Észlelték az univerzum első pillanatait

Oldal 1 / 4Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

sz4bolcs
"étvágyat ézezhet, bár az inkább "magadévá tétel" kitalálhatod magadnak az étvágyat."
-vágy az vágy. 😊 Amúgy nem mondasz újat, mert az össze többi vágy is így lett "kitalálva". = hamis énképzet.

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Én meg ebben hiszek:

" Vagyok aki vagyok!" , " Én ölök és elevenítek, én sebesítek és én gyógyítok, és nincs, a ki kezembõl megszabadítson."

Indestructible
étvágyat ézezhet, bár az inkább "magadévá tétel" kitalálhatod magadnak az étvágyat.

isten magát találta ki, aztán a saját képére teremtett <#bdead>

volt egy halmaz a nagy vibrálásban, a "maradékok összege" ami azt "mondta" magára én... a többit ismeritek, és így persze hogy teljhatalma lehet, igazábol egy isten egy máker 😊

sz4bolcs
Tehát nem érez étvágyat sem? Semilyen vágyat?
Ha nem, akkor nem él - nem született meg soha.
Amúgy ha lélegzik, megvan a hozzá társuló érzete, amivel a tudata azonosulhat. Ha nem lélegzik, nem él. Lehetetlen, hogy valaki aki született, nincs meg a hozzá kapcsolódó érzete valamilyen formában.

Az lehetséges, hogy érzeteivel ne azonosítsa magát, de ehhez elõször is szüksége van az érzetre.

Amúgy épp errõl szerettem volna írni. Meditációval megtapasztalható, hogy minden nem keletkezõ nem múló. Errõl viszont nem lehet többet mondani, mert ez a tapasztalat gondolat, és érzék, felett áll, így mindenkinek magának kellene megtapasztalnia.

Nekem akkor jött ez a tapasztalat, miután rájöttem, hogy mennyire hiábavalóság nem-kielégítõ dolgokba kapaszkodni. És rászántam magam, hogy ezen a gondolaton is túllépjek.

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

szerintem életképtelen lenne. Láttál te már gyereket közelrõl ? <#wilting>

abban hiszel amiben akarsz ...

Indestructible
jaja, addig a mig a szemedre füledre tapintásodra hagyatkozol, persze eddig azt tetted min 20 éve már, nem fogod megérteni..

kiváncsi lennék vajon egy olyan csecsemö, aki ezek nélkül az érzékek nélkül születik, de mégis lélegzik tehát él, vajon kitalálna e magának egy világot, felébredne e az agya, én tudata, kreálna e társakat, kreálna e világot, hány személyiség héjja alakulna, hányszor felejtené el magát stb, csinálna e magának megfejthetetlen rejtvényeket csak hogy ne unatkozzon, persze ehhez tudni kéne inger nélkül születhet e bármilyen gondolat, vagy kell e a gondolathoz agy, test. azaz isten megszülethet e, csak a kvantumflukuációkból. hiszen egy ilyen finom szerkezet mint mi, mi sem vagyunk más, mint szervezõdése a két maximum állapot variácóinak vagy skálának vagy mittomén

Indestructible
Nekem az a MMORPG + Matrix elméletet jön be, megspékelve a reinkarnációs elmélettekkel, szerintem bõven volt már ideje akár a földön is kialakulnia egy extra fejledt civilizációnak, mi pedig egy kiképzõ a tanfolyamon veszünk részt mint friss belépõk, muterunk lusta hogy megszüljön felneveljen minket, lombikban vagyunk rácsatolva a mátrixra, ha elég tapasztalatot gyüjtöttünk vagy meghekkeljük a rendszert, vagy arra érdemesek hogy beléphessünk "isten országába" a "menyországba" tehát kiéltük minden "lehuzó" sötétebb bugyrait a lelkünknek akkor üdvözülve leszünk odaát...<#lama>

Lásd #81-es válaszom.

haverkodnak <#violent><#mf3> ...
vagy haverkodnak <#law> ?

kedvenc sorozatom volt amíg adták

\"Embertársaidat soha ne kezeld célok eszközeként, mindig csak önmagukban vett célokként!\" \"Cselekedj úgy, hogy akaratod maximája mindig általános tövényhozás elvéül szolgáljon!\"Immanuel Kant

Szép !
De mi van akkor ha ilyen legyõzhetetlen szintû lények találkoznak egymással ? Amúgy ismered a Babylon 5-öt ?
"Jól el lehet vitatkozni ezekrõl, csak hát ahhoz, hogy valaki ténylegesen felfogja ezeket a dolgokat, minimum fizikus diploma kell... de legalábbis némi magasabb szintû matek és elméleti fizikai ismeret."

Szerintem ez nem így van. A kellõ ismeretek (amiket diploma nélkül is meg lehet szerezni), megfelelõ szintû intelligencia mellett leginkább képzelõerõ és nyitottság kell. Nem egy olyan diplomással találkoztam, akiknek ezek nem voltak adottak: az eléjük tett képletekkel elboldogultak, tudták, hogy kell kiszámolni valamit (megtanulták), de nem fogták fel teljes mélységében. Meg saját új elméleteket sem tudtak volna kitalálni.

(Úgy tudom, Einsteinnek is volt ezzel valami gondja, hogy olyan iskolába járt, ahol a képletek bemagoltatására hajtottak rá, a mélyebb megértés helyett.)

hát ja, ezé nem akarja apám se, hogy fizikusnak tanuljak

\"Embertársaidat soha ne kezeld célok eszközeként, mindig csak önmagukban vett célokként!\" \"Cselekedj úgy, hogy akaratod maximája mindig általános tövényhozás elvéül szolgáljon!\"Immanuel Kant

Nagy pénzt a Bill Gatyesz keres, meg mondjuk George Soros... aki pénzre hajt nem tudósnak megy. 😊
Jól el lehet vitatkozni ezekrõl, csak hát ahhoz, hogy valaki ténylegesen felfogja ezeket a dolgokat, minimum fizikus diploma kell... de legalábbis némi magasabb szintû matek és elméleti fizikai ismeret.
Ha kicsit nyitottabb elmével olvastál volna, a #122-ben valami ilyesmire utaltam. (Tág fogalmi körben. Szal én nem ragaszkodnék egy adott valláshoz...)

Régóta nem néztem be, sok-sok hozzászólás érkezett, vki fevetette, hogy idõ létezett mindíg is, ehhez egy vmit szeretnék hozzáfûzni, egy bizonyos magyarázás szerint, az "õsrobbanás" "pillanatában" az idõ "múlása" végtelenül lassú volt, a tér görbülete meg végtelenül nagy, és az univerzum ABBAN A PILLANATBAN kisebb volt, mint egy proton, és a fizika tk-mban szereplõ ábra szerint :-) a felfúvódás az univerzum 10 a -43-on másodpercétõl a 10 a -34-en másodpercéig tartott kicsit kicsi, még régebben olvastam egy könyvet amiben arról volt szó, többek közt Einstein-tõl asszem, hogy ez az egész ciklikus, és a végtelenbe tart, majd egyszermegfordul a tágulás és jön a nagy reccs, na erre most ('98) "bizonyították", hogy az univerzum gyorsulva tágul, ami némiképp ellentmond ennek, én mindenesetre azt gondolom, hogy amíg nem ismerjük a tér mûködését, nem gondolkodhtunk ilyen kozmius szinten.
roliika:a tachion az a fénysebességnél gyorsabb részecske, az idõ "részecskéje" a chronoton és társai, mind chron-..., minthogy idõ, a tachion meg azt jeleniti gyors részecske
Volt egy rész a Star Trekben, meg alapvetõen Gene Roddenberry több alkotásában feltûnik, hogy az ember fejlõdik, és egy kicsit elfogultan mondjuk, de egykor mindenre képesnek, és alapvetõen (hosszú távon) legyõzhetetlennek (nem nem kiírthatónak) tart minket, és legnagyobb erényként pont a kíváncsiság jött be a Star trekben.
tom, hagyjam a sci-fiket, de a véremben van:-)

ezt lehetugyis értelmezni hogy jelenleg miis tágulunk? csak nemveszzük észre mert velünk tágul minden más is?
Sanyix
Normál térben mozgó test nem lépheti át elvileg a fénysebességet, de a tágulásnál maga a tér tágult, nem egy benne lévõ dolog, így átlépheti a fénysebességet 😊

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Az a vicc hogy vannak emberek akik ilyen találgatásokból meg abból hogy baromságokat kutatnak naaaagypénzt keresnek😊

LiveId: HUNRa1n PsnId: HUNKa1n

Nos aki olvasta Abbot Síkföld c. mûvét, az jobban megérti, amit mondani akarok.
Nagy vonalakban arról van szó ( a könyvben) h élnek olyan lények, akiknek nincs vastagságuk, csak síkidom formájuk van. Minden 1000 évben meglátogatja õket 1 Gömb, és elvisz egy matematikust, h bemutassa neki a 3. Dimenziót. Tehát a síkidom matematikus olyan irányba mozdul el, ami teljesen elképzelhetetlen volt számára.
( a Gömb megadta a 2D-s lénynek a 3Ds látást)
Így a síkidom -lény beláthatott a páncélszekrényekbe, és a többi élõlény belsejébe szóval mindenhova.
Továbbgondolva a mi 3Ds Univerzumunk is van valahol. Ha megkapjuk a 4Ds látást így elmozdulva a ( feltételezett ) 4. irányba, mi is képesek leszünk átlátni mindenen, sõt egyszerre lehetne látni az egész Univerzumot, sõt 0 idõ alatt lehetne egyik helyrõl eljutni a másikra.
Mivel mi csak 3 irányt tudunk megkülönböztetni, így lehetelen megmutatni a 4. irányt, de szerintem létezik. Persze lehet azt mondani, hogy:
-ha a mi Univerzumunk 4Ds térben van, akkor ez a 4Ds tér meg egy 5Ds térben van és így tovább...akármeddig.
Az idõ meg csak addig tart, míg az Univerzum létezik így "kicsomagolt állapotban". De szerintem nem létezik ilyen filmkockaszerûen eltárolva a múlt, sem nincs elõre megírva a jövõ sem. A múlt és a jövõ csak az értelmes lények elméjében létezik.

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

Ha minden ekkor "született" akkor szvsz még nem beszélhetünk fény sebességrõl, illetve fényrõl sem...

tothzozo
okosodjatok!!!

Az õsrobbanás elméletével kapcsolatban több hibás elképzelés él a köztudatban, köszönhetõen a hibás ismeretterjesztõ modelleknek. Ezek közül veszünk röviden sorra néhányat, a teljesség igénye nélkül.
1. Az õsrobbanás nem valódi robbanás. Az Univerzum nagyléptékû skálán homogén és izotrop, nyoma sincs benne egy „középpontnak”, ahonnan a feltételezett robbanás elindulhatott volna. Azt mondhatjuk az õsrobbanás, mint kép helyett, hogy korábban a galaxisok közelebb voltak hozzánk, mint jelenleg, és nem láthattunk volna olyan messze, mint jelenleg, azaz a horizont – melyet egy gömbhéjként képzelünk el, közepében magunkkal – sugara kisebb volt. Ha egyre tovább megyünk visszafele az idõben, a horizont egyre kisebb lesz. Ennyit tudunk csak mondani – továbbra is állítva persze, hogy a látszat ellenére nem mi vagyunk a tágulás valódi középpontja.
2. Az õsrobbanás nem robbant bele egy már meglévõ térbe. Minden robbanást úgy képzelünk el, mint egy kitáguló gömböt, mely egy már meglévõ térbe tágul bele. Az Univerzum esetén ez nem igaz, hiszen az Univerzum tartalmazza a teret, rajta kívül nem lehet tér, mert annak is az Univerzumhoz kellene tartoznia.
Az õsrobbanás kifejezés ezért hibás. Csak annyit állíthatunk biztosan, hogy idõben visszafele menve bármely távolság csökken.
A standard paradigma további bizonyítéka, a Hubble-tágulás mellett a kozmikus háttérsugárzás léte. Amikor az Univerzum, nagyjából 300 000 évvel a kezdeti szingularitás után annyira lehûlt, hogy az anyagát alkotó plazmában a protonok és elektronok össze tudtak állni és létrehozták az elsõ hidrogénatomokat, az Univerzum anyaga átlátszóvá vált fotonok számára. Elõtte ugyanis a szabad elektronokon a fotonok szóródnak, így a fotonok nem függetlenek az anyagtól. A rekombináció után már igen, elindulhatnak felénk Az a gömbfelület, ahonnan ezek a fotonok származnak fénysebességgel távolodik tõlünk.
Ebbõl következõen a gömbhéj, ahonnan éppen most érkeznek a szemünkbe a kozmikus mikrohullámú háttérsugárzás fotonjai, ma már messze van tõlünk, de korábban, amikor a rekombináció megtörtént, ezen gömbhéj sugara zérus volt!
Napjaink megfigyelõje azt tapasztalja, hogy a rekombináció fotonjai mindenhonnan érkeznek szemünkbe, azaz eloszlásuk izotrop. Ezek a fotonok egy fekete test sugárzásának felelnek meg, mely 2,7 K hõmérsékletû – csak 10-6 K nagyságrendû ingadozások fedezhetõk fel benne a 2,7 K körül. Hogyan lehet ez hõmérséklet ilyen alacsony? A rekombináció különféle számítások szerint 3000 K hõmérsékleten ment végbe. Egyszerûen azt mondhatjuk, hogy a fotonok a rekombináció óta eltelt nagyjából 13 milliárd év alatt ennyit „hûltek”.

Tedd rá a kezed a forró tűzhelyre egy percre és egy órának tűnik. Legyél együtt egy csinos lánnyal egy óráig és egy percnek tűnik majd. Na ez a relativitás. Albert Einstein

bevallom nekem ez a resz nem vilagos :

"David Spergel, a WMAP egyik kutatója szerint a folyamat egyetlen másodperc trilliomod része alatt egy üveggolyónyi területet nagyobbra tágított, mint a látható univerzum."

ez azt jelentene, hogy nagysagrendekkel gyorsabb volt a tagulas, minta fenysebesseg. most akkor at lehet lepni a fenysebesseget vagy sem ?
Nos, nem olvastam el az összes hozzászólást, de ahogy láttam, senki nem gondolt arra hogy a Biblia mit mond.
Senki sem vetette fel, hogy talán másképp keletkezhetett ez az egész, talán inkább teremtéssel.
Ám errõl még kevesebbet tudunk, és csak néhány könyv szól ilyenekrõl, amik nagyon õsiek.
De azért, az nem azt jelenti hogy el kell felejteni.
És azt sem szabad elfelejteni, hogy ha kialakult 1 univerzum, akkor kialakulhatott akár több is!!!
lehet hogy az univerzum szélén a világ tovább folytatódik?
csak mi emberek még szinte semmit nem tudunk a világról amiben élünk, de idõvel... mindenre fény derül
és minden megmagyarázható.CSak egy kicsit gondolkodni kell, és sikerül😊

Szent tűz lobog bennem, Olthatatlan lángal, Űz az árral szemben, Harcba a Világgal!

nekem pl egy hónapja ugrott be hogy mi az a múlt? egyeltalán van idõ? namindegy nemezt akartam mondani.
Szerintem az univerzum, meg ez a mindenség, nem pont matemaikai elven vagy valami logika szerint épül fel, hanem egyszerûen "létezik", és sehogy nemlehet megmagyarázni dolgokat, mert ez túllép a matematika határain, két más dolog válik belõle, és egy ideig meglehet magyarázni adolgokat, de van egy szint, ahonnan már csak az úgy "van" dolog létezik
ÁÁÁ..mégsem..eszembe jutott! Tachion a neve! Valami viruális idõ részecske ami örvénylik meg mégsincs ideje...ááá...nem is értem. Van róla 1 könyvem, de elég elmebeteg matek van bene+magyarázatok...lényeg, hogy fizikailag ez sem bizonyított.

Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!

<#vigyor0><#wave>

Jaja.:-)) Sirmacinak -> Ok! :-)

Szerintem ha sokat gondolkoztok ilyeneken begolyóztok. 😊)

Aranyos ez a modell,hogy a tér tágul és vele együtt a határsebesség is 😊
Egy apró gond van csak vele,hogy most az a határsebesség miért nem változik,skálázódik, vagy csak nem érzékeljük ? Nem akarok itt antitudományos lenni, imádom a tudományt és tisztelem is de szerintem pl. ez a sötét energia dolog úgy megrángatja a mai fizikát mint a picsa! Már bocsánat a durva kifejezésért ! 😊 Bár alig várom,hogy valamelyik fizikus végre úgy beszéljen a sötét energiárol,hogy hát bizony az itt van és fingunk nincs róla,hogy miért és hogyan és mennyi és a célunk végre az,hogy KOMOLYAN számoljunk vele. 15milliárdszor elnézést kérek a matekzseni fizika profeszoroktól ! Amúgy van egy elméletem de totál hülye vagyok matekból ahhoz,hogy igazoljam 😞
Sanyix
Az ûrben, meg a csillagászatban inkább m/s-ben, vagy km/s-ben szokták mérni a sebességet, mint km/h-ban.
Amúgy a Föld kerületi sebessége, még semmi 😊 a Föld átlagos pályasebessége 29,7 km/s + az egész Naprendszer 217 km/s-el kering a Tejút középpontja körül, és a Tejútrendszer mozgási sebességét is 600 km/s-re saccolják a környezõ galaxisokhoz képest, amelyek ugyanúgy mozognak 😊 tehát itt aztán van idõtorzulás keményen, lehet hogy ha valami TÉNYLEGESEN állna az ûrben akkor ott nem lenne idõ, vagy állna, de gondolom ilyen dolog nincs 😊

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Ezexerint az univerzum gyorsuló tágulását, az egyre komolyabb upgrade-knek köszönheti ? <#idiota>

¤¤¤¤o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤O3>

Chronotron ?

¤¤¤¤o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤O3>

Bocs, tényleg azt írtad. Rosszul olvastam, úgy látszik már túl fáradt vagyok. Nem kötözködni akartam
"hogy több 1000km/h-nál!" Olvasni tudni kéne.

A Föld kerületi sebessége a felszinen mérve kb 1640 km/h, nem több ezer. Valamivel több mint a hangsebesség.
Még annyi , hogy volt idõ, hogy keresték az idõ részecskét. :-)) Valami nem látható virtuális részecske lett belõle, el is neveztés valami kuka névvel, nem jut az eszembe.:-:-)) Ez kb olyan, hogy mi közvetíti a mágnesességet? :-) Vagy gravitációt. Gravitációra kitalálták a gravitront, de szerintem kukaság. ennyi erõvel mindennek lehetne részecskéje...végén még az évszakoknak is lesz. Márciustron.:-D /Dekuka vagyok/

Az idõ nem olyan mint 1 tégla! Abbszolútt relatív! Nem statikus, az is dinamikusan változik mint bármi más! Az elmúlás sebessége mérhetõ vele, de nem létezõ mennyiség! Ha mozogsz, másként telik az idõ körülöttted mint amikor állsz! Ez bizonyítható házilag is ha van 1 igen pontos mondjuk ezred másodperceket mérni képes órád! Ha 1 ventillátorra szereled és bekapcsolod, 1 hétig megy a venti, és mellette van 1 másik óra, a venti leállását követõen lehet hogy 1mp is lehet akár az eltérés! A Föld keröleti sebessége nem tudom mennyi , de azt igen, hogy több 1000km/h-nál! Ha az idõ változása, vagyis a környezet mozgási sebességének sebessége tud változni, örvény jöhet létre, ami jelentõs idõ anomáliákhoz is vezethet akár! Na aki tudott követni annak gratula.:-D

Ja és még valami. Látta itt valaki az Idõ Urai címû rajzfilmet? Jópofa! :-))

A kozmosz a kozmosz része s nincs eleje se vége.

Azt írta itt valaki,hogy az idõ az "õsrobbanás" elõtt nem létezett mert együtt keletkezett az univerzummal abban a pillanatban amikor az az üveggolyó méretû terület hirtelen a másodperc töredéke alatt nagyobbra tágúlt min a látható univerzum.Sõt azt írta ,hogy az idõt az eberek találták ki!Ez kérem tévedés! Az idõ mindíg is létezett és létezni is fog! Mert csak gondoljunk bele abba hogy a robbanást is elõidézte valami abban a bizonyos üveggolyónyi területen belûl ami valamilyen reakció folytán ment végbe és az is eltartott egy ideig amig bekövetkezett! És az üveggolyónyi terület az hogy és mikor kerûlt oda ahol volt? És azon kívûl a kis területen kívûl mi volt akkor? Egy biztos! A mai tudományos állás szerint egyetlen dolog van ami mindenre kihat és hatással van mindenre az egész világmindenségben és az nem más mint az IDÕ !!

A kozmosz a kozmosz része s nincs eleje se vége.

És mi van ha nem végtelen? Mi van ha a "végéhez" érve s saját univerzumunk egy saját párhuzamos világába jutunk, és annak a peremén a saját párhuzamos...stb...mert ez is lehetséges...miért ne lenne az.:-)

Na ha csak annyi lenne...sokkal több. De szerencsére egyre több ember ismeri be a 4d-t is ami amár zért fejlõdés. Ugye a 4. az idõ..mármint a mozgás. Ha mozgáz nem lenne..na nem is folytatom.

Most vagyok csak meglõve....Ki gondolta volna,...hogy ilyen kicsi és ilyen határai vannak
az UNIVERZUM-nak....Vagy egyáltalán mit nevezünk annak??? Az általunk ismert vagy feltételezett objektív és ezek szerint,....mármint az ábra szerinti "belátható" és bekeretezett világot???
S ha jól megnézzük,....akkor azon a tölcser szerû "hálón" belül milliárdnyi általunk ismert és ismeretlen "halmazok",...galaxisok...és tejutremdszerek,...vannak,...ami önmagában is megfoghatatlan mennyiség az EMBER számára,....DE.....DE....de ha jól megnézzûk az ábrát,...láthatjuk, hogy az a hatalmas,..általunk "ismert"...mert ugye már a születésének elsõ pillanatjait is "ismerjük"......tehát ismert UNIVERZUM...is csak egy része,...és bátran kijelenthetem,..nagyságát tekintve(ha egy általunk ismert kitzerjedésre gondolunk...!!) is csak egy parányi,...atomnyi nagyságú létezõ valami,...az ismeretlen és soha meg nem ismerhetõ VÉGTELEN-nek,......ahol szintén csak a VÉGTELEN-nel kifejezhetõ hasonló vagy teljesen eltérõ univerzumok LÉTEZNEK!!!!!...............
tothzozo
Találtam egy ide illõ cikket akit érdekel olvassa végig.(tele van egyenletekkel)
Hetesi Zsolt:
(ELTE TTK és BKMÖ CSKI)
A KOZMOLÓGIA ALAPJAI

Bõvebben

Itt

Tedd rá a kezed a forró tűzhelyre egy percre és egy órának tűnik. Legyél együtt egy csinos lánnyal egy óráig és egy percnek tűnik majd. Na ez a relativitás. Albert Einstein

Érdekes amit az atomok és a világegyetem viszonyáról írtál. Bennem is felmerült már ilyen gondolat. Nagyon kézenfekvõnek tûnik az a hasonlóság. És ilyen alapon ez nagyon sok szintes lehet. Érdekes, hogy eddig ezt senkitõl nem hallottam még. Pedig ez is van olyan jó elmélet mint itt jónéhány. 😊 Nem mondom, hogy jobb csak ennek is lehet annyira valós alapja.

tothzozo

vagyhogy a pingvinek földbecsapódó kakája évente összességében hány miliméterrel téríti ki a Földet a pályájáról <#hehe>

most miért akarod te meghatározni hogy én min gondolkozzak ? Ha jól esik akkor azon is elgondolkodhatok hogy az eldobható papírpelusok hogyan befolyásolják a globális éghajlatváltozást... ha úgy tetszik

Szerintem gondolkozzatok azon , mi lessz a vacsi.<#ravasz1>
Oldal 1 / 4Következő →