General Motors Co.

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

w77d
amúgy a névválasztásodat is furcsállom! Te nem anyád fia vagy? Téged ezekszerint nagyapád szoptatott!! GRAT!!

w77d
le lehet állni kis pöcs amúgy mert Mór nincs messze, faszkalap!!!!

w77d
nem vagyok c én sem. De szar dolog féltékenykedni! Igen én jó autóval járok te meg rohadj meg a Zsigulidban!!!

MaSzKa
<#kocsog>
nem vagyok c

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

Úgy, hogy többek között botrányosan használod a helyragokat. De ez már milliószor át lett rágva mások figyelmeztetései által, nem kívánok veled foglalkozni.

MaSzKa
nem beszélünk cigányul...

ez hogy kötõdik ide?????

nem beszélünk cigányul... Monte-CarlobaN esetleg. Miért ne lenne ott? 😊

MaSzKa
<#eljen>mit keres ez monte carloba?

Kicsizoli

<#whatever><#szeret>

Készülget a gép lassan, de biztosan..

blackcalibra
Bezony kéne! Nagyon is.
kéne 😮

w77d
amúgy meg lennél szíves ilyen nick-el elhúzni a tollas faszomba??? Nagyon ráérsz ember....

w77d
néémá, egy rajongóm XD

nem anya veszi az Astrát 😉

w77danyukisfia
Majd anya megveszi, mint az astrát!!!
Végre nem egy 1.4-es szar!!!!!!!!!!!!!😄

MaSzKa
http://www.schilleropel.hu/opel/index.php?option=com_content&task=view&id=36&Itemid=32&oldal=Opel+Tortenelem

én inkább csak németautó fan vagyok 😄 de kadettom van
ha visszaolvasol ebbe a topicba sztem megtalálod a másik cikket amiben ugyancsak Kadett 0. típusnak említik az oroszország leg1. Moszkvicsát (ilyen autónk szintén volt 😛)

Kicsizoli
Én meg mióta az eszemet tudom "Opelmániás" vagyok...

'37 tõl volt a Kadett...a prototípusról nem tudok...
de valóban a az Olympia tekinthetõ a 0.Szériás Kadettnak, bár soha nem hallottam még így...

De az Olyimpia különálló típus, tulajdonképpen a Rekord sorozat elõdje

Másrész a késõbbiekben az Olymipia A típus a Kadett B Luxusváltozata lett..

MaSzKa
A szovjet csapatok ugyanis a romokban heverõ rüsselsheimi autógyárat felügyelõ amerikai szövetségeseiktõl megszerezték az elsõ Kadett tervrajzait. Kárpótlás címén még a brandenburgi Blitz-részleget is leszerelték 1946. június 14-én, majd 56 vagonba csomagolva kiszállították Moszkvába. Alig egy évvel késõbb a modell megjelent Moszkva utcáin -- Moszkvics 400 néven. Hamarosan nyugatra is exportálták, mondván, Németországból úgyis könnyen szerezhetõ hozzá alkatrész.

MaSzKa
1945. A háború vége után rögtön megkezdõdött a rüsselsheimi üzem újjáépítése. Mivel a Kadett gyártóberendezéseit leszerelték, és jóvátételként a Szovjetunióba szállították, így a gyártás a teherautó területen indult újra. 1946-ban hagyta el az üzemet az elsõ, háború utáni Opel Blitz.

1947. Megindult a személygépkocsi gyártás az 1,5 literes négyhengeres Olympia modellel, amelyet 48-ban a 2,5 literes Kapitän követett. A rüsselsheimi üzem újjáépítése 1950-ig tartott. Idõközben sikerült a GM-nek a hadiipar fennhatósága alá vont gyárat visszavásárolnia a német államtól, így megindulhatott a fejlesztés is.

tehát az olympia már ez után készült

MaSzKa
1 német újságba olvastam az opel történetét

õk csak tudják már mi volt

a Blitz-rõl is volt szó benne

és ott 0. típusú Kadettnak említik

nesto
hogy helyesbítsek: "emissions inspect. performed on time?"

nesto
heló. a kocsi fedélzeti komputere ezt írta ki: "emissions inspect performed on time" Valaki segítene hogy mit jelent a szöveg és mit akar ezzel tudattatni velem a kocsi, mert nem tudom lefordítani. Köszi

Kicsizoli
Ne erõlködj rajta van....pontosan az elsõ autó bal felül a képen...

"In 1937, the first Opel Kadett was added to the Opel range. Production was interrupted by World War II.

Production facilities of the Kadett were transported to Russia after the war, and thus this early Kadett formed the basis for the Moskvitch 400/420."

Az Opel Olympia pedig nem Kadett....

MaSzKa
szépek de az Kadett 0 nincs rajta ami 1az 1 ben Moszkvics 😄

remélem nem lesz ronda az új se

Willi Betz
Még ráérsz! 2012-ig biztos nem lesz érdemes megvenni.

.:Kiskorú Gabec:. Kormányzott kereket hajtani???? wtf? ? Omegaforever ?

w77d
a faszom, most majd cserélhetem le a kocsit XD

Willi Betz
Itt meg a bele. Ez is Insignia-s😊 Ami jó,mert azaz autó mindenhogyan jól néz ki😊

<#worship>

Willi Betz
Astra 2009

Sok ugyan nem látszik belõle,de megkapja az Insignia helyzetjelzõit/nappali fényeit.

Zetorg
kép lemaradt 😄

Zetorg
nekem csak egy "öreg" jutott...
már a nap is kiszívta 😛

Willi Betz
Most már a fócvágen is átért a normális dízelre,hosszú évek után...
Találó CRTDI nevet adták a közösnyomócsövesüknek<#hehe>

DJ Skyline
köszi a válaszokat, így már kicsit letisztult a dolog 😊

közös nyomócsöves, különösebben ne izgasson, gyakorltilag az összes modern turbódízel ilyen elvû. 😊 Szinte csak a VW gyártott sokáig és gyárt még más elven mûködõ dízelt (PD)

De itt van bõvebben: 😊)

A „közös nyomócsöves rendszer” meghatározás a közvetlen üzemanyag befecskendezés egy bizonyos típusára utal. Itt a nyomás létrehozása és az üzemanyag befecskendezése elkülönül egymástól. A folyamatos nyomást egy különálló, a motoron bárhova beépíthetõ szivattyú hozza létre. Ezt a nyomást egy nagynyomású elosztócsõ tárolja. A vezetékeken keresztül minden egyes henger befecskendezõ fúvókája erre az elosztócsõre, az úgynevezett közös nyomócsõre, csatlakozik rá párhuzamosan. Ez biztosítja, hogy minden befecskendezõ fúvókánál megszakítás nélkül, állandó nyomás álljon rendelkezésre. A befecskendezési mennyiséget és a befecskendezés idõpontját az egyes fúvókákon található mágnesszelepek szabályozzák.

|HALA MADRID!! |-------------------------| http://www.hackthat.net/df/ddos/48897/index.hack

Kicsizoli

Kicsizoli
Common rail Diesel Turbo Injection = CDTI

ha jól tudom...

A common rail közös nyomócsövet jelent, egy egy fõcsõbe(csatornába) nyomja a gázolajat az adagoló, és onnan mindig csak az adott hengerhez jut el az anyag, kicsit érthetõbben nem 4 csõ megy ki a az adagolóból hanem csak egy...

DJ Skyline
hülye kérdés, de nem vagyok otthon annyira az autók mûszaki részében. mi az a CDTI? 😄 azt kigúgliztam már hogy Common-Rail turbódízel befecskendezõs motor, de mi az a Common-Rail? csak mert majd egy Opel Meriván fogok tanulni vezetni, amiben egy 1.7-es CDTI motor van, de nagy kérdõjel elõttem ez a CDTI. köszi

Willi Betz
Meg nekem az tünt furcsának,hogy a 2literes turbó 350nm-es és a 2,8-as turbó is😄
De nagyon szeretik ezt a számot ahogy nézem😄

Willi Betz
Lehet,hogy lesz majd valamikor V6 dízel is,az is elképzelhetõ,hogy a Sport Tourer-el (kombi) jön.

1.8-as benzines sedan jöhet 😊

Kicsizoli
Én egy kicsit meglepõdtem mikor láttam hogy csak 2,0 dízelek lesznek, bár van bennük erõ, de hiányolok egy V6 dízelt...

Willi Betz
"Több új,elektronikus rendszert épít az Opel az Insigniaba. Az egyik az automatikus adaptív világítás,amely városban röviden,de szélesen,autópályán viszont keskenyen,de messzire világít. Ezenkívül sávelhagyás és sebességkorlátozó táblára figyelmeztetõ rendszer is vásárolható. E két rendszer lelke a szélvédõ mögé szerelt,nagy felbontású kamera."

Willi Betz
Az Insignia januári kezdõ ára: 5-5,5 millió 1,6-os Essentia felszereltséggel.
4 benzines és 3 dízel motorral lehet majd kapni.
1,6 Ecotec(115LE,155nm);1,8 Ecotec(140LE,175nm);2,0 turbo(220LE,350nm);2,8 V6 turbo 4X4(260LE,350nm)
2,0CDTI(110LE,250nm);2,0CDTI(130LE,300nm);2,0CDTI(160LE,350nm)
Az 5 ajtós csomagtartója 520 literes és 1456 literig növelhetõ az ülések ledöntésével. A sedané pedig 500literes.

Mindegyik motorhoz 6 sebességes váltó társul,persze választható automata is.

w77d
mondhatjuk XD

18.? Az szép márkahûség 😊

|HALA MADRID!! |-------------------------| http://www.hackthat.net/df/ddos/48897/index.hack

Willi Betz
Azt a feketét jah<#hehe>

w77d
folyóba lökni de gyorsan 😄

Willi Betz
Ezt bezzeg nem dícséri senki meg<#sir>

w77d
másfél milla kedvezmény volt, mivel tesztautó volt, meg már a 18. Opelünket vesszük ott 😊

w77d
köszönöm 😊

blackcalibra
Gratula! Sok balestmentes km-ert!