General Motors Co.

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

kifli
Na, sikerült kerítenem egy e90 320d-t így mutatóba. Lehet nem sokáig marad nálam és automata is, de a 160 pacit nagyon élvezem így is az astra után 😛

Étvágy szempontjából, nameg a szervízköltségek miatt, inkább visszasírom a jóóóó kis opelt...
kifli
Nemegészen. Munka miatt volt nálam, mert kelett sokat pestre mennem, most viszont suli miatt szünetel a munka. Ha végeztem, megyek vissza, addig viszont más használja.
Kicsizoli
Eladtad?

Készülget a gép lassan, de biztosan..

kifli
nos, azthiszem most kisdarabon elköszönhetek az astrától, így az opeltól is. Persze néha még meglátogatom. Remélem nem bántják, ha már én vigyáztam rá 😞
Willi Betz
Meg azt,hogy a G Astra alá fér-e.

.:Kiskorú Gabec:. Kormányzott kereket hajtani???? wtf? ? Omegaforever ?

Willi Betz
Csak ki kéne deríteni,hogy a csõ átmérõ megegyezik-e. Bár egy jó kipufogós azt is megoldja,ha nem egyezik.

Kicsizoli
Klassz köszi😊 kell az a Y26SE dob nekem .....😊)

Willi Betz
Ilyen hangot produkál a V6 hátsódob.

Willi Betz
A végeredmény ilyen lett,hangra egy nagyon halványan morgósabb,bugyborékolósabb,viszont csöndesebb is.

Willi Betz
2 nap alatt ért ide...

Willi Betz
Megvettem a középsõ részeket is,remélhetõleg csütörtök-pénteken itt van aztán fel is rakom,utána tudok majd videót csinálni a hangjáról neked Zoli.

Willi Betz
Vagy kicsit morgósabb,mindegy pár héten belül kiderül,még a középdobokat meg kell vennem. Végülis 13 évet bírtak a gyáriak.

Willi Betz
Tényleg nem tudom...mivel szerintem nem volt még olyan elvetemült aki 2.2-re 3.0 végdobot rakott fel,így a hangját elképzelni se tudom,de ha úgy van ahogy elképzelem,akkor halkabb lesz.

Willi Betz
A felfogatási pontok a legkevesebbek,egy jó kipufogós odébb tudja hegeszteni,viszont a csõ átmérõt nem árt,ha tudja az ember. Bár tény,hogy egy jó kipufogós meg tud mindent csinálni. Én szívem szerint saválló rendszert rakatnék fel leömlõvel együtt,csak sajnos többe lenne mint a komplett autó,amennyit ér. 😄

Kicsizoli
még csak annyit hogy gyári két kivezetés csak más hangot adhat mint az egy...de lehet hogy csak bemeséltem magamnak..

Kicsizoli
Egy csöves bemenetû a Y26SE végdob B Faceliftes Vectrán...ennyi tudok de se a csõ méretét, se felfogási pontokat nem néztem még meg...csak reménykedem egyenlõre..

Willi Betz
Én csak ezért rakom fel a 3.0/3.2 V6 hátsó dobot,na meg azért mert dögösebb is a dupla kivezetéssel 😊

Willi Betz
Szerintem egy V6-nál többet kell tompítania a dobnak,mint a 4 hengeres motornál,szóval én csendesebbet várok az MV6-tól. V6 hátsó dobbal az a probléma a te esetedben,hogy neked csak 1 csõ megy hátra,1 közép dobbal. Míg a V6-nak a hátsó dobba is dupla csõ megy be,szerintem a Vectránál is. Az enyémnek,meg hiába 4 hengeres így néz ki a kipufogórendszere:

Kicsizoli
Az Astra G re a Vectra B 2,6 V6 hátsó dobját akarom rászerkeztni, de nem tudom milyen hangja lenne(illetve még azt se mértem le felfér e) 😞

Nekem is a tavalyi tél kicsit megette a dobot..:/

Willi Betz
Viszont lehet csak jövõhónapban kerül erre sor,mert kell vennem két középsõ részt is... 😞

Willi Betz
Rendben.

Kicsizoli
<#eljen> Ha van kedved írd már meg hogy, változott e hangja evvel dobbal vagy sem...

Willi Betz
Nem semmi,kedden adták fel Németországban,mára meg is jött 😊

kifli
Újra rendesen ketyeg az autó. Valami kábel égett el (passz, hogy mitõl). Mûszerfalon indításnal akku jelzõ sem villant fel. Ötezeré megcsinálták...
Willi Betz
Képes rá(tapasztalat)

kifli
megnézem köszi. (bár 1db izzó leszív egy este alatt, egy vadonatúj akkut?)

A másik baj, hogy eddig 2x volt ilyen, kb egy hónap alatt. Nem lesz könnyû megfigyelni 😄
Willi Betz
Eszembe jutott még valami. Lehet,hogy a csomagtér világítás nem alszik el,vagy a kesztyûtartó világítás. Elõbbit tudod figyelni,ha kiveszed a kalaptartót,utóbbiból meg kiveszed az izzót.

Willi Betz
Vagy a generátor nem tudja tölteni,vagy döglõdik,vagy alul méretezett. Az 1.9 cdti-nél ez ismert hiba...tudom ez 1.7-es.

Willi Betz
A manuális klíma nem csinál semmit,be kapcsolva maradhat. Az automata állítgatja már akkor a lamellákat,mikor kinyitod az ajtót,legalábbis Astra H és Omega B-nél.

kifli
tudom, de azért gondoltam arra, mert unokaöcsém így merítette le egyszer a caddy-jük akkuját, hogy nem járt a motor, és bekapcsolta a klímát. Hideget nem fújt, mert ahhoz járó motor kell, de lemerûlt az akku...

Na mindegy, majd megnézetem...
Willi Betz
Klíma csak akkor indul,ha beindítod az autót. Feltéve,ha nem automata,hanem manuális.

kifli
a szervót tudom, de klímának nincs elektromos része?
Willi Betz
Nem hiszem,mert a klíma kompresszort az ékszíj hajtja meg. A szervó szivattyú elektromos,nem pedig hidraulikus.

kifli
nincs :/

Esetleg nemlehet hogy klíma baszik? Mert valami nagyfogyasztónak kéne lennie, hogy egy este alatt leszívja fullra az akkut, úgy hogy az önindító meg sem mozdul...
Willi Betz
Autóvillanyászhoz el kéne venni,valami szívja az akksiját. Ha van benne riasztó akkor én arra tippelnék,azok tudnak ilyet produkálni.

kifli
Tegnap a kocsi megint leszopta az aksit teljesen reggelre. Akku új, az elõzõvel is eztcsinálta. Valakinek van ötlete, hogy milehet?

Korábban csinált már olyat, hogy elment a szervó menet közben egy pár másodpercre (de azt még talán a régi akkuval, ami tényleg rossz volt). Nem nálam volt az autó tegnap, de elvileg csinálta megint a szervó a mókát...
Willi Betz
Ennél elég csak a nyomógombokat átrakni a chip úgyis a kulcs másik felében van.

Willi Betz
Lehet kapni ilyen üres kulcsokat,csak átrakod a tetejét(gombos oldalát) aztán annyi. Tessék. 10 euro postával.

Sziasztok!
Nem tudom, tudtok-e segíteni: Corsa C kulcsán "elhasználódott" a nyitógomb, és így néz ki.
Milyen megoldást tudtok rá (a szervízben 18ezerért csinálnák meg, ennél lehetõleg olcsóbb megoldást keresnék, de esztétikusabbat, mint a vatta és sebtapasz kombó).
Köszönöm! 😊
Norby646
Bocsi a nagy képekért!

Battlefield nick-ek: Norby646 MSI Z490 Gaming | Intel i7 11700k | Be Quiet! Dark Rock Pro 4 | MSI RTX 3070Ti Suprim | Kingston HyperX 2400MHz 16gb | Corsair RM850x | Phanteks P500a drgb

Norby646
Sikerült befejezni a javítást a jobb hátsó ajtón:

Ilyen volt a lakkozás után:

És végül ilyenre sikerült megcsinálni:

A színt gyári színkód alapján kevertettem ki, sajnos kicsit eltér, bár ez várható volt. Mondjuk lehet ha nem színkód alapján kevertettem volna ki, hanem mondjuk odavittem volna a tanksapkát és az alapján keverik ki, akkor jobban passzolna. Még egy kicsit lehetne rajta csiszolni (szó szerint), de sztem ha a többi javítás is kész lesz, akkor elviszem lepolíroztatni ha lesz rá keret. 😊

Battlefield nick-ek: Norby646 MSI Z490 Gaming | Intel i7 11700k | Be Quiet! Dark Rock Pro 4 | MSI RTX 3070Ti Suprim | Kingston HyperX 2400MHz 16gb | Corsair RM850x | Phanteks P500a drgb

Willi Betz
Láttam Coupé-ra való koptatót is,csak nem tudom,hogy az mennyiben különbözik az OPC-tõl.

Kicsizoli
Köszi, de ugy érzem nem állna jól rajta, ami még mindig tetszik az OPC 1 koptató, de amit facebookon árultak ugyan mûanyag de szerintem nem gyári illetve csavarokkal volt felfogatva a másik autó autóra, igy lettem róla.

Természetesen tisztában vagyok az új árával (226eur), de ez bödültes pénz egy koptatóért, a srác 30e adta/ja ami neki van.

Willi Betz
Zoli,facebook-on van G Astra Irmscher króm tükörborítás,érdekel? Nem ragasztós,a gyári fényezett helyére való.

Willi Betz
Nekem lassan meg kell járatnom valami hosszabb úton,mert ez a városi tempó nem ennek való. Érzem rajta,hogy lusta meg van benne egy halvány torpanás is mikor gázt adok. Szeptemberben olaj csere meg gyertyák is,jövõre meg vizsga,addig rendbe kell rakatnom az elsõ futómûvet,magyar utak 1 év alatt tönkre tették,hátsó gátlókat is cserélnem kéne,bár még nem tudom honnan szerzek szintezõseket.

kifli
az hogy kapkod mit jelent?

Mit kell csekkolni, meg mennyi idõnként?
Kicsizoli
Én Kb 10e rakok évente az autóba, és ez csak szinte munkába járás csak..lassan olajcsere lesz, meg megnézem a AGR is, 1500-1750 környékén kapkod egy kicsit.

Egyébként ha tud valaki hibátlan fekete plüss belsõt, de olyat amiben nincs oldalégzsák, meg elektromos ablak, ez persze tudom ritka mint a fehér holló, de hátha valaki hoz Angliábol egyet.

kifli
az tényleg nem sok, kb 3-4 év alatt került ennyi az astrába.
igazi igás ló 😊

Nemrég mentem egy meriva 1.7 dti-vel 120e körül járt, de valami borzasztó lusta volt. Szemrebbenés nélkül váltottam valamivel 3000 alatt, annyira nem ment. 1500 alatt szó szerint semmi. 1x le is fulladtam vele, mikor úgy akartam indulni ahogy szoktam. 1.7 cdti motort normál esetben nem pörgetem 2000 fölé.

Viszont cserébe sokkal kulturáltabban jár (halkabb/kevésbé rezonál). Nekem remeg a kormány a kezembe, és hallom ahogy elöl a disznó röfögve túrja a kukoricát. Nem csak mikor rálépek a gázra, hanem gázelvételnél is szokott horkanni kettõt, pont mint egy disznó 😄
Kicsizoli
Az én 10 éves 150ekm-mel le vagyok maradva😊)

kifli
én kezdek kíváncsi lenni így 300e fölött meddig bírja bajok nélkül 😄