General Motors Co.

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Willi Betz
200 ezernél nem jósolok neki többet...
Más: Az enyémbe tegnap került bele a 230 ezredik km 😊 és szerintem még van neki ennyi hátra.

.:Kiskorú Gabec:. Kormányzott kereket hajtani???? wtf? ? Omegaforever ?

Kicsizoli
Opel Adam Gets New 1-Liter 3-Cylinder Turbo with 115 HP

Szenzációs :/ ...vajon hogy bírja majd..

Készülget a gép lassan, de biztosan..

Willi Betz
Lehet kevesebb idõ telt el addig,vagy a franc tudja. Nekem se mindig felejti el pl a rádió kódját. Hétvégén szerintem leveszem 1 félórára,mert el kéne felejtenie egy tárolt hibát,ami már nem áll fenn,csak világít az abs lámpa...

kifli
ja, pont egyszere írtuk a hsz-t, úgyhogy nem láttam 😊

Kimegyek megnézem...

update: fasza, mostmár mûködik az ablak (:
Az elõzõ akku csere után nem csinált ilyet érdekes módon...
Willi Betz
Tanítani kell,egyel lejjebb leírtam hogyan 😉

kifli
Reggel óta ~30km-et mentem, a motorjelzõ elaludt, illetve a vezetõ oldali ablak "megjavult", a másik istennek sem akar magától menni 😄
Willi Betz
Az ablakokat tanítani kell,minden akku saru levételnél. Leengeded,aztán föl és pár másodpercig nyomod a felfelé gombot. A check lámpa nyígját,pedig gépet kell rádugni és megnézni milyen hibát tárolt el.

Norby646
Az ablakemelés probléma nekem is van. Most hogy beraktam a rádiót, levettem a - sarut. Azóta állandóan nekem kell nyomni mert ha elengedem megáll. Fel szoktam hozni az aksit töltögetni kb 1-2 havonta, most visszaraktam de még mindig csak úgy jó ha nyomom a gombot. Egy ismerõsöm vmi olyasmit mondott hogy újra kell "tanítani" és akkor jó lesz, de ezt nem igazán értettem.

Más: Beraktam a rádiót, megy faszán, szépen szól. Kellett vennem egy adaptert az antennához, mert a gyári rádión másmilyen a csatlakozó, ezt leszámítva nem volt semmi gond.

Battlefield nick-ek: Norby646 MSI Z490 Gaming | Intel i7 11700k | Be Quiet! Dark Rock Pro 4 | MSI RTX 3070Ti Suprim | Kingston HyperX 2400MHz 16gb | Corsair RM850x | Phanteks P500a drgb

kifli
kérdésem/gondom/bajom van.
Reggel beülök az ottoba, de nem indul. Nem is forog az önindító. Látom az óra is lennulázódott. Sikerült rájönnöm, hogy ez bizony akku gond. Letekergettem az akku kupakokat, az utolsó 3-ból kettõben nem lepte el a cellákat, az utolsó meg már ki volt száradva majdnem. (Teljesen nem, de alig volt benne)

Rátöltöttem deszt vizet, havert felhívtam jöjjön segíteni, de nem sikerült bebikázni sem. (vagy rosszul csináltam, mert még nem csináltam elõtte). Végül elvitt akkuért. Azzal pöccre indul minden fasza.

De nem oldódott meg a probléma teljesen. Ugyanis sárga motorjelzõ lámpa nem alszik el. Illetve érdekes, de az elektromos ablakok nem tekerednek föl/le automatán mint eddig, csak addig megy, ameddig nyomom a gombot.

Az is gyanús, hogy az akku kb 1 éves, és eddig nem adott jelet, hogy bármi baja lenne. Az elõzõ akksi ami benne volt, a gyári volt, amit 2005 decemberébe beleraktak.

Arra gyanakszom, hogy valami komolyabb elektronikus gond is lehet. Nem csak simán lemerült az akku. Valakinek ötlet?
Norby646
*50w max terhelhetõségû hangszórót berakni

Battlefield nick-ek: Norby646 MSI Z490 Gaming | Intel i7 11700k | Be Quiet! Dark Rock Pro 4 | MSI RTX 3070Ti Suprim | Kingston HyperX 2400MHz 16gb | Corsair RM850x | Phanteks P500a drgb

Norby646
Néztem én is cdr500-ast de ilyen 15000 körül láttam használtan annyit meg nem ér szerintem. A jvc ingyen volt, és ez cd-s meg faszán néz ki. 😊 Igaz hogy bukom a gombot, meg a kijelzõ nem látom a 89.5 feliratot de ha nagyon hiányzik visszarakom aztán annyi. Van egy komolyabb jvc rádió is, ami a mercibe volt, de az ezüst színû, meg félek, hogy feltörik és kiszedik belõle (anno komoly kenwood rádióval jártunk így). A max terhelhetõség meg azért kell mert azt írja a rádió papírja hogy ajánlatos legalább 50w max terhelhetõségû rádiót berakni különben tönkremehetnek a hangszórók. Vagy állítanom kell rajta és akkor jó a gyengébb is bár gondolom így szarabb a hangmnõség.

Amúgy szépek a gépek! <#eljen>

Willi Betz
Ezen a hétvégén ismét össze gyûltünk páran 😊

A következõ nagy Opel buli Szeged-Sziksósfürdõn lesz Augusztus 17-18-19. Jöjjön akinek kedve van! Blitz Weekend

Willi Betz
Ha gyáriak a hangszórók azok általában 20-25W-osak,ha jól tudom. A JVC rádióhoz pedig kell egy átkötés,hogy mûködjön,ami a kijelzõt és a gombokat se hajtja meg a kormányon. Én inkább egy gyári CDR500-as rádiót raknék be,az kezeli a gombokat is és a kijelzõt is. Delco Electrics CDR500 vagy Siemens CDR500,meg néhány Blaupunkt is kezeli a kijelzõt, a gombokat viszont nem.

Norby646
Na kiderült hogy a 2 oldalú ragasztó szallag, amit hozott a fater, autón is alkalmazható, így ez a gond is megoldva. 😊

Idõközbe kaptam egy jvc rádiót, egész jópofa. A gyári rádió sajnos csak kazettás... Lehet kicserélem de akkor gondolom a kormányon lévõ gombok nem fognak üzemelni. A másik probléma, hogy nincs a gyári rádióhoz kiemelõ szerszámom, ráadásul attól tartok vmilyen átalakító kábel is kellene, mert gondolom így nem tudom rendesen bekötni az új rádiót. Amúgy a hangszóróknak a max terhelhetõségét honnan lehet megtudni? A hangszórók hátulján sztem rajta van de ezért nem akarom kiszedni.

Norby646
Köszönöm! <#worship> Egyelõre nem lényeges mert mondta fater hogy vett kint vmi kétoldalú ragasztót, nem tudom jó-e, majd meglátjuk.

kifli
ebay-rõl a legolcsóbb, tudok segíteni a rendelésben.

ITT van 3m hosszú 8mm széles elég jó áron. Kifejezetten autók külsejéhez.
Norby646
Na majd nézek akkor ilyet, köszi! Egyelõre most pihen a dolog egy kicsit. 😊 4 napig csináltam, mert mindig közbe jött valami. Elfogyott a festék, elfogyott a lakk... Az ajtót megcsináltam, az utolsó 2-3 ráfújásnál köpött egy jó nagyot a spray és olyan ronda lett tõle hogy inkább megcsiszoltam másnap és újra fújtam.

kifli
3m kétoldalú. Az mindenre jó, rendszerint nincs erõsebb megoldás 😊
Norby646
Jááájj. Ettõl féltem. Azt lehet tudni milyen ragasztóval lehetne visszaragasztani ha esetleg leszedném? Bocs a sok kérdésért, de hát így tanul az ember. 😊

Willi Betz
Ragasztva van a díszléc ezeken.

Norby646
Köszi! 😊 Elég jól sikerült, persze nem lett tökéletes, hát amennyire spray-el a panel aljában sikerült megcsinálni. Csak egyedül a fényessége zavar hogy nem az a tükrözõdõ felület, hanem olyan selyem matt vagy nem is tudom. Na mind1 a hátuljára még kell lakk mert arra nem sok jutott, meg még van 2 ajtó ami rozsdás, azokat is meg kéne csinálni. Nem tudod hogy a díszléc a kocsi oldalán hogy van rögzítve? Mert le kéne szednem hogy hozzá férjek, de ahogy picit elhúztam, vmi ragacsos anyagot láttam. Nem tudom hogy ez csak vmi szigetelés szerepét tölti be vagy ragasztva lenne a díszcsík?!

Willi Betz
Képek alapján jó lett mindegyik. Utána egyébként nem árt összepolírozni a felületet az eredetivel.

Norby646
Na egyelõre ennyi mert kifutottam a keretbõl... Lakkból elég sokat ráfújtam már igaz nagy is volt a felület meg sok is, de valahogy még nem 100%-ig fényes. Talán csak egy polír kéne? <#nemtudom>

Elõtte: (sajnos az elsõ kivételével mind1iknél már meg volt kicsit csiszolva de eléggé rozsdás volt.

Utána:

Kicsizoli
Nincs mit..egyébintánt ez fújom majd Kapitanre is, az alapozó alá...

Norby646
Köszi a tippet! 😊

Kicsizoli
Én a ferrokémia Korant nevetezetû cuccot ajánlom, ez nem roszdamaró, nem olyan mint a RO55 és társai, fekete réteget képez 2 -3 rétegben felvive utána alapozva kiváló védlemet biztosít, ilyen anyagot használunk a cégél is a felületkezelõben festés alá..

Korant

Norby646
Értem. Még a nyár folyamán meg kell csinálni mert aztán ha jön a szar idõ megint egy évig rohad az elem. Köszönöm sokat segítettél! 😊 <#worship>

Willi Betz
Ha fémen javítasz,akkor lecsiszolod fémig a festéket,illetve rozsdát. Aztán fújsz rá 2-3 rétegben cinksprayt,ami egyben alapozza is a felületet,szín 3-4 rétegben és lakk szintén 3-4 rétegben. Vizesen csak akkor szokták,ha nem tökéletes a végeredménynek a felülete vagy a köd nyomokat eltüntetik,de ilyenkor is vizes 2000-es polír papír az ajánlott. Végül kevert polírkrémmel átmenni a komplett felületen,ennél se árt ha vizes,hatékonyabb.
A cinkspray megakadályozza,hogy újra rozsdásodjon,bár ezeknél inkább belülrõl kezd el megindulni a rozsda.

Norby646
Vkinek fényezés javítgatásában van tapasztalata? Van 1-2 rozsdafolt, fõleg a csomagtartón szar a helyzet. Arra gondoltam hogy lecsiszolnám, kijavítgatnám, aztán lefújnám kevert spray-el. Esetleg vmi jó tanácsot tudnátok adni? Milyen csiszolópapírral dolgozzak (mennyire legyen finom szemcsés illetve hogy ezt vízesen szokták vagy nem...stb), milyen festék alapozót vegyek, ilyenek... Köszi elõre is!

Willi Betz
Volt egy ilyen príma áru is...2.6 Dual Ram. 😊)

Willi Betz
Voltunk páran 😊

Willi Betz
Szelepfedél tömítés csere. Kb fél liter olaj állt a gyertyáknál...ahogy a képen is látszik középen.

Kicsizoli
Mi kellett vele csinálni? Hidrotõkék?

Willi Betz
Sikeres volt a mai mûtét. 😊

Szabi
szép-szép, de inkább kéne egy manuálisváltós 400as Ferrari 😄

"Nulla tenaci invia est via"

Kicsizoli

Kicsizoli
Apa kezdõdik...😊)))

nem elég hogy kihozták Admiral B és a Rekord D Diesel is, de ezt is, van egy olyan érzésem hogy lassan készíthetem a pénzemet...

Willi Betz
Zoli...helyben szívroham. BoS 1:18

Kicsizoli
Aztamindenit..remélem nem valami boyracer/tuner kezébe kerül...

kifli
Willi Betz
5 ajtós Kadett E GSi
link

Kicsizoli
Tetszik ez a 3 szinû matricázás/festék...<#eljen>

A fehér Omega B2 Caravanon is jól mutat...

Szabi
<#worship>

"Nulla tenaci invia est via"

Willi Betz

Willi Betz
Szervó szivattyú,az szokott hangot kiadni.

Morphin
Halihó!
Nos 43e-bõl megúsztam a következõket: elsõ két toronycsapágy kompletten, elsõ motortartó gumibak, jobb hátsó fékhenger, olajsapka.
Viszont a kormány tekerése közben kiadott hang valamelyest tompult (lehet csak bemagyarázom) de még mindig hallani. Ez valami más lesz...ismerõsnél még nem hallottam amikor kész lett. Visszaviszem hozzá, hogy keressük meg mi ez mert idegesít. Kormánymûben lehet valami szerintem. Gömbfejek jók, féltengely nem hiszem. Szóval nem lett teljes a siker. <#fejvakaras><#rinya>

,,sam sem,sam sem, nincs egy vasam sem...\"

Willi Betz
Szép lassan összeáll a halottaskocsi 😊

Willi Betz
Catera mögött <#pias>

Morphin
Tegnap bejelentkeztem ismerõshöz, holnap megyek a toronycsapágyakat cseréltetni. Viszont ma meg kaptam egy levelet a Csergõtõl. Végül is nem rossz árakat adtak... ~70e a végösszeg. Ebben benne van a munkadíj mindenre + alkatrészek: két elsõ toronycsapágy, motortartó bak elõre meg egy olajsapka. 😄 Ismerõs meg elvileg ráér, lehet akkor a gumibakot is kérem...ha már elvittem a kocsit szervizbe legyen megcsinálva minden. A vákuumszivattyúra azt írták, hogy inkább megnéznék, mert lehet elég csak tömítést cserélni benne...hoppáá másik helyen egybõl 175-el legomboltak volna. 😄 pláne, hogy az alkatrész máshol 68e. Fura világot élünk b*ssza meg...<#idiota><#vigyor2>

,,sam sem,sam sem, nincs egy vasam sem...\"

Norby646
Milyen mercit vettél? Én is szívesen visszaváltanék rá függetleül attól hogy egészen megkedveltem az opelt.