Willi Betz
    Szervizkönyv nincs? Abba leírják az olaj viszkozitását is.
  • kifli
    Az a a gond, hogy nemtudom hol van az olaj doboza, ami legutóbb bele lett téve, pedig tuti elraktam valahova...

De 5w-40 gondolom jó lesz. Ebből a Total quartz-ból találtam dízelhez valót, szerintem ilyet teszek bele...
  • Willi Betz
    Olyat rakjatok bele,amilyen most is van benne. A Dexos 2 jó szokott lenni,bár én kipróbálnám a Liqui Moly-t. Castrol-t azt szerintem hanyagold,nekem az Omegában az van (5w-40) és hát csipegeti. Bár azt mondják az Ecotec motorok 1000km-en 6 decit megehetnek,ez normális.
  • kifli
    Hétvégén olajcsere lesz, milyen olajat nyomja az 1.7 cdti-be?

Elvileg EZEK közül kell bele valamelyik. Vagy használjak inkább 10w40-est?

Illetve ITT adnak hozzá motoröblítő adalékot. Érdemes lehet ezek közül megvenni valamelyiket?
  • w77d
    nesztek Opelek... majd bele szorultam de azért jókocccsi XXD

• Norby646
    Sikerült beállítani. Végül meglett a carpass kártya, a többiben meg segített a rádió kézikönyve. :D
  • Norby646
    Okés köszi még1x. :)
  • Willi Betz
    Kikódoltatni a rádiót,vagy egy kódolatlan rádiót belerakni. De azt hiszem a szervizben megtudják mondani a kódját.
  • Norby646
    Értem, köszi, holnap lemegyek a kocsihoz megnézem benne van-e ez a kártya a táskában vagy nincs, mert a lakásban tuti nincsen. :D És ha nincs akkor mit tudok csinálni?
  • Willi Betz
    Általában a kód a Carpass kártyán szokott rajta lenni,4 számjegyből áll.