6347
banner
GM anyavállalat gyűjtőtopikja
Opel/Vauxhall/Chevrolet/Holden/Cadillac

• Willi Betz
    Klíma csak akkor indul,ha beindítod az autót. Feltéve,ha nem automata,hanem manuális.
  • kifli
    a szervót tudom, de klímának nincs elektromos része?
  • Willi Betz
    Nem hiszem,mert a klíma kompresszort az ékszíj hajtja meg. A szervó szivattyú elektromos,nem pedig hidraulikus.
  • kifli
    nincs :/

Esetleg nemlehet hogy klíma baszik? Mert valami nagyfogyasztónak kéne lennie, hogy egy este alatt leszívja fullra az akkut, úgy hogy az önindító meg sem mozdul...
  • Willi Betz
    Autóvillanyászhoz el kéne venni,valami szívja az akksiját. Ha van benne riasztó akkor én arra tippelnék,azok tudnak ilyet produkálni.
  • kifli
    Tegnap a kocsi megint leszopta az aksit teljesen reggelre. Akku új, az előzővel is eztcsinálta. Valakinek van ötlete, hogy milehet?

Korábban csinált már olyat, hogy elment a szervó menet közben egy pár másodpercre (de azt még talán a régi akkuval, ami tényleg rossz volt). Nem nálam volt az autó tegnap, de elvileg csinálta megint a szervó a mókát...
  • Willi Betz
    Ennél elég csak a nyomógombokat átrakni a chip úgyis a kulcs másik felében van.
  • Willi Betz
    Lehet kapni ilyen üres kulcsokat,csak átrakod a tetejét(gombos oldalát) aztán annyi. Tessék. 10 euro postával.
  • Matyko92
    Sziasztok!
    Nem tudom, tudtok-e segíteni: Corsa C kulcsán "elhasználódott" a nyitógomb, és így néz ki.
    Milyen megoldást tudtok rá (a szervízben 18ezerért csinálnák meg, ennél lehetőleg olcsóbb megoldást keresnék, de esztétikusabbat, mint a vatta és sebtapasz kombó).
    Köszönöm! :)
  • Norby646
    Bocsi a nagy képekért!
  • Norby646
    Sikerült befejezni a javítást a jobb hátsó ajtón:

Ilyen volt a lakkozás után:

És végül ilyenre sikerült megcsinálni:

A színt gyári színkód alapján kevertettem ki, sajnos kicsit eltér, bár ez várható volt. Mondjuk lehet ha nem színkód alapján kevertettem volna ki, hanem mondjuk odavittem volna a tanksapkát és az alapján keverik ki, akkor jobban passzolna. Még egy kicsit lehetne rajta csiszolni (szó szerint), de sztem ha a többi javítás is kész lesz, akkor elviszem lepolíroztatni ha lesz rá keret. :)
  • Willi Betz
    Láttam Coupé-ra való koptatót is,csak nem tudom,hogy az mennyiben különbözik az OPC-től.
  • Kicsizoli
    Köszi, de ugy érzem nem állna jól rajta, ami még mindig tetszik az OPC 1 koptató, de amit facebookon árultak ugyan műanyag de szerintem nem gyári illetve csavarokkal volt felfogatva a másik autó autóra, igy lettem róla.

Természetesen tisztában vagyok az új árával (226eur), de ez bödültes pénz egy koptatóért, a srác 30e adta/ja ami neki van.
  • Willi Betz
    Zoli,facebook-on van G Astra Irmscher króm tükörborítás,érdekel? Nem ragasztós,a gyári fényezett helyére való.
  • Willi Betz
    Nekem lassan meg kell járatnom valami hosszabb úton,mert ez a városi tempó nem ennek való. Érzem rajta,hogy lusta meg van benne egy halvány torpanás is mikor gázt adok. Szeptemberben olaj csere meg gyertyák is,jövőre meg vizsga,addig rendbe kell rakatnom az első futóművet,magyar utak 1 év alatt tönkre tették,hátsó gátlókat is cserélnem kéne,bár még nem tudom honnan szerzek szintezőseket.
  • kifli
    az hogy kapkod mit jelent?

Mit kell csekkolni, meg mennyi időnként?
  • Kicsizoli
    Én Kb 10e rakok évente az autóba, és ez csak szinte munkába járás csak..lassan olajcsere lesz, meg megnézem a AGR is, 1500-1750 környékén kapkod egy kicsit.

Egyébként ha tud valaki hibátlan fekete plüss belsőt, de olyat amiben nincs oldalégzsák, meg elektromos ablak, ez persze tudom ritka mint a fehér holló, de hátha valaki hoz Angliábol egyet.
  • kifli
    az tényleg nem sok, kb 3-4 év alatt került ennyi az astrába.
    igazi igás ló :)

Nemrég mentem egy meriva 1.7 dti-vel 120e körül járt, de valami borzasztó lusta volt. Szemrebbenés nélkül váltottam valamivel 3000 alatt, annyira nem ment. 1500 alatt szó szerint semmi. 1x le is fulladtam vele, mikor úgy akartam indulni ahogy szoktam. 1.7 cdti motort normál esetben nem pörgetem 2000 fölé.

Viszont cserébe sokkal kulturáltabban jár (halkabb/kevésbé rezonál). Nekem remeg a kormány a kezembe, és hallom ahogy elöl a disznó röfögve túrja a kukoricát. Nem csak mikor rálépek a gázra, hanem gázelvételnél is szokott horkanni kettőt, pont mint egy disznó :D
  • Kicsizoli
    Az én 10 éves 150ekm-mel le vagyok maradva:))
  • kifli
    én kezdek kíváncsi lenni így 300e fölött meddig bírja bajok nélkül :D
  • Willi Betz
    200 ezernél nem jósolok neki többet...
    Más: Az enyémbe tegnap került bele a 230 ezredik km :) és szerintem még van neki ennyi hátra.
  • Kicsizoli
    Opel Adam Gets New 1-Liter 3-Cylinder Turbo with 115 HP

Szenzációs :/ ...vajon hogy bírja majd..
  • Willi Betz
    Lehet kevesebb idő telt el addig,vagy a franc tudja. Nekem se mindig felejti el pl a rádió kódját. Hétvégén szerintem leveszem 1 félórára,mert el kéne felejtenie egy tárolt hibát,ami már nem áll fenn,csak világít az abs lámpa...
  • kifli
    ja, pont egyszere írtuk a hsz-t, úgyhogy nem láttam :)

Kimegyek megnézem...

update: fasza, mostmár működik az ablak (:
    Az előző akku csere után nem csinált ilyet érdekes módon...
  • Willi Betz
    Tanítani kell,egyel lejjebb leírtam hogyan ;)
  • kifli
    Reggel óta ~30km-et mentem, a motorjelző elaludt, illetve a vezető oldali ablak "megjavult", a másik istennek sem akar magától menni :D
  • Willi Betz
    Az ablakokat tanítani kell,minden akku saru levételnél. Leengeded,aztán föl és pár másodpercig nyomod a felfelé gombot. A check lámpa nyígját,pedig gépet kell rádugni és megnézni milyen hibát tárolt el.
  • Norby646
    Az ablakemelés probléma nekem is van. Most hogy beraktam a rádiót, levettem a - sarut. Azóta állandóan nekem kell nyomni mert ha elengedem megáll. Fel szoktam hozni az aksit töltögetni kb 1-2 havonta, most visszaraktam de még mindig csak úgy jó ha nyomom a gombot. Egy ismerősöm vmi olyasmit mondott hogy újra kell "tanítani" és akkor jó lesz, de ezt nem igazán értettem.

Más: Beraktam a rádiót, megy faszán, szépen szól. Kellett vennem egy adaptert az antennához, mert a gyári rádión másmilyen a csatlakozó, ezt leszámítva nem volt semmi gond.
  • kifli
    kérdésem/gondom/bajom van.
    Reggel beülök az ottoba, de nem indul. Nem is forog az önindító. Látom az óra is lennulázódott. Sikerült rájönnöm, hogy ez bizony akku gond. Letekergettem az akku kupakokat, az utolsó 3-ból kettőben nem lepte el a cellákat, az utolsó meg már ki volt száradva majdnem. (Teljesen nem, de alig volt benne)

Rátöltöttem deszt vizet, havert felhívtam jöjjön segíteni, de nem sikerült bebikázni sem. (vagy rosszul csináltam, mert még nem csináltam előtte). Végül elvitt akkuért. Azzal pöccre indul minden fasza.

De nem oldódott meg a probléma teljesen. Ugyanis sárga motorjelző lámpa nem alszik el. Illetve érdekes, de az elektromos ablakok nem tekerednek föl/le automatán mint eddig, csak addig megy, ameddig nyomom a gombot.

Az is gyanús, hogy az akku kb 1 éves, és eddig nem adott jelet, hogy bármi baja lenne. Az előző akksi ami benne volt, a gyári volt, amit 2005 decemberébe beleraktak.

Arra gyanakszom, hogy valami komolyabb elektronikus gond is lehet. Nem csak simán lemerült az akku. Valakinek ötlet?
  • Norby646
    *50w max terhelhetőségű hangszórót berakni
  • Norby646
    Néztem én is cdr500-ast de ilyen 15000 körül láttam használtan annyit meg nem ér szerintem. A jvc ingyen volt, és ez cd-s meg faszán néz ki. :) Igaz hogy bukom a gombot, meg a kijelző nem látom a 89.5 feliratot de ha nagyon hiányzik visszarakom aztán annyi. Van egy komolyabb jvc rádió is, ami a mercibe volt, de az ezüst színű, meg félek, hogy feltörik és kiszedik belőle (anno komoly kenwood rádióval jártunk így). A max terhelhetőség meg azért kell mert azt írja a rádió papírja hogy ajánlatos legalább 50w max terhelhetőségű rádiót berakni különben tönkremehetnek a hangszórók. Vagy állítanom kell rajta és akkor jó a gyengébb is bár gondolom így szarabb a hangmnőség.

Amúgy szépek a gépek!
  • Willi Betz
    Ezen a hétvégén ismét össze gyűltünk páran :)

A következő nagy Opel buli Szeged-Sziksósfürdőn lesz Augusztus 17-18-19. Jöjjön akinek kedve van! Blitz Weekend
  • Willi Betz
    Ha gyáriak a hangszórók azok általában 20-25W-osak,ha jól tudom. A JVC rádióhoz pedig kell egy átkötés,hogy működjön,ami a kijelzőt és a gombokat se hajtja meg a kormányon. Én inkább egy gyári CDR500-as rádiót raknék be,az kezeli a gombokat is és a kijelzőt is. Delco Electrics CDR500 vagy Siemens CDR500,meg néhány Blaupunkt is kezeli a kijelzőt, a gombokat viszont nem.
  • Norby646
    Na kiderült hogy a 2 oldalú ragasztó szallag, amit hozott a fater, autón is alkalmazható, így ez a gond is megoldva. :)

Időközbe kaptam egy jvc rádiót, egész jópofa. A gyári rádió sajnos csak kazettás... Lehet kicserélem de akkor gondolom a kormányon lévő gombok nem fognak üzemelni. A másik probléma, hogy nincs a gyári rádióhoz kiemelő szerszámom, ráadásul attól tartok vmilyen átalakító kábel is kellene, mert gondolom így nem tudom rendesen bekötni az új rádiót. Amúgy a hangszóróknak a max terhelhetőségét honnan lehet megtudni? A hangszórók hátulján sztem rajta van de ezért nem akarom kiszedni.
  • Norby646
    Köszönöm! Egyelőre nem lényeges mert mondta fater hogy vett kint vmi kétoldalú ragasztót, nem tudom jó-e, majd meglátjuk.
  • kifli
    ebay-ről a legolcsóbb, tudok segíteni a rendelésben.

ITT van 3m hosszú 8mm széles elég jó áron. Kifejezetten autók külsejéhez.
  • Norby646
    Na majd nézek akkor ilyet, köszi! Egyelőre most pihen a dolog egy kicsit. :) 4 napig csináltam, mert mindig közbe jött valami. Elfogyott a festék, elfogyott a lakk... Az ajtót megcsináltam, az utolsó 2-3 ráfújásnál köpött egy jó nagyot a spray és olyan ronda lett tőle hogy inkább megcsiszoltam másnap és újra fújtam.
  • kifli
    3m kétoldalú. Az mindenre jó, rendszerint nincs erősebb megoldás :)
  • Norby646
    Jááájj. Ettől féltem. Azt lehet tudni milyen ragasztóval lehetne visszaragasztani ha esetleg leszedném? Bocs a sok kérdésért, de hát így tanul az ember. :)
  • Willi Betz
    Ragasztva van a díszléc ezeken.