General Motors Co.

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

MaSzKa
hát erre azt tudom mondani tölts a te kocsidba amit jónak látsz

én a calibráról nem mondtam semmi rosszat

1 öngyilkosjelölt ismerõsõmnek is volt nem régibe

amúgy meg sztem te nem mernél hozzám beülni wartburgba 😄
ismerõsõkkel szoktunk régebben rallyzni és ott senki nem merte beválalni a navigátor szerepét

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

4.4 alatt futja a 100-as sprintet. Hol vannak ehhez az uj autók?

Azért ne találd már ki, hogy nem tudnak ilyet ma készíteni...

300 lóval 4,4s azért ezt így nem hiszem 😊

|HALA MADRID!! |-------------------------| http://www.hackthat.net/df/ddos/48897/index.hack

blackcalibra
Ez az autó is Calibraclub-os.
Wajk.
M@TriX
jah, vannak szép Calik, mondjuk az tény hogy én is sok szakattat láttam már errefelé, de a haveromé szerintem elég szép, bár vigyáz is rá...

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.

blackcalibra
Na látom felriadtál és megint kezded a baromságodat a hozzánemértéssel megkeverve!
Én ahova szoktam vinni(raly autókat készítenek fel versenyekre, Evo-kat és hasonló kalibrerû versenyautókat) ott nem csak 1 ablakból figyelem mit csinálnak, hanem ott állok az autó mellett és figyelem, beszélgetek a szerelõvel. Ezt csináltam amikor az Opel szervizben szervizeltettem az autót hiába hogy nem lett volna szabad, leszartam. Én fizetek én mondom meg mi lesz külömben viszem az autót máshova. Egyébként vittem is mert szart sem tudnak.
A Calibráról meg akkor alkoss véleményt, ha majd nem csak messzirõl ismered, látsz évente kettõt az utcán, azok is olyanok amilyenek....(mint minden autónál)Ülj be egy olyan turbósba vagy 2.5 V6-ba ami rendben van és biztos remegõ lábakkal szálsz ki. Én vinnélek, de letrottyantanád a lábad szárát úgyhogy megkíméllek ettõl.
Az enyém nincs tuningolva, gyári, az állapotáról pedig annyit hogy tökéletesen mûködik rajta minden, az összkerék is(csak segítségképpen: az országban 3-4, esetleg 5 olyan turbós összkerekes Calibra van aminek mûködik az összkereke. Egy tuning alapfeltétele pedig a teljes motorgenerál, szóval ne gondold hogy minden tuningolt Calibra szar, sõt.
Van egy piros összkerekes turbós magyarországon 300lóerõ minden tökéletes, motorikusan pár ezer kilométer van benne 4.4 alatt futja a 100-as sprintet. Hol vannak ehhez az uj autók?
Az olajról meg szerintem váltsál témát mert úgylátom max annyit tudsz róla hogy a motorba kell önteni, de szerintem még azt sem hogy hol azt meg végképp nem hogy milyet igen vagy nem.
Minden autóban van olyan ami szét van "ütve", de ebben szerepet játszik az olcsó olaj is(pld. az opel olaj). A kétütemû motoroknál van egy alap dolog: az olaj. Ha jó olajat használsz örökös. Ez igaz a 4T "motoroknál" is.

Willi Betz
Vagy akár ez is mehetne új Omeganak,még bele is fér a mostani Opel arculatba

Igaz belül lehetne mit faragni rajta,mert enyhénszólva ronda.

.:Kiskorú Gabec:. Kormányzott kereket hajtani???? wtf? ? Omegaforever ?

ebben a formában Európában nem tudna labdába rúgni... Átlag USA dizájn

|HALA MADRID!! |-------------------------| http://www.hackthat.net/df/ddos/48897/index.hack

MaSzKa
olyan amerikaias

MaSzKa
az alap hogy márkaszervízekbe ott lehetsz mikor szerelik az autód
1 ablakon lehet figyelni

opel olajat az átlag tulajdonosnak ajánlom

nem pedig az agyongyilkolt széjjeltuningolt calibrákba

versenyautóba is más olaj kell de ott amúgy is mind1 mert úgyse mennek motorcsere nélkül 5000km-nél többet versenykörülmények között

Kicsizoli
Hát igen lehetne ez aZ Opel zászlóshajója😊 Tetszik nekem is, no meg a 6,0l v8 jöhetne vele nem csak a v6 os motorok😊

Készülget a gép lassan, de biztosan..

Willi Betz
Közép konzolt kicsit módosítanám,de új Omeganak simán elmehetne.

blackcalibra
Belül is okéss ez az autó.
Willi Betz
Igaz nem Opel,de van köze hozzá. Ha visszahoznák az Omegat,akkor így eltudnám képzelni:

blackcalibra
Nem! Meg ráadásul fehérben. De aztán lehet hogy csak fura ez az "izometrikus" nézet.

Willi Betz
5 ajtós Insignia nem valami szép így oldalról...

blackcalibra
9-re 😊
Annyi lehet nem lesz amit majd betudok vállalni majd azokban az idõkben.
Willi Betz
Tartok tõle,hogy 10 felett lesz az ára eleinte,aztán lejjebb fog az menni egy év után kb.

blackcalibra
Pontosan. Csak 1 gond lesz ezzel a 260lovas V6-al.
Az h gondolom nem ez lesz a legolcsóbb kivitel.
Willi Betz
Gondolom azért mert jobban tapad,jobban tud kapaszkodni.

blackcalibra
Szerintem ezek már a GM saját fejlesztései lesznek.
Az a gond hogy én már annyira megszoktam a 4X4-et hogy nem hinném vissza akarnék állni a kétkerék meghajtásra, úgyhogy nálam már az összkerekes verzió lenne a nyerõ, de mivel most 204 pacival és 280Nm-el gazdálkodom 4X4 mellett nálam a 260 lovas V6 összkerékkel lenne a nyerõ.
Kegyetlen hogy mennyivel gyorsabban lehet(nem csak) kanyarodni egy összkerekessel.
Willi Betz
Huha...ez még nagyon rajz<#kuss>

Willi Betz
160 lovas...hmm...már csak aza kérdés,hogy saját Opel motor vagy marad a Fiat.

blackcalibra
Ezek pedig nem rossz adatok.
Az enyémben kicsit kevesebb a nyomaték mondjuk az benzines. 😊
Mondjuk igen, ez nem elõny hogy Fiat. Sajnos.
blackcalibra
Bocsánat! Rosszul tudtam.

"A motorválaszték is változatlan maradt, tehát négy benzinmotor és három dízelmotor közül lehet majd választani az elsõkerék- és összkerék-meghajtással is készülõ kocsinál. Ez az jelenti, hogy a leggyengébb benzines Insigniában egy négyhengeres 115 lóerõs egység, míg a legerõsebben egy 260 lovas V6-os lesz található. Gázolajzabáló kiadások esetén azok kétliteres motorjai 110, 130, illetve 160 lóerõs teljesítményûek lesznek. A négy-, illetve ötajtós Insigniát július 22-én a Londoni Autószalonon láthatja elõször élõben a nagyközönség. Ezeket jövõre egy kombi kiadással egészítheti ki az Amerikában Saturn Auraként megjelenõ kocsitól sokat váró GM."
Willi Betz
Gyakorlatilag hozzá igazították az Opelek mostani arculatához.

Willi Betz
150 lovas,320NM
Csak egy a baja,hogy Fiat motor és nem saját GM fejlesztés.

blackcalibra
Autobild 😊
Láttam én is az ujságban, bár én a mostani formára esküszöm, de ez is tetszene. Nem utasítanám vissza.
blackcalibra
Jók már a mostani dízelek.
Mennyi nyomaték van a tiédbe?
Én úgy tudom hogy 3benzines és 1 dízel motorral kínálják majd.
Willi Betz
Új Calibra,nem lenne rossz ilyen külsõvel.

De ez még csak egy rajz.

Willi Betz
Igazából nem nagyon tudom milyenek lesznek hozzá. Amit közöltek a cikkben az a V6-os,ami ugye benzines. De a mostani autómban is 1.9-es dízel van és hiába drága a gázolaj,én dízeles vagyok inkább,ezért meglehet kövezni(van aki megis szokott,hogy hülye vagyok,mert szeretem dízelt)de nekem ez vált be. Amellett,hogy baromi nagy a nyomatékod,még nem is eszik sokat az autó.
Na szóval én valami dízellel tudnám elképzelni. Meg a kombit megvárnám,hogy milyen lesz a segge.

Willi Betz
A kellõ karbantartást megkapja,amit én a szervízre bízok és megbízom bennük annyira,hogy rájuk hagyom az autómat. De különben törõdök vele,természetesen nem ugy néz ki mint akit lehánytak. Nincs benne retek,kívül is szinte mindig tiszta...

blackcalibra
És milyen moccerral vennéd?
blackcalibra
Nade már eltávolodtunk a kezdeti témától, megértem a te szemszögedbõl elmondottakat is természetesen. Bár nem mindenben osztom a véleményedet.....
De az Insignia azt nagyon eltalálták, de ha megtehetem én bevárom az uj Calibrát.
blackcalibra
Ez így van. Ezzel nem mondtál sok ujat, csak vannak akiknek nem mindegy hogy az, amivel járnak hogy van rendbentartva, mert bármennyire is az autó kiporszívózása meg lemosása a "rendbentartás" számodra, ez messze nem merül itt ki.
Hogy várhatod el egy olyan autótól hogy "õ" legyen érted ha te "nem vagy érte" és leszarod, úgyis eladod.
Az ilyenek miatt szaladgál 1000+1 bontószökevény az utakon.
Willi Betz
Igen,már nem néz ki olyan hülyén mint a C-s Vectra. Fõleg abból a ráncfelvarrott volt fura,elõrõl szép volt,hátul meg jöttek a fejszével és levágták a hátulját derékszögbe. Egyedül azt az indexkart sajnálom csak,mert az tényleg jó dolog. Ezt az Insigniat néztem ki különben magamnak Astra után,deee még várni kell vele,mert nem ajánlatos sose frissen kijött típust venni.

blackcalibra
Na végre, hogy átrajzolták a GM-nél a külsõt is és áttervezték az eddigi Vectrák külsejét és belterét. Jó irányba haladnak.
Willi Betz
Tudtommal az autó van érted és nem te az autóért és még mindig csak egy használati tárgy. Nem pedig luxuscikk.

Willi Betz
Bassza meg! Insigniaba eltûnik ez a jófajta indexkar ami a mostani típusokban vannak.
"Még egy apróság, aminek örültünk, hogy megszabadultak az Opelekre jellemzõ indexmegoldástól, a jövõben már a jól bevált, hagyományos mûködésû irányjelzõkar várja a vezetõt."

Willi Betz
H Astra Caravan

blackcalibra
Hagy kérdezzem már meg hogy milyen autóról van szó?
blackcalibra
Csak az a baj hogy a "beleszarok" autódat meg is veszi majd valaki!
Willi Betz
Addig szarok rá,amig garanciás,aztán ha lejár kérek rá garancia hosszabítást és kész. Utána ugyis ellesz adva,2-3 éven belül.

blackcalibra
Nalátod. Halvány fogalmad sincs a dolgokról és mégis hinted az igét.
Willi Betz
Szokta mondani,hogy mit rak bele,de annyira nem érdekel engem. Lényeg,hogy olyat tesz bele ami bele való. Márkájáról fingom sincs,nem is érdekel.

blackcalibra
Bazze belerakja de milyet? Nem érted? Tényleg "jó" ismerõsöd lehet ha nem tudod vele megbeszélni hogy egy esetleges jobb olajat öntsetek bele amit odaviszel a csomagtartóba.
De annyira jó ismerõsöd hogy tuti nem vág át. Aha.
blackcalibra
Teljesen egyetértek. Van akinek nem mindegy hogy a nem mindegy milyen autójába milyen olajat öntenek.
Vannak olyanok akik meg vannak nyugodva mert a szakszervizben cserélik(vagy nem) az olajat. Nekem sem mindegy.
Willi Betz
Most írtam le a #380-ba.

Willi Betz
A szervízkönyv az igen,az lényeges. Én nem is tudom,hogy mennyit perkáltam a legutóbbi szervízért,de van ismerõs szóval az nem baszik át.

blackcalibra
Egyébként meg miért vagy biztos benne hogy a márkaszervizben el is végzik ténylegesen a cseréket?--------#369
Már csak azért is mert aki egy kicsit is szokott figyelni az ilyesmire az szerintem tapasztalta már ezeket a dolgokat.
Tufa
Én az autómba pl nem merném engedni hogy a márkaszerviz rakja az olajat(már csak azért sem mert hétköznapi "mi autónkra" van olajuk, nekem pedig annál egy picit komolyabb az autó(1.6 sport), de szerencsére vihetek más fajtát.)
Sõt én márkaszervízbe is csak úgy megyek, hogy végig ott lehessek az autó mellett.
Az más kérdés hogy egy olcsóbb, sima egyszerü autóval a gari után lehet hozzáértõhöz mennék, de szerencsére ezen az autón az összes kötelezõ szervizem annyi összesen mint pl egy új vectrán egy 30ezres kötelezõ 😊 (éshát a vezetett szervízkönyv sokat dob az eladáson)