Akira - Reszkess, Neo-Tokió!
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
hát a "Nauszika - a szél harcosai" filmet már a nyolcvanas években láttam budapesti moziban...
azóta is visszaemlékeztem rá, csak a címére nem emlékeztem - egészen a dvd megjelenéséig.
Miért, a televiziós "Szellem a Kagylóban" az jobb? :D
Egyébként meg nyugodj bele, hogy igen is páncélt jelent, és nem is átvitt értelemben, mivel a japán címe valami Páncélozott Rohamosztag/Alakulat volt.
Amúgy a "bemutatják" ez az az örvendetes hírt jelenti, hogy igen, le fogják vetíteni, sõt, mire olvasod, már lehet megy is valahol...
A "bemutatták" az olyan, hogy megtörtént a vetítés, mikor te ezt olvasod. Az is meglehet, hogy ekkor már nem játszák, de mivel ez egy nagyközönségnek szánt hír és a hírt lehozó oldal nem szeretné, hogy az az eset álljon fenn, amit én vázoltam, akkor biztosak lehetünk benne, hogy valahol még mûsoron is van.
Hát ennyi... jó nagy sz..pás bármilyen nyelv, ha lehetek OFF.
-=ZR=-
*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!
Nagyon Jó animek!
Hát ezek sem látták az animét, vagy olvasták a mangát. Picit másképp történnek a dolgok...
Jó az más, hogy a kormány mit akar beadni a népnek :) .
Én szerencsére a mangát olvastam elõbb, az animében nagyon megkavarták a történetét, fõleg a címadó Akira körül. És az sokkal élvezetesebb is lett :) .
Will your Soul live for Ever?
az csak a titanic filmjelenléten volt. a titanicon más anime-ok is voltak, de forgalmazásba mozikba csak a chichiro került.
de amúgy ZilogR, már hetek óta ezen csámcsognak az emberek.. pech, hogy üres szórásba kerültél. No sebaj! Nemsokára jön az extra DVDs Akira kiadás is;)
Egyáltalán minek lefordítani a címet, ha nem tudják értelmesen visszaadni a cím jelentését?
Ezt értelmesebb helyen úgy oldották meg, hogy a "Pokemon"-t nem fordították "Zsebimumus"-nak, a "Trigun"-t "Háromfegyver"-nek, a "Full metal panik"-ot "Teljes fémpánik"-nak, hanem hagyták az eredeti címet, aki ért annyira a dologhoz, az úgyis megérti az eredeti címet is.
Másik megoldás, hogy teljesen más címet találnak ki a történet alapján ("True lies"-"Két tûz között", "Eart-Star Voyager"-"Csillagutasok", "Total recall"-"Emlékmás").
De a "páncélba zárt szellem" az én hátamon is felállítja a szõrt, akkor már inkább a "Szellem a burokban"... Sztem nem lett volna rossz cím mondjuk "A hálózat szelleme/réme" vagy a "Kilences (vagy hetes?) ügyosztály". Lehet becsmérelni az én ötleteimet is, nem sértõdöm meg, amíg értelmesen teszi valaki.
WWFSMD?
1. volt hír, hogy lesz a magyar mozikban (ez volt a BEMUTATJÁK)
2. az, hogy bemutatták, az azt jelenti, hogy megvolt az elsõ vetítés és azóta is folyamatosan játszák. (EZ MEG A BEMUTATTÁK)
<#boxer>#boxer>
-=ZR=-
*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!
az ilyen és ehhez hasonló magyar fordításoktól mindig kiráz a hideg. egyszerûbb lett volna megtartani a címet, és valami magyar alcímet kitalálni (pl. mint lost - eltûntek)
amúgy akira nagyon ott van. aki csak teheti nézze meg. persze az igazi japán szinkornnal ;)
\"Bombing for paece is like fucking for virginity.\"
na már sokat is beszéltünk róla:)
\"The voices are back... Excellent.\"
Hogy miért héj? Linux fanok tudják..
még a "lélek a gépben" -nel is kiegyeznék. az összefüggésben semmi köze a shell szónak a fizikai védelemhez. burok, porhüvely, test, külsõség - kb ezekre utal. tehát semmiképp nem kagyló vagy páncél. a megjelenésre gondoltak vele, nem a funkcióra.
OFF vége
Nekem személyesen nagoyn nemtetszett, meg se néztem... elsõre. Aztán unatkoztam, gondoltam, ha már itt van, megnézem. Nagyon megtetszett. Annyira más, mint egy témátlan amerikai tömegtermék (félreértés ne essék, ott is vannak zseniális dolgok, csak a tömegízlés annyira más mint az enyém, hogy kevés fogamravalót gyártanak.)
Waterman, mi a bajod a fordítással?
Gabest, ha benézel még, durrants ide pár címet, hogy lehessen rá keresni. Monjuk a Final fantasy-t ne :)
Ha már kivan a faszod az idióta szignókkal csinálj te is egyet.
szerintem is vannak jobb animék, de a cyberpunk stílusnak igenis egy nagyon meghatározó filmje. és érdemes megnézni.
ja és nem barátnõvel érdemes megnézni..
Macintosh : iBook, 12\", PowerPC G4 , Mac OS X , 1.33Ghz , ATI Mobility Radeon 9550 Konzol : NES,GameBoy,GameBoyColor,NDS,Micro,Xbox \"I\'m Living In Japan\" ...