General Motors Co.
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Szép árak jah...azt nem tudom, hogy ezt a toronycsapágyat hogy kell cserélni. Láttam 9-10-e körül ami csapágy+szilent illetve 4-5e külön-külön. Kell gondolom mindkettõ...így is az anyagár max 20-25e lenne. Ismerõs talán berakja 10 ezerért akkor is 35e-nél vagyok.
A szivattyúban még nem vagyok biztos, de bontottat találtam 18-ért meg amit Bárdi oldalán találtam az nem feltétlenül a Y17DT-hez van, de az 68e...szval nem tudom. Azt sem, hogy ez pontosan miért felel,elvileg fék!?...felújítani lehet-e. (gondolom tömítést kéne cserélni rajta...szétszedve találtam róla képet...sima gumi tömítés van benne <#confused>#confused> )
Üdv
,,sam sem,sam sem, nincs egy vasam sem...\"
Készülget a gép lassan, de biztosan..
Engem még mindig furdall ez a kérdés...lehet hogy túl sûrûn sovárgok a mobile.de n??😊))
.:Kiskorú Gabec:. Kormányzott kereket hajtani???? wtf? ? Omegaforever ?
<#worship>#worship><#taps>#taps>
Viszont még nem hívtak, hogy mennyi lenne megcsinálni az autót. Érdekes szerviz...
Olajsapkát hol lehet venni ésszerû áron? Vagy olyan O-gyûrût rá...mert lehet elég csak azt kicserélni.

Kipróbálni csak 2 hét múlva tudom, mert utazom el, fater holnap felrakatja, beállítatja a futómûvet, aztán minden perfekt.
Ja nem, a kupakokat még meg kell oldanom, mert ez nem illik rá 😊
16" ra mehet a 205/50 R16 ez a gyári 16 méret...bár már jó keményre kell pumpálni...2,5/2,9 5 személynél...a könyv szerint..
De gumidoki szerint a gyári méretek:
"a G-Astra gyárilag 185/65 R15 vagy 195/60 R15 méretû abroncsokkal készült."
Szerintem a gyári típus egy dunlop sp sport 200 195/60 r15 volt. (Póton is ez van.)
És 195/60 r15 volt rajta emlékeim szerint. A lemezfelni gyári, és az 15-ös, 2004 elõtt 14-essel adták, viszont 4 csavaros...
ITT néztem a gumit. És itt nincs is 55-ös váltóméretnek semelyikhez.
A guminál meg nem okoz problémát,csak többet fog csalni az órád. De a váltóméret 205/55 R16,ez a gumi kell neked.
Ha nagyobbat teszek rá mint a váltóméret, milyen gondot okozhat? Olvastam olyat, hogy 55-be megrakva már belekap, de valahogy hihetetlennek tûnik, mert sok hely van ott még. ~2cm a különbség a 2 gumi közt.
#5172: Linket adsz esetleg? 😊
A rövidség nem okoz problémát?

De kényelmetlen mert nagyon érezni a ha átmegyek valamin 😊
Bár az /55 nem váltóméret, de még az is rátenném /50-tõl is tartok picit, hogy fájni fog. Nemszeretek kisebb kátyúknál, meg sineknél nagyon lelassítani, nameg minden reggel egy hosszú macskaköves útom megyek végig. Szegeden még ok lenne, ott jobb a helyzet mint itt Pesten, de jelenleg csak hétvégén megyek haza Szegedre. Olyankor meg be vagyok baszva végig, úgyhogy nem használom a kocsit 😄
205/45-el kicsit furán néz ki, erre rá kéne még ültetni, hogy passzoljon.
De ez lesz ameddig nem találok jó 205/50 vagy 55-ös gumikat.

Köszi a segítséget!
Mercedes-Benz: The best or nothing! :) W124 (L) No turbo, no nitro, only BMW POWER! :)
2010-es H astrán az elsõ lámpán cserélhetõ csak az üveglap? Vagy esetleg egy komplett lámpát kell vennem? 70-nél elkaptam egy kiugró õzgizda fejet....
Mercedes-Benz: The best or nothing! :) W124 (L) No turbo, no nitro, only BMW POWER! :)

A 225 is rámenne nyílván, mert 17-18 ask felnikhez 225 van írva méretnek.
Corsán volt, csak mivel meg lett ültetve, már beleért az ívbe ezért cseréli a srác. Ahogy megláttam a kocsin nagyon megtetszett. A másik opelre meg nem sikerült megalkudni végül.
Ilyen volt:
...és ilyen lett:

A srác jövõhét elejére várja az új felniket, akkor veszem majd át.
Vannak rajta 205/45-ös gumik, de nagyon cserélni kell már, úgyhogy most vadászok 205/50-es gumit is. Ha más nem valami egy szezont kibírót rárakok, és majd jövõre veszek rendeset, mert ez így már drága pöppet.