General Motors Co.

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

soo277
Gépház,Karbon?

8600k,32gb,2080,Acer predator 27"

Norbi1990
szép<#eljen>
bboyatty
Telefonos kép, amikor valami fotózható helyen van az autó akkor nincs nálam kamera...😛

Be original, be creative, be fresh, be righteous, be yourself and let no one stop you! B.Boy4life!

Norby646
Na akkor elõször írtam rosszul. Igazából ez lenne a lényeg. 😊

Battlefield nick-ek: Norby646 MSI Z490 Gaming | Intel i7 11700k | Be Quiet! Dark Rock Pro 4 | MSI RTX 3070Ti Suprim | Kingston HyperX 2400MHz 16gb | Corsair RM850x | Phanteks P500a drgb

Falkon
A nagyobb ET szam jelenti hogy a kozepvonaltol kifele, a kocsi szele fele van eltolva! 😊 Jol irod 😊

Mercedes-Benz: The best or nothing! :) W124 (L) No turbo, no nitro, only BMW POWER! :)

Norby646
Lehet keverem a dolgokat. Nagyobb et jelenti a felni beljebb lévõ középpontját? Úgyértem a nagyobb et-tõl van "kijjebb" a kerék? Nekem a lényeg az lenne hogy ne legyenúgy "beesve" a kerék mert így kicsit butácska szegény. 😊

Battlefield nick-ek: Norby646 MSI Z490 Gaming | Intel i7 11700k | Be Quiet! Dark Rock Pro 4 | MSI RTX 3070Ti Suprim | Kingston HyperX 2400MHz 16gb | Corsair RM850x | Phanteks P500a drgb

Willi Betz
15-nek et33,legalábbis Omegánál és H Astránál.

.:Kiskorú Gabec:. Kormányzott kereket hajtani???? wtf? ? Omegaforever ?

Norby646
Jól néz ki a járgány! Lassan nekem is kéne már cserélni a gumikat, csak gumi kéne... 😊 Igazából jobb lenne felnivel együtt venni egy 16-os vagy 17-es méretbe. Múltkor néztem is egyet de az 17" et35-ös és 8 a felniszélesség. Nem tudom az et35-el nem-e terpesztene túlságosan... Egy et38-as tökéletes lenne szerintem, vmi kulturált 16-os felnivel 205/55-ös gumival. A jelenlegi 195/65 r15 és nemtudom az et-t (talán 42-43?).

Szabi
szép felnik <#eljen>

"Nulla tenaci invia est via"

Willi Betz
Felkerültek a nyári tappancsok :-)

Meg összes kormányösszekötõ gömbfej cserés,szóval picit még betegeskedik,de lassan rendbe lesz.

Willi Betz
Ha kézi váltós akkor város 8-9 liter. Automatával 10-11 lityó. Ez a 16 szelepesekre érvényes.

Köszönöm a tanácsot, segítséget. <#worship> Igazából azért (is) ráparázok, mert itt valakitõl olvastam, hogy több mint egy millát költött a hajójára, az meg nekem már húzós lenne.
Nagypapás átlagtempóban (sebességhatár + max 10%) mennyit esznek egyébként? <#conf>
Willi Betz
Amit linkeltél tényleg szép állapotban van,8 szelepes 2.0 motor,nem lehet megölni,csak ha nincs benne olaj :-) Viszont láthatod 1500kg a bódé,ehhez kevés a 115 lóerõ. Nem megy,de cserébe fogyaszt. Meg ez eléggé alap kivitel,ami nem baj,mert bontott cuccokból olyan felszereltséget csinálsz belõle amilyet akarsz. Ez már a mini facelift,teli fejtámlás,más kábelezés,más kárpitok,színek...

Willi Betz
Ha van kérdésed még akkor kérdezz és segítek,benne vagyok eléggé az Omegákban,nekem is az van. Ja még annyit,hogy lehet venni automatával is,de annál ha nagyot ránt váltásnál azonnal ott kell hagyni,vagy reccsenéssel jelzi a váltást. Kézi váltó az örök darab,kinyomócsapágy szokott annál elfáradni,azon kívül más nem nagyon. A 2.0 16V-nél a folytószelep tengelye ki tud kopni és ilyenkor ingadozik az alapjárat,alapjárati motor is el tud koszolódni,meg ha el kezd dadogni és lefulladni a motor akkor valószínû a vezérmûtengelyjeladó ment tönkre,esetleg a gyertyakábelek rosszak,bár akkor nem megy az összes henger. Rozsdásodási pontok: ajtók alja,hátsó sárvédõív,kombinál csomagtérajtó ablaktörlõ alatt és a rendszám fölött a zárnál. Egyébként meg ha minden oké vele akkor egy nagy és kényelmes társ lesz az utak alatt.

Willi Betz
Attól függ mikori évjárat,milyen motor,kézi vagy automata váltós. Mostanában a B2-k vannak jó áron és inkább azokat érdemes nézegetni. Dízelt én semmi pénzért nem vennék,se 2.0dti,se 2.2 dti és a két nagy dízelt se. V6-t se ajánlom,csak akkor ha értesz hozzájuk vagy tudsz olyan szerelõt aki ért hozzájuk. Egyébként szeretnek megfõni,ráadásul szinte mindenbõl kettõ kell bele. Ha nyugis kapcsolatot akarsz egy ilyen autóval akkor 2.0 16V vagy 2.2 16V vegyél. Elõbbi volt B1-ben is,utóbbi már csak B2-ben. B2-t használtautón C Omega ként találod meg. Futómûben hajlamos elfáradni elöl a stabilizátor rúd,lengõkar szilent,kormányösszekötõ gömbfej és a nyomtávrúd is meg tud fáradni,szerencsére nem drágák hozzá újonnan az alkatrészek. Futómûvet ha a lengéscsillapítokat is bele számolom olyan 40-50 ezer között fel lehet újítani. Hátsó futõmûvel nem szoktak problémák lenni,illetve egy mégis. A sedannál ki tud rohadni a hátsó torony,de ezt egy lakatos pár db ezresért megcsinálja.

Sziasztok!
Le tudnátok beszélni a b omegákról? Nagyon beléjük szerettem már régóta, mindig álmom volt, és egyre jobb áron vannak már olyan példányok amik képrõl nem tûnnek bontószökevénynek. <#conf>
bboyatty
Én is ezt mondtam faternek, hogy akkor látszana a csavar, nekem volt igazam. Hát úgyis fényezve lesz az autó, ha sérül is közben a fényezés nincs nagy baj.

Be original, be creative, be fresh, be righteous, be yourself and let no one stop you! B.Boy4life!

Willi Betz
Nagyon jó lett!

Willi Betz
Le lehet,csak nem lesz egyszerû az ajtóról lemûteni a maradék ragasztót. Ha csavarozva is lenne ,akkor azt látnád az ajtó belsõ felén.

bboyatty
Szinte gondoltam, fater állította, hogy csavarozva van. És le lehet szedni egy darabban ha úgy alakul?

Willi Betz
Én arra várok,hátha kihozzák a B Omegát,azt hétszentség,hogy megvenném. De ezen is elgondolkodtam,mert tetszenek ezek.

Kicsizoli
Áááá.. Tudod mennyit gondolkodom rajta, nehéz választani az Admiral , a Rekord D , Biante Commodore és ez közt... 😊

bár most ez euro árfolyam segít ebben...:/

Készülget a gép lassan, de biztosan..

Norby646
<#eljen>

Willi Betz

Willi Betz
Ragasztva vannak ezek feltéve,általában szélvédõragasztóval.

bboyatty
Hy, valaki esetleg tud nekem abban segíteni, hogy >EZ< a féle spojler miféle képen van rögzítve a hátsó ajtóra, csavarokat nem láttam és le szeretném szedni, mert rozsdásodást véltem felfedezni alatta. Elõre is köszi a segítséget.

Norby646
Akkor jó nosztalgiázást a képekhez. 😄

Szabi
2001 januárjában vettünk (a hátsó ablak matrica alapján) ugyanonnan új autót, de elõtte 1-2 hónappal körbenéztünk párszor, szóval valószínûleg láthattam, de gondolhatod hogy nem emlékszem rá pontosan 😄

Norby646
Rajta volt a rendszám? Komoly lenne, ha pont ezt láttad volna. 😊

Hát a rozsda ezen is elõjött 1-2 helyen de menthetõ szerencsére, bár ami megmaradt a bal elsõ és hátsó ajtó alsó sarkainál az már elég necces lesz.

2001-2 környékén mi is nézelõdtünk az opel-nál, egy g astra kombi volt a kiszemelt járgány, csak aztán nem úgy alakultak a dolgok. Hát akkor még nem az volt a terv, hogy majd 13 év múlva megvesszük az akkori vectrát, dehát így alakult... 😄

Szabi
jé, ezt az autót valószínû láttam a kereskedésben újkorában 😄

akkortájt vettünk onnan egy asztrát 😊

azóta már erõteljesen kezd szétrohadni a szokásos helyeken <#idiota>

Norby646
2000/12. hó. 😊 Igen aránylag jó állapotban van, persze ezen is lenne mit cserélni/javítani. Féktárcsák elöl/hátul, toronyszilent na meg pár apróbb dolog + maradék rozsda javítása, bár utóbbinak lassan nekiállhatok ha tovább javul az idõ. Kicsit nagyobb papucsok kellenének, a csomagtartón lévõ folt javítása egy polír és fasza lenne. 😛 Még az utastérbe tervezek egy rendes komplett gyári szövet szõnyeget+ oldalába a fehér villogót.

Múltkor kicsit rosszalkodott a járgány, rángatott gázadáskor, dadogott stb. Raktam bele új ngk gyertyákat, azóta megint megy szépen szerencsére.

Norbi1990
Mikori évjárat?

Szép állapotba van az enyémhez képest 😊
Norby646
Itt a jó idõ, gyorsan le is mostam és kitakarítottam a járgányt. 😊

Peter1
Üdv!

Egy kis segítséget szeretnék kérni. Új CD-s rádiót kell vennem az autóba és kellene egy kis segítség. Az elképzelésem az, hogy kb. 20e HUF legyen, a lényeg, hogy tudjon MP3-at lejátszani (írt lemezt is), illetve nem baj, ha esetleg van USB csatlakozója is. Kenwood vagy Blaupunt típusokra gondoltam, de nincs kõbe vésve ez sem. A kinézete inkább hagyományos legyen ha lehet <#smile>
Válaszotokat és segítségeteket elõre is köszönöm.

Ide mit lehet írni?

Willi Betz
Nem lehetetlen,de nem éri meg,mert mûszerfal párnát kell cserélni hozzá. Nagy munka és nagy összeg.

Peter1
Szerintem nem.

Ide mit lehet írni?

Sziasztok! Egy szakmai kérdéssel fordulok hozzátok.
Lehet olyat csinálni, hogy egy Opel Vectra B 1.6 16V GL -ba az utas oldalra beszereltessek egy légzsákot (utólagosan, hisz nincs benne!)?
Elõre is köszi a válaszokat!
Willi Betz
Nekem a spoilerbe is belemart már egy félkört.

Willi Betz
Erre válaszolok magamnak. Hülyegyerek,cseréld ki a vezérmûtengely jeladót! :-D

bboyatty
Na ja ez engem is érdekel, ugyan az a helyzet, már olyan szinten áll a dolog, hogy a festék is lekopott a spoilerrõl.

Willi Betz
Van tapasztalata valakinek az ehhez hasonló kis antennákhoz? Ki kell találnom valamit,mert a fent lévõ beleér a spoilerbe és tönkreteszi,na meg feszül is ha ki van nyitva a csomagtérajtó.
Antenna

Norbi1990
Boldog Karit! 😊
Norby646
Boldog karácsonyt kedves márkatársaim! 😊

kifli
azok jó féle üléek ám. Meg jó kis autó 😊
Willi Betz
Hinnye,bõrös G Astra. Nagyon jó!

Peter1
<#eljen>

Ide mit lehet írni?

soo277
Köszi mindenkinek!
Boldog Karácsonyt!

8600k,32gb,2080,Acer predator 27"

Szabi
<#eljen>

Kicsizoli
Boldog Karácsonyt! Használd egészséggel!

Készülget a gép lassan, de biztosan..

bboyatty
Szép, egészséggel használd!<#eljen>