6347
GM anyavállalat gyűjtőtopikja
Opel/Vauxhall/Chevrolet/Holden/Cadillac
-
#5904 Tegnap menet közben váltás után hirtelen elfogyott az ereje az autónak, hiába nyomtam a gázt szinte alig ment. Nem dadogott, nem rángatott, csak nem volt ereje. Gyorsan kiálltam a kúthoz, szerencsére pont egy 50m-el előtte jelentkezett a hiba. Félreálltam, felpattintottam, hátha hallok vmi rendellenes zajt, de semmi. Kiss gázfröccsre is késve reagált/alig pörgött fel. Leállítottam, aztán kb. 1 perc múlva vagy talán még annyi se volt beindítottam, utána jó lett. Hát továbbmentem, de a továbbiakban már nem volt gond. Nem tudom mi lehet ez de ilyen már volt 1x tavaly nyáron, szintén váltás után, akkor is félreálltam, újraindítottam, és utána jó lett. Van valami tipp, hogy ezt mi okozhatja? Gyertyákat cseréltem kb fél éve ngk gyertyákra, mert előtte néha rángatott az autó, de azt a gyertya csere megoldotta. Nem hagyományos gázbowdenes a kocsi, hanem van egy kis potméter a -ha jól tudom- fojtószelepháznál, ami küldi a jelet a motorvezérlőnek. Nem tudom nem ott van-e esetleg valami gond, akár a potméter vagy esetleg maga a vezérlő kattan be időnként? Vagy lehet más jellegű a hiba és inkább üzemanyagrendszer/gyújtásrendszer? Tudom hogy nem lehet diagnózist mondani látatlanban egy leírás alapján, de "hátha" van vmi ilyen jellegű opelbetegség, és akkor tudom merre induljak...
Másik "apróság", hogy parkoláskor ahogy fordultam be, vmi elkezdett kattogni a kormánynál ha elkezdtem tekerni a kormányt. Szerintem vagy az irányjelző karjával van összefüggésben vagy rosszabb esetben a kormányzárral de nem tudom, megnézem ma, nehogy gebasz legyen. -
#5903 Astra K teszt. Nekem még mindig nem szimpatikus az az 1 literes 3 hengeres turbó motor. Sajnos vége a szívó benzin korszaknak. -
#5902 Aranyon és a két kéken gyári van. -
#5901 Az aranynak vagy a szürkének a felnijét elnézném a vectra alatt. Az arany felnije az opel felni ha nem tévedek a szürke is az lenne? -
#5900 stipi-stopi a zöld a fekete felnijével :D -
#5899 Variációk egy témára.
-
#5898 Ilyet is ritkán látni. Lyukasra rohadt hátsóajtó....B2 Vectrán.
Utoljára szerkesztette: Willi Betz, 2015.05.04. 17:19:24 -
....és még pár kép. -
#5896 remélem egyszer lesz egy köszös képünk vele... -
-
#5894 Egy nem pont ide illő kérdés,viszont hasznos lenne. Bannerbe,hogy tudok linket berakni? -
#5893 Wow... gyönyörű... mostanában piszkálja a fantáziám egy az Astránal nagyobb Opel... -
#5892 Ide is lehet jönni május 9.-én. Parkoló Parádé
Kint leszek pár haverral.
-
#5891 Igazából találtam most nagyon hasonlót, de az astrába való és Y17DT motorhoz. Nekem meg X17DT kell.
De mindegy, majd valamikor felhívom a bontóst, mert itt van közelbe az egyik bontott vectra, hátha megvan még neki ez a cső.
Azért köszi :) -
#5890 Mondjuk ha tudsz mondani egy cikkszámot,akkor a gyári újnak utána tudok kérdezni hétfőn. -
#5889 Gondolom mikor ki gyártja. Egy időben a Total volt a beszállítójuk. -
#5888 gm olajról én annyira jókat nem halottam, úgy tudom változó a minőség... -
#5887 Bontottak után még nem kutakodtam, azt hittem találok vhol újonnan :)
Így marad majd a telefonálgatás :)
Köszi a tippeket srácok! :) -
#5886 Ha 16V,akkor X16XEL. -
#5885 Szűrőből valami ismert nevűt,igazából filléres tétel,de jó a gyári is. Olajból meg 10w40 gyárit vagy Liqui Moly,esetleg Mobil1-t tudom javasolni. -
#5884 Mondjuk egy motorkódot jó lenne tudni., meg hogy milyen felépítésű. -
#5883 Olajszűrő
Olajból meg gondolom 10w40 megy bele, az félszintetikus olaj. Nemrég volt itt téma, érdemes lehet a gyári gm olajat beletölteni, de mást is rakhatsz bele. Én idáig castrol-t használtam, azt "eléggé" eszi a motor, és a castrol-nál erre többen is panaszkodnak, így kövinek valószínűleg gm-et rakok bele én is. -
memphis1985 #5882 Hali.Olyan kérdésem lenne,hogy vásároltam egy 96-os f astrát 1.6 16 szelepes motorral.
Milyen olajat\olajszűrőt tegyek bele?
Köszi előre is.
-
#5881 -
#5880 Csak most nézem... :) Szép darab! -
#5879 Racing bazár-on is érdemes körülnézni, hátha...
Link
Utoljára szerkesztette: Norby646, 2015.04.30. 09:38:56 -
#5878 142km-t futott Monza.
-
#5877 Jófogáson se? Rengeteg 1.7 dezső bontás van. -
#5876 Köszi. Sajna nem nagyon találok ilyen csőt a neten X17DT motorhoz...
Utoljára szerkesztette: Norbi1990, 2015.04.29. 20:09:49 -
#5875 Turbó levegőcső. Vagy turbócső. -
#5874 Szerintetek ennek a csőnek mi a neve? (pirossal jelölt)
Ezen keresztül megy át a levegő a turbóba. Sajna már elég viseletes ez a gumicső (az egész be van fedve erős ragasztószalaggal) nálam, így sípol mint őrült ha 2700 felé pörgetem, és így elég gyengécske a kocsi.
Utoljára szerkesztette: Norbi1990, 2015.04.29. 18:23:07 -
#5873 Lehet regisztrálni és jönni! Akár kiállító ként is. Elvileg az enyém is ki lesz állítva,ha beválasztanak.
Utoljára szerkesztette: Willi Betz, 2015.04.29. 11:13:11 -
#5872 -
#5871 -
#5870 A 2.0 vagy 2.2 sok mindent nem csinál,főleg sperr-el. Stabil kanyarban is,nem rosszindulatú egyáltalán. V6 meg erősebb,hamarabb elforgatja a kerekeket,de azt se nevezném drift királynak :D Automatával egész komótosan indul meg az is,3-4 ezer körül jön meg a hangja és az ereje is,de a mindennapi használatban maximum előzésnél forgatod el 4 ezerig,vagy ha pályán megy 130-al,de akkor is csak 3000 körül forog. Igazából egyik motorral se nevezném élményautónak,a nagy benzinesek jól mennek,pályára valók ahol kényelmesen tudják a 170-180-as utazótempót is. -
#5869 Hát igen, még ez a keresztbe lévő kis 1.6-os is tud bosszúságokat okozni, hát még ezek... De az élvezetért áldozatokat kell hozni. :D -
#5868 Különben meg nem mindig szerencsés az,hogy hátsó hajtós,főleg a hosszában lévő motor miatt. Igaz a 4 hengeres még áldásos,de ennél is ha a motor mögött kell csinálni valamit az házilag felejtős,márpedig van bőven ott alkatrész ami tönkre tud menni.
V6 meg szerelhetetlen,a szerelések nagy része úgy kezdődik,hogy szívósor le. Ennél is típushiba a megrepedő kipufogócsonk,akkor pedig ha az cserés,nincs mese,motor ki. Máshogy nem lehet hozzáférni. Vezérlés csere külön napi program.
Egy Vectra ilyen szempontból hálásabb,még a V6 is.
-
#5867 Tulajdonképpen ennek így néz ki az alja,már ami látszik belőle. Hasonlít a Vectráéhoz. Jobbra van egy diffi,előtte iker középső dobok. Összesen 5 gumi tartja az egészet,ebből 4-et cseréltem,egy pedig a bal hátsó kerék mögött van.
Utoljára szerkesztette: Willi Betz, 2015.04.27. 22:03:13 -
#5866 :DD Én is cseréltem már a vectrán a két hátsó kipufogótartó gumikat, nekem szerencsém volt, a krokodil emelővel kicsit megemeltem a kipufogót, és úgy könnyedén ment a beavatkozás. :) Mondjuk a vectránál elég egyszerű a dolog, főleg hátul. Kicsit kissebb, könnyebb, meg elől van a meghajtás (sajnos), mondjuk utóbbi nem tudom számít-e valamit, inkább csak arra gondolok, hogy ennek elég egyszerű a hátsó fele, nincs ott sok minden, ami útban lenne. :D -
#5865 Nagy nyögések és anyázások közepette kicseréltem a kipufogótartó gumikat. Haverommal ketten csináltuk,minden volt,de dícsérni nem dícsértük a német technikát és mérnököket :D