General Motors Co.

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kicsizoli
Meg kell nézni hogy rendes vissza került e a helyére a mûszerfal,a külsõ hõmérséklet jeladó asszem az elsõ lökös közepén van belül...

Készülget a gép lassan, de biztosan..

Norby646
Fasza. Holnap megyek vele, remélem helyre áll, bár akkor lehet neked lesz igazad. :/

Battlefield nick-ek: Norby646 MSI Z490 Gaming | Intel i7 11700k | Be Quiet! Dark Rock Pro 4 | MSI RTX 3070Ti Suprim | Kingston HyperX 2400MHz 16gb | Corsair RM850x | Phanteks P500a drgb

Willi Betz
Lehet idõközben bekrepált a hõmérséklet jeladója.

.:Kiskorú Gabec:. Kormányzott kereket hajtani???? wtf? ? Omegaforever ?

Norby646
Hali! Nemrégiben vettünk egy b-s vectra-t. Ki volt égve az egyik izzó a fordulatszámmérõ mögött úgyhogy kiszedtem az egész egységet, édesapámmal kicseréltük az izzót led-esre majd vissza az egészet. Minden fasza de a multikijelzõn a hõmérsékletmérõ megbolondult. Az elõbb amikor lementünk megnézni hogy milyen lett a végeredmény akkor már -35 fok körül mutatott a kijelzõ, ami kicsit nagy különbség a valós -2 fokhoz képest (elõször volt -8, aztán -25 körül, és most meg ennyi). Azóta nem mentünk az autóval, lehet hogy ez be fog állni menet közben (mondjuk ebben nem látok sok logikát)? Találkozott már valaki ilyen problémával?

Battlefield nick-ek: Norby646 MSI Z490 Gaming | Intel i7 11700k | Be Quiet! Dark Rock Pro 4 | MSI RTX 3070Ti Suprim | Kingston HyperX 2400MHz 16gb | Corsair RM850x | Phanteks P500a drgb

Na végül jó lett. 😊 Az üzemanyag filter/szûrõ koszos volt,1-2 hétig nem volt beindítva a motor és le eresztett a nafta. Üzemanyagot fel kellet szívni,filter kicserélve,most már megy. 😊

CPU: AMD Phenom II X4 965 Black Edition 3.4 Ghz RAM: Corsair XMS3 4GB DDR3 1600Mhz GPU: ASUS nVidia GeForce GTX 750 Ti OC 2GB GDDR5 OS: Windows 7 PSN ID: Robbie_0222

Aha már látom csak ott alul úgy elvannak rejtve azok a linkek. 😄 Am kösz

CPU: AMD Phenom II X4 965 Black Edition 3.4 Ghz RAM: Corsair XMS3 4GB DDR3 1600Mhz GPU: ASUS nVidia GeForce GTX 750 Ti OC 2GB GDDR5 OS: Windows 7 PSN ID: Robbie_0222

kifli
gm megvette az opelt már egy ideje.
Esetleg lesd meg a topik címét kicsit közelebbrõl 😄
Olvasgattam szlovák fórumokban,soknak van olyan problémája mint nekem. De lehet az is hogy csak belevegõzött,tehát valahogy fel kell szívatni a naftát a tartályból a nafta pumpába. Na majd megoldom. 😄
Egyéb kérdés: az Opel Zafira A-ban, Y20DTH motor van,és mindenhol GM van ráírva ami General Motors. A General Motors az véletlenül nem amerikai ? 😄 Szóval ebben Amerikai motor van ? Elõre is köszi.

Értem,köszi. Holnap még megpróbálok valamit mert lehet hogy jó a szivattyú,majd holnap írok vissza hogy mi a helyzet. Eddig is köszi.

Willi Betz
A felsorolásban szerepel 2.0 dízel,igaz nem Zafira hanem Astra,de a kettõ megegyezik...elvileg.

Aha,viszont ez benzines amit te küldtél,amire nekem kell az Turbo Dízel 2000 Köbcentis,DOHC 16 Szelepes motor.

Willi Betz

Itt nincs Opel Zafira a listában,csak Kadett,Astra,Vectra. Tudnál küldeni linket róla ahol árulják pontosan,melyik kategóriában ? Néztem a Air Intake & Fuel Delivery Systemben és azon belül Fuel Pumps de ott Zafira-ra nincs.

Köszi! Gondoltam nem annyi mert mondták nekem ( persze szerelõ mert az nézte át a kocsit) azt gondolom többet kér érte mint árulják,na körülnézek,köszi! 😊

Willi Betz
800 euro? 😮 Annyiért vadiúj turbót lehet kapni,vagy kevesebbért. Ebayen nézz körül,német vagy angol.

Még azt elfelejtettem mondani hogy: Dízel,2.0 DTI Motor van benne,Y20DTH pontosan a motor neve,mennyibe kerülhet az üzemanyag szivattyú ? Elõre is köszi.

Üdv!

Elment a nafta pumpa/üzemanyag szivattyú az Opel Zafira A ( 2001 évjárat) és azt szeretném kérdezni hogy újonta mennyi ? Mert néztem neten valahol már nem tudom hol ott 800€ volt,azt szeretném kérdezni hogy mennyibe kerülne ? Elõre is köszi a választ. Csak érdeklõdök mivel Szlovákiai vagyok.

Willi Betz

Kicsizoli
Szolid, klassz😊

Kicsizoli
Amit ír, a mûanyag terelõlapot nem lehet valamilyen úton-módon fémre cserélni esetleg??? csak egy ötlet, vagy a mechnikai elhasználodást(szívócsõ belsõ felületén) valahogy kijavitani (portolni)

valami lcsóbb megoldás csak van erre...bár lehet hogy nem az egyszerûbb út a boldogsághoz...

Willi Betz
Beújítottam egy Steinmetz spoiler-t 😊 Még festeni kell,de egész jól néz ki rajta.

Igen! Nem mondom hogy mindent megértettem abból amit írt,de igen,ez a problémám az autóval! Esetleg lenne rá valami más megoldás hogy ne a komplett alkatrészt vegyem meg?

Intel® Core™2 Duo Processor E6750 4M Cache, 2.66 GHz, 1333 MHz, Nvidia GTX560 TI OC 1Gi, 4GB Ram, Asus p5k lga775 :)

Kicsizoli

Típus: Astra G gyártási év 2003-tól, Astra H gyártási év
2004-tõl, Z16XEP motorra

Probléma: Az ügyfél elmondása szerint világít a mûszerfali sárga motorhibajelzı lámpa és néha egyenetlen motorjárást tapasztal.

Hibatároló: P1113, ami a szívócsõ csatorna átkapcsoló helyzetérzékelı feszültsége túl kicsi / nagy hibát jelenti.
Elsı elemzés: A vezetékek és a vákuumcsövek átvizsgálásakor nem találtak hibát.

Tipp: A mega macs paraméterábrázolás funkciójával különbözõ terhelésnél meg kell mérni a potméter jelét és a gyártó által elıírt értékkel össze kell hasonlítani. A manuálisan mozgatott terelõlapnál a helyzetérzékelõ potméter feszültség mért értékének alsó végállásnál kisebbnek kell lennie 0,5 V-nál, a felsõ végállásnál
nagyobbnak kell lennie 4,5 V-nál. Egyéb esetben valószínõleg hibás a potméter. Ha a potméter feszültségjele megfelelı, akkor kizárható az elektromos hiba. A hibaok mechanikai eredetõ lehet a szívócsatorna belsõ felének kikérgesedése vagy a hõterhelés által elmozdult mûanyag alkatrészek miatt.

Mérés, eredmény:

Ennél a jármõnél a potméter feszültségjele megfelelõ volt és az átkapcsolót manuálisan mozgatva sem jár mechanikailag nehezen. Ennek ellenére meleg motornál idõnként megakad az átkapcsolólap a hõterhelés által elmozdult mûanyag alkatrészek miatt. A szívócsõ egység újra cserélésekor az egység csak kompletten, kábelköteggel, befecskendezõ szelepekkel és az árkapcsoló potméterrel együtt rendelhetõ.

Ez lenne a problémád?

Elvileg a szívócsõ a probléma(típus hiba). Az óta hogy írtam ide 3 szerelõnél volt az autó és mind három szerelõ ugyan azt a hibát állapította meg. Szóval mindenképp kompletten kell megvennem az alkatrészt mert máshogy senki sem tudja megcsinálni és nincs is rá más megoldás! Ez a kütyü valami levegõt szabályoz, illetve nagyobb fordulaton kapcsol be hogy több erõt adjon az autónak, valami ilyesmit magyaráztak a szerelõk és így a mûszakin sem engedik át ha hibás. Pontosan nem tudom leírni,de valami ilyesmit kell elképzelni. Köszi a segítségeteket!

Intel® Core™2 Duo Processor E6750 4M Cache, 2.66 GHz, 1333 MHz, Nvidia GTX560 TI OC 1Gi, 4GB Ram, Asus p5k lga775 :)

Kicsizoli
Nekem az a fura hogy Opel nem használ változó szelep vezérlést, de lehet hogy tévedek, és azokat a szelepeket arra használják....

kifli
nem EZ kell neked véletlen?
Mert itt van több módszer is javításra.
Kicsizoli
Az 1,6os ban mint zár vagy nyit ez a szelep??? Fura...

Willi Betz
Ebay esetleg.

Helló
Opel Astra H 1.6 autómban meghibásodott a szívócsõ illetve ezen belül a szolenoid szelep,remélem jól írtam le. Szerelõ nézte meg, és a hibakód alapján a szolenoid szelep meghibásodása miatt van a probléma.Érdekelne hogy valaki találkoztatok már ilyennel és hogy esetleg lehetne-e valahol külön kapni szolenoid szelepet a kocsihoz mert kompletten a szívócsõnek elég húzós az ára és szeretném minél olcsóbban megúszni.
Köszönöm a segítséget elõre is!

Kicsizoli
Köszönöm...

Willi Betz
Majd biztos lesznek. Akkor berakom ide.

Kicsizoli
Huh...gyûjteni kell rá...kötelezõ volna nekem...<#zavart1><#fejvakaras>

A mostani télpó és karácsonyi ajándék a 4 db téli gumi volt...cirka 65e ért..Polaris 3

Egyébként nagyon szépnek tûnik nagyobb felbontásu képek vannak róla még?

Willi Betz
100 euro Zoli...

kifli
Naszóval itt a leírás:

A kép pedig INNEN van, õk csak tudják 😄
Van itt pár okosság, bár nekem nem derül ki, hogy melyik biztosítékot kellene megnéznem a mûszerfal világítás miatt...
kifli
Én találtam egy nagyon precíz kis leírást astra szereléshez:

Kicsizoli
Van egy igy csináld Astra G könyvem PDF ben még ugy n nem nézem át..de az '98 tól tárgyalja tipusokat és sajnos a uj motorok nincsenek benne..😞

frissebbet meg még nem találtam...

kifli
hát, nekem astrában csak a fûtés állító csavaros kapcsolók világítás szállt el. Nemtudom, hogy az izzo, vay pedig lehet biztosíték. A többivel nem találkoztam még.

g Astrához hol találok biztosíték tábla leírást?
Kicsizoli
Üdv

Ugyebár Astra tulaj lettem de egy kicsit keseriti az életeme evvel avval...:/

Folyamtosan égnek ki a mûszerfal és középkonzol lámpái illetve a belsõ levegõ kerigést szábályzó motor ment tönkre ... :/

de azért igy szeretem😊

A fenti problémák kiküsöbölésésre valami ötlet esetleg??? vagy találkozott e valaki evvel a problémával...

Willi Betz
Voltunk egy páran...és ez csak egy kis töredéke a csapatnak 😊

Kicsizoli

Váááááá....😞((((

Willi Betz
BoS azaz Best of Show

Kicsizoli
Gabec

Ezt keregéltem már de semmi ki fogja kiadni???

elõre is köszi az infot...

Willi Betz
Hova gurult? Vagy útban volt az oszlop? 😄

Kicsizoli
Istenem...😞((

kifli
bravó 😄
w77d
elgurult az Insignia

az oszlop hõsiesen megfogta XD

Kicsizoli
Ez szép lehet...gondolom egy vagyon...

Willi Betz
Zoli,nézd csak mi lesz 1:18-as méretben,igaz nem lehet nyitogatni,mert mûgyanta.

Willi Betz
Eladó! Valóban költség mentes!

Willi Betz