The Settlers II - Next Generation
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
hogy máshogy?
A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity
Írtam privátot korábban, de ezek szerint nem kaptad meg. Ebay-en hogy szoktál fizetni? van Paypal-os accountod?
The Matrix has you...
4-5 ezret meg nem ér meg. (istenemre megérne, ha lenne rá, de nincs😄)
A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity
tudod.. a jó vételeket lesni kell😄
Nagyon sok játékot vettem már eBay-en... általában egyikért sem fizettem 2000-nél többet(szállítással)
Kíváncsi vagyok az újabb "rész" újításaira, bár bevallom én is a klasszikus szabályok megtartásának örültem a Nextnél (azaz Nächste Generation).
Az meg, hogy német vagy angol nyelvû, nekem egál, bár angolra jobban rááll a szemem, pedig németet élõ nyelvben jobban értem.
Hm, azt meg tudod mondani hol vetted az alapot és kieget egyben 3000-ért? Ebay is megfelel... köszi!
A 10th anniversary azért volt jó, mert még a kezelõfelület is tökugyanolyan volt, mint az eredeti Dos-os settlers II-é.
alig változtattak valamit rajta, azt is jó irányba(pl az evakuálható épületek)
Itt meg már megint elkövették azt a hibát, hogy még jobbat akartak...
De tényleg egész jó(szak az elõzõ jobb volt)
A decrypter fejlesztésérõl a Xentax fórumán lehet up-to-date infót találni.(itt találsz linket a sima Settlers II-es fórumhoz is az elején, ahonnét letöltheted azt a decryptert/encryptert, amivel a Settlers II forítását készítettem.
Nyelvi félreértések miatt.
Mivel ez egy Settlers II - 10th Anniversary topic, ezért ezentúl ha azt mondom, hogy Settlers II-vel hasonlítok össze valamit, akkor természetesen a felújított változatot értem alatta. Ha a hisztórikus verzióra gondolok, akkor azt jelezni fogom.
UI: javítás.. akinek meg feltûnne, hogy ez egy Next Generation topic annak elmondom, hogy a 10th anniversary eredeti német neve Nächne Generation, aminek az anol tõfordítása Next Generation.... csak késõbb angolul nem ezen a néven jelent meg... de gondolom a topic még a megjelenés elõtt nyílt...
3 nép van: Egyiptom, Skócia, meg a Bajorok (na.. német játék😄)
Kampányt még nem néztem, csak egy gyors pályát.
Grafika, pont mint az S2.
A játék stílusa is erõsen arra hasonlít, de azért vannak változások.
Kicsit megváltozott a kezelõrendszer(nem mondom, hogy rosszabb, de nem is jobb..)
A harcrendszer kicsit átalakult, vannak íjászok is.(nem lett sokkal bonyolultabb, csak picit más)
Leegyszerûsödött egy hangyányit az ismert inftastruktúra, de belekerült 1-2 új elem is(pl van valami templom)
A hajózást alapvetõen felforgatták:
-A nagy hajók rendszere egyszerûbb és használhatóbb lett(bár kicsit kisebbek a ehetõségek)
-A kis hajózás érelmesebb lett(a kis vizi utakon négre mehetnek építõemberek is. A kis viz út bármilyen hosszú lehet, de csak kisvízben mehet(part mellett általában)
Az egyész nagyon S2 stílusú, nekem még tetszik is, de EZ már valahogy nem adja vissza azt a régi jó kis Settler II feelinget, amit a 10th anniversary-nak sikerült. (bár nem is ez volt a cél...)
hiányolom belõle az épületek evakuálását és továbbfejlesztését(bár lehet, h még csak én nem találtam meg😄
Egy kellemetlenebb hír:
a decrypterem nem eszi meg a szövegfileokat, így magyarítás egyenlõre nincs. Majd meglesem, hátha lesz vhol vmi kibontó, de sok reményt nem fûzök hozzá(talán ha megjelenik angolul... többen rácuppannak)
Német annyira undorító, hogy így én se fogok vele játszani😄
Akit érdekel komolyabban, én ezt a torrentet szedtem le. (crack benne van)
UI: decrypter már van a fileokhoz, ha elkészül az encrypter, akkor nekikezdhetek a fordításnak(már ha lesz hozzá kedvem.. de ígérem, hogy ha nem, akkor is segítek bárkinek, aki belevág😄)
A keretet biztos lefordítom(csak hogy játszani lehessen vele), de a kampányokat... hát majd meglátjuk😄
Bár õszintén... nekem a sima S2 a wikinger adonnal sokkal jobban bejött...(visszahozta teljesen azt a régi S2 érzést😄)
Néha elõfordul, hogy kódolva van valahogy(pl settlers II esetén így volt), ezesetben szerezni kell valami kikódolót.
vagy, hogy mindkettõ.
PErsze van olyan is, hog egyáltalán nem txt... ilyenkor valami saját formátumban vannak a szövegek.(pl a bioware tlk file-ai)
ezekhez valami szerkesztõ kell.
Persze igen sokzsor elõfordul, hogy a játék szövegeit egyáltalán nem lehet szerkeszteni(egyszerûen nincs rá ismert mód)...
A közkeveltebb játékokhoz szoktak csinálni mindenféle editorokat(modolási célokból persze), amiket mgyarításra jól lehet használni.
Játék-magyarításra nincs egyszerû recept😄
Ha esetleg tudnál segiteni, hogy hogyan lehet nekifogni egy ilyennek a forditasahoz akkor lehet még én is neki állnék. Nem igazán tudom milyen módon vannak tárolva ezek a file-ok és hogy milyen programok kellenek hozzá.
most azért vannak íjászok meg minden, és nem csak 1:1 harcok
One Vision. One Purpose.
Ha hasonló a fileszerkezet az elõzõhöz, akkor talán fordítható... majd meglátjuk...
"a videókból ítélve inkább a harcra gyúrtak rá"
ehh... ez egy stratégiai játék😄
Én is megvárnám az angolt de még azt sem tudom mikor adják ki ha kiadják.
a videókból ítélve inkább a harcra gyúrtak rá, de én megvárom az angolt. a vikinget is ezért hagytam inkább a francba
One Vision. One Purpose.
Csak sehol nem láttam még csak utalást sem hogy mikor jelenik meg angolul ha megjelenik. Azért is irtam ide hátha van itt olyan aki jobban tud németül (elég sok ilyen ember van), vagy tud valamit amit én nem.
Warez verziót találtam, de még nem jött le. majd tájékoztatlak benneteket.
ez nem kieg, hanem foytatás.
különállónak nézem.
De ha tényleg Settlers II típusú, akkor vetek majd rá egy pillantást... ha megtetszik, talán kap egy magyarítást is😄 de nem ígérek semmit😄
nagyon helyes, akkor csak 1 gond lehet
"Illetve mi az a Yasu?"
na épp ez az😄 illegális warez-verzió beüzemelését a magyarításban nem részleteztem...
yasu 1.4.7-es legfelsõ-t használd.
asszem be kell másolni a daemon mellé, utána elrejti a meghajtót.
Na, így már megy?
Végigolvastam az öszes HSZ-t, nekem is problémám van a viking kieggel, azaz az alap szépen fut, de a viking nem indul, pedig mindent úgy csináltam, ahogy a frankó magyarítás pakkban le van írva. Namost az lehet esetleg probléma, hogy elõtte vmi 1.akárhányas paccsot feltettem (ami állítólag a kieg telepítéséhez kell). Illetve mi az a Yasu?
köszi!
Ez valakinek ismerös már? Egyenlöre még németül van kint csak, és nem is tudom hogy lesz e belöle angol verzio. Ha valakinek van valami hire az megoszhatná itt.
Azért irtam ide, mert ez valamiféle folytatása a II-nek. Igazábol a "Tradition" sorozat legujjabb tagja.
The Town never be the same...today it looks like Disneyland.
Ha nem tudsz kerülõutat építeni (csónakkal), akkor próbáld azt, hogy a legközelebbi kikötõ (ahol egyébként a közelben nincs vasérc) mellé felhúzol egy olvasztót. Ilyenkor néha észbekap az AI és elkezdi átszállítani az ércet hajóval. Rásegíthetsz a dologra, ha minden más vasércbányát felfüggesztel, csak a szigeten lévõk mûködjenek. Kis idõ kell, míg kimerül minden készlet és akkor is elkezdi a hajókkal a szállítást. Kockázata, hogy sokáig tart...
Az sajnos ritkán jó megoldás, hogy a szigetre telepítesz feldolgozóipart, mert a kész termékek (acél, fegyverek, eszközök, katonák) megintcsak ott fognak ragadni.
ez a felújított verziós topic.
(ami alapból nem volna baj, de igen valószínû, hogy senki se fog válaszolni. ebben az esetben meg nem kéne megint 4-5 hozzászóláson keresztül visszakérdezni....)
Ha tudja valaki a válasz, meg fogja mondani.
Én magam átugrottam az eredetiben azt a pályát, mert a hajóákázással gondjaim voltak...
lenne egy kérdésem.az eredeti settlers 2-vel nyomom most és a negyedik pályán tartok ott ahol megjelennek a vikingek és kis szigetek vannak.na és az egyik kis szigeten lehet kitermelni vasércet.létesítettem is ott bányákat és már gyûlik is a kikötõben a vasérc.csak az a baj hogy a hajók nem akarják átvinni a fõhadiszállás szigetére ahol a kovácsaim vannak.miért nem?marha jó lenne ha valaki megmondaná hogy hogyan lehetne átvinni mert szükségem lenne katonákra.
köszi
pontosan nem emlékszem, de intuitívan rá lehetett jönni.
az majd jól eldugja a daemon-t a játék elõl
Valaki esetleg tudna segíteni, hogy mi lehet a probléma? És mi a megoldás rá?
Elõrre is köszönöm! <#worship>#worship>
majd megtalálom rá a megoldást, és akkor jó lesz késõbb.

csak mert nekem minden pályát vagy 5-ször végig kellet nyomni a fordítás tesztelésekor....
amúgy a viking tényleg nehezebb, mint az alapjáték. cheat nélkül nem is ment volna.
A Viking hadjárat 2. pályára mi a legjobb taktika, mert sehogy sem megy.
Nagyon kevés a kõ, az aranyat õrzõ nép pedig nagyon erõs.
Ha a területe közelébe építkezek aggresszíven rám támad és az õ katonái sokkal fejlettebbek.
Üdvözlettel,
feltoltam az alapjátékot, aztán a kis reges cucc segítségével rátettem a wikingert, bemásoltam a fájlokat, és elindul a játék 😊
de sajnos semmi szöveg nem jelenik meg, nem tudom hogy elõfordult-e már valakivel, úgyhogy bocs ha már írt valaki ilyen hibát.
meg közben egy másik kérdés (szintén bocs ha már valaki kérdezte): a régi mentéseimet tudom folytatni attól még, hogy felraktam a wikinget? és ha még be akarom fejezni a maradék sima küldetéseket, attól még a wikinges újítások már mûködni fognak?