General Motors Co.

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Willi Betz
A benzinesek. De mondom ez teljesen normális és nem mindegyik motor produkálhatja. Nekem pl Y22XE, kb 5000km alatt kellett rátölteni fél litert és nem füstöl meg a kipufogón sincs olaj lerakódás.

.:Kiskorú Gabec:. Kormányzott kereket hajtani???? wtf? ? Omegaforever ?

kifli
Nekem utolsó csere óta, szinte semmit nem evett meg. Nem kellett rátölteni, min és max közt van. (20000 Km)
Bár gondolom nem mindegy hogy dízel vagy benzines az az ecotec....
Willi Betz
Nem. Bár azt mondják,hogy az Ecotec motorok 1000km-en megehetnek 6 deci olajat is,ami normális! De nem törvényszerû.

Effe88
ok
közi
de akkor a motor jó?nem olajzabáló vagy ilyenek?

Willi Betz
A futómûve nem ezekre az utakra lett tervezve (ide tank való). A motorral nem szokott semmi zûr lenni,jók a 2.2-esek. Z22YH a motorkódja,147 lóerõ és a normális közlekedéshez elegendõ. Fogyasztani se fogyaszt sokat. De ez függ a használattól!

Effe88
megbízhatóságuk?
fõleg a 2,2es benyás érdekelne

Willi Betz
Ugyanaz mint a Vectra,csak a legtöbb 4 személyes. Meg esetleg picit jobban felszerelt.

Effe88
srácok
a signum mennyire számít jó autónak?
csak a benzinesek érdekelnek

Falkon
Boldog névnapot! 😊

Mercedes-Benz: The best or nothing! :) W124 (L) No turbo, no nitro, only BMW POWER! :)

Norby646
Na most mivan ezzel... Mind1 akkor berakom így: Link

Battlefield nick-ek: Norby646 MSI Z490 Gaming | Intel i7 11700k | Be Quiet! Dark Rock Pro 4 | MSI RTX 3070Ti Suprim | Kingston HyperX 2400MHz 16gb | Corsair RM850x | Phanteks P500a drgb

Norby646
Kombi esetén valahogy jobban tettszik az összhatás:

Battlefield nick-ek: Norby646 MSI Z490 Gaming | Intel i7 11700k | Be Quiet! Dark Rock Pro 4 | MSI RTX 3070Ti Suprim | Kingston HyperX 2400MHz 16gb | Corsair RM850x | Phanteks P500a drgb

Norby646
Sztem kicsit elnyújtja a kocsi elejét, de összeségében nem rossz. 😊

Willi Betz
Szerintetek jól néz ki ez az elsõ lökhárító (Irmscher)? Most tudnék szerezni viszonylag olcsón.

Kicsizoli
Az enyémben most Castrol van, de a következõ már valószinû hogy Mobil 1 lesz...5000 van az olajban de negy cseppet sem eszi...hála az égnek..

A haver turbodízel X17DT Vectrában Fuchs Titan olajat használ évek óta...10w40

Készülget a gép lassan, de biztosan..

Willi Betz
Persze azt ne felejtsd el,hogy az enyém benzines.

kifli
megjegyeztem, köszi 😊

-1 a potenciális listán 😄
Willi Betz
Ha rám hallgatsz,olyat veszel amilyet akarsz 😄 De szerintem a Castrol-t kerüld el,nekem nem vált be.

kifli
Az elsõ szám, az a téli szám (ugye régen, volt téli és nyári olaj is, ma már 1 fajta olaj megoldja)
Minél kisebb a szám, annál hidegebben indítható vele a kocsi, annál kisebb hõmérsékleten fog csak annyira megdermedni, hogy ne legyen szivattyúzható. A második szám a nyári szám. Abból, mivel sokszor van nyáron elég meleg, a 40-es a jó választás tudtommal.

Nyáron melegben egy 0w-40 és egy 15w-40 is ugyanolyan sûrûségû. Hidegben van különbség a kettõ közt.

0W -30-ig ajánlott, 5w -25 10w -20 15w -15 és így tovább...
Persze nem csak az számít az elsõ számnál, hogy milyen hõmérséklet viszonyok vannak az országban. Mert üzemhõmérsékleten már nincs jelentõsége ezeknek a számoknak, mert a kocsinak megfelelõ sûrûség kell.

Nagyából be tudom lõni milyen olajat vegyek, csak hátha van valakinek valami jól bevált konkrét típusa.
Willi Betz
5w az olyan mint a víz,folyósságra,10w már valamivel sûrûbb. 15w pedig olyan mint a méz.

kifli
dexos2 kell, amit linkeltem, azok vannak elfogadva.

A viszkozitást pedig elvileg a hõmérséklet függvényében kell megválasztani ha jóltudom. 5w-40 10w-40 ami a magyar viszonyokhoz jó tudtommal.
Willi Betz
Szervizkönyv nincs? Abba leírják az olaj viszkozitását is.

kifli
Az a a gond, hogy nemtudom hol van az olaj doboza, ami legutóbb bele lett téve, pedig tuti elraktam valahova...

De 5w-40 gondolom jó lesz. Ebbõl a Total quartz-ból találtam dízelhez valót, szerintem ilyet teszek bele...
Willi Betz
Olyat rakjatok bele,amilyen most is van benne. A Dexos 2 jó szokott lenni,bár én kipróbálnám a Liqui Moly-t. Castrol-t azt szerintem hanyagold,nekem az Omegában az van (5w-40) és hát csipegeti. Bár azt mondják az Ecotec motorok 1000km-en 6 decit megehetnek,ez normális.

kifli
Hétvégén olajcsere lesz, milyen olajat nyomja az 1.7 cdti-be?

Elvileg EZEK közül kell bele valamelyik. Vagy használjak inkább 10w40-est?

Illetve ITT adnak hozzá motoröblítõ adalékot. Érdemes lehet ezek közül megvenni valamelyiket?
w77d
nesztek Opelek... majd bele szorultam de azért jókocccsi XXD

Norby646
Sikerült beállítani. Végül meglett a carpass kártya, a többiben meg segített a rádió kézikönyve. 😄

Norby646
Okés köszi még1x. 😊

Willi Betz
Kikódoltatni a rádiót,vagy egy kódolatlan rádiót belerakni. De azt hiszem a szervizben megtudják mondani a kódját.

Norby646
Értem, köszi, holnap lemegyek a kocsihoz megnézem benne van-e ez a kártya a táskában vagy nincs, mert a lakásban tuti nincsen. 😄 És ha nincs akkor mit tudok csinálni?

Willi Betz
Általában a kód a Carpass kártyán szokott rajta lenni,4 számjegybõl áll.

Norby646
Tegnap felhoztam az akksit tölteni, ma el kellet szaladnom a kocsival, akkor vettem észre hogy vmi safe üzenet jelenik meg a kijelzõn és a rádiót nem tudom bekapcsolni. Kicsit utánanéztem ennek most hogy hazaértem, meg is találtam hogy mit kell vele kezdeni csak az a baj hogy nem ismerem a kódot. Meg lehet adni ilyenkor valahogy egy újat, vagy irány a szervíz?

Más: Sikerült megjavítani az eco kapcsolót, végül fater segített, villanyszerelõ szakmával kicsit jobban otthon van a forrasztgatásban mint én... 😊 Hát tény hogy elég szar az egész, nem igazán lehet kifforasztani az izzót a mûanyag foglalatból mert szétolvad az a szar mûanyag. Mejegyzem egy kicsit hegyesebb végû pákával talán megoldható lett volna. Raktunk bele egy rizsszem izzót így már jó. Mászerfalba raktam narancssárga izzókat a gyári "fehér" helyett + a világításkapcsolót is szétszedtem és pótoltam a hiányzó izzót belõle. Most faszán világít minden. 😊

Willi Betz
Az utolsó mondat tökéletesen jellemezte az egész autót. Egyszerû mint a faék,már-már igénytelennek is lehet mondani. Csak a rozsda az ami szereti enni ezeket,a vacak lemez kezelés miatt.

pszihopata
mint opel tulaj írok egy kicsit mert igaz elég véletlenül került hozzám egy F-astra 1.7D /nem isuzu/ lassan már egy éve, és mivel semmi szükségem nem volt rá mert van elég jármû a családban eleinte hajlottam is arra hogy eladom
igazából csak azért vettem meg mert egy ismerõsömé volt nagyon régóta,tudtam hogy szinte eszetlenül vigyáztak rá és csak 110 ezer van benne ami egy 20 éves dízelnél szinte a csodával határos,teljesen rozsdamentes mert sosem ment télen
amióta vége a motoros szezonnak csak azóta használom intenzívebben és baromira kezdem megszeretni
5-6 litert fogyaszt és utazóban kényelmesen tudja a 120-at,a rövid váltónak köszönhetõen még nem is gyorsul rosszul ha az ember nem sajnálja pörgetni,de igazából szereti is a pörgést
egyedül alapjáraton a vibrációja zavaró és minusz 5-10 fokos indításnál az elsõ percben brutálisan hangos

kicsit féltem az opel dízeltõl mert nem túl jó a híre és nem is tudom hogy a 20 éves nagy átlag milyen állapotban van de az enyém egyszerûen kifogástalan,a 20 éves tömítések és szimmeringek is tökéletesek mert száraz minden a motortérben
egyszer nem mentem vele másfél hónapig és beragadt a kézifék,nagyon rá volt állítva az egyik ,le kellett venni a fékdobot és kicsit visszább tekernem
semmi más nem volt vele,remekül indul -10-ben is,csak az izzítást mindíg meg kell várni, különben még melegen sem szereti egybõl elfordítva,
a váltó nagyon könnyen és gyorsan jár,a futómûve is teljesen csendes

szerintem ez egy ideális fapados válságautó

a magyarok úgy tanulnak meg repülni hogy el akarnak esni és nem sikerül

Igen,helyén tartja,meg se mozdul. Akkor oké,köszi. 😊

CPU: AMD Phenom II X4 965 Black Edition 3.4 Ghz RAM: Corsair XMS3 4GB DDR3 1600Mhz GPU: ASUS nVidia GeForce GTX 750 Ti OC 2GB GDDR5 OS: Windows 7 PSN ID: Robbie_0222

Willi Betz
Ha a helyén tartja akkor nincs probléma,annak csak az a szerepe,hogy ne tudd kihúzni a zárbetétet.

Illetve nem is az hanem amikor benyomja azzal a tûvel azt a kis gombot az törött el,azalatt ami van rugó és az,de asszem nem lesz gond mert valahogy csak ki lehet szedni azt a zár szerkezetet hogyha csavarhúzóval benyomom a gombot ugyanúgy.

CPU: AMD Phenom II X4 965 Black Edition 3.4 Ghz RAM: Corsair XMS3 4GB DDR3 1600Mhz GPU: ASUS nVidia GeForce GTX 750 Ti OC 2GB GDDR5 OS: Windows 7 PSN ID: Robbie_0222

Sziasztok!

Lenne egy nagyon fontos kérdésem felétek remélem tudtok segíteni.
Szóval: Opel Zafira A,2001-es évjárat,és kulcs másolást kellet csinálni mivel csak 1 volt hozzá. És ki kellet venni a Transponder Chip Boxot és a zárt mert csak úgy lehet kiszedni a Transpondert. és a zárt ha kiveszed mármint ahova az indító kulcs belemegy,az a zár,és ott a végén van egy rugó,és véletlen elveszett,de viszont össze lett rakva és rendesen beindul,hagytam és ment 5-10 percig,szóval gond nélkül megy. Szóval mire szolgál ott az a rugó a zár szerkezetben ? Mivel anélkül is megy. Itt ez a videó,ez Astra viszont a 2001es Zafirában is ugyan így van:
http://www.youtube.com/watch?v=pDQ3CMmB7Ks

Amikor kiveszi a zárt és ott az a rugó a végén,az veszett el.

Willi Betz
<#vigyor2>

Sziasztok!
Tudja valaki, hogy a C Vectra külsõ visszapillantójának a házát hogyan lehet leszedni?
Elõre is köszönöm!

Kicsizoli
Hát sajnos nem, 30e ért már valami komolyabbat is adhatnának...egyszer csak valaki csak megcsinálja legalább olyan kivitelben mint a Revell Kapitan-t...

Willi Betz
Hát Zoli,nagyon úgy tûnik nem lesz ilyenünk...

Kicsizoli
Én erre azt mondnám hogy lelke van...ha beteg egy ember nem löjjük fõbe.....

kifli
addeldegyorsan!
w77d

Effe88
hát erre már nincsennek szavak...nagyon gány minõség

Kicsizoli
Ehhh...:/

w77d
Bassza meg a GM az összes termékét!!!! Elfolyt a Caddi összes fékolaja, csak néztem amikor lemezig huppant a pedál! Szerencse éppen indulni akartam...

Norby646
<#szeret> Ahh de jól néz ki. Hát igen ilyenre jó lenne megcsinálni. 😛

A fehér oldallindexen már én is gondolkodtam. Várom most hogy összejön-e egy munka, és ha igen akkor lehet beszerzek egy ilyet. Jah meg le akarom cserélni a középkonzolt fára, h kicsit feldobja a mûszerfalat, komfortosabbá tegye. 😊

Willi Betz
Egyébként B Vectraból nálam ez az etalon:
Sport

Ha Vectram lenne tuti megcsinálnám ilyenre,más lökhárítók,projektoros lámpák...pofás!

Willi Betz
Na,ez B2,akkor ebbe ilyen gombok valóak:
Gomb

Ezt meg hiper gyorsan megvenném hozzá a narancssárga helyett:
Oldalvillogó