6347
banner
GM anyavállalat gyűjtőtopikja
Opel/Vauxhall/Chevrolet/Holden/Cadillac

• Norbi1990
    Mennyi egy ilyen?
  • Szabi #5583
    én még egy zöldet se láttam hazai utakon, ezek is német kereskedőknél vannak :D
  • Willi Betz
    szerintem fogsz,mert egyre több kerül az országba kupéból.
  • Szabi #5581
    remélem amikor majd elegendő pénzel a zsebembe keresgélek zöld G kupét akkor is fogok még találni
  • bboyatty
    Azt a mindenit...nagyon szép...a RR ajtó is jól mutat.
  • Szabi #5579
  • Szabi #5578
  • Willi Betz
    Tegnap voltunk a Totalcar parádén,akadt pár szépség.

• Szabi #5576
  • Willi Betz
    3000 24V
  • Willi Betz
  • Kicsizoli
    Wow 2 :)
  • Kicsizoli
    Wow... Diesel :)
  • Willi Betz
    Tetszenek ezek az Irmscher Twinspoke-ok!
  • bboyatty
  • bboyatty
    Helló! Voltunk kint, haver lőtt pár képet az autóról, nem én vagyok a képen az egy másik haverom, szerintem jól sikerült kép.
  • soo277
  • Kicsizoli
    Szép E1...
  • Szabi #5566
  • Willi Betz
  • Norby646
    Hát úgy néz ki megoldódott a probléma, csütörtökre érkezik a helyi opel márkaszervízbe.
  • Norby646
    Még annyit hozzá tennék, hogy nem a vezetőcsap-ról van szó, ami ugye a féknyereg azon részét rögzíti amiben van a munkahenger, hanem maga a fékkengyel, tehát ami az egész féknyerget rögzíti az autóhoz. Nem tudom érthető-e, gondban vagyok az elnevezésekkel. :)
  • Norby646
    Akadt egy kis problémám. Valahogy sikerült elhagyni a fékkengyel alsó rögzítőcsavarját. Hogy eltört vagy kilazult az végülis tökmind1, a lényeg hogy most nincs meg. Jöttünk haza késő este, fateromat hoztam haza, és miután egy jó szar útszakaszon áthaladtunk feltűnt, hogy vmi fura hang jön jobb elölről, fékezéskor. Szerencsére nem voltunk messze, lassan hazagurultunk, aztán lámpás kerékleszereléses móka, és akkor látjuk hogy a féknyereg alsó része szabadon mozog, mivel hiányzik a csavar. Amennyire láttam a menet jónak tűnik, a kérdés az, hogy honnan lehetne beszerezni ilyen csavart?

Erről lenne szó:

• Willi Betz
    Gyakori hiba,lehet a tekercselése szart be az órának. De annyira nem vagyok otthon a Corsa-ban.
  • Norbi1990
    B Corsánál találkozott már valaki ilyesmivel?
    Egyik napról a másikra az üzemanyagszint mérő beadta az unalmast. Ennek a jeladója hol lehet? Üzemanyagszivattyúba, vagy van biztosítéka?
  • Willi Betz
    Jól mutat vele! Én is gondolkoztam sötétítésen,de már 1 éve rágódok rajta. Igazából a naproló is tetszik,ami árnyékol,C Vectrának/Signumnak van ilyen ajtókárpitból kihúzható. Szóval tervek vannak sok dologra,majd idővel meglátom hogy lesz.
  • bboyatty
    Fogok, egyik haverral le is van beszélve már, hogy csinálunk pár képet, csak mindig el x-boxozzuk az időt :P.
    Nem a legjobb környéken lakunk azért gondoltam, hogy a lehető legsötétebb legyen plusz nekem ez jött be.
  • Norby646
    Szép a járgány, lőhetnél róla 1-2 egész alakos fotót! ;) Én talán egy kicsit világosabbat választottam volna de ez szubjektív.
  • bboyatty
    Itt a kép, szerintem jó lett, a legsötétebb fóliát választottam ami volt nekik.
  • bboyatty
    Sziasztok.
    Ma voltam fóliáztatni az ablakokat, B oszloptól hátra persze, később majd lesz kép is. :D

Más, autópályán döngettünk faterrel, zuhogott az eső és bevillant az ABS, na most ez nem is lenne baj mert régebben is volt már, hogy kidobta de csak addig tartott amíg újra nem indítottam, most viszont nem alszik ki és nincs is ABS, kipróbáltam. Előbb hozzátok fordulok hátha tudtok erről valamit mondani.
  • Norby646
    Akkor kb. jól gondoltam. Ekkora kasztni mellett ez egész jónak mondható sztem. Hát általában tartom a forgalom tempóját, nem szoktam rallyzni de tötymörögni is utálok. A mercivel volt 1-2 lámpás gyorsulgatás, de ha az ember érzi a segge alatt a lóerőket, akkor másképp is közlekedik. :P Uram, köszönöm a segítséget ha valami eszembe jut még az omegákkal kapcsolatban már tudom kihez fordulok. :)
  • Willi Betz
    Kéziváltóval városban 8-9-10 liter,attól függ milyen a lábad :) Városon kívül,nekem a 2.2 automatával sikerült 6,8 litert produkálnom 90-nél. Városban ez 12 liter. Ülésből én olyat vennék,ami minden irányba elektromos,mivel nagyobb intervallumban lehet állítani őket,mint a nem elektromosat,bár azok is fel-le elektromosan állíthatók. De nem nagy kunszt full elektromosat szerezni,ha netán nem az van benne eredetileg. Egyébként van egy cimborám,neki 3.0 V6 van és átlagban 11 literrel elmászkál és nem finomkodva. Sokszor 200+-okat autózik pályán. Városban is 13 liter körül alakul a fogyija.
  • Norby646
    Köszönöm szépen a részletes leírást, sokat segítettél! Sajnos egyelőre még nincs lehetőségem autóvásárlásra, de az omegák mindig is tetszettek tehát nekem ez az első autó ami eszembe jut ha autó vásárlásra gondolok. A leírásod alapján 2.0 illetve 2.2 benzines tűnik a legszimpatikusabbnak, legalábbis a mai üzemanyagárak mellett. Fogyasztása ezeknek kb milyen? 10+ éves Dieselt nem nagyon vennék igazából semmilyen márkából, maximum megbízható forrásból, már ha rendben van.

Volt a családban egy mercedes ce300 24v, az automata váltós volt, imádtam, egy élmény volt vezetni. Az omegából egy kézi váltóst tudnék elképzelni, az említett 2 vagy 2.2l-es motorral, lehetőleg kulturált állapotban.

Ülései amúgy milyenek az omegának? Sajnos a vectra-é elég kényelmetlen hosszútávon, ellenben a hátsó számomra legalább annyira kényelmes mint amennyire az első nem az, de hát b***hatom hogy hátul milyen... :D
  • Willi Betz
    Lényegében ugyan azok a dolgok jönnek elő rajtuk mint bármely más Opelen (rozsdára gondolok). Én a 4 hengeres benzin motorral tudnám ajánlani (2.0 16V és 2.2 16V) ezek sokban megegyeznek,2.2 javára csak az szól,hogy finomabb a járása,mert van benne egy kiegyensúlyozó tengely,kisebb a vibrációja a motornak és,hogy euro 3-as. Míg a 2.0 csak euro 2. A 2.2-ben már gyújtásmodul van a gyertyakábelek helyett,ez ha tönkremegy költségesebb mint a gertyakábel cseréje,bár nem sűrűn kell cserélgetni. Mindkét motorra igaz,hogy elfárad a szelepfedél tömítése és elreped a kipufogócsonkja,előbbi nem nagy tétel,cseréje is egyszerű,utóbbi már macerás és egy új öntvény csonk,csavarokkal,anyákkal,tömítéssel 30 ezer ft körül mozog,bár ez inkább csak zavaró hiba. Kára nem lesz tőle az autónak. Aztán ott vannak a V6 benzinek. 2.5/2.6 3.0/3.2. A 2.5 gyengébb minőségű anyagokból van mint a 3.0 és 170 lóerővel még pont,hogy erőlködik,mivel 1800kg az autó tömege vele. V6-ból inkább a 3.0/3.2-t (210/220 Le) tudnám ajánlani,bár ezek is hajlamosak a víz melegedésre,ugyanúgy el tud repedni a kipufogó csonk,ami ennél annyit tesz,hogy motor ki,mert csak úgy lehet hozzáférni. De mindenből kettő kell hozzá....egy vezérlés szett cirka 60 ezer ft. Persze gyönyörű hangja van a V6-nak,ha éppen nincs semmi baja,viszont ezt nem tudja senki garantálni. Volt MV6-om pár hétig és bőven elég volt annyi belőle,aztán el lett bontva. Nyilván úgy megy mint akit seggbe rúgtak,de mindig ott fog lebegni az a bizonyos DE. Kéziváltóval nem szokott gond lenni,az örök élet + 1 nap. Automata,meg szabad venni,de vannak bizonyos kritériumok. Ha váltásnál nagyot ránt vagy reccsen,a féket felengedve nem kezd el szépen kúszni,akkor ott kell hagyni. Egy fontos dolog van,hidegen kell neki pár méter míg feljebb vált,ettől nem kell megijedni,ez ilyen. Egy bizonyos mértékű húzás lesz benne váltáskor,mert nem úgy szűnik meg a kapcsolat a motor és a váltó között ahogy a kézinél. A turbina,más néven hidrokuplung lapátjai szoktak szét égni,ha nem megfelelően van használva az autó - túl sok kick down,gumifüstölés ilyesmi - meg a mágnesszelepek. Előbbi 10 ezer ft-os tétel egy jó állapotú bontott,utóbbi kb 200-250 ezer ft. Ezért érdemes pirosnál is kirakni N-be,hogy ne pörögjön feleslegesen a turbina. 3 fajta automata volt kapható hozzájuk. AR25 és 35 illetve a commonrail dízelhez egy 5 sebességes váltó (most nem jut eszembe a típus száma). Az AR-ek 4 sebességesek,25-ös 2.0/2.2,2.5/2.6 V6-ba lettek rakva,na meg az adagolós dízelbe. A 35-ös pedig csak a 3.0/3.2-be.
    Dízelek: Volt hozzá pár...2.0 Dti ez adagolós dízel de az Opelnek a sajátja,hát nem igazán jó motor,na meg 100 lóerős,igencsak kevés az 1700kg-os kasztnihoz. 2.2 Dti,ez az Isuzu-tól átvett szintén adagolós dízel,csak 5 sebességes kéziváltóval létezik,120 lóerős,nem mondanám rossznak,de én biztos nem vennék,mert kultúrálatlan,hangos....2.5 TD,BMW-től átvett 100 éves adagolós dízelmotor,adagoló szokta elfosni magát,turbó,HDK fej,porlasztók,izzítógyertyák....és ennyi idősen és ennyi km-rel maguk mögött már inkább sorolnám a megbízhatatlan felé,mint a megbízhatókhoz. Egyébként ha rendben van szépen krampácsol a 6 hengeres dízel,talán még szebben mint a commonrail. Commonrail dízel,2.5 Dti másnéven. Szintén a BMW-től átvett újabb fejlesztésű motor,ami ultra szopás,mert km millió van bennük,ellenben ritka és nehéz hozzá alkatrészt szerezni. Csak automata váltóval volt kapható,bár egyes mesék szerint feláras extra ként volt hozzá 5 sebességes kézi váltó is. Futóműről annyit,hogy az elsők szoktak betegeskedni,nem bírják az itthoni utakat,jó hír viszont,hogy kb 50 ezerből felújítható az egész. Hátsó futómű nem szokott problémás lenni,kombi esetében a gátlók,szintszabályzósak (kivéve Sport felszereltség),az zsebbe nyúlós téma,mert iszonyú pénzt elkérnek értük. Elektromos hiba nem jellemző rájuk. Nagyjából ennyi :)
  • Norby646
    Szépek a gépek! :) Én is szemezgettem már c omegákkal, az első saját verdának el tudnám képzelni, na majd meglátjuk, bár nem nagyon ismerem. Mennyire megbízható, milyenek a szervizköltségek, milyen motorral érdemes venni, mire érdemes odafigyelni...stb.

Más...: Ma strandról hazafele az 51-esen Dunaharaszti mellet, kicsit belassult a forgalom, lassan gurultunk, így amikor megindult a forgalom 2-esben csúsztattam, de elfogyott az erő a járgányból, és nem nagyon akart gyorsulni. Pár km-el arrébb az euronics-nál megálltam, leállítottam majd a 2. beindítás után helyre jött. Se előtte, se utána nem volt gond. Hát majd figyelgetem, hogy jelentkezik-e még a probléma, nagyon remélem, hogy csak valami pillanatnyi elmezavar volt, bár nem nagyon hiszek az ilyesmiben...

• Willi Betz
    Hétvégén összegyűltünk páran,Blitz Weekendet kihagytuk,helyette saját bulit szerveztünk.
  • Szabi #5548
    ejj bsszameg.. nem kéne mobile.de-t nézegetnem kevés pénzzel a zsebemben.. :D

Utoljára szerkesztette: SZABl, 2014.08.09. 14:35:14
  • Willi Betz
    Kis amerikai stílust fog felvenni a paripa :)

• Willi Betz
    Jó munkához idő kell,fogd így fel :)
  • Kicsizoli
    Szarul..már bocsánat a szóért...túl sok a meló bent a cégnél plussz most még egy szakdogát is irnom kell.. :/

Ugye a első hátsó futómű és a kaszni bal oldala van kész..illetve egy két apró cseprő dolog..a motor gépműhelyre vár hogy vigyem...