6347
GM anyavállalat gyűjtőtopikja
Opel/Vauxhall/Chevrolet/Holden/Cadillac
-
#5184 Csergőben szerintem tudsz venni olyan O gyűrűt. Pár 100 forintnál nem hiszem,hogy drágább. -
#5183 Én meg voltam pénteken szervizben a kis Isuzu 1,7 Astrával. Toronycsapágy a jobb oldalon, de ha már szétszedik akkor mindkettőt...akkor az olajfolyásom az olajsapka miatt van. Nem tömít rendesen, kétszeri motor mosás után már egyértelmű. Viszont mivel megnézték alul is a kocsit van egy kis gixer. A segéd vákuumszivattyú vagy mi ereszti egy kicsit az olajat. Azt mondták, hogy nem eget rengető problem, de lassan cserélni kéne. (gondolom ez a része nem olcsó)
Viszont még nem hívtak, hogy mennyi lenne megcsinálni az autót. Érdekes szerviz...
Olajsapkát hol lehet venni ésszerű áron? Vagy olyan O-gyűrűt rá...mert lehet elég csak azt kicserélni. -
#5182 Csak,hogy ne legyen minden fenékig tejfel,nekem a klíma töltő szelep fosott be,most volt tölteni a srác és mikor levette a palackot a rendszerről elkezdte kinyomni a gázt. Hétfőn cserélik ki... -
#5181 Na meglett a gumi. 205/55 r16 continental sportcontact2 4-5 mm profillal. Az idei nyarat bőven kibírja :)
Kipróbálni csak 2 hét múlva tudom, mert utazom el, fater holnap felrakatja, beállítatja a futóművet, aztán minden perfekt.
Ja nem, a kupakokat még meg kell oldanom, mert ez nem illik rá :) -
#5180 Nagyon szép lett...
16" ra mehet a 205/50 R16 ez a gyári 16 méret...bár már jó keményre kell pumpálni...2,5/2,9 5 személynél...a könyv szerint.. -
#5179 akkor valaki rosszul írta le, egy fórumban olvastam még korábban :)
De gumidoki szerint a gyári méretek:
"a G-Astra gyárilag 185/65 R15 vagy 195/60 R15 méretű abroncsokkal készült."
Szerintem a gyári típus egy dunlop sp sport 200 195/60 r15 volt. (Póton is ez van.) -
#5178 98-ban volt 14-es felnikkel. Szerintem 2000-től 15-ös és a gyári mérete 195/65 R15. Volt nálam ilyen Riviera felszereltségű ami 2003-as és a gyári lemezfelni 15-ös 195/65-el. -
#5177 én 205/50 r16-ot találtam a kocsihoz mint váltóméret. Bár elvileg a 4 csavaros csak 2004-ig volt gyártva 14-es felnivel gyárilag (a kocsi újonan 2005 decemberében került forgalomba forgalmi szerint, illetve gyakorlatilag is)
És 195/60 r15 volt rajta emlékeim szerint. A lemezfelni gyári, és az 15-ös, 2004 előtt 14-essel adták, viszont 4 csavaros...
ITT néztem a gumit. És itt nincs is 55-ös váltóméretnek semelyikhez. -
#5176 Ja,antennához tudok adni egy 5%-os kedvezményt. Csak be kell írni a kódot,ha igénybe veszed. -
#5175 Link. Biztos ugyan az a csavar méret,meg adnak hozzá másik 2 méretet.
A guminál meg nem okoz problémát,csak többet fog csalni az órád. De a váltóméret 205/55 R16,ez a gumi kell neked. -
#5174 Még gondolkodom, most úgy keresek, hogy amelyikből jobbat találok. Bár lehet tényleg az 50 kellene...
Ha nagyobbat teszek rá mint a váltóméret, milyen gondot okozhat? Olvastam olyat, hogy 55-be megrakva már belekap, de valahogy hihetetlennek tűnik, mert sok hely van ott még. ~2cm a különbség a 2 gumi közt.
#5172: Linket adsz esetleg? :) -
#5173 Nem,mert antenna nélkül is veszi a rádió jeleket. -
#5172 Ebayen vettem,3500ft körül jött ki postával együtt. -
#5171 /50 szerintem már jó,bár ha tudod a váltóméretet akkor inkább azt kéne felpattintani rá. -
#5170 Hmm, nemrosz, honnan szerezted be? Lehet énis beneveznék egy ilyenre, a régit meg használnám pecabotnak :D
A rövidség nem okoz problémát? -
#5169 Én most egy kicsi antennát szereztem be,most már nem akad bele a spoilerbe. 5,5 cm hosszú :D
-
#5168 Ha rásüt a nap vagy el van fordítva a kormány, és jobban belátni a kerékjáratba akkor feltűnő. Így kb ok, meg messziről is :)
De kényelmetlen mert nagyon érezni a ha átmegyek valamin :)
Bár az /55 nem váltóméret, de még az is rátenném /50-től is tartok picit, hogy fájni fog. Nemszeretek kisebb kátyúknál, meg sineknél nagyon lelassítani, nameg minden reggel egy hosszú macskaköves útom megyek végig. Szegeden még ok lenne, ott jobb a helyzet mint itt Pesten, de jelenleg csak hétvégén megyek haza Szegedre. Olyankor meg be vagyok baszva végig, úgyhogy nem használom a kocsit :D -
#5167 Itt a képen alig látszik,a felni pedig zsivány! -
#5166 Ja tegnap feldobtam a felniket :)
205/45-el kicsit furán néz ki, erre rá kéne még ültetni, hogy passzoljon.
De ez lesz ameddig nem találok jó 205/50 vagy 55-ös gumikat.
-
#5165 Értem! Akkor kell szereznem egy komplett fekete hátterű jobbos lámpát! :/
Köszi a segítséget! -
#5164 Szerintem csak egyben cserélhető...polikarbonát burkolat szerintem nincs külön hozzá... -
#5163 Sziasztok!
2010-es H astrán az első lámpán cserélhető csak az üveglap? Vagy esetleg egy komplett lámpát kell vennem? 70-nél elkaptam egy kiugró őzgizda fejet.... -
#5162 Ezekben a színekben van. Amerikában lehet még pár színben kapni ezeken kívül. -
#5161 uhh ezt klassz, van valami katalogus, ezt RAL színekben lehet venni? -
#5160 Megmarad minden felületen. A napi használatról annyit,hogy 4-5 rétegben felfújva bírja a gépi mosót is és a magas nyomású tisztítót is. -
#5159 Vajon a műbőrön megáll? (b oszlop kárpit) -
#5158 klassz ez az anyag, a napi használattol mennyire kophat meg??? van ilyen leirás róla? -
#5157 Próbálkozok és bejön,szerintem jobban néz ki. A kilincs körülötti műanyag a lényeg a képen és az előtte lévő rács. Eredetileg fekete,de barnán jobban illik a környezetébe.
-
#5156 Ja,akkor mindegy. -
#5155 hát, az elvileg nem is jó nekem. Legalábbis gyárilag megadott méretben 16-osból csak a 205/50 jó. Az 55-ös aztmondják beleér, ha meg van pakolva a kocsi.
A 225 is rámenne nyílván, mert 17-18 ask felnikhez 225 van írva méretnek. -
#5154 Holnap csinálom a fekete csomagtér roló barnítását. :) Aztán jöhetnek bézzsel vagy átlátszóval a többi lekopott műanyagok. -
#5153 *225 -
#5152 Hmm...2 hete hagytam ott a gumisnál 2 db 1 szezonra még jó michelin pilot 2225/55 R16 gumit. -
#5151 16-ost vettem.
Corsán volt, csak mivel meg lett ültetve, már beleért az ívbe ezért cseréli a srác. Ahogy megláttam a kocsin nagyon megtetszett. A másik opelre meg nem sikerült megalkudni végül. -
#5150 oooo sokkal jobb lett így, ügyes vagy :) -
#5149 Jó ez! Ez 15-ös ugye? -
#5148 Mondjuk ja. Szerdán én is házilag oldottam meg egy szemnek feltűnő problémát. Ugyebár az én autóm úgy lett összerakva tavaly és barna-bézs a belseje. Viszont havernak nem volt barna könyöklője,így fekete került bele. A hét elején vettem egy flakon barna Plasti dip-et és megcsináltam vele a könyöklőt,amiről az évek során már hámlott a gumírozott réteg,szóval ráfért a rendbe rakás + fekete is volt.
Ilyen volt:
...és ilyen lett:
-
#5147 Ja amúgy ez a felni lett végeredményben:
A srác jövőhét elejére várja az új felniket, akkor veszem majd át.
Vannak rajta 205/45-ös gumik, de nagyon cserélni kell már, úgyhogy most vadászok 205/50-es gumit is. Ha más nem valami egy szezont kibírót rárakok, és majd jövőre veszek rendeset, mert ez így már drága pöppet. -
#5146 7000+ posta szerintem sok egy kupakért. 2000-ért megcsinálják a matricát, kupak meg van csak nem irmscher hanem üres kupak. Arra pont rá tudom ragasztani... -
#5145 20 font nem is sok 4 kupakért. Ráadásul Irmscher. Ja,persze plusz posta,az lehet még 20,akkor viszont már tényleg drága :D