59
  • uniu
    Olyan mint a telya, vagy a tely :)Amugy azt szoktak mondani pl.: 5000 tonna vizkiszoritasu.
  • wanek
    "nem a levegőn van a hangsúly, hanem az egésznek a térfogatán" - akár lehet légüres is, a térfogat a lényeg! Persze ha egy hajóról van szó, ott - praktikusan - mindenhol van levegő... Furcsa lenne, ha a hajó belsejében légzőkészülékkel kéne mozogni :)
  • irkab1rka
    Mi az a halyó?
  • GulaSoft
    A halyónak soha nem a súlyát mondják meg te nyunyi, henem a víszkiszorítását!
  • AgentKis
    Azért ezt írtam, mert a századfordulón még így tudták. Ha megfigyeled ez válasz egy előző üzenetre.

Viszont egy légüres térrel teli vas tartály (mondjuk hajónak) mégiscsak vasból van és mégiscsak úszik a vízen. (mondjuk az lehet, hogy ilyet nem csináltak, de szeintem azért lehetséges)

Különben az télleg érdekes, hogy a hajóknak a súlyát mondják de a térfogatát nem nagyon...
  • wanek
    Olyan hajót, ami tömör vasból van, valóban lehetetlen építeni. Legálábbis olyat, ami mindenféle egyéb segítség nélkül képes a vízen lebegni.

PS: építeni persze lehetne, csak legfeljebb elsüllyed :)
  • wanek
    Ez így csak féligazság. Ugyanis a hajó nem csak vasból van (az egyéb anyagoktól most tekintsünk el), hanem levegőből is (nem a levegőn van a hangsúly, hanem az egésznek a térfogatán). Ez így első hallásra hülyén hangzik, de ez az igazság. Ha a vas tömege kellően nagy térfogatot határoz meg, akkor a hajó aljától a vízszintig terjedő levegő is beletartozik, és így az átlegos fajsúlyuk már lehet kisebb, mint a víz fajsúlya, vagyis nem süllyed el. De ha pl. oldalra burul, vagy léket kap, és a víz be tud hatolni a hajótestbe, akkor az átlagos fajsúly folyamatosan csökken, és így majd elmerül.
  • AgentKis
    Lehetetlen... LOL! Mint a vasból hajót építeni!
  • lmisi
    Mintha úgy rémlene az sg-n pár napja lett volna híradás arról hogy egy komolyabb szuperszámítógépen sikerült modellezni talán egyetlen darab sejt működését hosszú másodpercekig. Ennek fényében az emberi szimuláció eléggé elnagyolt lesz még egy petafloppos gépen is.
    Ha energiafogyasztásában nem lesz drasztikusan kissebb mint az elektrónikus változata akkor külön erőművet kell dedikáltan szánni egy majdan petafloppos masinához. Azaz az Iparilag fejlett országok közül is csak 2-3 engedhetnék meg maguknak egy ilyen gép folyamatos működtetését.:-(((( főleg ha ilyen mértékben nőnek az energiaárak.
    Sajna nem sokára egy átlag családnak nagyon meg kell majd néznie mennyit fogyaszt egy számitógép...visszatérve az eredeti témára a fogyasztás problémája már a google-t is érinti.
    Bár amennyire lehet titkolja az adatokat de 200 000 gugli gép rendesen zabál és talán ezért is akarják lecserélni. Esetleg őket is érdekelheti az optikai tecno.
    Nem csodálkoznék ha a Gugli üzeletetné szép csendben a világ legerősebb számítógépét gridekre osztva, csak nincs hype csinnadratta...
    /Van azért esély az optikai rendszerek kissebb fogyasztásra szerintem/
  • Caro
    Azt az emberi testet hogyan gondolták? Remélem nem atomi szinten, mert az lehetetlen.
  • kukacos
    Ma senki sem tudja, hogy azért nincs még emberhez hasonlítható teljesítménye az MI-nek, mert nem elég jó gépeken futtatjuk, vagy azért, mert még nem tudjuk a trükköt... én egy tucat algoritmust használtam már, amelyek elvben mutatják az emberi szellemi teljesítmény minden ismérvét (kreativitás, tanulás, hibatűrés, alkalmazkodás), de néhány tucat dimenziós játékproblémákon tudjuk csak futtatni, mert valódi problémákhoz akkora gépeket igényelnének, amire egyelőre nincs lehetőségünk.
  • Nethyrrea
    az ilyen gépek elegendő kapacitással rendelkeznek hogy a csillagászati kutatások során szerzett hihetetlen mennyiségű adatot elemezni tudják pl.

gondolj bele, egy ilyenen elindítani a SETI home-t vagy az UD-t (united devices, rákkutató ilyesmi) ^^
  • dez
    Pl. gyógyszerek hatásainak (és mellékhatásainak) modellezéséhez.

Amúgy "szerintem azért", hogy rájöhessenek, hogy a mai ismereteken alapuló modellek működésképtelenek. :P
  • hehehehe
    ahoz elobb meg kene irni:)
  • papabear
    Azon talán futni fog a Win Vista

• 1hengeresVmotor
    Nekem ez a teechnlógia magas valamit tudhatnak ott a NEC nél de minek akarnak ezek embert szimulálni ? mátrixot akarnak csinálni vagymi a ....
  • Kryon
    Na ezen kell az MI-t kipróbálni....
  • Yfel
    Nezd a pozitiv oldalat... nem kell kisvarosnyi villanyszamlat fizetned :o)

Y
  • SlyFory
    És én azt hittem, hogy gyors gépem van...