6347
GM anyavállalat gyűjtőtopikja
Opel/Vauxhall/Chevrolet/Holden/Cadillac
-
#5744 Én 2007-ben használtam akkor új Passat 2.0 tdi-t dsg váltósat,szerencsére egy évig. Fúú mindenki isteníti a dsg-t...hát szerintem egy kalap szar,legalábbis az az volt. A 170 lóerőt nem lehetett egyáltalán érezni. Elindulásnál gázt adtam és fél órát gondolkodott,hogy mit is kell akkor csinálni. :D Ilyet a 100 éves Hydramatic se csinál,ami a mostani kocsiban van. A motorról meg inkább nem nyilatkozom,azóta rájöttek,hogy a 2.0 pdtdi egy trágyadomb motor. :) -
#5743 Csalódottan... :D Amúgy megértem. Hát ezt nem tudtam, én se jampiskodnék az 1.6-os vectrával az biztos. :D Mondjuk én a váltótól nem tartok de ez nem automata, viszont a vezérléstől én is fosok, főleg hogy fogalmam sincs milyen állapotban van, mert nem látom, és ahhoz hogy lássam az ékszíjjat is le kéne szedni ahogy elnéztem. Én amúgy szerettem az automata-t de én úgy vagyok vele hogy nagyobb autókba szívesebben vezetnék automata-t a feeling miatt, kisebbekbe viszont inkább kézi, ilyen pl a vectra is de egy omegát már inkább az automatával képzelek el. A merci automata volt, ráadásul egy iszonyatosan jó automata, imádtam, nem rángatott, gyors volt, pontos volt, ellenben ültem ilyen újabb citroen egyterűben, ami szintén automata volt és vmi borzalmas volt, még utasként is.
Utoljára szerkesztette: Norby646, 2015.03.28. 16:29:44 -
#5742 Meg nem bízom annyira az autómban,hogy gyorsulgassak vele. Szétugrik a váltó,vagy átugrik/szakad a vezérműszíj aztán hogy jövök haza?! :D Meg 1700kg a kombi és mellette 145 lóerő,tehát nem egy erőmű,plusz ott van a lomha automata váltó is. Utcán használható normálisan,csak ilyen helyre nem való,kb az 1.4 8 szelepes Astrákat tudtam volna megverni,vagy azokat se :D -
#5741 Áhh,enyémmel nem lehet. 2.2 16V automata,jó ha 20 mp körül tudta volna le a 402 m-t. :D Ezek,vagyis a fekete 3.0 V6 automata 15.9 volt a legjobb ideje,volt egy kézi váltós annak 15.6 lett a legjobb. Ilyen helyre karcsu a 210 lóerő,meg manapság egyébként se számít soknak. Lassan 1.2 turbóból kihozzák ezt a teljesítményt. -
#5740 Hát ahogy elnézem nagy tömeg nem volt. :) Te nem gyorsultál? :D Milyen omegád van? -
#5739 Nagyon fújt a szél szóval én 8-tól délig bírtam,közben pedig be voltam öltözve mint egy eszkimó. :D Most érzem is,hogy megfújt,elkezdett fájni a fejem....
Utoljára szerkesztette: Willi Betz, 2015.03.28. 13:53:44 -
#5738 Titánok harca :) MV6 vs. MV6
-
#5737 Ez nagyon jól hangzik, köszi szépen! :)
Hát erre a talira sajnos én se tudok menni, remélem a következő összejön. :) -
#5736 Jah,polírpaszta téma. Újpesten a víztoronynál van egy festékes. Ott lehet kevertetni polírpasztát. Asszem decije 1000ft körül van,nos én 2 deciből átpolíroztam még az előző autómat,szóval sokra elég :) Annyi,hogy vizes szivaccsal célszerűbb használni,mert jobban kezelhető és hatékonyabb is. -
#5735 Ez igaz, de ma jó termés volt, ment a locsogás, asszony nem volt, így maradt idő a fontos dolgokra is. -
#5734 A következő ilyen a Hungaroringen lesz. Családi nap néven. Majd beteszem,ha lesznek konkrét információk. -
#5733 Oké,igazából későn kapcsoltam,mert van hogy több hétig nem jön ebbe a topikba hozzászólás így el is felejtettem. -
#5732 Értem, gyorsulni nem sok értelme volna az én szekeremmel, de biztos látnák pár szép autót. Máskor majd ha van ilyen itt Pesten és környékén írd már be egy 2 nappal előbb, elmennék már én is valami találkozóra...:P -
#5731 Repülőtér :) -
#5730 Na basszus, oda kinéznék csak hát melózok 4-ig. Hamarabb ha tudtam volna róla lehet leugrottam volna, nincs is messze. Milyen pálya van ott amúgy? -
#5729 Holnap Kiskunlacházán Opel találkozó is lesz nem csak gyorsulás. Szóval ha van kedv akkor lehet jönni. 2500Ft a belépő és az Opeleknek 1000Ft korlátlan menet a pályán. -
#5728 Az meg V6 :) -
#5727 Modell & hobby. Köszi majd meglesem. -
#5726 Modell boltban (ne röhög,tényleg) :D Váci útról nyílik az az utca - most nem jut eszembe a beve - van a sarkán egy benzinkút és a benzinkút mellett van a bolt.
Szerk.: Fáy utca -
#5725 Elvileg i500. :D -
#5724 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Tekerd vissza... -
#5723 Jóféle! :P Hol vettél plastidip-et?
Atty: Úgy legyen, azért majd dobj képet ha kész lesz, akárhogy is döntesz.
Pólírpasztát jó áro nem tud valaki amúgy? :) Édesapám németből hozott ilyen kis kiszerelésű polír cuccot, abban van egy kicsi tubusos polírpaszta illetve egy másik kis tubusos talán viaszos valami hogy azzal még 1x átkenegesd+ pár hozzá való apróság, de ilyen 12-13 euro körül mozog. -
#5722 A km számláló állása is figyelemre méltó, bár az enyémben lenne annyi...:P -
#5721 Érdekesen mehettek az alsóval,félig van a tank és 280km a hatótávja :D Lehet V6 és cirmogtatták neki :D -
#5720 Kövezzetek meg de nekem tetszik.
Most nekem is szürke a közép konzol, szóval az a gumi borítás nincs rajta, azzal nem lenne gond. Most jön úgyis az ünnep, így időm lesz, addig eldöntöm melyik verzió lesz a bejövős de valamelyiket jó lenne összehozni. -
#5719 Azt a gumiréteget mindegyiknél használták,Astra G-n is. Omegánál pl az ajtókárpit műanyagja is azzal van bevonva,meg a klíma vezérlő panel gombjai,ami ennyi idősen lekopik,mindenki vadássza a hibátlanokat. Az ajtókat két éve csináltam meg Plastidip-el. De nyáron szerintem megint fog kelleni,kezd lehámla ott ahova kevés jutott.
Itt mindenen van gumiréteg,kivéve a rádiót:
-
#5718 Carbonnal van bevonva a motorháztető és ő van kiakadva az m logós nem "m" bmw-n. :D Viccet félretéve neked kell hogy tettszen, ha úgy érzed hogy a carbon jól mutatna akkor do it, . Amúgy lefesteni elég szívás volt mert vmi puha gumiszerű réteg is volt a műanyagon amire nem számítottam, hát ugye arra festeni nem igazán lehet, leszedni meg egy felejthetetlen élmény.
Lehet nézted már, gyorsba ezt találtam:
Ismerősöm astra g cabrio-ján a középkonzol a kocsi színére (fekete) van lefújva és le van lakkozva, faszán mutat.
Számomra ez a best:
-
#5717 -
#5716 Faberakástól a hideg futkos a hátamon. Viszont fóliám már van, 3d és én eddig elég jól bírtam vele dolgozni, még a télen valamikor vettem egy 1,5m x 1m-es darabot 3000-ért, ugyanis történt egy olyan, hogy a szél elvitte a bal tükörborítást ami ugye karbonozva volt és muszáj volt pótolni, találtam is ugyan olyan matricát és most ott pihen kb a 95%.
Na de lehet maradok akkor a szürkénél, pedig nem tűnt rossz ötletnek de belegondolva tényleg kicsit túlzás lenne, sokszor a motorháztetőt is annak érzem.
Visszatérve az Irmscher dologhoz, kis köze van az autónak hozzá, a szárny és a felnik, az is valami. Valahonnan szereznem kell egy Irmscher logót... -
#5715 Facebook-on Opel adok-veszek csoportban folyton felbukkan Vectrához fabetétes középkonzol,pár ezer ft-ért. Mondjuk én nem vagyok híve a fényes lakkú fának,de Vecibe nem volt más. -
#5714 1.6-hoz is lehetett kérni ilyen gyári kiegészítőket. De akkor én mit mondjak? Steinmetz szárny van,Irmscher rugók és Irmscher feliratos rendszámkeret :D -
#5713 Nekem amúgy ilyen lett:
#5534 -
#5712 Értem, hát van benne valami. Amúgy köszi igyekszem! :)
Hát az alap fekete műanyagtól mindenképp szebb, én ezüstre fújtam és matt lakkot kapott, be is linkeltem ide milyen lett. Sztem a karbon jobban nézne ki, bár nekem úgy jönne be a legjobban a karbon ha lakkozva lenne. Na úgy nagyon baba lenne! Nekem fával is tettszene, vmi sötétebb fa, pl.:
Kapni ebay meg egyéb helyeken ilyesmit, vagy akár a gyári "ezüst" színűt is, az is jó, hát attól függ mennyit szánnál rá. Én írtam anno egy vtn fóliás ürgének, hogy mennyiért csinálná meg csak a közép konzolt, a 25e-s árajánlattól megjött a kedvem a házi tuninghoz... :D
Ha sima 3d vagy 4d carbon te magad akarod bevonni, akkor ügyeskedni kell, én 3d fóliát használtam már, megszenvedtem vele pedig elvileg egyszerű. :D Ha meg megcsináltatod valakivel akkor meg többe fog kerülni de valószínüleg szebb lesz, bár lehet hogy ráérzel egyből és faszán megcsinálod. Asszem 600-800ft körül vettem egy 50x50cm-es darabot akcióba, hát ettől lehet több kell, de asszem 1 m2 ilyen 2000-3000 között mozog minőségtől/vastagságtól függően, annyit tuti elég. -
#5711 -
#5710 Most is ezüst, csak már kicsit kopottas.
Az Irmscher az már ott megbukik, hogy 1,6 16v, nem akarom ilyen BMW stílusba tolni, hogy 320d de fel van biggyesztve mellé az M logó és még egy M Pack sincs rajta de a logó az ott figyel, én szégyenlem magam helyettük...:P -
#5709 Inkább fesd ezüstre és matt felületet hagyjál neki. Arra még rá lehet mondani,hogy Irmscher :) Igaz én jobban pártolom a gyári tuningot.
Utoljára szerkesztette: Willi Betz, 2015.03.27. 19:13:04 -
#5708 Tavaly szezonkezdésnél rávertem 4 használt conitnental gumit, igaz csak 30 körül jöttek ki szereléssel és szezon végére már féltem, hogy ha megállítanak elveszik a forgalmim, nagyon csúnyán lekoptak. Megfordult a fejembe persze és nem is vetem meg azt aki használtat tesz rá, de most megpróbálnám mennyit megyek el egy szett újjal. Hát annyira sokat nem autókázok, kb havi 2000...mikor, hogy jön. Nem volt rossz alku a tied sem, és tényleg nagyon jól áll neki, használd egészséggel.
Más, szerintetek nagyon ratyi ötlet lenne karbon fóliával bevonni a középkonzolt?
Tudom, minden részer gyereknek az van, én nem vagyok az de ahogy nézegettem jól mutatna, kicsit feldobná a belsőt.
Utoljára szerkesztette: bboyatty, 2015.03.27. 19:01:45 -
#5707 Uh, ez nagyon komoly kis vas. A mercivel anno átéltem az ültetés okozta örömöket, pedig annak csak az eleje volt egy picit ültetve, de szinte mindenhol leért az alja, kivéve ha átlósan mentem át.
Ez a vectra nagyon baba, bár ahogy elnézem a gumi csak mutatóba van rajta... :DD
bboyatty: Használt nem játtszik? Sztem vmi normálisabb márkával is 45 körül kihoznád kb 3 szezonra a dolgot, bár nem tudom mennyit hajtod a vasat. :) Igaz, új gumi a jó gumi, de ha épp nem fér bele akkor érdemes rajta elgondolkodni. Tavaly a 195/65 téli continental gumit, 36-ba vettem +szerelés, most 60 volt a 4 felni, 40 a gumi, a szerelés és a szelepek grátisz volt, ennyit sikerült alkudni. :D -
#5706 Az a két téli amit feldobok az még akkorról maradt meg amikor vettük az autót szóval nem kár értük, azért is lettek megtartva, ha baj van akkor egy 2-3 hónapot kihúzok még vele. -
#5705 Ez is egy megoldás. Ráadásul nem is rossz,mert április végén még nem késő ledobni a téli pacskert.