6347

GM anyavállalat gyűjtőtopikja
Opel/Vauxhall/Chevrolet/Holden/Cadillac
-
Köszi! :) Elég jól sikerült, persze nem lett tökéletes, hát amennyire spray-el a panel aljában sikerült megcsinálni. Csak egyedül a fényessége zavar hogy nem az a tükröződő felület, hanem olyan selyem matt vagy nem is tudom. Na mind1 a hátuljára még kell lakk mert arra nem sok jutott, meg még van 2 ajtó ami rozsdás, azokat is meg kéne csinálni. Nem tudod hogy a díszléc a kocsi oldalán hogy van rögzítve? Mert le kéne szednem hogy hozzá férjek, de ahogy picit elhúztam, vmi ragacsos anyagot láttam. Nem tudom hogy ez csak vmi szigetelés szerepét tölti be vagy ragasztva lenne a díszcsík?! -
Képek alapján jó lett mindegyik. Utána egyébként nem árt összepolírozni a felületet az eredetivel. -
Na egyelőre ennyi mert kifutottam a keretből... Lakkból elég sokat ráfújtam már igaz nagy is volt a felület meg sok is, de valahogy még nem 100%-ig fényes. Talán csak egy polír kéne? 
Előtte: (sajnos az első kivételével mind1iknél már meg volt kicsit csiszolva de eléggé rozsdás volt.
Utána:
-
Nincs mit..egyébintánt ez fújom majd Kapitanre is, az alapozó alá... -
Köszi a tippet! :) -
Én a ferrokémia Korant nevetezetű cuccot ajánlom, ez nem roszdamaró, nem olyan mint a RO55 és társai, fekete réteget képez 2 -3 rétegben felvive utána alapozva kiváló védlemet biztosít, ilyen anyagot használunk a cégél is a felületkezelőben festés alá..
Korant -
Értem. Még a nyár folyamán meg kell csinálni mert aztán ha jön a szar idő megint egy évig rohad az elem. Köszönöm sokat segítettél! :)
-
Ha fémen javítasz,akkor lecsiszolod fémig a festéket,illetve rozsdát. Aztán fújsz rá 2-3 rétegben cinksprayt,ami egyben alapozza is a felületet,szín 3-4 rétegben és lakk szintén 3-4 rétegben. Vizesen csak akkor szokták,ha nem tökéletes a végeredménynek a felülete vagy a köd nyomokat eltüntetik,de ilyenkor is vizes 2000-es polír papír az ajánlott. Végül kevert polírkrémmel átmenni a komplett felületen,ennél se árt ha vizes,hatékonyabb.
A cinkspray megakadályozza,hogy újra rozsdásodjon,bár ezeknél inkább belülről kezd el megindulni a rozsda. -
Vkinek fényezés javítgatásában van tapasztalata? Van 1-2 rozsdafolt, főleg a csomagtartón szar a helyzet. Arra gondoltam hogy lecsiszolnám, kijavítgatnám, aztán lefújnám kevert spray-el. Esetleg vmi jó tanácsot tudnátok adni? Milyen csiszolópapírral dolgozzak (mennyire legyen finom szemcsés illetve hogy ezt vízesen szokták vagy nem...stb), milyen festék alapozót vegyek, ilyenek... Köszi előre is! -
Volt egy ilyen príma áru is...2.6 Dual Ram. :))
-
Voltunk páran :)
-
Szelepfedél tömítés csere. Kb fél liter olaj állt a gyertyáknál...ahogy a képen is látszik középen. -
Mi kellett vele csinálni? Hidrotőkék? -
Sikeres volt a mai műtét. :)
-
szép-szép, de inkább kéne egy manuálisváltós 400as Ferrari :D -
Egy ritkaság tesztje, bár angolul van...
-
Apa kezdődik...:))))
nem elég hogy kihozták Admiral B és a Rekord D Diesel is, de ezt is, van egy olyan érzésem hogy lassan készíthetem a pénzemet...
-
Zoli...helyben szívroham. BoS 1:18
-
Aztamindenit..remélem nem valami boyracer/tuner kezébe kerül... -
-
5 ajtós Kadett E GSi
link -
Tetszik ez a 3 szinű matricázás/festék... 
A fehér Omega B2 Caravanon is jól mutat... -
-
-
Szervó szivattyú,az szokott hangot kiadni. -
Halihó!
Nos 43e-ből megúsztam a következőket: első két toronycsapágy kompletten, első motortartó gumibak, jobb hátsó fékhenger, olajsapka.
Viszont a kormány tekerése közben kiadott hang valamelyest tompult (lehet csak bemagyarázom) de még mindig hallani. Ez valami más lesz...ismerősnél még nem hallottam amikor kész lett. Visszaviszem hozzá, hogy keressük meg mi ez mert idegesít. Kormányműben lehet valami szerintem. Gömbfejek jók, féltengely nem hiszem. Szóval nem lett teljes a siker.
-
Szép lassan összeáll a halottaskocsi :)
-
Catera mögött 
-
Tegnap bejelentkeztem ismerőshöz, holnap megyek a toronycsapágyakat cseréltetni. Viszont ma meg kaptam egy levelet a Csergőtől. Végül is nem rossz árakat adtak... ~70e a végösszeg. Ebben benne van a munkadíj mindenre + alkatrészek: két első toronycsapágy, motortartó bak előre meg egy olajsapka. :D Ismerős meg elvileg ráér, lehet akkor a gumibakot is kérem...ha már elvittem a kocsit szervizbe legyen megcsinálva minden. A vákuumszivattyúra azt írták, hogy inkább megnéznék, mert lehet elég csak tömítést cserélni benne...hoppáá másik helyen egyből 175-el legomboltak volna. :D pláne, hogy az alkatrész máshol 68e. Fura világot élünk b*ssza meg... 
-
Milyen mercit vettél? Én is szívesen visszaváltanék rá függetleül attól hogy egészen megkedveltem az opelt. -
Gyermekeim tegnapi naptól hivatalosan is elhagytam a GM közösséget, a Caddit Mercedesre cseréltem. -
Őrbottyán-Veresegyház mellett van a szervíz ahol voltam...illetve mindkét helyen van telepük.
Szép árak jah...azt nem tudom, hogy ezt a toronycsapágyat hogy kell cserélni. Láttam 9-10-e körül ami csapágy+szilent illetve 4-5e külön-külön. Kell gondolom mindkettő...így is az anyagár max 20-25e lenne. Ismerős talán berakja 10 ezerért akkor is 35e-nél vagyok.
A szivattyúban még nem vagyok biztos, de bontottat találtam 18-ért meg amit Bárdi oldalán találtam az nem feltétlenül a Y17DT-hez van, de az 68e...szval nem tudom. Azt sem, hogy ez pontosan miért felel,elvileg fék!?...felújítani lehet-e. (gondolom tömítést kéne cserélni rajta...szétszedve találtam róla képet...sima gumi tömítés van benne
)
Üdv -
Csinos árak és munkadíjak vannak felétek meg kell hagyni...:))) -
Hmmm hívtak tegnap szervizből. Toronycsapágyak mindennel együtt 55e, az a vákuum szivattyú meg 175 + 10-ért berakja... Kicsit röhögtem csak ki. Ebből maszek lesz. Azt gondolná az ember, hogy ez a Csergő is valami komoly hely... Írtam nekik emailt, hogy nem müxik a netes ajánlatkérő űrlapjuk illetve azt is leirtam mit szeretnék javittatni meg ilyen-olyan alkatrészt rendelni. 10 perc múlva hívott a főfő (Csergő vki) hogy nagyon köszöni hogy szóltam intézkednek és a nap folyamán hívnak az én ügyemmel kapcsolatban. Azt hiszem ez hétfőn volt reggel... Ma hívtam őket peca közben, de nem vették fel... Holnap még próba aztán hívom a régi ismerőst, hátha következő héten ráér. Csak vele nem nagyon tartom a kapcsolatot, no mindegy. :S -
Ehhh...végülis tényleg új, bár fura hogy, egy kicsit megszállottsággal ir róla mintha mindig szerett volna egy "nagymotoros Rekord E1"-t:)))
Engem még mindig furdall ez a kérdés...lehet hogy túl sűrűn sovárgok a mobile.de n??:))) -
Mondjuk ez a Commodore zsír új,rosszat nem is lehet róla írni :) -
-
Nem hittem volna hogy a totalcar-osok ilyent írnak egy régi Opelről....

-
Főleg az első ülései. Piszkosul hiányoznak az MV6 ülések,azokat olyan jól be lehetett állítani. -
Kívánatos...:)))