6347
banner
GM anyavállalat gyűjtőtopikja
Opel/Vauxhall/Chevrolet/Holden/Cadillac

• Willi Betz
    Jól néz ki,fasza B2 Veci!
  • bboyatty
    Benzines 1.6 16v szelep, nem egy verseny autó, de tökéletes amire kell, gyári xenonos, 4 tárcsa fék, 4 légzsák 2 elektromos ablak, én tökéletesen meg vagyok elégedve vele. Lesznek még képek a napokban, csak későn érek haza melóból és már sötét van.
  • Norbi1990
  • Norby646
    Ez az új verda Ati? :) Üdv a klubban! ;)

Milyen motor van benne? Dobhatnál róla majd pár képet akár privibe akár itt... :)
  • Kicsizoli
    Szép...az a lényeg hogy műszakilag legyen a topon...a külső az javitható könnyen..dízel vagy benzines?
  • bboyatty
    Ma vettem át, van rajta pár esztétikai hiba de nagyon bele szerettem már most.

(bocsi a minpségért, telefonos kép)
  • Kicsizoli
    Exide van most a Tescoban, legalábbis itt Kecskeméten gondozásmentes 20e felül van 24e talán...azt tudom ami Apum Suzijába kellne az 16e, tehát a legkisebb..
  • Norbi1990
    Köszi mindenkinek.

Találtam egy boltot a közelbe ahol Exide 25ért 70-est, viszont ugyanott Electric power 72-est 17ezer pénzért árulnak, az indítóáramuk ugyanannyi (640).

Tesco meg Auchanba mik az árfolyamok tudja valaki? :)
  • Willi Betz
    Dízel lévén nagy Ah-ás kell,de az indítóárama is legyen minél magasabb. Cimborám a 2.5td Omegába 100ah-at vett,na az nem merűlt le. :-D De Vectrába nem kell akkora,ha találsz jó áron márkásat akkor azt mindenképp. Banner,Varta,Exide ilyesmik...na meg Perion
  • Kicsizoli
    Perion-t, de ne gondozásmentset...nekem bevált...
  • Morphin
    Nekem Jász van. Nem tudom ez márkásnak számít-e. Tavaly ősszel vettem 17-18ezer körül. 75-ös ha minden igaz.(vagy 72!?) Modern, jó minőségű akksi felveszi a versenyt akármelyik "neves" akksival. 1,7DTI pöccröff. Előtte a gyári volt aminek kevesebb, mint a fele volt az indítóárama aztán az 9 év után megadta magát alig-alig forgatta meg télen...szval a Jász-t ajánlom kifejezetten.
  • Norbi1990
    Szerintetek érdemes márkás akksit venni, vagy jó lesz noname is?

Sajna teljesen lemerült.

1.7-es dízel B Vectrába milyen kellhet? 72 amper órást?
  • Kicsizoli
    Ritka mint a Zender Sport Vectra B2:))) bár némethonban nem annyira, 1.8 16v-2.6V6 ig akár 2.2DTI vel is...egész korrekt áron...
  • Norby646
    Hát jó lenne... :D

Vtn fóliázást csináltatott itt már vki? Gondoltam rá hogy az unalmas fekete műanyag középkonzolt vmivel jó lenne bevonatni. Idáig 1 helyen kérdeztem ott 20e-et mondtak csak a középkonzolra...
  • Szabi #5370
  • Willi Betz
    Valahogy így kell kinézni egy B Vectrának :)
  • Willi Betz
    Azt,hogy fújjon be levegőt az utastérbe,csak nekem automata klímás és többnyire megy,főleg mert az szárítja le a párát az ablakról,bár ki tudom kapcsolni az (eco) gombbal,de akkor ha nyirkos idő van bepárásodnak az ablakok. Egyébként már megtaláltam a ludast ebben az ügyben,a hűtőn valamelyik hőgomba vagy rossz,vagy alacsony hőmérsékleten kapcsol.
  • Morphin
    Klíma alatt a keringetést érted? Mondjuk télen lehetetlen úgy elindulni, hogy nem megy a keringetés az ablakra stb. Vagyis akkor lehetséges ha az ember meleg garázsból áll ki és nem kell jeget sem kaparni.
  • Willi Betz
    Kicseréltem a termosztátot,de nem amiatt áll 80 fokon a víz,hanem amikor megy a klíma akor egyből indítja a hűtőnek a ventillátorát is,mikor ki van kapcsolva minden levegő áramlás akkor felmegy 90-re,amint kapcsolom a klímát visszahül...
  • Kicsizoli
    Ez népbetegség, én egy évig húztam, de most már meguntam hogy országúton visszahűllt a viz 70 fok-ra...én is holnap cserélem..
  • Willi Betz
    Ha ez vígasztal az enyém se melegszik fel 80 foknál melegebbre télen,mondjuk nekem cserés a termosztát.
  • Morphin
    Már volt cserélve kb. két éve...akkor sem lett jobb. Általánosságban nem melegszik extrém lassan, kb 8-10km mire megmozdul a "hőmérő", sajna gyorsítgatnom se nagyon kell melóba menet szval fixen 1500-2000-et pörög a motor jó ideig. A gond akkor lesz amikor minuszba megy a higanyszál.
    Idén teszek előre kartont...hátha gyorsabban melegszik. Alul le van vágva az a lenyitható szarság is.Gondolom emiatt is extrán hűl a motor ami télen nem nagy előny.
  • Willi Betz
    Vegyél bele méretpontos hótálcát,azon van ilyen és nem teszi tönkre a szövetet azon a részen. Vagy pedig Irmschernek létezik fémből...
  • Willi Betz
    Cserélj termosztátot.
  • Peter1
    Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne, hogy Astra G-hez létezik-e olyan lábpihentető. Olyanra gondolok amire a bal lábat lehet tenni.
  • Morphin
    Bocsi a dupláért.
    Az, hogy egy Y17DT lassan melegszik az oké...mindegyik ilyen. Értékelhető fűtés nekem csak akkor van ha már meleg a motor. (konkrétan amíg beérek a melóba [20km] épphogy kezd melegedni) Addig nem kéne fűtenie? Abszolut nem értek a fűtéshez és nem tudom effektíve csak a motor adja a hőt (meleget) vagy más is állít elő? (fűtőmotor!?) Lehet nekem elromlott vagy nem jól állítok be valami? Amúgy ha ráadom a fűtést meleg motornál, zord mínuszokban simán elkezd visszahűlni a motor.
  • Morphin
    Lenne egy "hülye" kérdésem. G Astrában a fűtéskezelőnél a jobb szélső "tekerő" mettől meddig kellene, hogy járjon? (nem forog körbe ugye) Nekem évek óta sz@r, mert anno egy gyökér haverom erőltetve körbe forgatta...azóta nehezen lehet csak szélvédőre állítani. Szélvédő+láb után óra járásával megegyezően teljesen simán állítható csak "jobb-fent" akadozik. Valaki?
  • Willi Betz
    C Vectra az tudja azokat a méreteket,csak a futóműve nem ezekre az utakra való. Hamar elfáradnak benne a szilentek,gömbfejek. Meg rángatja a féltengelyeket is rendesen.
  • kifli
    Akkor zafira, antar, combo, movano. :P
  • Kicsizoli
    Ha már legyunk nagyok:)

• Kicsizoli
    Ezt Renault...:/ (Opel jellel..)
  • kifli

• Kicsizoli
    Insignia nincs a cégnél:( de mennék avval hogy milyen lehet...egy dolgod nem tetszett az Astrába a vastag A oszlop de megszokható...

Az Omega-t nehéz túlszárnyalni szerintem soha nem lesz olyan nagy autója többet az Opelnak...
  • Willi Betz
    Van köztük különbség,minőségben is. De nekem az Insignia valahogy jobban fekszik. Pedig belső méretben az se tudja überelni az Omegát. Vállban szűk.
  • Kicsizoli
    Most hétvégén volt szerencsém vezetni egy J Astra Caravant majd leesett az állam ég és föld a H hoz képest, halk, finom, teszi a dolgát, autópályás és pesti autózás után 6,8 a fogyi egy szívó 1,6 től baráti nagyon...
  • Morphin
    Nem tudom hogy kellene kinéznie, mert nem láttam még olyan Astrát amiben volt...mondhatni sedan-t se nagyon látok az úton csak párat. Nekem annyi az egész, hogy felnyitom a csomagtartót benézek és ugye ott a festett fém itt-ott lyukakkal (gondolom oda lehet rögzíteni a komplett lámpatestet) és lóg egy kábel a végén ISO-szerű csatlakozó. Gondolom az a lámpa miatt van otthagyva...de mondom még nem láttam milyen ez az egész.
    Hét elején otthon leszek nincs meló akkor felhívok egy-két bontót hátha olyan veszi fel aki nem bunkó és segít.
  • Willi Betz
    A helye sincs meg?
  • Morphin
    Sziasztok!
    Nincs valakinek tudomása arról, hogy sedan G Astrához lehet-e szerezni csomagtér komplett világítást? Eddig nem nagyon zavart, hogy nincs világítás, de valszeg nem lenne nagy összeg meg én is be tudnám rakni ezért érdekelne lehet-e valahol kapni ilyet. Egy csatlakozót találtam már tehát működne a dolog szvsz. Neten sehol nem találok vagy nem jól keresek rá nem tudom...gyárilag nem volt az autóban. Csak klíma van benne semmi egyéb "extra".
    Köszönöm
    Üdv
  • Norbi1990
    Szívesen :)
  • Norby646
    Hát végülis megoldódott a fűtés probléma úgy néz ki. A neked volt igazad, levettem a hőfokot 20 fokra, a ventiket 0-ra, így miután kikapcsoltam, gyakorlatilag csak hűvös levegő jött be egy kicsit. Azt hittem, hogy ha kikapcsolom a fűtést, akkor nem befolyásol semmit, hogy hogyan volt előtte beállítva de ezek szerint tévedtem. Szóval köszönöm! :)