6347
banner
GM anyavállalat gyűjtőtopikja
Opel/Vauxhall/Chevrolet/Holden/Cadillac

• uHs Gerzson
    És ez fogyasztásban mennyire látszodik meg?
  • ikegami
    Nincs semmi (ha nekem írtad ezt), én csak tyler3333-nak próbáltam az én tapasztalataimat elmondani!
  • blackcalibra
    És mi a pontos kérdés, vagy mi a probléma?
    Nekem is Calim van csak nekem Turbós 4X4-es.
  • ikegami
    Szia! Nem tudom segít-e valamit, de nekem Calibrám van, 2.0 8 szelep, és én a Magnum tuningnál vettem rá hozzá alakított (motorszám, teljesítnény.. ezeket le kellet adni) sport hátsó dobot. A középső dobot az kivetettem, hogy gyorsabb legyen a gáz kiáramlás, és jobb legyen a hangja, és a katalizátort pedig szintén a magnumnál a típushoz alakított sportkatalizátorra cseréltem. A szívó oldalon direkt szűrő van, és így egybe ezzel az egésszel, nekem semmi gond nem volt a kocsival, nem melegedett fel a motor, a hangja az nagyon jó, és jobban megy az autó is egy kicsit. Visszaváltásnál, meg néha amikor a gázpedálról leveszem a lábam, akkor pedig durrog a kipufogócső, ez úgytudom amiatt van, hogy nincs a középső dob..
  • tyler3333
    Sziasztok!
    felkerült egy hátsó sport dob a b corsam alá, de semmi v. csak minimális hangja volt.kivettük a középdobot, így már van hangja, elég szép.

most azon parázok hogy nagyon felmelegedett a motor (kb 20km mentem vele)
    meg olvastam olyat hogy a sportdob kiszívhatja a hengerből a keveréket vagy valami ilyesmi.
    nem lesz baja a motornak? vagy rakassam vissza a régi dobot?
    sajnos nem nagyon értek hozzá. tudtok segíteni?
    köszi.
  • Bmx01
    kössz, kössz
  • pocok75
    Sziasztok!
    Kéne egy kis segítség. Opel Meriva kezelési útmutatót keresek, ha valaki tud segíteni, azt nagyon megköszönném
  • Zetorg
    beállítják a kerékösszetartást.
    fontos, mert megeszi a gumit így. megér 5000 Ft-ot egy beállítás
  • Morphin
    nekem most 118ezernél kellett a bal kormányösszekötőt cserélni...de nem vettem észre h rázott volna.szerelő szólt h mindenképp kell,megnéztem én is...lötyögött a kerék.

most kicsit ferdén áll a kormány, szerintetek gáz? futóműállításra kéne vinni nem? ott mit csinálnak pontosan, és mennyire fontos elvégeztetni?
  • Kicsizoli
    Akár lehet a hiba oka gömbfej, kormánymű, szilentek, vagy csak szálszakadtak a gumik...Padon meg kell "csavargatni" az első futóművet és minden kiderül...
  • Bmx01
    adott 1 astra g lassan 4 éves és lassan 100ezer km-el és 120km/h körül kicsit remeg (ráz) a kormány mi lehet a gond ???
  • Zetorg
    vaterán láttam multkor b corsara dobot, vagy bármilyen univerzálisat rá lehet faragni.

nekem gyári van hátul kibelezve, nagy véggel.
  • w77d
    tudtommal a kipuff alig mérhetően befolyásolja a motor működését, tehát nem károsítja.
  • tyler3333
    sziasztok!
    b corsám alá sportdobot akarok rakni.
    (1.2 a moci)
    kérdés hogy milyet?
    lehet e káros a motorra nézzve? (ha túl nagy a kipuff.)

tud vlki segíteni?

köszi:)
  • Kicsizoli
    Szerintem ki vannak nyújva a fékpofa visszahúzó rugók, és /vagy a fékmunkahenger is rossz, össze lehet rohadva, bár érdekes hogy csak esőben csinálja...

(Nincs azon rendes fék se szerintem, úgyértem hogy nem fog rendesen)
  • Gascan #1873
    sziasztok..

van egy 97-tes opel astram.. olyan problémám akadt vele, hogy a jobb hátsó kerék miután esőben használom a kocsit mindig beragad. Leszedtem a fékdobot, és az a helyzet vele, hogy a két fékbetét nem húzódik vissza. De csak akkor van ez ha esik, utánna beállok a garázsba és másnap szeretném használni. Először azt hittem, hogy a kézifék miatt, de mostmár rájöttem hogy akkor is ha nem is használom a kéziféket...

Volt már valakinek hasonló tapasztalata? Vagy tudna esetleg tanácsot adni mi lehet a rossz?
  • Kicsizoli

• Kicsizoli
    Na na na.....
  • Zetorg
    dual ram
  • Willi Betz

• Szabi1991
    szép is lenne :-)
  • Willi Betz
    Csak ilyen volt rajtáron
  • Kicsizoli
    Azt hittem fehéretrendelsz:)))
  • Willi Betz
    Elnézést,hogy csak most szólok,de megjött az autóm:DDD

• Zetorg
    szerintem meg mazda
  • Szabi1991
    sztem nagyon szép :-)
  • Willi Betz
    Kezdem megszokni ezt a hátsót

• blackcalibra
    Távgyógyítani még mindig képtelenség autó/motor témában. Vidd el szerelőhöz. Ezek nem nagy problémák, egy normális szerelő sec perc alatt megoldja.
  • tyler3333
    ok.
    megprobálunk valamit csinálni.
    köszönöm a segítséget!:)
  • Zetorg
    mondjuk ha nagyon retkes, akkor lehet, hogy melegen nem zár rendesen...
    pucold ki, nem tart semeddig, csak áztasd be rendesen benzinbe és sikáld meg ecsettel a belét.

mást nem tudok így mondani. elég sok dologtól lehet a rángatás. gyertyák, gyertyakábelek, leszakad motortartó bak esetleg
  • tyler3333
    8 szelepes

olvastam valahol hogy lehet amiatt ránt, mert koszos az alapjárati motor
    gondoltam megér egy próbát megtisztítani,
    valami ötlet?
  • Zetorg
    16 szelepes?
    ha szembe állsz, akkor a blokk jobb oldalán hátul a pillangószelep ház oldalában. le kell bontani pár dolgot hogy oda férj.

ha 8 szelepes akkor sokkal könnyebb, viszont azon nem tudom hol van.

de attól csak az alapjárat ingadozik.
  • blackcalibra
    Háát, nálam a szívósor alatt, a blokk és a tűzfal között van. Ilyen henger alakú dolgot keress, amire megy egy pár cső.
  • Norbi1990
    Nem tudom, hol van de nekem is csinálja csak 1-be.
  • tyler3333
    Sziasztok!
    meg tudjátok nekem mondani hogy hol van az alapjárati motor?
    (opel corsa b 1.2)
    szerintem azzal van baj mert kicsit rángat, főleg akkor amikor elveszem a lábam a gázról.

előre is köszi.
  • Willi Betz
    Érdekesen mutat amerikai rendszámmal:D
  • Kicsizoli
  • blackcalibra
    Audi R8 vs. Calibra
  • Kicsizoli
    Nagyon-nagyon csinos
  • Norbi1990
    Elsőre azt hittem, hogy egy Corsa :D
    Nagyon hasonlít már egymásra a Corsa meg Astra.