1593
The Settlers II - Next Generation
  • kerla
    ez jól hangzik, szándékomban áll végigtolni, de az alapot is 2 év alatt sikerült abszolválni :) ill. még nem, mert 2 pálya még visszavan, a végén már a 3. sebességi fokozaton toltam, hogy a végére érjek :)

mondjuk ha épp nem támadnak én mindenhova küldök katonát, had fejlessze csak fel őket, majd kiürítem az őrházat és így máris van egy szabad ezredesem. persze ezt csak sok aranyérménél lehet eljátszani. Az viszont nagyon jó, hogy szól ha vhol elakdaás van, mert a nagy harcokban nem vettem észre sokszor, hogy telejsen beállt a forgalom (tiszta Bp. :)
  • csokasg
    jó a vikinges kiegészítő is sztem:) egy-két nehezebb pálya van csak benne. én konkrétan 2 pályát kezdtem újra csak teljesen (egyiket 2* is:D), a többi elsőre megvolt:)
    tetszik benne az az apró kis figyelmesség h végre nem küld mindenhova alapból pénzérmét csak ahol én aktiválom h küldje: sok-sok kattintást meg lehet spórolni + idegeskedést ha véletlen elfelejtetted volna kikapcsolni egy hátsó barakkban aztán ott fejleszti a katonát:D
    + szól ha elakadás van egy zászlónál
    szóval ajánlom mindenkinek akinek tetszik az alapjáték is:) újabb 12 pályányi függőség:D
  • kerla
    és a Vikingről mik a vélemények? ahogy visszaolvasom a HSZ-eket, egész jókat írtok róla...
  • kerla
    ja, bocs, azt hittem frissek az élmények, köszi, hogy megnézted.
  • csokasg
    ha tőlem kérded akkor fogalmam sincs:D az alapjátékot már 2 éve játszottam ki:) most is csak úgy tudtam tanácsot adni h pályaugrással elmentem odáig aztán megnéztem mi a helyzet:)
  • kerla
    9-es pályán mire számítsak? mármint az alapjátékban. bár még a 8-as is folyik, mert elég lassan haladok, de már biztos meglesz.
  • kerla
    jól haladok, azt hittem tegnap este befejezem, de nem megy gyorsan, nagyon ellenáll a bal odlali ellen is! mákom volt többször is hajszálon múlott, hogy nem hasaltam el. épphogy lenyomtam a bal oldalit, teljesen kifogytam a katonákból, de az őrházakban volt 1-1 ezredes. amikor teljesen kivégeztem, gyorsan kiürítettem az öszes balos őrházat, erődöt, ezredesek visszamentek jobboldalra, és pont akkor támadott meg a másik ellenfél! keservesen lasssan, de fokozatosan lenyomom, csak mindig kifogyok valamiből, de haladok haladok, most már lenyomom szerintem! köszi a segítséget! Ha ilyen lesz a 9. pálya is, huhh

egyébként Settlersben ilyen nehéz, feszített küldetéssel még nem találkoztam. megszoktam a kényelmes építgetős, felerősödök és lenyomom az ellent pályákat, így meglepett ez a 8-as....
  • csokasg
    a másik ellent is le kell nyomni az átjáró eléréséig :) ezért felül terjeszkedj el az aranyig (jelöltem) legalább aztán ha nem bírod lenyomni akkor marad a jó öreg katapultozás:D és ha nem bírja pótolni a katonáit vagy már elég ezredesét kilőtted akkor sima ügy:)
  • kerla
    középen alul van az átjáró, de a bal alsó részről nem lehet átjutni oda, mindenképpen le kell nyomni a többi ellent is?
    kicsit tartok tőle, hogy mire a bal ellenséggel végzek, a többi nagyon megerősödik, hiszen van aranybányájuk. ma este nekiesek végre :)
  • kerla
    én most egész jól haladok, de nem akarom elkiabálni. bal alsó ellent beszorítottam, úgy fest nincs aranya, de majd meglátjuk. átjárót honnan érem el? elég közel vagyok hozzá, de nem enged arra terjeszkedni....
  • Ombika
    Koszonom, megprobalom majd!
  • csokasg
    na megnéztem gyors h milyen is a pálya :)

lényeg sztem h a bal alsó sarokban levő gépet be kell szorítani :) mellékelek egy képet ahol pirossal jelöltem hol kéne felállítani a határt vele szemben ill. jelöltem hol van arany a pályán :) ott bal oldalt át lehet "menni" a hegyen ahogy mutatja is a kép... ha azt a gépet le bírod nyomni akkor már nem lesz sztem probléma mert utána már lesz sok katonád... egyedüli probléma ezen a pályán tényleg az h nincs sok hely a tanyáknak... de ha kiterjeszkedsz a bal ill a fölső széléig a pályának akkor már tudsz halakat fogni :)
    itt a kép, de spoileres ugye :)
  • Ombika
    Ugye,h a 8as! :) Nekem se megy, de mar 5 fele keppen nekivagtam!
  • kerla
    igen, az alapjátékról, ritkán játszom vele, ha olyan hangulatom és sok időm van :) majd a Vikinget is el akarom kezdeni vmikor :)

nade: arany az okés, sikerül gyűjtögetnem, de alig van kaja a bányászoknak, ellennek több az elit katonája és meglepő módon van hala....ez elég furi, mert nincs víz (vagy csak én nem láttam még...) ha pedig mégis iskerül lenyomnom valamennyire az egyiket, a másik kinyír. megpróbálok gyorsan eljutni az átjáróig, hátha...
  • csokasg
    ja te gondolom az alapjátékról beszélsz, én meg a kiegészítőről:D
    a sebességen tényleg sok múlik minden pályán :) próbáld ki úgy h ahogy javasolták h egyből nekiugrasz az ellenek, előtte azért ments... ha nem tudod lenyomni úgy akkor pedig ahogy találsz aranyat egyből kezdj el aranytallérokat gyártani...
  • Yossi
    sebesség a lényeg...
    rögtön az elején nekiesni.
  • kerla
    de, a nyolcas a lávás, és én is elakadtam, első alkalommal, pedig már kétszer újrakezdtem. ahogy sikerült valahogy megszilárdítanom a határokat az egyik oldalon, jött a másik ellen a túloldalról. kaja nagyon kevés, kő gyorsan elfogy, egyszerűen nincs utánpótlás.....

valakinek vmi ötlet? pályaugrás? de az olyan megalázó...
  • csokasg
    sztem a hetesre gondolsz mivel a nyolcas nem lávás:D
    de a hetes az nem nehéz... jobbra kell terjeszkedni nagyon gyorsan (persze többi irányba is) közben az aranybányákért össze kell gyűjteni 40 kaját: vadászházakkal és halászkunyhókkal simán megvan, ráadásul nem veszik el utána miután megvan :) utána persze pénzverde, egységfejlesztés, aztán átrusholni rajta:D
  • Ombika
    En a lavas 8ik palyan istennek se tudtam atjutni, tul eros a gep es semmi hely sincs semmire se! :(
  • csokasg
    kész is :) nagyon könnyű lett az utolsó pálya... a kezdő hadsereggel lényegében lenyomtam miután felfejlesztettem őket...
    összességében azért jó kis játék :)
    ja és engem nem dobott ki egyszer sem a játék
  • csokasg
    na én ma álltam neki újból és sikerült :) mint kiderült már nem is volt sok katonája ...
    utolsó pályát majd sztem holnap kezdem el és megnézem h engem is kidob-e. remélem nem :)
    de azért írd le pls mire jutottál vele ill hol/mikor dobott ki pontosan :)
  • Zealot
    Azóta már sikerült nekem is, én most az utolsót kezdtem, amikor egyszercsak kidobott a játékból, úgyhogy utánnanézek mitől lehet ez. A 11-es nekem valahogy nagyon könnyen ment, szinte már túl könnyen is, lehet hogy már megedzőttem a kilencesen :D
  • csokasg
    én az elején ami a főszigetemen volt ellenfél azt lerohantam a kapott katonákkal :D utána gyorsan kikötő és áttelepültem mind2 helyre ahova lehet - a másik hely is fontos a vasérc ill kő miatt, nem csak az ahova mutatja h települj át :) aztán defensív állást vettem fel és szépen 8 katapulttal kilövöldöztem a katonáit:D nem volt egyszerű ...
    most a 11esen szívok... alig van kő... konrétan én most már ellövöldöztem azt az összes kövemet de még mindig rohadt sok katonája van a fő ellenfélnek, a másik ellenfelet azt lenyomtam, már csak pár katonai épülete van 1-1 katonával bennük de azokat nem foglalom el mert így nem tud megtámadni a fő ellenfél:D így nem kell két frontra küldözgetni a katonákat... most várok h jó sok katonám legyen utánpótlásba ill aranytallérom és akkor hátha lenyomom abban reménykedve h nekem jobb a gazdaságom :)
    ha nem sikerül akkor kezdhetem ezt újra megint:D
  • Zealot
    Hogy sikerült megnyerni a 9. missziót?? Én már vagy 5. kezdem újból, és egyszerűen nem tudok mit kezdeni az ellenséggel a másik szigeten, ahogy elkezdek terjeszkedni, visszatámad és vagy 3x olyan hadserege van mint nekem. Nem tudom, mit lehetne tenni...
  • csokasg
    először is köszönöm szépen Taky-nak a fordítást! :)

a felújított verziót már lassan 2 éve h kijátszottam viszont most ráakadtam a kiegészítőre is :) újra előjött bennem az a jó kis s2-s feeling mint régen az eredetinél és aztán a felújított verziónál...
    tetszik ez a kiegészítő is nagyon:már a 10es pálya következik, de vannak/voltak benne nehéz pályák is pl: 2es amikor alig van köved, vagy a 9es ahol nagyon erős az ellenfél (legalábbis nekem az volt:D) és ráadásul másik szigeten van (a fő ellen) és nem lehet tutajokkal összekötni a 2-t ami ugye jelentősen nehezíti az utánpótlást minden szempontból...
    eddig ennek ellenére csak egy pályát kellett teljesen újrakezdenem, az 5-öst... másodjára az is simán ment :) persze volt olyan h visszatöltöttem egy régebbi állást pl 1. csata miatt ami nem úgy sikerült ahogy gondoltam volna :D de 1. csata előtt ált. mindig mentek :)
    tetszik h itt már nem küld sehova alapból pénzérmét, ill. szól h elakadás is van
    kár h már csak 3 pálya van hátra:)
  • bmffm856
    köszi! minden simán ment, megmaradtak a mentett állások is :)
  • takysoft
    vikingről nem tok mit mondani, de a magyarítást felteheted.
  • bmffm856
    sziasztok! az lenne a kérdésem, hogy a mentett állásaim a Viking telepítésével és a magyarítással megmaradnak-e? pár napja kezdtem az alapjátékot (anno még a régi Settlers 2 volt az első játék amivel toltam :)) a 7. mission jön, és nem szeretném, hogy elvesszen...
  • donatus13
    Szevasztok most tervezem megvenni eredetiben a játékot ugye van internetes multiplayer rész ha igen akkor össze ugorhatnánk néha pár menetre :)
  • Warpig
    Erre még nem gondoltam, újrahúzom és majd írok mi lett. Köszi!
  • takysoft
    jó 5letek.
  • HUNRusty
    jatekot ujratelepiteni probaltad? lehet serult a palyafajl v ilyesmi. esetleg vmi cheatet benyomni, atugrani a palyat es megnezni a tobbit, es akkor max egy palyat kihagysz.
  • Warpig
    A pálya elejétől számítva 30 sec után lép ki :D, pedig újrakezdtem soxor.
  • PetruZ
    A Rise Of The Empire újabb (2007), mint a 10th Anniversary (2006).
  • TitaniumRR #1319
    Van-e vkinek elképzelése, mi az oka, hogy az újabb Settlers II 10th Anniversary játék olcsóbb, mint a régebbi Rise of the Empire?

Forrás: CD Galaxis

Az exkluzív kiadás már bizonyos eladott példányszámot jelez elvileg. Ettől függetlenül szerintetek melyik a jobb játék?
  • takysoft
    csak a pályát...:D
  • Warpig
    Hát nem nagyon akarom újra kezdeni. Elég unalmas az eleje szerintem. Bízom benne, hogy bedurvul, de így lehet nem fogom megtudni:(
  • takysoft
    nemtom
    próbáltad elölről kezdeni?
  • Warpig
    Közben kiderült, hogy nem is olyan fontos a hajózás. Van viszont nagyobb gond. 4. pályánál tartok és kilép a jéték mindenféle üzenet nélkül. A pálya elején kb. 30 sec után. Felraktam az uccsó patchet (11757), de nem segít a dolgon. Van vmi megoldás?
  • takysoft
    lehet, nincs érvényes uticél már...
    lehet h az ellenség mindet elfoglalta.