General Motors Co.

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

kifli
aztán rátaláltam ezekre, de ennyit nem adok ki érte. Legyártatom matricással inkább...
Norby646
Nézd meg ezt: Link vagy esetleg ezt: Lnik 2

Battlefield nick-ek: Norby646 MSI Z490 Gaming | Intel i7 11700k | Be Quiet! Dark Rock Pro 4 | MSI RTX 3070Ti Suprim | Kingston HyperX 2400MHz 16gb | Corsair RM850x | Phanteks P500a drgb

kifli
Irmscher kupakot valaki nem tud, hol tudok venni? ebay.de-n sem találok 😞
Kicsizoli
Szépek nagyon<#eljen>

Készülget a gép lassan, de biztosan..

Kicsizoli
Urak, nem tudja valaki hogyan kell bekötni az utánfutó visszjelzõt a G Astrába? Hiába rakom be az izzót a mûszerfalba ez nem elég...valami még hiányzik...<#fejvakaras>

kifli
Azért tetszik, mert kicsit modernebb külsõt kölcsönözne a kocsinak szerintem. Csak ez is kissé drága, szállítással együtt 52, annyit meg nem tudok rászánni, mert gumit is kellene még vennem rá. Majd megpróbálok alkudni picit, de most találtam gumival együtt ebay.de-n is, lehet azt jóráron be tudom szerezni 😊
Willi Betz
Ez jól kinézõ!

.:Kiskorú Gabec:. Kormányzott kereket hajtani???? wtf? ? Omegaforever ?

kifli
Na szerintem megvan a felnim 😊

Willi Betz
Ahhh

Willi Betz
A szelepfedél tömítés csere sajna nem olyan egyszerû,legalábbis nálam(Y22XE),mivel nem mindegy milyen sorrendben és nyomatékkal húzza meg az ember a csavarokat,meg a gyújtáshidat se szabad túl erõsen ráhúzni,különben kampó. Dízelnél nem tudom pontosan,hogy van. Az olajbetöltõ sapkára meg kell venni egy új tömítõgyûrût,szerintem nincs 1000Ft.
A lámpát,meg ha bontott akkor többnyire nem kell állíttatni,viszont ha xenonos eredetileg,abba nem fog bele menni a halogén,más a foglalata. Szélvédõvel meg üvegeshez,árat nem tudok...én mostanában nézegettem szélvédõket,mert cserés lenne,meg van repedve a jobb alsó sarka,14-17 ezer között cserélik üveggel és munkadíjjal együtt.

Willi Betz
Egyébként itthonra untig elég a 16-os kerék,annál nagyobb már inkább nem. Szélességben meg nagyon max 215....de már ezt is megvezeti a nyomvályú.
Viszont,ha a pénz nem számítana akkor az enyémre egy ilyen 18-as Irmscher szett befigyelne:

Vagy 17-es Steinmetz ST1

kifli
na igen ebbõl találtam is jót. LINK de még gumit is kell majd vennem, és így már túl lóg a keretemen a dezent is 😊

Az elõzõ felsorolásból kihagytam az ár tényezõt 😊
Willi Betz
A Twinspoke Irmscher felni is qrva jó szerintem,az volt Astrához is.

kifli
Ránézek a Ronal-ra. (gyáriból annyira nem találtam olyat, ami nincs szétbaszva, passzol, és tetszik is 😊)

Egyébként ezen is gondolkoztam még, de ez javításra szorul, így elvetettem (meg könnyen patkázható, mivel kifele domborodik, bár nagyon még nem patkáztam meg az autót eddig)...

Willi Betz
Jól néz ki! Mondjuk én inkább a gyári felnik híve vagyok,vagy az Opel esetében általában a Ronal gyártotta a felniket.

kifli
most én is 16-ost nézek. Arra 205/50-es kellene. (55-ös állítólag terhelésnél már beleér az ívbe)

Jelenleg most ez az ami ki van szemelve:

7x16" et
Willi Betz
Most a 16-oson elõl 205/55,hátul 225/55. 17-esen meg lenne elõl 235/45,hátul 245/45.

kifli
mekkora gumi van a 16-oson? És mekkorát tennél a 17-esre?

Annyi biztos, hogy az a 17 megdobogtatta a szívem picit 😊
Morphin
Vaterán vettem 53e-ért. Gumival együtt. Michelin Energy Saver kb 70-80%-osak. A nyári gumijaim úgy is csak 1 max két szezont bírtak volna még, ráadásul gurultam egyet az új felnivel,gumival és rettentõen lecsendesedett az autó. Még fújnom kell beléjük, de meglepett. Tetszik.
Jah jók lettek a gyári csavarok hála Istennek nem kellett külön venni. Felhívtam Norauto-t nincs és nem is rendel...ok. Hívtam egy bontót, a srác azt mondta õk csak felnivel együtt adnak csavart, mert az úgy korrekt (mivan!?) viszont utána megkérdezte milyen felnihez kellene. Mondtam, hogy gyári és erre tök kedvesen elmagyarázta, hogy a gyári felnik süllyesztettek és azokhoz a gyári csavar is teljesen jó.

Annyi a bibi, hogy a kupakot az elõzõ tulajnak lelopták ezért valami ismeretlen kupak van rajta...ilyet lehet valahol szerválni olcsóért? (vaterán keresgéltem, Opelre nem találtam másra meg 5-6e????)

Más...pár hete megálláskor és megérkezéskor leállított motornál égett szagot éreztem, gondoltam csak a fûtés szezon miatt. (Fót-Veresegyh. sokan fával nyomják meg szénnel...mi is) Ezért nem gyanakodtam. Rá 1-2 napra melóhelyre érkezve reggel 9kor a betondzsungelben már feltûnõ volt a szag. Motorháztetõ fel és akkor ért a meglepetés. Az olaj betöltõ kupakja félig lejött és pár deci olaj kifolyt mindenhová illetve a csonkokon égett természetesen. Itthon kapott egy motormosást...viszont most felfedeztem, hogy a szelepfedélnél vékony csíkban ereszt az olaj. Apu mondta, hogy vegyek tömítést majd kicseréljük...ennyi lenne? (1,7DTI Isuzu)
Jah még valami ha már írok...amit még kéne az autón csinálni: kézifék kar meghúzása (amióta meg van az autó harmat gyenge) akkor a szélvédõn körbefutó gumi perem 2-3 éve bal oldalon feljött...alámegy víz,dzsuva stb,de gondot nem okoz...autóüvegeshez menjek vele gondolom!? (drága?)
És szeretnék még egy projektoros lámpát elõre. Xenon nélkül...nem ér annyit, hogy megvágjanak érte. Sima halogént is lehet projektorosba rakni gondolom...milyet érdemes venni? Én betudom rakni? Állíttatni kell? <#confused>
Na jó mára elég volt belõlem.Üdv

,,sam sem,sam sem, nincs egy vasam sem...\"

Willi Betz
Egy pillanatra megfordult a fejemben,de aztán le is tettem róla,mivel 17-es. 16 is bõven elég ezekre az utakra...

kifli
meg nem is stimmel a kiosztás se 😄
Kicsizoli

Kicsizoli

Nekme ez a garnitura van de csak 15".

kifli
Találtam valamit felni keresés közben: IRMSCHER

Fincsinek tûnik, csak nekem drága picit, meg nagy is... 😊
Kicsizoli
Hát nem tudom, hogy kell e hozzá hosszabb csavar, de én az acélfelni csavarjaival raktam kel az alukat, nekem nem rövidek...

kifli
mennyiért sikerült beszerezned a felnit, ha szabad kérdezni?
Morphin
Nos úgy néz ki, hogy gyári G felnik lesznek végül is...csütörtökön megyek értük. Már csak csavart kéne néznem. Hol lehet kapni nem horror áron olyat ami tényleg jó a felnihez? Bontóban esetleg?

Kicsizoli

Kicsizoli
Na..azért az tulzás volna....méregdrága hozzá az alkatrész...mármint a motorhoz..

Willi Betz
3.0-24V Dualram <#kacsint>

Kicsizoli
Szép😊 bár most már Opel hajtok, de piszkálja lelkem hogy, legyen egy nagyobb helyette mondjuk egy ilyen😊

Annyira nem vészes a C26NE fogyasztása, vagy egy C24NE Omega A, természetesen kézi váltós😊

Norby646
Szép darab! Múltkor láttam elõször ezt a senator-t, nekem nagyon bejön.

Battlefield nick-ek: Norby646 MSI Z490 Gaming | Intel i7 11700k | Be Quiet! Dark Rock Pro 4 | MSI RTX 3070Ti Suprim | Kingston HyperX 2400MHz 16gb | Corsair RM850x | Phanteks P500a drgb

Willi Betz
Mai szerzemény 😊

Willi Betz
Létezõ probléma,de csak annyit tudok,hogy ha rendben van akkor nincsenek ezek a hibák.

Kicsizoli
Egy kérdés valaki használ(illetve ismerõse) olyan Omegát vagy Senatort amit C26NE hajt?

mennyire igaz az amit mondjuk a 2,5/2,8/3,0 mondanak? Olaj, vizpumpa eldurvult fogyasztás?

Morphin
Köszönöm a válaszokat! Viszont ez az ET dolog akkor nem világos nekem. Gyári lemezfelni nekem 49 ha minden igaz. Van valami intervallum ami között nézelõdnöm kellene, kérdés az hogy ez ET mennyitõl meddig terjed. Üdv

Kicsizoli
A gyári acélfelni elejinte ET49 volt de Nekem(2003.04) már ET38 van, a mostani alufelnim az is gyári Opel az ET42 (Irsmcher Speedline) de, pl a gyári 15" gyarniturák ET37-ek asszem.

Willi Betz
ET számot nem árt ha nézed még.

Morphin
Halihó!
Azt szeretném kérdezni, hogy egy '03-as G Astra-ra ha szeretnék valamilyen szép felnit akkor azon kívül, hogy tudom a 15" és a 4x100-at milyen paramétereket kell még figyelni, hogy passzoljon? Esetleg valaki használ G Astrán 16"-osat? Ott van különbség a paraméterekben?
Üdv

Kicsizoli
Azok a '90 es évek....vérbeli sportgépek voltak...

Willi Betz
Kadett E GSi
Hibátlan!

kifli
Willi Betz
Igen,ezt én is láttam,csak itt ugye nem részletei. Persze lehet megerõsített AR25 az enyém.

Kicsizoli
Opel-infot idézve...

AR25

Willi Betz
Igen,nekem is 5W-40 kell bele,olyan mint a víz az állaga.

Kicsizoli
Az olajfogysztásról csak annit hogy ezek már nem 10w40 kell, hanem 0W vagy 5W 30 na most ha valaki láétott már 5 W olajat akkor tudja hogy miért eszi meg a motor...

egy példa nem Opel hanem céges Golf IV 1,6 16v 250e km futással autópályát 170 180 Kmét-Pest táv 1 liter 0W30 olaj evet meg...és nem füstölt nem olaj szaga sem..semmi...ezt bármelyik autó tudja ha pörgetik értem ez alatt a 4,5 e feletti tartományt..

Willi Betz
Amit mostanában keresgélek azaz,hogy az Így csináld szerelési könyvben azt írják,hogy a 2000-tõl gyártott 2.2-es benzin motorral,automata váltóval és gyári vonóhoroggal szerelt Omega B-k megerõsített tengely kapcsolót kapnak. Tehát alapból ugye AR25 van a kis motorokhoz,egyedül a 3.0/3.2-höz van AR35. De,létezik,hogy az enyém is AR35-el van szerelve,hisz gyári vonóhorog volt rajta és automata 2.2-es. Már legalább 2 hete keresem erre a választ,de semmi. Senki nem tud rá választ adni,lehet az lesz,hogy valamikor az autó alá mászok és megnézem a táblát a váltón...

Kicsizoli
És tényleg...közben kigoogliztam...:/

Willi Betz
A szak weblap szerint igen. Vectra kapta a Z22SE-t. Na meg azt amit a Signum is.

Kicsizoli
A Signum csak direct befecskendezésest kap volna meg??? ez új...