General Motors Co.
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
.:Kiskorú Gabec:. Kormányzott kereket hajtani???? wtf? ? Omegaforever ?
Bár gondolom nem mindegy hogy dízel vagy benzines az az ecotec....
Mercedes-Benz: The best or nothing! :) W124 (L) No turbo, no nitro, only BMW POWER! :)
Battlefield nick-ek: Norby646 MSI Z490 Gaming | Intel i7 11700k | Be Quiet! Dark Rock Pro 4 | MSI RTX 3070Ti Suprim | Kingston HyperX 2400MHz 16gb | Corsair RM850x | Phanteks P500a drgb

Battlefield nick-ek: Norby646 MSI Z490 Gaming | Intel i7 11700k | Be Quiet! Dark Rock Pro 4 | MSI RTX 3070Ti Suprim | Kingston HyperX 2400MHz 16gb | Corsair RM850x | Phanteks P500a drgb

A haver turbodízel X17DT Vectrában Fuchs Titan olajat használ évek óta...10w40
Készülget a gép lassan, de biztosan..
Minél kisebb a szám, annál hidegebben indítható vele a kocsi, annál kisebb hõmérsékleten fog csak annyira megdermedni, hogy ne legyen szivattyúzható. A második szám a nyári szám. Abból, mivel sokszor van nyáron elég meleg, a 40-es a jó választás tudtommal.
Nyáron melegben egy 0w-40 és egy 15w-40 is ugyanolyan sûrûségû. Hidegben van különbség a kettõ közt.
0W -30-ig ajánlott, 5w -25 10w -20 15w -15 és így tovább...
Persze nem csak az számít az elsõ számnál, hogy milyen hõmérséklet viszonyok vannak az országban. Mert üzemhõmérsékleten már nincs jelentõsége ezeknek a számoknak, mert a kocsinak megfelelõ sûrûség kell.
Nagyából be tudom lõni milyen olajat vegyek, csak hátha van valakinek valami jól bevált konkrét típusa.
A viszkozitást pedig elvileg a hõmérséklet függvényében kell megválasztani ha jóltudom. 5w-40 10w-40 ami a magyar viszonyokhoz jó tudtommal.
De 5w-40 gondolom jó lesz. Ebbõl a Total quartz-ból találtam dízelhez valót, szerintem ilyet teszek bele...
Más: Sikerült megjavítani az eco kapcsolót, végül fater segített, villanyszerelõ szakmával kicsit jobban otthon van a forrasztgatásban mint én... 😊 Hát tény hogy elég szar az egész, nem igazán lehet kifforasztani az izzót a mûanyag foglalatból mert szétolvad az a szar mûanyag. Mejegyzem egy kicsit hegyesebb végû pákával talán megoldható lett volna. Raktunk bele egy rizsszem izzót így már jó. Mászerfalba raktam narancssárga izzókat a gyári "fehér" helyett + a világításkapcsolót is szétszedtem és pótoltam a hiányzó izzót belõle. Most faszán világít minden. 😊
igazából csak azért vettem meg mert egy ismerõsömé volt nagyon régóta,tudtam hogy szinte eszetlenül vigyáztak rá és csak 110 ezer van benne ami egy 20 éves dízelnél szinte a csodával határos,teljesen rozsdamentes mert sosem ment télen
amióta vége a motoros szezonnak csak azóta használom intenzívebben és baromira kezdem megszeretni
5-6 litert fogyaszt és utazóban kényelmesen tudja a 120-at,a rövid váltónak köszönhetõen még nem is gyorsul rosszul ha az ember nem sajnálja pörgetni,de igazából szereti is a pörgést
egyedül alapjáraton a vibrációja zavaró és minusz 5-10 fokos indításnál az elsõ percben brutálisan hangos
kicsit féltem az opel dízeltõl mert nem túl jó a híre és nem is tudom hogy a 20 éves nagy átlag milyen állapotban van de az enyém egyszerûen kifogástalan,a 20 éves tömítések és szimmeringek is tökéletesek mert száraz minden a motortérben
egyszer nem mentem vele másfél hónapig és beragadt a kézifék,nagyon rá volt állítva az egyik ,le kellett venni a fékdobot és kicsit visszább tekernem
semmi más nem volt vele,remekül indul -10-ben is,csak az izzítást mindíg meg kell várni, különben még melegen sem szereti egybõl elfordítva,
a váltó nagyon könnyen és gyorsan jár,a futómûve is teljesen csendes
szerintem ez egy ideális fapados válságautó
a magyarok úgy tanulnak meg repülni hogy el akarnak esni és nem sikerül
CPU: AMD Phenom II X4 965 Black Edition 3.4 Ghz RAM: Corsair XMS3 4GB DDR3 1600Mhz GPU: ASUS nVidia GeForce GTX 750 Ti OC 2GB GDDR5 OS: Windows 7 PSN ID: Robbie_0222
CPU: AMD Phenom II X4 965 Black Edition 3.4 Ghz RAM: Corsair XMS3 4GB DDR3 1600Mhz GPU: ASUS nVidia GeForce GTX 750 Ti OC 2GB GDDR5 OS: Windows 7 PSN ID: Robbie_0222
Lenne egy nagyon fontos kérdésem felétek remélem tudtok segíteni.
Szóval: Opel Zafira A,2001-es évjárat,és kulcs másolást kellet csinálni mivel csak 1 volt hozzá. És ki kellet venni a Transponder Chip Boxot és a zárt mert csak úgy lehet kiszedni a Transpondert. és a zárt ha kiveszed mármint ahova az indító kulcs belemegy,az a zár,és ott a végén van egy rugó,és véletlen elveszett,de viszont össze lett rakva és rendesen beindul,hagytam és ment 5-10 percig,szóval gond nélkül megy. Szóval mire szolgál ott az a rugó a zár szerkezetben ? Mivel anélkül is megy. Itt ez a videó,ez Astra viszont a 2001es Zafirában is ugyan így van:
http://www.youtube.com/watch?v=pDQ3CMmB7Ks
Amikor kiveszi a zárt és ott az a rugó a végén,az veszett el.
Tudja valaki, hogy a C Vectra külsõ visszapillantójának a házát hogyan lehet leszedni?
Elõre is köszönöm!
A fehér oldallindexen már én is gondolkodtam. Várom most hogy összejön-e egy munka, és ha igen akkor lehet beszerzek egy ilyet. Jah meg le akarom cserélni a középkonzolt fára, h kicsit feldobja a mûszerfalat, komfortosabbá tegye. 😊
Sport
Ha Vectram lenne tuti megcsinálnám ilyenre,más lökhárítók,projektoros lámpák...pofás!
Gomb
Ezt meg hiper gyorsan megvenném hozzá a narancssárga helyett:
Oldalvillogó