58
 • Keem1
  #58
  Én is nap mint nap használom a 128 megás pendrive-omat, immár 3. éve.
  Lehet nemsoká kifingik? Hál' istennek eddig semmi gond nem volt vele, de azért nagyon-nagyon fontos adatokat rejt, és lustaságból nem szoktam archiválni...
 • atix2
  #57
  10 év....
  Szerintem kicsit sok...Bár biztosan tovább huzzák majd a laptopok.Szerintem a flash -eké a jövö.Semmi mozgo alaktrész.
 • Mice
  #56
  :)))) The expected selling price is $18,500. :) aranyos:)
  annó alienware-nél csináltam olyat, hogy összekattintgattam az álompc-met és kijött egy 12000-es végösszeg, de még az is semmi volt ezexerint ehhez képest:9
 • solteszp
  #55
  Nálam még mindig szuper notebook a nyerő.!
 • Mice
  #54
  ha nem ilyen "tömeges" hozzászólás lenne a 32gigásflashtop topicban talán még fáradna is az ember az offtopic kikergetése miatt, de így...

  részemről engem a cikkek hozzászólásai szoktak érdekelni, de csak úgy topicot vadászgatva fórumozni nem szoktam. azt meghagyom a fanatikusoknak

  azt meg ne mondja senki, hogy ha a flémelőknek van 2centi vastag arcuk, akkor pont a hardcore kockák fognák vissza magukat és nem kommentálnának egy cikket csak mert a hsz-ólók másról csevegnek, inkább az ilyen szeretem nem szeretem dolgoknak a gazirtásával kéne többet törődni (Jumurdzsák gyűrűje - Pierrot) mint ilyenre pazarolni az energiát h. offtopicos e egy kihalt cikk...
 • Mice
  #53
  a warezgyerek nem fog a mini képernyő előtt ülni görnyedve meg nem fogja ki be dugdosni a kábelt, hogy ne legyen aksiilag limitálva:))
 • Mice
  #52
  divx-nél gondolom nincs mert 700 többszörösei szoktak lenni, de ha tunerről veszel fel elég idegesítő, hogy külön meg kell kérnem a programot a splitre, majd persze amikor dolgoznék vele még az első felét is feleznem kell így az első 2gigásból marad egy csonk, majd a másodikat is vághatom, joinolhatok, vághatok...
 • craesh
  #51
  sztem elég kockázatos aki ilyen laptopot mer venni.

  mint tudjátok a flash memóriák apró cellákbol állnak, amik cimezését folyamatosan változtatni kell, azaz ha felraksz egy progit, majd letörlöd és ujra felrakod, akkor már _biztosan_ egy másik memoria cellatartományba fogja az adatokat irni a flashbe, merthogy 1-2 millios használat után már kiégnek a cellák.

  na mármost a vinyok ehez képest sokkal többet birnak...

  nyilván ma már az ember 3, max 4 évre vesz laptopot, igy ebben a tekintetben nem gond a fenti probléma, de ha egy warezkid-nek veszel aki éjjel nappal tölt, telinyomja a vinyot zenékkel, gamekkel, mindennel annál ne csodálkozzunk ha elöfordulnak a bad sectorok...
 • Su0my
  #50
  Ez most nem formattálás/filesystem topic asszem...

  A témáról csak annyit, hogy ahogy a SAMSUNG termékeit ismerem és amiket tapasztaltam(kegyetlensz*r minőség!!!!!), az alapján én nem nagyon bíznék abban, hogy 2 évnél tovább bírja majd a cuccos-innovatív értéke persze vitathatatlan. Azt hiszem, nagy lendületet adna a laptopoknak. Számomra az ára kérdéses... Mert nem hiszem hogy 60k alatt lesz eg ilyen kis tökmag!
 • Tiberius B
  #49
  Nem lehet, mert csak az a partíció volt rossz, de azóta szerencsére megjavult
 • BiroAndras
  #48
  "mellé egy 10GB-os NTFS (WinXP-nek), na négyszer(4x) kellett telepíteni a WinXP-t, mert az NTFS szarakodott"

  Nem lehet, hogy a vinyó volt hibás? Vagy az IDE kábel (gyakori hiba)?
  Én nagyon sok géppel kerülök kapcsolatba, és sose volt gondom az NTFS-sel.
 • BiroAndras
  #47
  "és akkor már csak a procihűtést kéne megoldani valahogy hang nélkül."

  Vannak egész komoly passzív hűtők. A csúcs procik kivételével bármit elvisznek. De vannak nagyon halk ventivel szerelt cuccok is, amik bármire jók.

  "Ja meg egy passzív hűtésű táp kell és kész a hangtalan gép!"

  Már egész emberi áron vannak. De igazából nem is kell, mert egy alacsony fordulatszámú 12 centis venti is gyakorlatilag zajtalan.
 • BiroAndras
  #46
  "Nagyon értetek hozzá, 2TB-ig kezeli alapból, a WinMe-ben ezt vhogy 8TB-ra emelték. Nekem egy 150GB-os Fat32 partíció van a vinyómon."

  Érdekes, én mindenhol 40 gigás korlátról hallottam. De most utánnanéztem, és télleg 8TB. Engem nem érintett a dolog, mert ha jól rémlik 20 gigánál átálltam NTFS-re.
 • BiroAndras
  #45
  "a kovertálással nem volt gond, partitionmagic megoldotta :-)"

  Lehet, hogy ez volt a baj. A win is tudja konvertálni, és én azzal csináltam.
 • Tiberius B
  #44
  nekem meg 180 GB Fat32 az egyik meghajtó, mellé egy 10GB-os NTFS (WinXP-nek), na négyszer(4x) kellett telepíteni a WinXP-t, mert az NTFS szarakodott, nekem az volt a nagy meglepi, mikor formáztam a 180G-t és a WinMe kiírta, hogy 2TB fölött nem teljesen biztonságos, na mondom attól nem kell félni, nekem egyébként vhogy nincs gondom sose a max fájlmérettel filmeknél.
 • Mice
  #43
  nekem is volt régebben a 40es és 80as vinyómon még fat, de mpegfileoknál idegbajt kaptam a 2gigás korláttól, meg az is tény vinyón nekem is kevesebb adatelszállásom volt azóta
 • Mice
  #42
  nem a csatolófelület a lényeg. a cikkben egy ata66os verte a flash-t. sata-nál meg jóval nagyobb lenne a limit. de még a 15 megát se érte el a drive, akkor minek még satával versenyeztetni? még a 66 is messze
 • Mice
  #41
  azt hogy hülyeség
  winnél is ott az írásra optimalizálás, elvileg ott is cacheben tárol (majdnem mem, de az most m1), és pont emiatt szív az ember amikor véletlen nem lett leválasztva

  laptopnál meg 20x cucc van

  elég egy gépfagyás vagy sietség és lecsatlakoztatás nélkül amen az adatoknak

  így is 10mega/seccel írsz rá. az a 3-4 többletmp nem m1? nem filmlejátszáshoz kell vagy os töltéshez. flash adathordozásra van többségében nem kiszolgálásra
 • Mice
  #40
  vinyónál én is de nem mindegy a gigalimit ha még akkora flash sincs?
 • Mice
  #39
  a kérdésre nem válaszoltál. minek egy kevesebb os által támogatott filesyst egy univerzálisan mindehol használható cuccra ráerőszakolni? hol és minél élvezed az ntfs adta előnyöket vele?
 • Mice
  #38
  pendrivera mi egyebet? ext2-őt? win alól max olvasni tudod, vagy tc-vel írni, nade minden gépen telepíts? mi baj a fattal egy pennél?
 • Schwarz
  #37
  nekem csak a winyó csap zajt a gépben
 • Emmegki
  #36
  #28 és #33: Nagyon értetek hozzá, 2TB-ig kezeli alapból, a WinMe-ben ezt vhogy 8TB-ra emelték. Nekem egy 150GB-os Fat32 partíció van a vinyómon.
 • HuMarci
  #35
  Nekem azért lenne jó, mert hangtalan!
  Igaz hogy van a ventiknek is zajuk, de a vinyóra megy 2 hűtés nálam a mobilrackbe, szóval annyival tuti halkabb lenne. VGA-ból meg kellene egypasszív 6600gt és akkor már csak a procihűtést kéne megoldani valahogy hang nélkül. Ja meg egy passzív hűtésű táp kell és kész a hangtalan gép!
  Király lenne. De addig várni kell....
 • Schwarz
  #34
  a partíciómérettel nincs gond, mert két 40es vinyóm van, inkább dvd másolásnál a fájlmérettel, ami ugye max 4Gb, úgyhogy az egyik part azért ntfs :-)
  a kovertálással nem volt gond, partitionmagic megoldotta :-)
 • AgentKis
  #33
  Csak 32GB-ot tud.
 • roliika
  #32
  Had védjem már meg a pendriwe-okat! :-) Van 1 kis 128-asom, 2 éve, minden nap sokat használom , és semmi baj sincs vele! :-)
 • strogg
  #31
  Az lenne hatalmas csapás a cégeknek, ha megjelenne a flash memória kártya IDE, vagy sata csatoló kompatibilisen. Sajnos technikailag nem ismerem ezeket olyan szinten, hogy megítéljem hülyeség lenne-e, de szvsz 2-3 éven belül letarolná főleg a laptop gépeknél a piacot. Én pl: simán vennék a notiba egy ilyent. És egyetértek, én is ki vagyok békülve a 32GB-al.
 • Athlon64
  #30
  Ja mindez csak azért, hogy tuti hoszzú életű legyen a Flash drive.
  Persze még azt is figyelhetné, hogy egyáltalán le tudja e menteni az adatokat a flash-re és ha nem akkor egy másik meghajtóhaoz vagy gépehez lehetne csatlakoztatni amig a kis akku bírja és akkor a dinamikus memórja tartalmát átmenthatném.
 • Athlon64
  #29
  Szerintem kellene ezekbe a Flash Drive-okba egy tükör drive ami dinamikus memóriából álna és csak akkor mentene adatot a Flash-re amikor kikapcsolom a gépet.
  Persze ez egy speciális áramkőr vezérelné és még lehetne egy kis méretű akku (lítium-Polymer) is benne ami akkor is adna tápot a Flash Drive-nak maikor az valamilyen okból hirtelen külső betáp nélkűl marad, és ebben az esetben a elektrónika lementené a dinamikus memória tartalmát a Flash -re!
  Na ehez mit szoltok:)

  A pénz nem számít :)
  (Flah+DDR+Akku=***)
 • BiroAndras
  #28
  "pl aki utálja az ntfs-t mert megszivatta egy párszor, jobban, mint a fat32"

  Én az XP megjelenése óta NTFS-t használok. Soha semmi baj nem volt vele. De tényleg soha. Pontosan nulla bit adatot vesztettem miatta.
  Mellesleg Fat32-vel nem tudsz 40GB-nél nagyobb partíciót kezelni.

  "éppen átnyomtam ntfs-re, h milyen jó lesz az nekem"

  Nekem működött a konvertálás is (évekkel ezelőtt), de biztosabb eleve NTFS-re formázni.
 • roberttoth
  #27
  Piszkos jó lenne egy ilyen. Sőt, még a 32Gb-tal is meg vagyok elégedve. Az én laptopomban is 40Gb-os vinyó van, simán elférek rajta. Azért persze néha archiválnom kell róla az asztali gépemre.
  De kezdetnek már teljesen elfogadható.
  A 15Mbps meg fogalmazzunk úgy: elviselhető.
 • QuippeR
  #26
  igazad van. a repülőgépek lezuhannak, zárassuk be az összes repülőteret.
 • Caro
  #25
  NVRAM kell, és akkor meg van oldva a probléma :)
  Csak az jóval drágább is, meg nem hinném, hogy ilyen pici lenne (már ha a képen lévő az).
  De ha tényleg ekkora, akkor pápá HDDVD-RW, meg Blu-Ray RW.
 • Schwarz
  #24
  pl aki utálja az ntfs-t mert megszivatta egy párszor, jobban, mint a fat32
  éppen átnyomtam ntfs-re, h milyen jó lesz az nekem, két nap múlva volt 1 fagyi, nem szokott egyébként xpnél nagyon ritka nálam a fagyás. na resetgomb, hát úgy összezuhant az a szar ntfs, h el se indult többé a vindóz, fat32nél legalább megdöglik pár fájl, de használható marad, namegy hexeditorral is lehet fájlt keresni...
 • dez
  #23
  Pendrive-on NTFS?
 • QuippeR
  #22
  ki a halál használ fat32-t manapság?
  [flame]
 • Schwarz
  #21
  jól hangzik, csak ha vindózzal meg fat32 vel használod, 1 éven belül megdöglik a flash legalább a fat tábla területén
 • Mice
  #20
  nem túl sokat számit
  egy a sok közül

  az viszont tény, hogy eléggé minden lében kanál t.-ú cég:)
 • Mice
  #19
  a pendriveoknál is van mittomén 1 milla v. mennyi rewrite

  amúgy az még nem is nagy tömörítés amit a képen látsz hüvelykes sokgigás vinyók már régóta vannak

  nézz vissza korábbi sg-s cikkeket