6347
GM anyavállalat gyűjtőtopikja
Opel/Vauxhall/Chevrolet/Holden/Cadillac
-
#5504 Le lett fényezve, tudom nem látszik, aki látta élőbe csak az látja.
-
#5503 Akár mindkettőből...látok bennük fantáziát csak a Bedfordban gyenge a dízel...:) -
#5502 a sárgából menő autószállító lehetne :) -
#5501 Elkalandoztak a gondolataim...:)
2009 ben még forgalomban volt...:(
Ez meg csak 3300 as....
Hetente látom a nagykörösi Blitz-ét az is 2,5 ös, szép hangja van :) -
SzocsA #5500 2000 res 1.4 es astra g benzintankján van valamilyen leengedő szelep?
hogy tudnám kitakarítani? -
#5499 Az, szélterelő...nem jutott eszembe amikor írtam...most nekem is csomagtartóban pihen, de nem kizárt, hogy az lesz a vége nálam is. Tényleg nem tudok rájönni, hogy miért nem fér be, mikor az ujjamat végig húzom a járatba simán fel kéne menjen és mégse. -
#5498 Nálam G Astránál csinálta ezt,aztán berágtam és kidobtam a kukába a szélterelőt :-D -
#5497 Helló. Egy kis segítségre van szükségem, vettem nem rég az autóra ilyen plexi légterelőt a két első ajtóra, valami hasonló, na most az lenne a probléma, hogy akárhogy csinálom, az ablakemlő nem tud normálisan felmenni, elindul már csak 4-5 centi van, hogy felérjen de megszorul és vissza engedi. Volt valaki akinek sikerült vagy esetleg van valami tippje? Köszi! -
#5496 Nem karbon maga a motorház csak le van fóliázva a tükrökkel együtt ugye, így volt amikor vettem de szerencsére szépen meg van csinálva így nekem is tetszik. -
#5495 Ha kell bármilyen alkatrész,akkor facebookon vannak Opel adok-veszek csoportok,rengeteg Vectrát bontanak,faceliftet is. Legtöbbször nem horror áron mennek a cuccok. Szerintem érdemes körbe nézelődni. -
#5494 Gépház,Karbon? -
#5493 szép -
#5492 Telefonos kép, amikor valami fotózható helyen van az autó akkor nincs nálam kamera...:P
-
#5491 Na akkor először írtam rosszul. Igazából ez lenne a lényeg. :) -
#5490 A nagyobb ET szam jelenti hogy a kozepvonaltol kifele, a kocsi szele fele van eltolva! :) Jol irod :) -
#5489 Lehet keverem a dolgokat. Nagyobb et jelenti a felni beljebb lévő középpontját? Úgyértem a nagyobb et-től van "kijjebb" a kerék? Nekem a lényeg az lenne hogy ne legyenúgy "beesve" a kerék mert így kicsit butácska szegény. :) -
#5488 15-nek et33,legalábbis Omegánál és H Astránál. -
#5487 Jól néz ki a járgány! Lassan nekem is kéne már cserélni a gumikat, csak gumi kéne... :) Igazából jobb lenne felnivel együtt venni egy 16-os vagy 17-es méretbe. Múltkor néztem is egyet de az 17" et35-ös és 8 a felniszélesség. Nem tudom az et35-el nem-e terpesztene túlságosan... Egy et38-as tökéletes lenne szerintem, vmi kulturált 16-os felnivel 205/55-ös gumival. A jelenlegi 195/65 r15 és nemtudom az et-t (talán 42-43?). -
#5486 szép felnik -
#5485 Felkerültek a nyári tappancsok :-)
Meg összes kormányösszekötő gömbfej cserés,szóval picit még betegeskedik,de lassan rendbe lesz. -
#5484 Ha kézi váltós akkor város 8-9 liter. Automatával 10-11 lityó. Ez a 16 szelepesekre érvényes. -
Matyko92 #5483 Köszönöm a tanácsot, segítséget. Igazából azért (is) ráparázok, mert itt valakitől olvastam, hogy több mint egy millát költött a hajójára, az meg nekem már húzós lenne.
Nagypapás átlagtempóban (sebességhatár + max 10%) mennyit esznek egyébként? -
#5482 Amit linkeltél tényleg szép állapotban van,8 szelepes 2.0 motor,nem lehet megölni,csak ha nincs benne olaj :-) Viszont láthatod 1500kg a bódé,ehhez kevés a 115 lóerő. Nem megy,de cserébe fogyaszt. Meg ez eléggé alap kivitel,ami nem baj,mert bontott cuccokból olyan felszereltséget csinálsz belőle amilyet akarsz. Ez már a mini facelift,teli fejtámlás,más kábelezés,más kárpitok,színek... -
#5481 Ha van kérdésed még akkor kérdezz és segítek,benne vagyok eléggé az Omegákban,nekem is az van. Ja még annyit,hogy lehet venni automatával is,de annál ha nagyot ránt váltásnál azonnal ott kell hagyni,vagy reccsenéssel jelzi a váltást. Kézi váltó az örök darab,kinyomócsapágy szokott annál elfáradni,azon kívül más nem nagyon. A 2.0 16V-nél a folytószelep tengelye ki tud kopni és ilyenkor ingadozik az alapjárat,alapjárati motor is el tud koszolódni,meg ha el kezd dadogni és lefulladni a motor akkor valószínű a vezérműtengelyjeladó ment tönkre,esetleg a gyertyakábelek rosszak,bár akkor nem megy az összes henger. Rozsdásodási pontok: ajtók alja,hátsó sárvédőív,kombinál csomagtérajtó ablaktörlő alatt és a rendszám fölött a zárnál. Egyébként meg ha minden oké vele akkor egy nagy és kényelmes társ lesz az utak alatt. -
#5480 Attól függ mikori évjárat,milyen motor,kézi vagy automata váltós. Mostanában a B2-k vannak jó áron és inkább azokat érdemes nézegetni. Dízelt én semmi pénzért nem vennék,se 2.0dti,se 2.2 dti és a két nagy dízelt se. V6-t se ajánlom,csak akkor ha értesz hozzájuk vagy tudsz olyan szerelőt aki ért hozzájuk. Egyébként szeretnek megfőni,ráadásul szinte mindenből kettő kell bele. Ha nyugis kapcsolatot akarsz egy ilyen autóval akkor 2.0 16V vagy 2.2 16V vegyél. Előbbi volt B1-ben is,utóbbi már csak B2-ben. B2-t használtautón C Omega ként találod meg. Futóműben hajlamos elfáradni elöl a stabilizátor rúd,lengőkar szilent,kormányösszekötő gömbfej és a nyomtávrúd is meg tud fáradni,szerencsére nem drágák hozzá újonnan az alkatrészek. Futóművet ha a lengéscsillapítokat is bele számolom olyan 40-50 ezer között fel lehet újítani. Hátsó futőművel nem szoktak problémák lenni,illetve egy mégis. A sedannál ki tud rohadni a hátsó torony,de ezt egy lakatos pár db ezresért megcsinálja. -
Matyko92 #5479 Sziasztok!
Le tudnátok beszélni a b omegákról? Nagyon beléjük szerettem már régóta, mindig álmom volt, és egyre jobb áron vannak már olyan példányok amik képről nem tűnnek bontószökevénynek. -
#5478 Én is ezt mondtam faternek, hogy akkor látszana a csavar, nekem volt igazam. Hát úgyis fényezve lesz az autó, ha sérül is közben a fényezés nincs nagy baj. -
#5477 Nagyon jó lett!
-
#5476 Le lehet,csak nem lesz egyszerű az ajtóról leműteni a maradék ragasztót. Ha csavarozva is lenne ,akkor azt látnád az ajtó belső felén. -
#5475 Szinte gondoltam, fater állította, hogy csavarozva van. És le lehet szedni egy darabban ha úgy alakul? -
#5474 Én arra várok,hátha kihozzák a B Omegát,azt hétszentség,hogy megvenném. De ezen is elgondolkodtam,mert tetszenek ezek. -
#5473 Áááá.. Tudod mennyit gondolkodom rajta, nehéz választani az Admiral , a Rekord D , Biante Commodore és ez közt... :)
bár most ez euro árfolyam segít ebben...:/ -
#5472 -
#5471 1:18 Senator A2 -
#5470 Ragasztva vannak ezek feltéve,általában szélvédőragasztóval. -
#5469 Hy, valaki esetleg tud nekem abban segíteni, hogy >EZ< a féle spojler miféle képen van rögzítve a hátsó ajtóra, csavarokat nem láttam és le szeretném szedni, mert rozsdásodást véltem felfedezni alatta. Előre is köszi a segítséget. -
#5468 Akkor jó nosztalgiázást a képekhez. :D -
#5467 2001 januárjában vettünk (a hátsó ablak matrica alapján) ugyanonnan új autót, de előtte 1-2 hónappal körbenéztünk párszor, szóval valószínűleg láthattam, de gondolhatod hogy nem emlékszem rá pontosan :D -
#5466 Rajta volt a rendszám? Komoly lenne, ha pont ezt láttad volna. :)
Hát a rozsda ezen is előjött 1-2 helyen de menthető szerencsére, bár ami megmaradt a bal első és hátsó ajtó alsó sarkainál az már elég necces lesz.
2001-2 környékén mi is nézelődtünk az opel-nál, egy g astra kombi volt a kiszemelt járgány, csak aztán nem úgy alakultak a dolgok. Hát akkor még nem az volt a terv, hogy majd 13 év múlva megvesszük az akkori vectrát, dehát így alakult... :D -
#5465 jé, ezt az autót valószínű láttam a kereskedésben újkorában :D
akkortájt vettünk onnan egy asztrát :)
azóta már erőteljesen kezd szétrohadni a szokásos helyeken