General Motors Co.

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Willi Betz
Egy nem pont ide illő kérdés,viszont hasznos lenne. Bannerbe,hogy tudok linket berakni?

.:Kiskorú Gabec:. Kormányzott kereket hajtani???? wtf? ? Omegaforever ?

Kicsizoli
Wow... gyönyörű... mostanában piszkálja a fantáziám egy az Astránal nagyobb Opel...

Készülget a gép lassan, de biztosan..

Willi Betz
Ide is lehet jönni május 9.-én. Parkoló Parádé
Kint leszek pár haverral.

Norbi1990
Igazából találtam most nagyon hasonlót, de az astrába való és Y17DT motorhoz. Nekem meg X17DT kell.

De mindegy, majd valamikor felhívom a bontóst, mert itt van közelbe az egyik bontott vectra, hátha megvan még neki ez a cső.
Azért köszi 😊
Willi Betz
Mondjuk ha tudsz mondani egy cikkszámot,akkor a gyári újnak utána tudok kérdezni hétfőn.

Willi Betz
Gondolom mikor ki gyártja. Egy időben a Total volt a beszállítójuk.

kifli
gm olajról én annyira jókat nem halottam, úgy tudom változó a minőség...
Norbi1990
Bontottak után még nem kutakodtam, azt hittem találok vhol újonnan 😊
Így marad majd a telefonálgatás 😊

Köszi a tippeket srácok! 😊
Willi Betz
Ha 16V,akkor X16XEL.

Willi Betz
Szűrőből valami ismert nevűt,igazából filléres tétel,de jó a gyári is. Olajból meg 10w40 gyárit vagy Liqui Moly,esetleg Mobil1-t tudom javasolni.

Norby646
Mondjuk egy motorkódot jó lenne tudni., meg hogy milyen felépítésű.

Battlefield nick-ek: Norby646 MSI Z490 Gaming | Intel i7 11700k | Be Quiet! Dark Rock Pro 4 | MSI RTX 3070Ti Suprim | Kingston HyperX 2400MHz 16gb | Corsair RM850x | Phanteks P500a drgb

Norby646
Olajszűrő

Olajból meg gondolom 10w40 megy bele, az félszintetikus olaj. Nemrég volt itt téma, érdemes lehet a gyári gm olajat beletölteni, de mást is rakhatsz bele. Én idáig castrol-t használtam, azt "eléggé" eszi a motor, és a castrol-nál erre többen is panaszkodnak, így kövinek valószínűleg gm-et rakok bele én is.

Battlefield nick-ek: Norby646 MSI Z490 Gaming | Intel i7 11700k | Be Quiet! Dark Rock Pro 4 | MSI RTX 3070Ti Suprim | Kingston HyperX 2400MHz 16gb | Corsair RM850x | Phanteks P500a drgb

Hali.Olyan kérdésem lenne,hogy vásároltam egy 96-os f astrát 1.6 16 szelepes motorral.
Milyen olajat\olajszűrőt tegyek bele?
Köszi előre is.
Szabi
<#worship>

"Nulla tenaci invia est via"

Norby646
Csak most nézem... 😊 Szép darab! <#eljen>

Norby646
Racing bazár-on is érdemes körülnézni, hátha...

Link
Utoljára szerkesztette: Norby646, 2015.04.30. 09:38:56

Willi Betz
142km-t futott Monza.

Willi Betz
Jófogáson se? Rengeteg 1.7 dezső bontás van.

Norbi1990
Köszi. Sajna nem nagyon találok ilyen csőt a neten X17DT motorhoz...
Utoljára szerkesztette: Norbi1990, 2015.04.29. 20:09:49
Willi Betz
Turbó levegőcső. Vagy turbócső.

Norbi1990
Szerintetek ennek a csőnek mi a neve? (pirossal jelölt)

Ezen keresztül megy át a levegő a turbóba. Sajna már elég viseletes ez a gumicső (az egész be van fedve erős ragasztószalaggal) nálam, így sípol mint őrült ha 2700 felé pörgetem, és így elég gyengécske a kocsi.
Utoljára szerkesztette: Norbi1990, 2015.04.29. 18:23:07
Willi Betz
Lehet regisztrálni és jönni! Akár kiállító ként is. Elvileg az enyém is ki lesz állítva,ha beválasztanak.
Utoljára szerkesztette: Willi Betz, 2015.04.29. 11:13:11

Szabi
<#worship>

"Nulla tenaci invia est via"

Willi Betz

Willi Betz
A 2.0 vagy 2.2 sok mindent nem csinál,főleg sperr-el. Stabil kanyarban is,nem rosszindulatú egyáltalán. V6 meg erősebb,hamarabb elforgatja a kerekeket,de azt se nevezném drift királynak 😄 Automatával egész komótosan indul meg az is,3-4 ezer körül jön meg a hangja és az ereje is,de a mindennapi használatban maximum előzésnél forgatod el 4 ezerig,vagy ha pályán megy 130-al,de akkor is csak 3000 körül forog. Igazából egyik motorral se nevezném élményautónak,a nagy benzinesek jól mennek,pályára valók ahol kényelmesen tudják a 170-180-as utazótempót is.

Norby646
Hát igen, még ez a keresztbe lévő kis 1.6-os is tud bosszúságokat okozni, hát még ezek... De az élvezetért áldozatokat kell hozni. 😄

Willi Betz
Különben meg nem mindig szerencsés az,hogy hátsó hajtós,főleg a hosszában lévő motor miatt. Igaz a 4 hengeres még áldásos,de ennél is ha a motor mögött kell csinálni valamit az házilag felejtős,márpedig van bőven ott alkatrész ami tönkre tud menni.

V6 meg szerelhetetlen,a szerelések nagy része úgy kezdődik,hogy szívósor le. Ennél is típushiba a megrepedő kipufogócsonk,akkor pedig ha az cserés,nincs mese,motor ki. Máshogy nem lehet hozzáférni. Vezérlés csere külön napi program.

Egy Vectra ilyen szempontból hálásabb,még a V6 is.

Willi Betz
Tulajdonképpen ennek így néz ki az alja,már ami látszik belőle. Hasonlít a Vectráéhoz. Jobbra van egy diffi,előtte iker középső dobok. Összesen 5 gumi tartja az egészet,ebből 4-et cseréltem,egy pedig a bal hátsó kerék mögött van.

Utoljára szerkesztette: Willi Betz, 2015.04.27. 22:03:13

Norby646
😄D Én is cseréltem már a vectrán a két hátsó kipufogótartó gumikat, nekem szerencsém volt, a krokodil emelővel kicsit megemeltem a kipufogót, és úgy könnyedén ment a beavatkozás. 😊 Mondjuk a vectránál elég egyszerű a dolog, főleg hátul. Kicsit kissebb, könnyebb, meg elől van a meghajtás (sajnos), mondjuk utóbbi nem tudom számít-e valamit, inkább csak arra gondolok, hogy ennek elég egyszerű a hátsó fele, nincs ott sok minden, ami útban lenne. 😄

Willi Betz
Nagy nyögések és anyázások közepette kicseréltem a kipufogótartó gumikat. Haverommal ketten csináltuk,minden volt,de dícsérni nem dícsértük a német technikát és mérnököket 😄

Norby646
Az igen. Szerintem érdemes először vizes csiszolóval nekiesni, és csak a legvégén polírozni. 1500-as vizessel nekiállsz csiszolgatni, óvatosan, aztán 3000-es, és közben ellenőrizgeted, hogy mivan. Jó lenne látni a karcolást, hogy biztosan csak a lakk sérült, vagy esetleg már a színben is ott a karc, mert ha utóbbi, akkor kár polírozgatni. Ha csak a lakk sérült akkor vagy durva polír aztán vmi finomabb, vagy finom vizes csiszoló és utána finomabb polír. De nem vagyok szaki, nekem ez a módszer vált be idáig. MIndenesetre részvétem, az én napomat is elbaszta volna az biztos. Sajnos ilyen világban élünk, pontosabban ilyen emberek között. 😞

bboyatty
Nem hiszem, mert elég mély, igaz nem is nagyon értek a fényezéshez meg az ilyesmihez, minden esetre megpróbálom majd otthon kipolírozni belőle, nincs mit veszíteni.

Be original, be creative, be fresh, be righteous, be yourself and let no one stop you! B.Boy4life!

Willi Betz
Polír nem szedi ki? Lehet kevertetni erős polírpasztát is,szerintem bármelyik autófesték boltban. Csak úgy kell kérni,hogy durva fényezés utáni polírpasztát akarsz. 1 dl bőven elég,annyival én átpolíroztam az előző autómat.

Norbi1990
Durva :S
Én is ma vettem észre h van egy karcolás bal hátsó c oszlopon, nem durva annyira mint a tied, meg nem is annyira tűnik fel a kocsim színe miatt.
bboyatty
Arra jó, hogy most fényeztethetem le a hátsó ajtót és a sárhányót...😛 de egyelőre nem fogom, mert ide nem érdemes úgy látom.
Ezek állatok nem emberek, de remélem több boldogsága nem is lesz az életbe.
Utoljára szerkesztette: bboyatty, 2015.04.26. 17:25:19

Be original, be creative, be fresh, be righteous, be yourself and let no one stop you! B.Boy4life!

Willi Betz
Sose értettem mire jó ez,biztos zavarja,hogy hibátlan....kulccsal támadt ez tisztán látszik.

bboyatty
Na hát valaki meghallhatta, hogy a múltkor dicsekedtem, hogy az én autómat még nem rongálták meg, ma reggel vettem észre, hogy valaki összekarmolta a bal hátsó ajtót és a sárhányó felett is. Ahogy figyeltem csak a lakk jött fel de teljesen elbaszta a mai napom.

Norby646
<#eljen>

Willi Betz
Én úgy tudom,hogy nem lehet állítani rajtuk. Facebook-on valamelyik Opeles csoportban érdeklődj utána,hátha tudnak okosat mondani.

Willi Betz
New looks 😊 Utolsó évjáratos hátsólámpák.

Kicsizoli
Üdv Szeretnék egy kis segítséget kérni hátha tud rá valaki választ adni:

Opel Astra G kormánymű lóg? tengelyrányban mit lehet vele kezdeni? Lehet e rállítani? Még egy érdekesség csak bal oldalon jelenkezik,
(gömbfej, axiálcsukló szilentek stabkar és szilentm toronycsapágy és szilent cserélve)

Bocs ha túl műszaki a kérdés..

Készülget a gép lassan, de biztosan..

Norbi1990
Köszi, legközelebb majd kipróbálom <#eljen>
Willi Betz
Egy módszer,úgy nem is karcolódik össze a fényezés leszedéskor. Újságpapírt vizesen rátenni és pár percig rajta hagyni. Feloldja és könnyen lejön.

Norbi1990
Tudom, tegnap előtt fél óráig csiszatoltam annyira rászáradt hétvégén...
Willi Betz
Madárszar is ki tudja kezdeni a fényezést. Meg a szeder,ha sokáig rajta marad.

bboyatty
Nekem sincs nagy hangcucc az autóba, hely volna pedig de valahogy kinőttem már abból a korszakból, hogy mélyládát építsek be, meg vagyok elégedve a gyári 10 hangszórós rendszerrel, egy nagyon alap Pioneer rádióval, ami annyiból áll, hogy radió, usb, meg aux és usb-n keresztül támogatja az androidot de teljesen jó, ez volt akciós Media Markt, 19-volt 3 éves garanciával. Láttam én 40-50 meg 100 ezrekért is rádiót de semmi értelmét nem látom, annyit nem autókázok, hogy kihasználjam.

Norby646
Nekem most fém szelepsapka van, de ne mond el senkinek! 😄

Atty: Maradjon is így. A merciből még a rádiót is kilopták, akkoriban egy igen komoly kenwood rádió volt benne, értéke valahol 100-120e ft között mozgott, hát túl sokáig nem volt benne. És ilyenkor nem elég baj hogy a rádiót kilopják, betörték az oldalüveget, letépték az A oszlop bőr borítását, és szétfeszítették a középkonzolt, nem tudom mennyire láttszik a képen:

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Nem emlékszem mennyi volt az üveg+a csere, de nem volt két fillér, + a rádió, és már nem lett olyan mint volt. Az A oszlop borítás nem sérült, visszakerült a helyére, középkonzol úgy maradt, az üveg cserélve lett, persze színezett üveg, ami a coupe-nál még drágább, ráadásul nem tudták normálisan beállítani, így nem szigetelt jól. Rádió pótolva lett. Az opelbe már csak egy olcsóbb rádiót raktam, pedig van itthon egy jobb, de ezért kár belerakni, mert erre legalább nem gerjednek úgy rá. Na nem mintha sokkal jobbnak lenne értelme a gyári hangszórók mellett. 😊

Amúgy mi sem lakunk olyan rossz környéken 3. kerület széle. Szerencsére pár éve elég sok térfigyelő kamerát telepítettek, így ezeknek a tetveknek a nagy része tovább állt, főként a pók utcai lakótelepre.

Norbi1990
Ja, én se szoktam elől hagyni semmit.
Sporttelep.
bboyatty
A galambok itt is ügyködnek...de hát ez van, kifigyeltem, hogy hová nem kell parkolni és oda nem állok, rádió előlapot sose hagyom fent, b oszloptól hátra teljesen le van sötétítve az ablak de amúgy sem szoktunk semmit szem előtt hagyni.

Merre laksz Csepelen? Én a Szent Imre tér környékén.

Norbi1990
Én is Csepelen lakom, viszont tőlünk már loptak kocsiból, brifkót (ez mondjuk apám hibája volt nem kellett volna bent hagynia (5 percre hagyta úgy a kocsit)), meg autórádiót is.

Nekem a madarakkal lesz csak problémám, legalábbis remélem.