6347
banner
GM anyavállalat gyűjtőtopikja
Opel/Vauxhall/Chevrolet/Holden/Cadillac

• Matyko92
    Köszönöm! Azóta már szebb, mint az új!
    Van valakinek tapasztalata univerzális üléshuzatokkal? Grandon vannak olcsóbbak (pl. 5ezerért ez), illetve láttam műbőrös üléshuzatot is, habár az már drágább.
  • Willi Betz
    Jaaa,hát a dízelek 3500-4000 környékén már semmit nem csinálnak. 5000 körül kezdődik a piros. Viszont,ha van benne sport mód akkor annak el kéne engednie a pirosig,legalábbis az enyém ezt csinálja.
  • kifli
    ok, de akármit tehetek 3500 fölé nem enged, ha van még fokozat :)

Mondjuk ez nem annyira fájó pont általában, mert amúgy sem pörgetném jobban. csak azért jó lett volna kipróbálni, milyen az, ha kinyomom a szemét :)
  • Willi Betz
    *ha
  • Willi Betz
    Automatánál is tudod szabályozni mikor váltson. Csak kicsit fel kell engedni a gázt és máris felrakja. Én pl a abszolút nyugisan elindulok,ha kell 2000-nél is felvált,vagy 2500-nál.
  • kifli
    Én szeretek ott és akkor váltani, mikor én akarok. Ezzel bármit csinálok 3500-nál elvált magától...
    Nemrosz a váltó egyáltalán, és van mikor kényelmes is tényleg, hogy nem kell semmit csinálnom. Csak én hozzá vagyok szokva hogy én váltogassak :)
  • Kicsizoli
    Én most egy H Astra Z16XER Caravannal járogatok Pestre meg kellett lepődnöm milyen baráti a fogyasztása(5,5l)....és harap is, a nay test ellenére...
  • Willi Betz
    Ég és föld a két kocsi.
  • Willi Betz
    Az,hogy automata az csak pozitívum! :) Francnak van kedve kavargatni a benzint/gázolajat. Tegnap mentem az Astraval,de utána jó volt visszaülni az Omegába.
  • kifli
    Ja adok már róla egy képet is :)

• kifli
    Na, sikerült kerítenem egy e90 320d-t így mutatóba. Lehet nem sokáig marad nálam és automata is, de a 160 pacit nagyon élvezem így is az astra után :P

Étvágy szempontjából, nameg a szervízköltségek miatt, inkább visszasírom a jóóóó kis opelt...
  • kifli
    Nemegészen. Munka miatt volt nálam, mert kelett sokat pestre mennem, most viszont suli miatt szünetel a munka. Ha végeztem, megyek vissza, addig viszont más használja.
  • Kicsizoli
    Eladtad?
  • kifli
    nos, azthiszem most kisdarabon elköszönhetek az astrától, így az opeltól is. Persze néha még meglátogatom. Remélem nem bántják, ha már én vigyáztam rá :(
  • Willi Betz
    Meg azt,hogy a G Astra alá fér-e.
  • Willi Betz
    Csak ki kéne deríteni,hogy a cső átmérő megegyezik-e. Bár egy jó kipufogós azt is megoldja,ha nem egyezik.
  • Kicsizoli
    Klassz köszi:) kell az a Y26SE dob nekem .....:))
  • Willi Betz
    Ilyen hangot produkál a V6 hátsódob.

• Willi Betz
    A végeredmény ilyen lett,hangra egy nagyon halványan morgósabb,bugyborékolósabb,viszont csöndesebb is.
  • Willi Betz
    2 nap alatt ért ide...
  • Willi Betz
    Megvettem a középső részeket is,remélhetőleg csütörtök-pénteken itt van aztán fel is rakom,utána tudok majd videót csinálni a hangjáról neked Zoli.
  • Willi Betz
    Vagy kicsit morgósabb,mindegy pár héten belül kiderül,még a középdobokat meg kell vennem. Végülis 13 évet bírtak a gyáriak.
  • Willi Betz
    Tényleg nem tudom...mivel szerintem nem volt még olyan elvetemült aki 2.2-re 3.0 végdobot rakott fel,így a hangját elképzelni se tudom,de ha úgy van ahogy elképzelem,akkor halkabb lesz.
  • Willi Betz
    A felfogatási pontok a legkevesebbek,egy jó kipufogós odébb tudja hegeszteni,viszont a cső átmérőt nem árt,ha tudja az ember. Bár tény,hogy egy jó kipufogós meg tud mindent csinálni. Én szívem szerint saválló rendszert rakatnék fel leömlővel együtt,csak sajnos többe lenne mint a komplett autó,amennyit ér. :D
  • Kicsizoli
    még csak annyit hogy gyári két kivezetés csak más hangot adhat mint az egy...de lehet hogy csak bemeséltem magamnak..
  • Kicsizoli
    Egy csöves bemenetű a Y26SE végdob B Faceliftes Vectrán...ennyi tudok de se a cső méretét, se felfogási pontokat nem néztem még meg...csak reménykedem egyenlőre..
  • Willi Betz
    Én csak ezért rakom fel a 3.0/3.2 V6 hátsó dobot,na meg azért mert dögösebb is a dupla kivezetéssel :)
  • Willi Betz
    Szerintem egy V6-nál többet kell tompítania a dobnak,mint a 4 hengeres motornál,szóval én csendesebbet várok az MV6-tól. V6 hátsó dobbal az a probléma a te esetedben,hogy neked csak 1 cső megy hátra,1 közép dobbal. Míg a V6-nak a hátsó dobba is dupla cső megy be,szerintem a Vectránál is. Az enyémnek,meg hiába 4 hengeres így néz ki a kipufogórendszere:
  • Kicsizoli
    Az Astra G re a Vectra B 2,6 V6 hátsó dobját akarom rászerkeztni, de nem tudom milyen hangja lenne(illetve még azt se mértem le felfér e) :(

Nekem is a tavalyi tél kicsit megette a dobot..:/
  • Willi Betz
    Viszont lehet csak jövőhónapban kerül erre sor,mert kell vennem két középső részt is... :(
  • Willi Betz
    Rendben.
  • Kicsizoli
    Ha van kedved írd már meg hogy, változott e hangja evvel dobbal vagy sem...
  • Willi Betz
    Nem semmi,kedden adták fel Németországban,mára meg is jött :)
  • kifli
    Újra rendesen ketyeg az autó. Valami kábel égett el (passz, hogy mitől). Műszerfalon indításnal akku jelző sem villant fel. Ötezeré megcsinálták...
  • Willi Betz
    Képes rá(tapasztalat)
  • kifli
    megnézem köszi. (bár 1db izzó leszív egy este alatt, egy vadonatúj akkut?)

A másik baj, hogy eddig 2x volt ilyen, kb egy hónap alatt. Nem lesz könnyű megfigyelni :D
  • Willi Betz
    Eszembe jutott még valami. Lehet,hogy a csomagtér világítás nem alszik el,vagy a kesztyűtartó világítás. Előbbit tudod figyelni,ha kiveszed a kalaptartót,utóbbiból meg kiveszed az izzót.
  • Willi Betz
    Vagy a generátor nem tudja tölteni,vagy döglődik,vagy alul méretezett. Az 1.9 cdti-nél ez ismert hiba...tudom ez 1.7-es.
  • Willi Betz
    A manuális klíma nem csinál semmit,be kapcsolva maradhat. Az automata állítgatja már akkor a lamellákat,mikor kinyitod az ajtót,legalábbis Astra H és Omega B-nél.
  • kifli
    tudom, de azért gondoltam arra, mert unokaöcsém így merítette le egyszer a caddy-jük akkuját, hogy nem járt a motor, és bekapcsolta a klímát. Hideget nem fújt, mert ahhoz járó motor kell, de lemerűlt az akku...

Na mindegy, majd megnézetem...