6347
banner
GM anyavállalat gyűjtőtopikja
Opel/Vauxhall/Chevrolet/Holden/Cadillac

• bboyatty
    Értem, még ma meg is próbálom. Kb meddig kell nyomni, hogy eltűnjön?

Másik kérdésem az lenne, hogy nem lehet nyelvet váltani, hogy ne németül írja ki ezeket a dolgokat? Mert németből nulla vagyok.
  • Willi Betz
    Az ha rálépsz a fékre eltűnik,prüfen az nyomni.
  • bboyatty
    Na ismét kérdéssel fordulok hozzátok. Még mikor átvettem a verdát ki volt égve a bal fék izzó, ki is lett cserélve de a kijelzőn most is írja, hogy "bermslicht prüfung". Ez mikor fog eltűnni onnan?
  • kifli
    Nincs mit, fórum erre van, ha tudok segítek, ha nem kérdezek :)
  • bboyatty
    Köszönöm, te egy úr vagy.
  • kifli
    még extrának találtam neked ilyen jó kis szemléltető ábrát is :)

• Willi Betz
    Általában a felni közepébe szokták beleütni,a csavar helyeknél.
  • bboyatty
    Értem, látom sok mindent kell még tanulnom. Köszi:D
  • kifli
    hogy a rögzítés, mennyire van mélyen a felniben (0 ha pont középen). Minél kisebb ez a szám, annál szélesebb a nyomtáv. Ha negatívba átmegy, akkor már simán ki tud lógni a kocsi alol :D
  • bboyatty
    Köszi a tippet, odafigyelek majd. Hol írja, hogy ET33 vagy sem és mit jeletn ez?
  • Willi Betz
    Aminek 5x110 az osztóköre arra jó. Az ET száma ha jól emlékszem 39,tehát nem mutatna bután rajta,de télire inkább 15-öst raknék,ahogy Zoli is írta. Arra figyelj,ha veszel lemezfelnit,hogy ne ET33-as legyen,mert az Vectrán nem állna jól. Viszont vannak fasza gyári dísztárcsák 15-ös méretben,van nekem is 4 db G Astrára/C Vectrára való,eladóak is kis pénzért,ha érdekel valakit.
  • kifli
    majdnem eltaláltam :)
  • veteranjames
    Köszönöm a tippeket. Szép estét.
  • Kicsizoli
    185/65R15 - 195/60R15- 205/55R16 ezek a gyári méretek
  • bboyatty
    Az lenne a lényeg, hogy ne legyen alacsonyabb az autó mert félek valamin ott marad a lökhárító.:P
    Köszi a segítséget.
  • kifli
    meg kell nézni a váltóméreteket. Hasraütés szerűen 185/60 r15
  • kifli
    télire kisebb magasabb falú keskenyebb gumi a jobb.
  • bboyatty
    Értem és az milyen méretekben?
  • Kicsizoli
    A B re elég télire a 15 ös...(szerintem)
  • bboyatty
    Mostaniak is 16osak azért kerestem így rá, ami most van rajta 205/55/R16-os.
  • Kicsizoli
    Attől függ mi áron jutsz hozzá...

Illetve azt kifelejetettem hogy ezek 16"-ak...
  • bboyatty
    Értem, szóval jó csak nem éri meg, ezzel azt akarod mondani.
  • Kicsizoli
    Ezek Astra H/Vectra C/Zafira B struturált felnik igen ritkák, jó áruk van, ugyanolyan jók mint többi gyári acélfelnik.

Disztárcsával láttam a face-en 48e a 4db asszem...nem olcsó...ennyiért akár "téli" alufelnit is veszetsz...
  • bboyatty
    Ezek a felnik jók valamire? Mert kéne nézni valami lemez felnit a Vectrara így téli időszakra, nem szeretném tönkretenni az alufelniket. Viszont szeretnék valami jobban kinéző felniket rá lemezből is és ez nem néz ki rosszul.
  • bboyatty
    Nekem is ott van az a gomb, ha megnyomod átalakul hókotróvá az autó...
  • kifli
    Istenkém...
    Azért ezt nemtudni, hogy az a lefagyott út felolvasztó gomb...
  • Willi Betz
    A marhája :-D

• Willi Betz
    Én rengeteg mindent ebayről veszek,alkatrész,ruha,bármi...főleg mert kint olcsóbb és sokszor jobb minőségű is.
  • Kicsizoli
    Én a Kapitan A hoz az Ebayről vettem/veszem a cuccok 90% át...sajnos itthon annyira nem elterjed az a típus amit csinálok asszem ~20db van belőle, de a P1 Rekord se egy tömegcikk...

A veteránozás nem olcsó dolog..kint sem itthon sem, tudom ajánlani a www.altopelhilfe.de illetve az www.opel-classic-parts.de t... jó minőségi alkatrészek vannak...

Szép autó lesz sok szabadidő és mégtöbb kitartást kívánok hozzá.

• Szabi #5395
    lesz vele munka bőven, de ha elkészül..
  • veteranjames
    Jó reggelt! Ebay-ról egy vagyon mindent megvenni. Főleg ha több eladótól veszem és rájön a posta. Meg a pénz is inkább maradjon idehaza. Kellemes vasárnapot. János
  • Willi Betz
    Ebay,itthon is csoda,hogy ez van,bár hiánytalan azt írták róla,de minden csavarját fel kéne újítani.
  • veteranjames
    Kormány váltós,3 sebességes. Elöl is egyben ülés. Nagyon jó lesz ha elkészül. :-)
  • veteranjames
    Opel Olympia panorama
  • veteranjames
  • veteranjames
    Szép estét. Ez is Opel. :-) Van valakinek alkatrész ehhez a tipushoz? 1,5benzines 64-es. Megpróbálok képet is feltenni. Üdv.János
  • Norby646
    Jó az 1.6 én is olyat hajtok. Vigyázz rá, szép verda! Majd egyszer csapunk egy real life cruise-t. ;)
  • Kicsizoli
  • bboyatty
    Köszi, nekem is nagyon tetszenek a felnik, mondjuk a nevét nem tudtam de már azt is tudom. :)
  • Willi Betz
    Na meg az Irmscher twin spoke felnik is qrva jók! :-)