6347
banner
GM anyavállalat gyűjtőtopikja
Opel/Vauxhall/Chevrolet/Holden/Cadillac

• bboyatty
    Arra jutottam gumi ügyben, hogy mivel nem lesz zsé 4re, ezért veszek kettőt előre, hátulra felcsapok két télit amivel elfutok még egy hónapot és következő hónapban veszek még 2 ugyan olyat...jobb ötletem nincs, szart nem akarok venni szóval ez maradt.
  • Willi Betz
    Vectra alá is befér a 19-es :)
  • Willi Betz
    19-el így néz ki. Haverom autója. Mondjuk közlekedni nem nagyon lehet vele,mindenhol leér valamilye.

Az enyém gyári magasságú és a beton vagy kocka kövekből kirakott fekvőrendőrökön leér az alja,oldalazva tudok csak átmenni rajtuk,hogy ne húzza végig. De volt már,hogy átzöttyent és akkor verte oda a kipufogót.
    Utoljára szerkesztette: Willi Betz, 2015.03.27. 17:38:36
  • Norby646
    Hát én már nem emlékszem mivel próbálkoztam, de légkulccsal biztos nem mert az nincs és nem is volt. Ellenben a wd40-et nem sajnáltam de nem sokat ért. A gond az volt, hogy be volt feszülve az egész, állítólag a másik oldalt is meg kell emelni, hogy a levegőbe legyen a kerék és akkor könnyebben ki lehet cserélni, de egy másik emelő vagy egy tartóbak híján erre nem volt lehetőségem tehát maradt az anyázás. :D

A 19" már elég emberes, biztos jól nézne ki, csak hát ez az, hogy megveszed a szép mutatós felnit, aztán haza is vágod ezeken a fos utakon a felfüggesztéssel együtt. A 17-esre általában mindenki azt mondta hogy az még belefér de már határeset itthon.
  • Willi Betz
    Nem kényesebb mint a "hagyományos" fényezett,ugyanis ezen is van lakk réteg. 19 is vígan elfér alatta /40-es gumikkal,viszont elöl a maximum méret a 235,hátulra mehet akár 265 is,nem fog beleérni az ívbe,csak itthonra sajnálja az ember a felnit is,meg a futómű alkatrészeket is. Könnyen oda lehet ütni és akkor a gumi is kuka. Stabilizátor pálcához erősen ajánlott a légkulcs,és egy flakon csavarlazító :D Sima krovával vagy csillag villással macerás megmozdítani,sőt van,hogy nem is lehet.
  • Norby646
    Hát itt is elég szarok az utak, -mondjuk ez úgy általánosságban egész magyarországra vonatkozik, mert itt még az autópályák is gyalázatosak- de jártam már szarabb helyeken is. Hát majd hosszabb távon meglátjuk milyen lesz.

A stabilizátor pálcát ne is emlegesd... :D Életemben először cseréltem a vectrán (meg úgy egyáltalán), mondván hogy "óóó csak két anya...". Ja, csak két anya ami bekövült ráadásul 1 emelővel, hát szidtam rendesen, de végül csak sikerült, gondolom a sok szép magyar szótól adta be a derekát végül...

Ezeket az autókat valószínüleg inkább a hazai (német) utakra tervezték, és nem az itthoni holdhoz hasonló "meteor" sújtotta, úgynevezett útfelületekhez.

Szép ez így! :) Mondjuk nagy autó az omega, a 17-es elférne alatta de ha igaz amit írtál, akkor nem biztos, hogy megéri. Nem kényes amúgy a polír felni? Úgy értem nem oxidál vagy ilyesmi?
  • Willi Betz
    A nyári gúnya csak lightos 205/55 16,gyári polír MV6 felniken.
  • Willi Betz
    Köszi! Igazából jól áll neki a távolság. Van rajta bőven sérülés,de azok ellen nem tudok tenni,míg nem garázsban áll. Én személyszerint picit félek a 17-es kerekektől,mert van itt bőven a környéken útnak nevezett aknamező :) Ennél meg 235/45 a gyári méret,szóval nem is túl ballonosak. Na meg pénzem sincs rá :D Meeg akkor évente kéne cserélnem a stab pálcákat elöl. Itthoni utakra nem igazán passzol a futóműve. :) Most is hallom néha a bal elejét,hogy kopog a stab pálca,pedig tavaly nyár végén lett felújítva a futómű.
  • Norby646
    Jó az! :) Szép a verda!
  • Norby646
    Nem, szerencsére. :) Hát ettől nagyobb már nehezen férne el sztem, max peresebb gumival, mondjuk egy 18-ashoz egy per 40 vagy 35, nem tudom, melyikkel kissebb az eltérés az átmérőt nézve. A hátsó kerekeknél, a küszöb és a gumi közé nem fér be az ujjam... :D Kb 1-1.5cm hely lehet, de csak a küszöbnél, ami nem igazán érdekes, a többi részénél fasza. Hát már csak abban bízom hogy ha többen ülünk a kocsiba, esetleg még cucc is van akkor nem ül rá a hátul a gumikra a kocsi. Bár olyan még nem volt, hogy tele lett volna az autó + 5-en ülünk benne, de mostmár nem is lesz sztem. :D Egy per 45-el kényelmesebb lenne hely szempontjából, így viszont kicsit kevésbé üt, szerencsére sokkal jobb a helyzet ilyen téren is mint vártam.
  • Willi Betz
    Én még pár hétig 195/65 15-el nyomom. :D Holnap lacházára is így megy ahogy van.
  • Willi Betz
    Jó lett,tényleg jól áll neki! El is fordul normálisan az első kerék,nem ér bele sehol?
  • Norby646
    Na ez lett a végeredmény: 2012-es Michelin primacy hp gumik 215/50 r17-es méretben, nagyon faszák. A felni ahogy korábban írtam gyári c vectra felni, 7"x17" ET41. 1-2 apróbb sérülés van rajtuk, de abszolút nem vészes, szerintem nagyon passzol a verdához, főleg így a 195/65 r15 után. :) Hát sok hely nem maradt a kerékjáratokba...

• Kicsizoli
    Mellesleg erre van 2 év garancia is...
  • Kicsizoli
    Egy jól leakciózott Barum Bravuris 2 vagy 3(HM) is Jó választás lehet...bár tény hogy inkább 70 mint a 60 lenne elég rá...:/
  • Willi Betz
    Inkább ezt ajánlanám,Falken ZE 914. 16700Ft/db,de az idei ADAC teszt ajánlja az adott méretben. Inkább jobb minőségű,de nem túl drága gumi legyen,mint olcsó és rossz. Fontos,hogy meg lehessen vele állni. Kormora-t azt nem nagyon dícsérik. Szóval 16700x4=67 ezer,az még szerintem elfogadható ár,picit gyűjteni kell még,de ennyit megér a biztonság én úgy gondolom. Hangsúlyozom ez az én véleményem.
    Utoljára szerkesztette: Willi Betz, 2015.03.26. 20:17:07
  • bboyatty
    Ja bocsi, r16 205/55, ez lemaradt, pedig ez is mérvadó.
  • Willi Betz
    Mekkora méretről van szó? 15" vagy 16"?
  • bboyatty
    Én is most gumi vásárlás előtt állok, esetleg a kormoran gumikról valami tapasztalat? Tudom nem prémium kategória, de most hirtelen 60 lenne a max amit ki tudok adni 4 darab gumira.
  • Willi Betz
    Na,akkor megvan az ok miért került annyiba.
  • Norby646
    Na felhívtam a steinmetz-es felnis ürgét, elvileg ma megy érte vki, ráadásul sérült az egyik. A vectra sport már elkelt az aluett-ről lemondtam, viszont tavaly néztem itt a közelben egy gumisnál volt egy vectra c felni (17", 7", et41), ami akkor nagyon megtetszett, és még mindig meg van neki. 100-ért adná michelin-el (215/50 r17) és szereléssel együtt. A gumit azért majd jobban megvizsgálgatom, ha nagyon kopott akkor csak a felnit hozom el. Na majd beszámolok. Ilyen egyébként:

• Willi Betz
    Rám ragad a hülyeségen kívül a hasznos infó is :D Kb 20-25 éve Opelek vesznek körül,meg olyan körökben is mozgok. De van amit én se tudok :) Azt majd tudja a Zoli :)
  • Willi Betz
    Ha gumi nélkül veszed,akkor arra is kell gondolni. 17-ben 20-25 ezer/db között van olyan gumi amit nyugodt szívvel felraknék. Kínai gumit én hanyagolnám,inkább Hankook vagy Kumho. Kumhoval jók a tapasztalataim,mindkét autón azok a nyáriak és teljesen jók. Tavaly vettem,igaz csak 16-ban,de az is 65 ezer ft volt 4 db-ra.
  • Willi Betz
    235/45 inkább csak hátul,meg az már az Omega gyári mérete,ott szélesebb a kerékjárat is. Szerintem 215,annál nem kell szélesebb. A Steinmetz-et felhívnám és kifaggatnám az állapotáról,több oka is lehet,hogy ennyiért árulja. Lehet csak el akarja adni és nem árulni,egy próbát megér. Térj ki arra is,hogy feleslegesen nem autókáznál,tehát mondja el ha bármi hibája van.
  • Norby646
    Ja még annyi hogy vajon milyen széles gumi fér el a vectrán? 215 hivatalos váltóméret, én 225-ösöket is néztem elvielg az is jó, nem tudom hogy egy 235-össel mi lenne a helyzet, bár gondolom ez ET függő is.
  • Norby646
    46 lenne a 4 ami gyanúsan olcsó, így tartok tőle, hogy nincs a legszuperebb állapotban. Erről lenne szó egyébként: Link A képen amennyi láttszik az nem rossz, de aggasztó hogy nem látni mind a 4-et normális minőségben. Amin a kocsi is rajta van az nem mérvadó mivel nem a szóban forgó felnik vannak rajta. Bicskén van, én 3. kerületi vagyok így potyára nem akarok odamenni. Viszont telefonba nem mindig mondanak igazat, meg a "jó állapotú" sem jelenti midig ugyanazt mindenkinél, legalábbis az eddigi tapasztalataim alapján.

A vectra sport szitén tettszik, az viszont gumival együtt van, ami állítólag 65%-os. :D Hát nem tudom futok egy kört a telefonommal aztán meglátjuk. Mindenesetre köszi a segítséget, te mindig képben vagy! :)
    Utoljára szerkesztette: Norby646, 2015.03.26. 08:09:58
  • Willi Betz
    Az első Steinmetz ST egy igen jól kinéző felni,csak nem túl gyakori ezért az árát is megkérik. A 2. az gyári Vectra Sport felni,azzal nem lehet mellé lőni :) Aluett-ek állítólag jó felnik,bár nem tudom hol készülnek. Egyszer mondták nekem,hogy a német gyártású felnit szabad csak venni utángyártottban,mert azok bírják az ütéseket. ET38-39-ben még a gyári Omega felniket is megnézném 17-ben...Intra pl az egyik legszebb darab,vagy a Sport....
    Általában a Ronal gyártotta az Opel felniket,szóval én Ronalt simán vennék nem gyáriban.
    Intra:

Sport:

De pénztárca függő a felni vásárlás,17"-nak a gumizása se áll meg 50-60 ezerből,inkább 100-120 között. Meg számíts arra,hogy veszít a rugózási komforjából az autó,215-nél már meg tudja vezetni a nyomvájú a kerekeket,205 is megvezeti (ami nekem a nyári méretem).
  • Norby646
    Értem köszi. Mindegy akkor, közben találtam pár 5x110-est is, 215/45 r17-est keresek, esetleg lehet 225 is et38/35-ben.

Eddig ilyeneket néztem ki:

Esetleg ilyen:

Nekem az első tettszik a legjobban bár utóbbi is elég baba. :)
  • Willi Betz
    Igen,csak azzal. S igen az összes csavarnak annak kell lennie.
  • Norby646
    Felni ügyben tud valaki segíteni? 5x110mm-es osztókörre 5x112mm-es felni menne. Csak mozgókúpos csavarral menne fel? Illetve ha igen, akkor minden keréknél az összes csavar mozgókúpos kell hogy legyen?
  • Willi Betz
    Melós :)
  • Willi Betz
  • Willi Betz
    Az i35-t kipróbálnám,mondjuk 300 lóerő az első kerekeken,talán önzáró a difi benne.... :)
  • Kicsizoli
    Illetve van ilyen is ám...
  • Kicsizoli
    A soha nem látott típus...:)
  • bboyatty
  • Willi Betz
    Kis finomság
  • Kicsizoli
    szép Berlina
  • Willi Betz
  • Szabi #5665