General Motors Co.
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
25éves autó!!!!!!! és nem reped értsd már meg
ha repedne akkor is laxarnám mivel 15éves autónál se lenne csoda ha nem opel lenne
D kadettem van
sztem ti direkt kivágtátok a mûszerfalat 😄
_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______
.:Kiskorú Gabec:. Kormányzott kereket hajtani???? wtf? ? Omegaforever ?
Asconaról találtam képet,Kadettrõl meg nincs,mert nem tegnap volt azaz autónk.
Asconanak megvolt repedezve a mûszerfal teteje,Kadettnek is,ami nem csepp Kadett volt hanem kocka vagyis D Kadett.
De mindkét autónak gondja volt a rozsdásodás is.
A gyilkolásról meg hallni sem akarok!! Ugyanis nem lettek széttaposva ezek az autók,egyik sem.
A mûszerfal nem igazán igaz, ugyanis nem a mûszerfal reped hanem ami a mûszerfal és az ablak között van mûanyag "takaróelem". Ez nem bírja évekig a hirtelenebb hõingadozásokat és széltében megreped. A hidrotõke "eltömõdése" visszavezethetõ az olajminõségre és a csereperiódusokra. A beállt hidrók miatt huzamosabb idõ után kophatnak a vez teng. is. Ez nem Opel betegség, ez "felhasználó" betegség! Esetleg még az ajtó alsó pereme rozsdásodhat ez igaz, de ezis kasztni téma
de te láttál már 20éves ladát vagy fiat unot vagy renaultot vagy fordot?
azok még jobban rohadnak
rossz anyagminõségû mûszerfal (egy idõ után végig repedezik)
ez marha nagy hülyeség volt, mert nekem 25éves és 1 repedés nincs rajta
a motorral nekem semmi bajom nem volt amíg bele nem töltöttem a használt étolajat
a motor függ a használattól is
ha gyilkolod ne csodálkozz
a 8 szelepesek nem versenyautók
Rakok majd fel fotokat este.Valaki leirna hogyan tudok betenni forumba?
nem vagyok VIP-tag csak sima regisztralt sg-s...
i7 azt szevasztok :P
-küszöb,hátsó sárvédõk rozsdásodása
-rossz anyagminõségû mûszerfal (egy idõ után végig repedezik)
-ajtó illetve csomagtartó peremek elrozsdásodnak
-vezérmûtengely kopás
-hidrotõkék eltömõdése
De beszarás,régi Opeled van és nem is tudtál ezekrõl a dolgokról? Hát hogy olvasgatod te a szaksajtót?<#nevetes1>#nevetes1>
ez meg mi? ilyenrõl nem is halottam
Azért azt ne felejtsd ki,hogy a tipikus Opel betegség a Kadettnél is megvan.
Kadettokat elég nehéz lenne széthajtani, ugyanis Opelesen jó, és elnyûhetetlen motorja van. (Innen a szlogen: Opel - Sosem kOPEL).
kdett info 2
1007 kg 2.0 gsi 5ajtós
leirnad a sullyokat?
Szal kadett gsi az 1000 kg azt tudom.utanna meik jon?astra,utanna calibra, meg vectra?
Pontos suly adatokat tudsz?2.0 16V jaccik C20XE.A cali 4x4 meg veki 4x4 is erdekelne.meik hany kg!Koszonom!
i7 azt szevasztok :P
400as E !!! Kadett Rüsselsheimból:

aszonta megy annyit simán 😄
Engem sem érdekel,pedig nem kis motor van az autómban. Nem a fogyasztás miatt vettem dízelt,hanem mert 3x akkora nyomatéka van mint egy ugyanekkora lökettérfogatú benzines autónak.
Ja meg a másik,hol akarsz te 180 felett menni itt Magyarországon?
a GSI kadett is 0,29-es tudott 1985-ben az is világrekord
és a mai napig nem igen vannak ilyen autók amik ezt tudják
2.0i 150LE kb 950kg
calibra motort is szoktak belerakni
180felett nem csinál mást az autó csak a légörvényekkel küzd
igenis fontos a légellenállás már a fogyasztás miatt is
0 - 207,7km/h 11,48 mp.
Ez már azért brutális, jóformán egyfolytában forog mind a négy kerék.
Azt meg egyébként szerintem nem lehet "kiátlagoloni" hogy hány lóerõ mennyi mp.-et hoz gyorsulásban.
De itt egy másik magyar turbós ami szintén 300 lovas, a srác így ír róla:" Néhány szó az autóról... A fenti adatokból már egyértelmûen kitûnik, hogy nem egy átlag autóról van szó. Immáron 4 éve egy tulajdonos kezében lévõ autó fokozatosan, de annál biztosabban érte el mai állapotát. Mivel kedves ismerõsömrõl van szó, ezért néhány alkalommal ültem már ebben a Calibrában - már amikor éppen benne van az anyósülés :-) Talán elég annyit mondani, olyan mint amikor repülõvel száll fel az ember. 4x4-es hajtásnak hála a 100-ra gyorsulás megdöbbentõen rövid idõ alatt történik és a 3.dik fokozat is alig hoz "gyengülést". Szerintem ez az az élmény ami mosolyt csal bárki arcára. Ezek után könnyû megérteni, hogy valaki miért vesz ilyen autót és miért fektet idõt és pénzt annak tuningolására, karbantartására.
Külsõre gyári benyomást keltõ Calibra bármikor igen kellemetlen meglepetést tud okozni az átlag "Sport" kocsiknak illetve jó-néhány "tuningverda" tulajdonosának is. Lássunk néhány konkrét adatot azok kedvéért akik a részletekre is kíváncsiak ...
0-100 km/h-ra ~4,4 mp
1/8 mérföld (200m): 8,150 mp
1/4 mérföld (400m): 12,858 mp
Ebben az a csodálatos, hogy ezek nem egyszeri - pályán elért - eredmények, hanem az autó bármikor képes ~13 mp alatt megtenni a 400 métert és ez nagyjából egybe esik a 0-160-ra való gyorsulással is. Mindezek mellett, persze normális, de tempós autózás mellett képes kb. 10-11 liter benzinnel megtenni 100km-t az autó. Bár ezt igen nehéz kivitelezni egy ilyen kocsival, gondolom mindenki át tudja érezni, miért...
Itt ragadnám meg az alkalmat (ismét), hogy elmondjam a következõt: - Errõl a Calibráról már tettem említést ezen oldal egyéb rovatában. Mégpedig azon kérdés tisztázása érdekében, amit oly sokan feltesznek nekem is: "...szép, szép, de ... Hogy bírja a 4x4 ezt a teljesítményt??" A válasz talán meglepõ lehet, de JÓL! Itt a bizonyíték. Ez az autó évente legalább 200-szor elrajtol, valójában ennél többször, de ez "bizonyítható" a versenyek miatt. Mi a titok? Semmi, csak be vannak tartva a gondozásra és használatra vonatkozó elõírások. Egyforma gumik, rendszeresen ellenõrzött olajszintek és a kuplung pedál "finom" kezelése beváltja a hozzá fûzött reményeket. A hajtáslánc élt, él és élni fog..."
Ez még keményebb mint a másik. Nekem gyári van, de ha odalépek, elkezdem nyomni neki, a lábamból a szó szoros értelmében érzem ahogy kiszalad a vér. Ezek meg az enyémnél azért nagyobbat lépnek.
De gondolom a Calibra nem tér el tõle ennyire.
(azért szerintem az a 4.6 kicsit túlzás. wrx sti imprezzák tudnak ha jólemlékszem 5.4-5.6ot, pedig az egy kicsit komolyabban van összerakva, bár kicsivel gyengébb is, de nemhiszem hogy 20-30 lóerõ 1mp-t jelentene)
de olvastam 1 tartalmas cikket amiben elég jó érveket hoznak fel mellette
és garancia is akkor van csak és aki opel szerelõ az is azt ajánlja
BMW-be pl (motorsport együttmüködés miatt) Castrol olaj ajánlott