6347
GM anyavállalat gyűjtőtopikja
Opel/Vauxhall/Chevrolet/Holden/Cadillac
-
#5864 Az igen. Szerintem érdemes először vizes csiszolóval nekiesni, és csak a legvégén polírozni. 1500-as vizessel nekiállsz csiszolgatni, óvatosan, aztán 3000-es, és közben ellenőrizgeted, hogy mivan. Jó lenne látni a karcolást, hogy biztosan csak a lakk sérült, vagy esetleg már a színben is ott a karc, mert ha utóbbi, akkor kár polírozgatni. Ha csak a lakk sérült akkor vagy durva polír aztán vmi finomabb, vagy finom vizes csiszoló és utána finomabb polír. De nem vagyok szaki, nekem ez a módszer vált be idáig. MIndenesetre részvétem, az én napomat is elbaszta volna az biztos. Sajnos ilyen világban élünk, pontosabban ilyen emberek között. :( -
#5863 Nem hiszem, mert elég mély, igaz nem is nagyon értek a fényezéshez meg az ilyesmihez, minden esetre megpróbálom majd otthon kipolírozni belőle, nincs mit veszíteni.
-
#5862 Polír nem szedi ki? Lehet kevertetni erős polírpasztát is,szerintem bármelyik autófesték boltban. Csak úgy kell kérni,hogy durva fényezés utáni polírpasztát akarsz. 1 dl bőven elég,annyival én átpolíroztam az előző autómat. -
#5861 Durva :S
Én is ma vettem észre h van egy karcolás bal hátsó c oszlopon, nem durva annyira mint a tied, meg nem is annyira tűnik fel a kocsim színe miatt. -
#5860 Arra jó, hogy most fényeztethetem le a hátsó ajtót és a sárhányót...:P de egyelőre nem fogom, mert ide nem érdemes úgy látom.
Ezek állatok nem emberek, de remélem több boldogsága nem is lesz az életbe.
Utoljára szerkesztette: bboyatty, 2015.04.26. 17:25:19 -
#5859 Sose értettem mire jó ez,biztos zavarja,hogy hibátlan....kulccsal támadt ez tisztán látszik. -
#5858 Na hát valaki meghallhatta, hogy a múltkor dicsekedtem, hogy az én autómat még nem rongálták meg, ma reggel vettem észre, hogy valaki összekarmolta a bal hátsó ajtót és a sárhányó felett is. Ahogy figyeltem csak a lakk jött fel de teljesen elbaszta a mai napom.
-
#5857 -
#5856 Én úgy tudom,hogy nem lehet állítani rajtuk. Facebook-on valamelyik Opeles csoportban érdeklődj utána,hátha tudnak okosat mondani. -
#5855 New looks :) Utolsó évjáratos hátsólámpák.
-
#5854 Üdv Szeretnék egy kis segítséget kérni hátha tud rá valaki választ adni:
Opel Astra G kormánymű lóg? tengelyrányban mit lehet vele kezdeni? Lehet e rállítani? Még egy érdekesség csak bal oldalon jelenkezik,
(gömbfej, axiálcsukló szilentek stabkar és szilentm toronycsapágy és szilent cserélve)
Bocs ha túl műszaki a kérdés.. -
#5853 Köszi, legközelebb majd kipróbálom -
#5852 Egy módszer,úgy nem is karcolódik össze a fényezés leszedéskor. Újságpapírt vizesen rátenni és pár percig rajta hagyni. Feloldja és könnyen lejön. -
#5851 Tudom, tegnap előtt fél óráig csiszatoltam annyira rászáradt hétvégén... -
#5850 Madárszar is ki tudja kezdeni a fényezést. Meg a szeder,ha sokáig rajta marad. -
#5849 Nekem sincs nagy hangcucc az autóba, hely volna pedig de valahogy kinőttem már abból a korszakból, hogy mélyládát építsek be, meg vagyok elégedve a gyári 10 hangszórós rendszerrel, egy nagyon alap Pioneer rádióval, ami annyiból áll, hogy radió, usb, meg aux és usb-n keresztül támogatja az androidot de teljesen jó, ez volt akciós Media Markt, 19-volt 3 éves garanciával. Láttam én 40-50 meg 100 ezrekért is rádiót de semmi értelmét nem látom, annyit nem autókázok, hogy kihasználjam. -
#5848 Nekem most fém szelepsapka van, de ne mond el senkinek! :D
Atty: Maradjon is így. A merciből még a rádiót is kilopták, akkoriban egy igen komoly kenwood rádió volt benne, értéke valahol 100-120e ft között mozgott, hát túl sokáig nem volt benne. És ilyenkor nem elég baj hogy a rádiót kilopják, betörték az oldalüveget, letépték az A oszlop bőr borítását, és szétfeszítették a középkonzolt, nem tudom mennyire láttszik a képen:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Nem emlékszem mennyi volt az üveg+a csere, de nem volt két fillér, + a rádió, és már nem lett olyan mint volt. Az A oszlop borítás nem sérült, visszakerült a helyére, középkonzol úgy maradt, az üveg cserélve lett, persze színezett üveg, ami a coupe-nál még drágább, ráadásul nem tudták normálisan beállítani, így nem szigetelt jól. Rádió pótolva lett. Az opelbe már csak egy olcsóbb rádiót raktam, pedig van itthon egy jobb, de ezért kár belerakni, mert erre legalább nem gerjednek úgy rá. Na nem mintha sokkal jobbnak lenne értelme a gyári hangszórók mellett. :)
Amúgy mi sem lakunk olyan rossz környéken 3. kerület széle. Szerencsére pár éve elég sok térfigyelő kamerát telepítettek, így ezeknek a tetveknek a nagy része tovább állt, főként a pók utcai lakótelepre. -
#5847 Ja, én se szoktam elől hagyni semmit.
Sporttelep. -
#5846 A galambok itt is ügyködnek...de hát ez van, kifigyeltem, hogy hová nem kell parkolni és oda nem állok, rádió előlapot sose hagyom fent, b oszloptól hátra teljesen le van sötétítve az ablak de amúgy sem szoktunk semmit szem előtt hagyni.
Merre laksz Csepelen? Én a Szent Imre tér környékén. -
#5845 Én is Csepelen lakom, viszont tőlünk már loptak kocsiból, brifkót (ez mondjuk apám hibája volt nem kellett volna bent hagynia (5 percre hagyta úgy a kocsit)), meg autórádiót is.
Nekem a madarakkal lesz csak problémám, legalábbis remélem. -
#5844 Mindegy,már nem izgat. Megcsinálom valamelyik hétvégén és annyi. Úgy sem lesz meg az aki csinálta,annyi nincs egyik ilyen emberben sem. -
#5843 Szerencsémre még soha semmit nem rongáltak vagy loptak le az autóról, le is kopogom, pedig Csepelen azért lát az ember egy-két sötét alakot, igaz nem a mélyébe lakok, nem rossz környék ez sőt, egész jónak mondanám.
Rohadjon meg az összes ilyen szemétláda, aki abban leli boldogságát, hogy rongál, de ahogy Norbi is mondta, balkáni népség soktól mást nem is vár el az ember. -
#5842 Fém szelepsapka még az előző Omegámon volt....2 napot bírt. :D Ilyenkor jó messze állok a szemétkupactól,ugyanis pár hete egyik haveromnak újpesten lomtalanítás alatt le lopták a katalizátorát. Platina van benne,az meg sokat ér.
Utoljára szerkesztette: Willi Betz, 2015.04.22. 13:50:48 -
#5841 Az se sokkal jobb, én is utálom amikor lomtalanításkor itt ez a sok barna bőrű -persze az a fajta aki nem az idén barnult le- és túrják szét a szemétkupacokat, aminek eredménye hogy a 10m átmérőjű kupacból lesz egy 30-40 átmérőjű okádék, de mégse fordul meg a fejemben hogy megdobálom tojással, pláne úgy nem hogy ott állnak az autók. Meg amúgy is drága a tojás. :D
A lopkodós dologban meg kár az értelmet keresni, a mergáról a csillagot is folyton letörték. Letörve semmit nem ér, tehát vagy csak gyűjti az ilyen ereklyéket, vagy csak rongálni akar, bár utóbbit kétlem. Cserébe egy új gyári csillag akkoriban is ilyen 8-10e ft környékén mozgott a jó öreg c124-hez. :) A fém szelepsapkákat meg se említem, azt mondjuk a taknyosok lopkodják.
Utoljára szerkesztette: Norby646, 2015.04.22. 12:51:28 -
#5840 Szerintem a guberálókat akarta megdobálni (lomtalanítás van nálunk),csak így sikerült. Magasnyomásúval és kefével alig bírtam leszedni. Mindenesetre nyáron lesz dolgom,ismét. Így vigyázzon az ember a tulajdonára.
Antennát mindkét autónkról lelopták,csak tudnám mi a faszt csinál vele,eladni nem lehet,mert kb 500Ft-ot ér,remélem saját magának dugdossa fel.
A fehér részeken a festék is feljött.
Utoljára szerkesztette: Willi Betz, 2015.04.22. 11:53:17 -
#5839 Az kurva jó. Biztos vmi szaros hülye gyerek jó viccnek gondolta. Nekem a múltkor az antennát lopták le... Anno a mercit kulccsal húzták meg, meg a kipufogójába tömték az üres cigis dobozt. Ez van, balkáni nép.
Szerk.: A képen nem nagyon látom, nem csak a lakkot baszta össze?
Utoljára szerkesztette: Norby646, 2015.04.22. 11:49:40 -
#5838 Ma reggel ez fogadott...ablakból repült egy tojás és ott landolt
Nagyobbik baj,hogy megmarta a fényezést is!
-
#5837 Ha te mondod... :D
Amúgy fasza a camaro, nekem az előd beltere nem tetszett, kíváncsi vagyok ennek milyen lesz. -
#5836 2016 Chevrolet Camaro rejtőzködő ruhában.
-
#5835 Kiszellőzik,nem gáz. :D -
#5834 Köszönöm! :) Sütőbe? Csak az asszony meg ne lássa. Nem lesz utána hígítószaga a csirkének? :D -
#5833 Először Dunakeszin találtam rá erre a lakkra egy háztartási vegyes boltban. Azóta sajnos ott már nem árulnak,de az előbbi linken lehet venni,picivel drágább mint a "hagyományos" lakk ~2000ft egy flakon,de kiváló és gyorsan szárad. Természetesen a teljes kikeményedés 24 óra,sőt inkább 48. Fél óra múlva porszáraznak mondható a felülete fújás után. -
#5832 HB Body 496 a márkája,ez egy 2K-s karcálló lakk.Totallux kft.. 2011 Budakalász, Kék Duna u. 2916/6hrsz.
Én most kivételes úgy csináltam,hogy 24 óra elteltével,beraktam 50 fokra másfél órára a sütőbe a teljesen kész tükröt. Kikeményedett rendesen. Egyébként pedig napon szoktam szárítani kb fél napot.
Utoljára szerkesztette: Willi Betz, 2015.04.21. 10:52:05 -
#5831 Értem, köszi. És mi a márkája a lakknak, vagy hol veszed? Amúgy tényleg szép lett, a lakk kikeményedett rendesen, nem volt vele gond? Én idáig két féle lakkot próbáltam az egyik a motip féle volt, a másik meg azt hiszem maestro lakk, ami nem keményedett ki egyszer sem, az előbbit az autóra fújtam, polír nélkül nem lett volna fényes, ráadásul mostanra teljesen tropára ment. Sajnos dolgoztam egy helyen ahol a munka mellett nem volt időm (kedvem se) elvinni a kocsit lemosni úgy, ahogy szoktam (ez általában kb 2-2.5 órát szokott igénybe venni), így elvittem a gépi mosóba (nem vagyok rá büszke), mert már nagyon retkes volt az autó. Hát most a javított felületek úgy néznek ki, mint ha lekezeltem volna egy kis drótkefével, ellenben a gyári lakknak "semmi" baja. Na most ezt, a rozsdával együtt szinte biztos hogy egy fényezővel fogom megcsináltatni, de ettől függetlenül jó lenne vmi bevált lakk, ha a jövőben bármire kéne esetleg. -
#5830 Igen,kivéve a lakkot. Azt közvetlenül a forgalmazótól veszem,amíg nem találok egy helyet ahol árulják. -
#5829 Ezt is ott keverték ahol a polír pasztát szoktad venni (újpest)? -
#5828 Az orra nagyon hasonlít a Merci CLA-ra,azt hiszem így hívják. -
#5827 Sprayvel. Kevertetett szín és két komponensű lakk. -
#5826 Mivel fújtad le? Szép lett. -
#5825 nem vészes, de nem is szép, majd az Opel-es verzió hátha nem lesz ilyen csicsás :D