6347
banner
GM anyavállalat gyűjtőtopikja
Opel/Vauxhall/Chevrolet/Holden/Cadillac

• Falkon
    Waresz autómúzeum? :)
  • Kicsizoli
    Egy kis "csomag" Németországból...vajon hol fotózam?:)

• Norby646
    Értem, hát majd ha jön a jó idő jövőre, akkor megnézetem egyelőre úgyis inkább a beáramló meleg levegő ami zavaró, függetlenül attól, hogy hideg van vagy meleg kint.
  • Willi Betz
    Kevés benne a gáz. Általában a felső szelep szokott tönkremenni. Klíma szerelők megoldják.
  • Norby646
    A fűtés teljesen ki van kapcsolva, am digitklímás a kocsi. Megjegyzem vmi a klímával sem stimmel mert semmi hűvös levegő nem jött a befúvókon, csak a meleg levegő.
  • Norbi1990
    Gondolom fel van rakva a fűtés a legmelegebbre miközben nem megy a ventillátor. Olyankor nekem is jön egy kis meleg oda.
  • Norby646
    Menet közben időnként (legalábbis nem mindig tűnik fel) jön be az utastérbe a meleg levegő, főleg a lábaimhoz. Ez mitől lehet, nem tudjátok?
  • Willi Betz
    Van két eladó H Astra fényszóróm,fél évet voltak autón. Modellfrissítés előttihez való,fekete belsejű. 25e a pár.
  • Szabi #5336
  • Willi Betz
    Előbb találtam Ebay-en 75 euro-ért ha jól emlékszem.
  • Kicsizoli
    Én feladtam...
  • Kicsizoli
    Van OPC 1 koptató csak felragasztható.....30e még nem is volna sok, de én nem ragaszgatom fel a lökösre, főleg ugy hogy véletleségből, találtam olyan koptatót amit nem kell felragasztani.

ilyet de ilyen itthon nincs csak, ilyen:
  • Willi Betz
    Persze ez úgy ha a pénz nem számítana.
  • Willi Betz
    OPC első lökhárító,Projektoros lámpák,hátulra Njoy sötétített lámpák,Irmscher Sport-star felnik,színre fújt kilincsek,oldal díszlécek.OPC hátsó spoiler és hátsó lökös.
  • kifli
    hol kezdenéd? Én opc koptatót akartam annó, de nemnagyon találtam, vagy gagyinak tűnt, vagy méregdrága volt :)
  • Willi Betz
    Jól néz ki,én már látom magam előtt,hogy ha nekem lenne ilyen miket cserélnék rajta :)
  • Peter1
    fényviszonyok.
    teljesen jók voltak a festékmérési eredmények.
  • kifli
    a motorháztető és a lökhárító tényleg más színű mint a sárvédő, vagy csak a fényviszonyok?
  • Peter1
    "G"
    Ez elfelejtettem írni.

• Kicsizoli
    Ára és felszereltsége alapján G...szerintem
  • Willi Betz
    Ez G vagy H Astra?
  • Peter1
    hát egy-két felület sérülés van rajta, de nem vészesek. a hátsó lökhárító sarkai vannak lehorzsolva. de egy szót sem szólhatok amúgy. tipp-topp az autó.
  • kifli
    jónak hangzik, ha valóban jó az állapot is, akkor meg főleg jól jártál vele :)
  • Peter1
    Amúgy -miután- legnagyobb sajnálatomra totálkárosra törték nyár végén a Chevrolet Lacettimet, múlt héten vettem egy Opel Astrát. 1.4-es 90LE, láncos meghajtás. 2005.11 havi, 136e km, 120e szervíz füzet szerint teljes nagyszervízt csináltak, 135e km olajat és szűrőt cseréltek. Szervó, el. abl. elől, kp. zár, ABS, klíma, el. és fűthető tükör.
    1 millió forintért vettem.
  • Peter1
    Hát ez attól függ. ha az előző tulajdonos nem íratta át az autót és úgy adja tovább akkor neki kell kifizetnie az átírást + büntetést. Tehát nem az új tulajnak.
  • Willi Betz
    Én úgy tudom,hogy csak forgalomba helyezést kell fizetni.
  • Kicsizoli
    Ez a gépet nem ismeri valaki?

Ugye az át nem iratás mindig a következő vevő fizeti meg duplán, jól tudom?
  • Norby646
    Lehet.

Most értem haza, kész a verda, nincs kopogás. A toronycsapággyal van gond. Mivel ehhez az egész futóművet szét kell szedni hozzá, így elég drága lett volna a csere. Azt mondta tud egy alternatívát, úgyhogy berakott egy másik autóból származó de bepasszoló ilyen gumi szart plusszba, ami segítségével megszűnik a lötyögés és 10-ért megcsinálta a 2 oldalt miután mutatta hogy a másik is úgy lötyög. Azt mondta hogy a futóműve egyébként rendben van a kocsinak, a féktárcsákat kéne cserélni de azt hiszem az majd egy következő eresztés lesz...
  • kifli
    lehet a lötyögés nyírta szét a stabilizátort is.
  • Willi Betz
    Ja a toronycsapágy szokott olyat egy idő után :)
  • Norby646
    Köszi az oldalt, tényleg elég olcsók a cuccok. Most bárdiban vettem vevőkóddal ~5000ft-ért 2 stabilizátor rudat meg egy literes fagyállót, mert töltenem kell a hűtővízbe. Kicseréltem bal oldalt a stabilizátor rudat, a jobb oldalit holnap csinálom mert el kell vinnem szervízbe a kocsit, hogy a toronnyal kezdjenek vmit mert miközben a stabival szarakodtam észrevettem hogy mozog az egész szerkezet kicsit. Megnéztem a tornyot és lötyög, tehát sztem ez okozza a kopogást. 4-re megyek, itt van békáson a szervíz, meglátjuk mi lesz mert azt mondta a szerelő lehet csak húzni kell rajta de lehet hogy elkopott vmi gumi bizbasz és azért lötyög, ami állítólag típushiba... Na majd írok ha hazaértem.
  • Willi Betz
    Ja és a kormányösszekötőnél érdemes a belső-külsőt cserélni az a biztos.
  • Willi Betz
    Hát ez eléggé csere érett és ha már cseréli az ember akkor mindkét oldalon. Kormányösszekötőt is cserélni mindkét oldalon. Van egy ismerősöm,nála olcsón tudod megvenni ezeket.
    Mificar
  • Norby646
    Hali! Felmerült egy kis problémám a vectrával. Bal elölről kopogó hangot hallok, ami persze nagybb terhelésnél mégjobban hallható (pl egy jobbos kanyarodásnál). Egy haverom tippjére megnéztem a stabilizátort, így néz ki:

(a kormányösszekötő gömbfej sincs a legjobb állapotban ahogy elnéztem...: )

Volt valakinek hasonló problémája? Remélem hogy "csak" ez okozza a kopogást. Mellesleg nem tudtok véleltlenül egy opel szervízest Bp-en 3.kerben vagy környékén (3,4,13,15 ker esetleg budakalász, pomáz, szentendre)?

Más... Talán írtam már korábban, hogy "csattogó" hangot ad a motor, lecseréltem az olajat, azóta elhalgatott, és szép simán ketyeg a kis 1.6-os. :)

Egyébként nincs sok gond a verdával, elég kulturált, én nagyon megkedveltem.
  • kifli
  • Willi Betz
    Hagyományos:
  • kifli
    eddig milyen is volt? :)
  • Willi Betz
    Tegnap szereztem DTI hűtőrácsot
  • Matyko92
    Én csak azért akarok valami gyári ülésre húzható huzatot, mert csúnyán mutatna néhány év múlva, ha ki van ülve az ülés, és esetleg a hátsóülésen szállított kutya is kikaparta a hátsóülést. Habár ez utóbbira láttam valami fejtámlákhoz (elsőkhöz-hátsókhoz) köthető úm. "hintaágyat".
  • Willi Betz
    Személy szerint én nem raknék fel ilyet,mert nem úgy fog állni az ülésen ahogy a gyári...