6347
banner
GM anyavállalat gyűjtőtopikja
Opel/Vauxhall/Chevrolet/Holden/Cadillac

• Kicsizoli
    Mondjuk német ebay..
  • Kicsizoli
    Zender gyártotta Az Opelnek gyári cucc.

A B2 Vectra Sport felszereltséghez járt, 1.8 2.2 2.6v6 2,2DTI hez
    Utoljára szerkesztette: Kicsizoli, 2014.12.27. 15:08:41
  • bboyatty
    Helló, kellemes ünnepeket! Valakinek van sejtése mennyibe kerülhet egy szett ilyen lökhárító, akár bontóból is. Nem tudom hogy keressek rá.
  • Willi Betz
    Akkor az nem téma,van dögivel bontott és elvileg az AR35 is alá megy,az erősebb. Nekem is van egy 35-ös tartalékban :)
  • Kicsizoli
    AR25 mint a tiéd alatt, "sportgombos automata téliüzemmel..

Pár hónapja is volt fent egy az '90 Sportive volt, ez meg egy limitált '93 GLT, GL felszereltség plussz pár földi jó.

Nem szabad nekem nézegetni ezeket mert a végén eladom az Astrát...
    Utoljára szerkesztette: Kicsizoli, 2014.12.26. 11:05:58
  • Willi Betz
    Ha találni hozzá váltót...csak ebben Aisin volt,ha jól tudom,az meg ritka. De lehet egy olajcsere megoldja a baját,ennél még nem volt elektronika. Mint a Hydramatic-ban.
  • Kicsizoli
    Karácsonyra de szép volna C24NE
  • Kicsizoli
    Közben rájöttem hogy semmi vész... ehh..
  • Kicsizoli
    Üdv

Fura mod meglepett ma a Astra csak harmadjára indult reggel, rálépvel a fék gáz kombo ra és utána gyújtást adva a check engine nem, de a fellette lévő auto kisvilláskulcsal folyamatosan villog, melet közben semmit nem tapasztaltam, hogy gond volna.

Tapasztalat? mit jelent ha folyamatosan villog?
  • Kicsizoli
    Köszi Gabi ! Nektek is Boldog Karácsonyt.
  • Willi Betz
    Kellemes ünnepeket kívánok!

Utoljára szerkesztette: Willi Betz, 2014.12.22. 07:34:15
  • Willi Betz
    Az 1.8-as úgy emlékszem 140 lóerő,az már jól mozgatja azt a kb 1500 kg-s bódét. Ha az enyémből indulok ki,az 144 lóerő és 1700kg a kasztni és nem nagyon kerültem vele idáig húzós helyzetbe az ereje miatt.
  • Kicsizoli
    Gondolkozom egy Zafira B ben... de egyenlőre csak gondolatok...gondolom ahhoz atömeghez már kicsit lesz 1,6 116 ló... a földgázüzem meg itt Kecskeméten nem megoldható..(hivatalossan)
  • Willi Betz
    Szerintem nem rossz motorok. Lényegében ugyan az mint a Y/Z22XE,csak vezérműláncos és nem szíjas. Csak más motorvezérlés van hozzá és máshogy néz ki a szelepfedél. A Z18XE-t nem ismerem,de ha az X18XE utódja akkor sok probléma nem lehet vele. Az pedig ugyebár egyezik az X20XEV/XER-el és az Y/Z22XE-vel.
  • Kicsizoli
    Üdv.

Vélemény kellene, kihasznál ilyet: Z18XE vs Z/A18XER(L) vs Z22YH?

Az A16XER rel jó tapasztalataim vannak.
  • Szabi #5609
  • Kicsizoli

Az SR majdnem GTE :)
  • Kicsizoli
  • Szabi #5606
    ejj ez is de jól néz ki
  • Norby646
    Szép darab! Ismerősnek fekete kabrió van, az is gyönyörű, főleg hogy törődik is vele rendesen. :)
  • Szabi #5604

• Norbi1990
    Köszönöm! :)
  • Norby646
    A videó meg persze lemaradt...

Ha nem jelenne meg akkor meg itt a link a videóhoz
  • Norby646
    Ezen a LINKEN található egy kis segédanyag, bár ez más célból van, de megmutatja hogy kell kiszedni a műszercsoportot. Itt pedig egy kis video az egészről, bár mivel a nyelvből semmit sem értettem, nekem ez csak vizuális segítség volt. Ugyanígy csináltam, csak más eszközökkel meg némi jó magyaros anyázással, csak hogy jobban menjen.
  • Norby646
    Én már párszor szedtem szét, nem nagyon cucc. A középső szellőzőket, illetve a bal oldali szellőzőt kell kivenni, mögötte vannak a rögzítő csavarok, illetve a kormány oszlop burkolatát kell még levenni, és ott van a maradék. Aztán csak ki kell ügyeskedni, meg persze a csatlakozókat levenni, áramtalanítás után. De ha gondolod utánanézek mert van hozzá videó meg leírás is. :)
  • Norbi1990
    Apám egyszer szívott vele, nem volt könnyű visszacsavarozni :D
    Én ebből indulok ki :D
  • Willi Betz
    Áhhh...szerintem a középső szellőző rácsok mögött van egy csavarja,meg a kormány oszlop fölött (a műanyag burkolat eltakarja) Ha az Omegából indulok ki,annál úgy van,szerintem Vectránál se bonyolultabb.
  • Norbi1990
    Köszi.
    Gondolom csak úgy lehet cserélni, ha levesszük a műszerfalat. Az meg macerás :D
    Mindegy, városba úgy se gáz, vidékre meg marad a GPS. Az írja mennyivel megyek :D
  • Willi Betz
    Kezdi megadni magát az óracsoport.
  • Norbi1990
    Valakinek van ötlete ez mitől lehet?

Nem én csináltam a videót, de ugyanezt csinálja (eddig azt hittem ez valami egyedi eset :D). Van amikor működik de nagyon ritkán. Évjárat, motor, kocsi, stimmel a videó címében lévővel.
  • Willi Betz
    Rendben
  • bboyatty
    Közbe elmentem és megvettem ezeket. Egyik autószerelő ismerőst felhívtam és mondta, hogy jó a 40-es, tudom, hogy ezek elég rozsdásak de ezt a telet kibírják, tavasszal úgy fogom elrakni, hogy gumi le, lecsiszolom, lefestem és kész is. Azért köszönöm.
  • Willi Betz
    Nálam van 4 db 6,5J 5x110 R16 lemezfelni. Astra H-n voltak,ET37,ha jól emlékszem. De rámegy Vectrára is és nem áll rajta bután. 30 a garnitúra,gumi nélkül,nem rozsdás szarok,hanem szép újszerűek.
  • bboyatty
    Igen B vectra, 5 lyuku.
  • Willi Betz
    Milyen Opelre kéne? B Vectra? Már nem emlékszem rá. Na meg 4 vagy 5 lyukú?
    Utoljára szerkesztette: Willi Betz, 2014.11.04. 05:43:20
  • bboyatty
    Helló, itt a tél a nyakamon és lemezfelnit keresek, már egyszer elmagyaráztátok milyen ET számú kell legyen vagy mi az ajánlott, esetleg volna megint valaki olyan kedves és kisegítene. Ezt néztem, persze a gumi az cserés, a kérdés, hogy megfelel-e nekem az ET szám.
    Válaszokat előre is köszönöm.
    Utoljára szerkesztette: bboyatty, 2014.11.03. 19:19:39
  • Willi Betz
    Ascona C kabrió

Kis olvasni való :)
  • Willi Betz
    Hétvégi mókolásom. Homok színű Plastidip-el fújt belső tükör (eredetileg fekete volt,csak zavart).
  • Willi Betz
    én valamelyik Opel találkozón futottam bele egy zöld kabrióba. azon kívül rendszeresen látok egy barna metált is,lilás vászon tetővel.
  • Szabi #5585
    link

németeknél 600ezer huf-tól indul ami normális állapotúnak tűnik, a börbelsősök 800körül