General Motors Co.

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

MaSzKa
ha elkezd repedni?????????????????

25éves autó!!!!!!! és nem reped értsd már meg

ha repedne akkor is laxarnám mivel 15éves autónál se lenne csoda ha nem opel lenne

D kadettem van

sztem ti direkt kivágtátok a mûszerfalat 😄

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

Willi Betz
Ja a rozsdásodásról még annyit,hogy nem 20 éves korukban kezd el rohadni,hanem már elöbb 8-10 éves korukban. Szarul lettek lekezelve az elemek mikor gyártották õket. De ez igaz az F Astrakra is,azok is rohadnak,holott a legidõsebb 16-17 éves.

.:Kiskorú Gabec:. Kormányzott kereket hajtani???? wtf? ? Omegaforever ?

Willi Betz
Akkor majd rájössz,ha elkezd végig repedni.
Asconaról találtam képet,Kadettrõl meg nincs,mert nem tegnap volt azaz autónk.

Asconanak megvolt repedezve a mûszerfal teteje,Kadettnek is,ami nem csepp Kadett volt hanem kocka vagyis D Kadett.
De mindkét autónak gondja volt a rozsdásodás is.

A gyilkolásról meg hallni sem akarok!! Ugyanis nem lettek széttaposva ezek az autók,egyik sem.

blackcalibra
Öööö a 2000-es szívómotorokra gondolsz gondolom. Egyébként meg Astra GSI 16V szinte majdhogynem egészen biztos hogy teljesen uj ECU-val jött ki a Kadett-hoz képest, szóval szerintem egy Astra jobban szalad.
blackcalibra
Ezek közül max az elsõ állítás állja meg a helyét.
A mûszerfal nem igazán igaz, ugyanis nem a mûszerfal reped hanem ami a mûszerfal és az ablak között van mûanyag "takaróelem". Ez nem bírja évekig a hirtelenebb hõingadozásokat és széltében megreped. A hidrotõke "eltömõdése" visszavezethetõ az olajminõségre és a csereperiódusokra. A beállt hidrók miatt huzamosabb idõ után kophatnak a vez teng. is. Ez nem Opel betegség, ez "felhasználó" betegség! Esetleg még az ajtó alsó pereme rozsdásodhat ez igaz, de ezis kasztni téma
MaSzKa
képt vagy hazucc

MaSzKa
ebbõl az igaz hogy küszöb sárvédõívek csomagtartó élek roszdásodnak

de te láttál már 20éves ladát vagy fiat unot vagy renaultot vagy fordot?
azok még jobban rohadnak

rossz anyagminõségû mûszerfal (egy idõ után végig repedezik)
ez marha nagy hülyeség volt, mert nekem 25éves és 1 repedés nincs rajta

a motorral nekem semmi bajom nem volt amíg bele nem töltöttem a használt étolajat

a motor függ a használattól is
ha gyilkolod ne csodálkozz
a 8 szelepesek nem versenyautók

Zinaj
akkor marad a link.Jo azis

i7 azt szevasztok :P

Willi Betz
Regisztrálsz a kepfeltolto.hu-ra és ennyi.

Zinaj
Hat akkor a kadett a legjobb gyorsulasra.Mivel 1007kg.az kajak.astra meg 1120-1130.... a gsi...szal 110 kg...
Rakok majd fel fotokat este.Valaki leirna hogyan tudok betenni forumba?
nem vagyok VIP-tag csak sima regisztralt sg-s...

Willi Betz
Nekünk csak két régi Opel volt,de mégis tudom ezeket.<#idiota>

Willi Betz
Akkor sorolom:
-küszöb,hátsó sárvédõk rozsdásodása
-rossz anyagminõségû mûszerfal (egy idõ után végig repedezik)
-ajtó illetve csomagtartó peremek elrozsdásodnak
-vezérmûtengely kopás
-hidrotõkék eltömõdése

De beszarás,régi Opeled van és nem is tudtál ezekrõl a dolgokról? Hát hogy olvasgatod te a szaksajtót?<#nevetes1>

MaSzKa
tipikus Opel betegség

ez meg mi? ilyenrõl nem is halottam

Willi Betz
Csak a pénzed fogy el<#hehe>
Azért azt ne felejtsd ki,hogy a tipikus Opel betegség a Kadettnél is megvan.

MaSzKa
kadett info

Kadettokat elég nehéz lenne széthajtani, ugyanis Opelesen jó, és elnyûhetetlen motorja van. (Innen a szlogen: Opel - Sosem kOPEL).

kdett info 2
1007 kg 2.0 gsi 5ajtós

blackcalibra
Változóak az adatok, ugyanis van pár dolog ami beleszól ebbe. Számít hogy klímás-e, összkerekes-e(mondjuk ez csak a Calibránál, Vectránál).
Zinaj
Maszka.
leirnad a sullyokat?
Szal kadett gsi az 1000 kg azt tudom.utanna meik jon?astra,utanna calibra, meg vectra?
Pontos suly adatokat tudsz?2.0 16V jaccik C20XE.A cali 4x4 meg veki 4x4 is erdekelne.meik hany kg!Koszonom!

MaSzKa
pontiac kadett 😄

blackcalibra
Hmmmm. Manta. Igazi legenda.
MaSzKa

MaSzKa

MaSzKa

MaSzKa
Topic a ritka 400as fajról.

400as E !!! Kadett Rüsselsheimból:

MaSzKa

MaSzKa

MaSzKa

MaSzKa

blackcalibra
"A 0.26 ot meg 98 ban hozta a Calibra." Bocsánat 89-et akartam természetesen.
blackcalibra
Egyértelmû. Én sem nézem a fogyasztást, a több mint négy év alatt egyszer sem számoltam a fogyasztásomat, ami így megy annak kell a benya! Bár a fedélzeti compim számolja azt is de nem érdekel. El sem hinnétek milyen kis szakasz kell hogy akár csak 180-200-ra felnyomja magát. Ilyen szakaszt bárhol találni(itt párszáz méteres mondjuk egyenesekre kell gondolni), de még feltétlen egyenes se kell 😊 ) Az enyém 6. gangos váltós, 4. ben többet tud 180-nál. Sec perc alatt. Ahol lehet megyünk. Bár én sokkal jobban szeretem a gyorsulást mint a nagyobb sebességet, bár kinek mi a "nagy" sebesség. Az év elején pld. egy 206-os versenyzõ kedvû Peugeot az árokban végezte elõttem mert nem bírta a nyomást. 😊 Abban a kanyarban amiben beszállt az árokba én nem is fékeztem, isten áldja az állítható sárga Koni gátlókat. Õ pörgette a verdát mint az állat, nyomta neki, visszapakolgatta, azt hitte gyors, én meg vissza sem váltottam 6-ból, és mégis végig toltam lefelé, de ezt nem is jegyzem mert a két autó között fényévek vannak.
blackcalibra
Azért a 0,29 meg a 0,26 között ilyen léptékben nagy külömbség van. A 0.26 ot meg 98 ban hozta a Calibra. Olyan nincs hogy "calibra motor". Olyan van hogy: C20XE ez a 2000-es általában 150 lovas szívómotor az opelnél(régebben). A C20LET a turbós mint az enyémben. De pld. C20XE motort Astrába, Kadettba, Vectrába, Calibrába is tettek, de ennek a motornak vannak változati.
blackcalibra
Gondolom nem erre gondolt hanem a két kasztni közötti külömbségekre.
MaSzKa
blackcalibra
aszonta megy annyit simán 😄

Willi Betz
Fogyasztás...aki vesz egy ekkora motorú autót azt nem igazán érdekli a fogyasztás.
Engem sem érdekel,pedig nem kis motor van az autómban. Nem a fogyasztás miatt vettem dízelt,hanem mert 3x akkora nyomatéka van mint egy ugyanekkora lökettérfogatú benzines autónak.

Ja meg a másik,hol akarsz te 180 felett menni itt Magyarországon?

MaSzKa
ezt nekem mondod?

a GSI kadett is 0,29-es tudott 1985-ben az is világrekord

és a mai napig nem igen vannak ilyen autók amik ezt tudják
2.0i 150LE kb 950kg

calibra motort is szoktak belerakni

MaSzKa
<#wow3>micsoda?

180felett nem csinál mást az autó csak a légörvényekkel küzd

igenis fontos a légellenállás már a fogyasztás miatt is

blackcalibra
Nem. Nincsenek jelentõs eltérések.
Willi Betz
Gyorsulásra,meg végsebességre.

Willi Betz
Azt tudom,de ha a Calibraban is azonos motor van mint a Vectraban,teszem azt 2,5-2,5 V6 mind2,akkor az nem eredményez olyan nagy eltérést a két autó között.

blackcalibra
Itt egy 568 lovas Calibra: http://youtube.com/watch?v=Ab50X_Vqtic
0 - 207,7km/h 11,48 mp.
Ez már azért brutális, jóformán egyfolytában forog mind a négy kerék.
blackcalibra
A Calibra alacsonyabb, ami ugye alacsonyabb sujpontot eredményez, stabilabb kanyarokban. A légellenállásról annyit hogy ez az autó tudta elõször a 0,26 -os alaki tényezõt, ezzel világbajnok lett. Ez már azért sokat számít a gyorsulában is. Azt nem tudom könnyebb-e mert nem ismerem a Vectra sujadatait, azt tudom hogy az enyém 1300kg (klíma, összkerék).Valahol itt tarthat a Vectra is.
blackcalibra
A 2.5 V6 -os Vectra ugyanaz(lóerõben) mint a 2.5 V6- os Calibra, azaz 170 lóerõs. A turbós ettõl erõsebb, 204 lóerõ. Valamivel jobban is megy.
blackcalibra
Nincs ilyen hogy valaki átalakítaná hátsókerekesre. Én ugyan nem ismerem a srácot akié a Calibra(telefonon szoktunk beszélni ott már beszéltünk errõl is), de más Calibrás ismerõsömmel is szóbakerült már, olyannal beszéltünk róla akinek szintén gyári teljesítményû turbós Calibrája van és vitte a srác egy próbakörre. Engem a beszámolója meggyõzött. Meg más források is vannak amik miatt elhiszem a 4.6-ot. Ez van. Megeszik egy Imprezát.
Azt meg egyébként szerintem nem lehet "kiátlagoloni" hogy hány lóerõ mennyi mp.-et hoz gyorsulásban.
De itt egy másik magyar turbós ami szintén 300 lovas, a srác így ír róla:" Néhány szó az autóról... A fenti adatokból már egyértelmûen kitûnik, hogy nem egy átlag autóról van szó. Immáron 4 éve egy tulajdonos kezében lévõ autó fokozatosan, de annál biztosabban érte el mai állapotát. Mivel kedves ismerõsömrõl van szó, ezért néhány alkalommal ültem már ebben a Calibrában - már amikor éppen benne van az anyósülés :-) Talán elég annyit mondani, olyan mint amikor repülõvel száll fel az ember. 4x4-es hajtásnak hála a 100-ra gyorsulás megdöbbentõen rövid idõ alatt történik és a 3.dik fokozat is alig hoz "gyengülést". Szerintem ez az az élmény ami mosolyt csal bárki arcára. Ezek után könnyû megérteni, hogy valaki miért vesz ilyen autót és miért fektet idõt és pénzt annak tuningolására, karbantartására.
Külsõre gyári benyomást keltõ Calibra bármikor igen kellemetlen meglepetést tud okozni az átlag "Sport" kocsiknak illetve jó-néhány "tuningverda" tulajdonosának is. Lássunk néhány konkrét adatot azok kedvéért akik a részletekre is kíváncsiak ...

0-100 km/h-ra ~4,4 mp
1/8 mérföld (200m): 8,150 mp
1/4 mérföld (400m): 12,858 mp

Ebben az a csodálatos, hogy ezek nem egyszeri - pályán elért - eredmények, hanem az autó bármikor képes ~13 mp alatt megtenni a 400 métert és ez nagyjából egybe esik a 0-160-ra való gyorsulással is. Mindezek mellett, persze normális, de tempós autózás mellett képes kb. 10-11 liter benzinnel megtenni 100km-t az autó. Bár ezt igen nehéz kivitelezni egy ilyen kocsival, gondolom mindenki át tudja érezni, miért...
Itt ragadnám meg az alkalmat (ismét), hogy elmondjam a következõt: - Errõl a Calibráról már tettem említést ezen oldal egyéb rovatában. Mégpedig azon kérdés tisztázása érdekében, amit oly sokan feltesznek nekem is: "...szép, szép, de ... Hogy bírja a 4x4 ezt a teljesítményt??" A válasz talán meglepõ lehet, de JÓL! Itt a bizonyíték. Ez az autó évente legalább 200-szor elrajtol, valójában ennél többször, de ez "bizonyítható" a versenyek miatt. Mi a titok? Semmi, csak be vannak tartva a gondozásra és használatra vonatkozó elõírások. Egyforma gumik, rendszeresen ellenõrzött olajszintek és a kuplung pedál "finom" kezelése beváltja a hozzá fûzött reményeket. A hajtáslánc élt, él és élni fog..."
Ez még keményebb mint a másik. Nekem gyári van, de ha odalépek, elkezdem nyomni neki, a lábamból a szó szoros értelmében érzem ahogy kiszalad a vér. Ezek meg az enyémnél azért nagyobbat lépnek.
Willi Betz
Ezek a tényezõk sokat nem javítanak rajta.

MaSzKa
Calibra könnyebb, kisebb, jobb a légellenállása

Willi Betz
Azt tudom,hogy a V6-os A-s Vectrak azok nagyon mennek,mert ültem még régen egyben.
De gondolom a Calibra nem tér el tõle ennyire.

MaSzKa
úgy biztos faszán lehet driftel ni 😄

Tufa
Én úgy tudtam hogy sokan átalakítják a 4x4es calibrákat hátsókerekesre, mert úgy többet kilehet hozni belõle.
(azért szerintem az a 4.6 kicsit túlzás. wrx sti imprezzák tudnak ha jólemlékszem 5.4-5.6ot, pedig az egy kicsit komolyabban van összerakva, bár kicsivel gyengébb is, de nemhiszem hogy 20-30 lóerõ 1mp-t jelentene)

blackcalibra
Wartburgba lehet télleg nem mernék beülni. Hidd el nemigen bírnál olyan tempót mutatni ami miatt ne mernék beülni.
blackcalibra
Én nem azt mondtam hogy nem tudnak ilyet, mondj egyet amit meg is tudsz fizetni. Egyébként rosszul emlékeztem, nem 4.4 a száz hanem 4.6.
MaSzKa
amúgy nekem se opel olaj van a kocsimba

de olvastam 1 tartalmas cikket amiben elég jó érveket hoznak fel mellette

és garancia is akkor van csak és aki opel szerelõ az is azt ajánlja

BMW-be pl (motorsport együttmüködés miatt) Castrol olaj ajánlott