6347
banner
GM anyavállalat gyűjtőtopikja
Opel/Vauxhall/Chevrolet/Holden/Cadillac

• Norby646
    2000/12. hó. :) Igen aránylag jó állapotban van, persze ezen is lenne mit cserélni/javítani. Féktárcsák elöl/hátul, toronyszilent na meg pár apróbb dolog + maradék rozsda javítása, bár utóbbinak lassan nekiállhatok ha tovább javul az idő. Kicsit nagyobb papucsok kellenének, a csomagtartón lévő folt javítása egy polír és fasza lenne. :P Még az utastérbe tervezek egy rendes komplett gyári szövet szőnyeget+ oldalába a fehér villogót.

Múltkor kicsit rosszalkodott a járgány, rángatott gázadáskor, dadogott stb. Raktam bele új ngk gyertyákat, azóta megint megy szépen szerencsére.
  • Norbi1990
    Mikori évjárat?

Szép állapotba van az enyémhez képest :)
  • Norby646
    Itt a jó idő, gyorsan le is mostam és kitakarítottam a járgányt. :)

• Peter1
    Üdv!

Egy kis segítséget szeretnék kérni. Új CD-s rádiót kell vennem az autóba és kellene egy kis segítség. Az elképzelésem az, hogy kb. 20e HUF legyen, a lényeg, hogy tudjon MP3-at lejátszani (írt lemezt is), illetve nem baj, ha esetleg van USB csatlakozója is. Kenwood vagy Blaupunt típusokra gondoltam, de nincs kőbe vésve ez sem. A kinézete inkább hagyományos legyen ha lehet
    Válaszotokat és segítségeteket előre is köszönöm.
  • Willi Betz
    Nem lehetetlen,de nem éri meg,mert műszerfal párnát kell cserélni hozzá. Nagy munka és nagy összeg.
  • Peter1
    Szerintem nem.
  • Apa27
    Sziasztok! Egy szakmai kérdéssel fordulok hozzátok.
    Lehet olyat csinálni, hogy egy Opel Vectra B 1.6 16V GL -ba az utas oldalra beszereltessek egy légzsákot (utólagosan, hisz nincs benne!)?
    Előre is köszi a válaszokat!
  • Willi Betz
    Nekem a spoilerbe is belemart már egy félkört.
  • Willi Betz
    Erre válaszolok magamnak. Hülyegyerek,cseréld ki a vezérműtengely jeladót! :-D
  • bboyatty
    Na ja ez engem is érdekel, ugyan az a helyzet, már olyan szinten áll a dolog, hogy a festék is lekopott a spoilerről.
  • Willi Betz
    Van tapasztalata valakinek az ehhez hasonló kis antennákhoz? Ki kell találnom valamit,mert a fent lévő beleér a spoilerbe és tönkreteszi,na meg feszül is ha ki van nyitva a csomagtérajtó.
    Antenna
  • Norbi1990
    Boldog Karit! :)
  • Norby646
    Boldog karácsonyt kedves márkatársaim! :)
  • kifli
    azok jó féle üléek ám. Meg jó kis autó :)
  • Willi Betz
    Hinnye,bőrös G Astra. Nagyon jó!
  • Peter1
  • soo277
    Köszi mindenkinek!
    Boldog Karácsonyt!
  • Szabi #5447
  • Kicsizoli
    Boldog Karácsonyt! Használd egészséggel!
  • bboyatty
    Szép, egészséggel használd!
  • soo277
    Karácsonyi Ajándékom

2.0 DTI 16v
  • bboyatty
    A hőfok rendben volt, termosztát most volt cserélve, 80 fok felett van a tű általában. Amúgy én nem számolgatások alapján írom ezt a fogyasztást hanem amit a kijelzőn ír. Azt nem tudom mennyire reális ez amit oda kiír.
  • Willi Betz
    2.0 is kb ennyit,vagy kevesebbet,nagyobb lökettérfogat->kevesebbet erőlködik a motor. Haverom 3.0 Omegája annyit kajál mint az én 2.2-m,pedig ugyanúgy automata. Ez annyit tesz,hogy 11-12 liter városon belül. Pályán meg országúton pedig 8,egy 3.0 V6 amiben van 210 lóerő,szemben a 145-el.
  • Norby646
    Egyébként a hőfok jó volt? Ha korán nyit a termosztát, akkor többet eszik.
  • Norby646
    Én most a hidegben nem mentem vele nagyobb távot eddig, csak a városban pörögnek a km-ek. Nyáron viszont, Hajdúnánás-ra is mentünk, ott ~8 körül jött ki. Klíma nem ment (sajnos...), ablak volt kicsit lehúzva, de az se nagyon mert mondanom se kell milyen menetzaj van úgy. Igaz ebben van egy kis város is mert Pesten keresztül mentünk ki az m3-asra a 3.kerből. Nagyjából 220-240km volt ha jól emlékszem. 130-140-el jöttünk végig, néha egy kicsit nyomtam neki de max 170-ig, nem szeretek fotózkodni ha érted... ;) Visszafele is ilyen volt a fogyasztás, városban is hasonló a fogyasztás. ugyanúgy 1.6 16v manuális váltó, digitklíma, normál sedan kivitel. Egyébként a kocsi nem mutat fogyasztást, így csak a számolgatásokból jött ki ez, de nagyjából 7-8l-es fogyasztás jön ki mindig.
  • bboyatty
    1,6 16 szelep a motor, nincs benne autómata klíma, kézi váltós, tempomat sincs benne. De akárhogyan is nézem sok a 9.4, fater szerint nem sok de ha ez ennyit fogyaszt akkor mit eszek egy 2000-es?
  • Kicsizoli
    Lehetne karácsony...:)

Valami csodás...
  • Norbi1990
    Nem töltött semmit, lemérték az elektromos műhelynél.
    Végül 30ezerbe fájt (dióda, szénkefe, gyűrűk illetve szabályzó csere+munkadíj).
  • Willi Betz
    Viszont azt sem kell elfelejteni,hogy hideg van odakint,a vízhőfok ilyen időben pedig nem tud felmenni 90 fokra,főleg pályán és főleg,ha automata légkondi van benne,az kapcsolja a hűtőventillátort is,ami tovább hűti a cirkulált vizet a rendszerben. Ehhez mérten máshogy adagolja a benzint az égéstérbe,dúsabb keverék->magasabb fogyasztás.
  • Willi Betz
    Most látom,hogy 1.6 benzin,akkor viszont soknak gondolom ezt a fogyasztást,bár abszolút láb függő a dolog. Tempomat van benne?
  • Kicsizoli
    Én úgy gondolom hogy inkább egy 8L körül kellene lenni a fogyasztásnak mint 9,4...ha egy 1,6-os Astra H Caravanból indulok ki..

Az 9,4-t olyan 160 körül eszik...
  • Willi Betz
    Ebben mekkora motor van? Illetve,kézi vagy automata váltós? Egyébként ha az enyémből indulok ki ami 2.2 és automata,az fogyaszt ilyen tempónál 9 liter környékén,illetve annyit ír ki,átlagnak pedig számol olyan 8-9 körül. Szóval reálisnak gondolom.
  • bboyatty
    Ismét kérdésem akadt. Most volt az első komolyabb utazás az autóval, kb 400 km-ert toltam bele ebből autópályan vagy 240-et, 130-140-es tempóval és fogyasztásom 9,4volt végig. Normális az, hogy ennyit fogyaszt? Csak nekem tűnik soknak? Régi vectra is biztos fogyasztott csak ott nem írta ezért nem idegesítette.:P
  • Willi Betz
    Tegnap jól jártam. Beálltam egy mosóba,aminek a bejáratánál csináltak egy baromi nagy puklit. Ahol leért az autó alja,meg is nyomta a katalizátor utáni cső részt,ami el is repedt. Aztán elhagytam hátulról egy gumi tartót,több sem kellett,csak egy hupli és máris lógott az egész kipufogó rendszer...hangja az olyan volt mint egy herélt V6-nak. De szerencsére aki múltkor csinálta a kipufogót,azt felhívtam és egy órán belül meg is csinálta. Kivágta a lyukas cső darabot,berakott a helyére egy újat és kész.
  • Norbi1990
    Van nekem ilyen ledes kijelzőm ami a generátor töltöttségét méri.

Miután bemelegedett a motor 4db zöld szokott világítani. Most csak 1 világított, néha 2db (alaphelyzetben amikor nincs gyújtás 2db szokott égni).

Holnap megnézem még produkálja-e a hibát.
  • kifli
    ilyet nekem is csinált jó sokáig az astra, akku csere megvolt, szervízben mérések alapján a generátornak nem volt baja. Végülis kiderült, hogy egy kábelt lett kontakt hibás, és rezonancia hatására villogott a lámpa. Amit észre lehetett venni, néha indítás után nem volt kormányszervó. Aztán végül egyszercsak már az autó sem indult be, mert lemerült az akku teljesen.
  • Norbi1990
    Erre tippeltem én is.
    Köszi.
  • Willi Betz
    Generátor csere.
  • Norbi1990
    Ma melóból hazafele indítás után 5m gurulás után valamiért elkezdett világítani a műszerfalon az akksi ikon. Megálltam, az akksin minden saru rajta volt mint eddig (az akksit 2 hete vettem).

Még olyat csinált, hogy kb 2ezres fordulat felett eltűnt a jelzés, viszont ha alá esett megint piros lett.

Valakinek ötlet?
  • Willi Betz
    Ráadod a gyújtást,rálépsz a fékre és eltűnik. Tech2-vel lehet nyelvet váltani szervizben,máshogy nem.