6347
GM anyavállalat gyűjtőtopikja
Opel/Vauxhall/Chevrolet/Holden/Cadillac
-
#5104 Kadett E GSi
Hibátlan! -
#5103 -
#5102 Igen,ezt én is láttam,csak itt ugye nem részletei. Persze lehet megerősített AR25 az enyém. -
#5101 Opel-infot idézve...
AR25 -
#5100 Igen,nekem is 5W-40 kell bele,olyan mint a víz az állaga. -
#5099 Az olajfogysztásról csak annit hogy ezek már nem 10w40 kell, hanem 0W vagy 5W 30 na most ha valaki láétott már 5 W olajat akkor tudja hogy miért eszi meg a motor...
egy példa nem Opel hanem céges Golf IV 1,6 16v 250e km futással autópályát 170 180 Kmét-Pest táv 1 liter 0W30 olaj evet meg...és nem füstölt nem olaj szaga sem..semmi...ezt bármelyik autó tudja ha pörgetik értem ez alatt a 4,5 e feletti tartományt..
-
#5098 Amit mostanában keresgélek azaz,hogy az Így csináld szerelési könyvben azt írják,hogy a 2000-től gyártott 2.2-es benzin motorral,automata váltóval és gyári vonóhoroggal szerelt Omega B-k megerősített tengely kapcsolót kapnak. Tehát alapból ugye AR25 van a kis motorokhoz,egyedül a 3.0/3.2-höz van AR35. De,létezik,hogy az enyém is AR35-el van szerelve,hisz gyári vonóhorog volt rajta és automata 2.2-es. Már legalább 2 hete keresem erre a választ,de semmi. Senki nem tud rá választ adni,lehet az lesz,hogy valamikor az autó alá mászok és megnézem a táblát a váltón... -
#5097 És tényleg...közben kigoogliztam...:/ -
#5096 A szak weblap szerint igen. Vectra kapta a Z22SE-t. Na meg azt amit a Signum is. -
#5095 A Signum csak direct befecskendezésest kap volna meg??? ez új... -
#5094 A benzinesek. De mondom ez teljesen normális és nem mindegyik motor produkálhatja. Nekem pl Y22XE, kb 5000km alatt kellett rátölteni fél litert és nem füstöl meg a kipufogón sincs olaj lerakódás. -
#5093 Nekem utolsó csere óta, szinte semmit nem evett meg. Nem kellett rátölteni, min és max közt van. (20000 Km)
Bár gondolom nem mindegy hogy dízel vagy benzines az az ecotec.... -
#5092 Nem. Bár azt mondják,hogy az Ecotec motorok 1000km-en megehetnek 6 deci olajat is,ami normális! De nem törvényszerű. -
#5091 ok
közi
de akkor a motor jó?nem olajzabáló vagy ilyenek? -
#5090 A futóműve nem ezekre az utakra lett tervezve (ide tank való). A motorral nem szokott semmi zűr lenni,jók a 2.2-esek. Z22YH a motorkódja,147 lóerő és a normális közlekedéshez elegendő. Fogyasztani se fogyaszt sokat. De ez függ a használattól! -
#5089 megbízhatóságuk?
főleg a 2,2es benyás érdekelne -
#5088 Ugyanaz mint a Vectra,csak a legtöbb 4 személyes. Meg esetleg picit jobban felszerelt. -
#5087 srácok
a signum mennyire számít jó autónak?
csak a benzinesek érdekelnek -
#5086 Boldog névnapot! :) -
#5085 Na most mivan ezzel... Mind1 akkor berakom így: Link -
#5084 Kombi esetén valahogy jobban tettszik az összhatás:
-
#5083 Sztem kicsit elnyújtja a kocsi elejét, de összeségében nem rossz. :) -
#5082 Szerintetek jól néz ki ez az első lökhárító (Irmscher)? Most tudnék szerezni viszonylag olcsón.
-
#5081 Az enyémben most Castrol van, de a következő már valószinű hogy Mobil 1 lesz...5000 van az olajban de negy cseppet sem eszi...hála az égnek..
A haver turbodízel X17DT Vectrában Fuchs Titan olajat használ évek óta...10w40 -
#5080 Persze azt ne felejtsd el,hogy az enyém benzines. -
#5079 megjegyeztem, köszi :)
-1 a potenciális listán :D -
#5078 Ha rám hallgatsz,olyat veszel amilyet akarsz :D De szerintem a Castrol-t kerüld el,nekem nem vált be. -
#5077 Az első szám, az a téli szám (ugye régen, volt téli és nyári olaj is, ma már 1 fajta olaj megoldja)
Minél kisebb a szám, annál hidegebben indítható vele a kocsi, annál kisebb hőmérsékleten fog csak annyira megdermedni, hogy ne legyen szivattyúzható. A második szám a nyári szám. Abból, mivel sokszor van nyáron elég meleg, a 40-es a jó választás tudtommal.
Nyáron melegben egy 0w-40 és egy 15w-40 is ugyanolyan sűrűségű. Hidegben van különbség a kettő közt.
0W -30-ig ajánlott, 5w -25 10w -20 15w -15 és így tovább...
Persze nem csak az számít az első számnál, hogy milyen hőmérséklet viszonyok vannak az országban. Mert üzemhőmérsékleten már nincs jelentősége ezeknek a számoknak, mert a kocsinak megfelelő sűrűség kell.
Nagyából be tudom lőni milyen olajat vegyek, csak hátha van valakinek valami jól bevált konkrét típusa. -
#5076 5w az olyan mint a víz,folyósságra,10w már valamivel sűrűbb. 15w pedig olyan mint a méz. -
#5075 dexos2 kell, amit linkeltem, azok vannak elfogadva.
A viszkozitást pedig elvileg a hőmérséklet függvényében kell megválasztani ha jóltudom. 5w-40 10w-40 ami a magyar viszonyokhoz jó tudtommal. -
#5074 Szervizkönyv nincs? Abba leírják az olaj viszkozitását is. -
#5073 Az a a gond, hogy nemtudom hol van az olaj doboza, ami legutóbb bele lett téve, pedig tuti elraktam valahova...
De 5w-40 gondolom jó lesz. Ebből a Total quartz-ból találtam dízelhez valót, szerintem ilyet teszek bele... -
#5072 Olyat rakjatok bele,amilyen most is van benne. A Dexos 2 jó szokott lenni,bár én kipróbálnám a Liqui Moly-t. Castrol-t azt szerintem hanyagold,nekem az Omegában az van (5w-40) és hát csipegeti. Bár azt mondják az Ecotec motorok 1000km-en 6 decit megehetnek,ez normális. -
#5071 Hétvégén olajcsere lesz, milyen olajat nyomja az 1.7 cdti-be?
Elvileg EZEK közül kell bele valamelyik. Vagy használjak inkább 10w40-est?
Illetve ITT adnak hozzá motoröblítő adalékot. Érdemes lehet ezek közül megvenni valamelyiket? -
#5070 nesztek Opelek... majd bele szorultam de azért jókocccsi XXD
-
#5069 Sikerült beállítani. Végül meglett a carpass kártya, a többiben meg segített a rádió kézikönyve. :D -
#5068 Okés köszi még1x. :) -
#5067 Kikódoltatni a rádiót,vagy egy kódolatlan rádiót belerakni. De azt hiszem a szervizben megtudják mondani a kódját. -
#5066 Értem, köszi, holnap lemegyek a kocsihoz megnézem benne van-e ez a kártya a táskában vagy nincs, mert a lakásban tuti nincsen. :D És ha nincs akkor mit tudok csinálni? -
#5065 Általában a kód a Carpass kártyán szokott rajta lenni,4 számjegyből áll.