The Settlers II - Next Generation

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

takysoft
persze, hogy van.
hogy máshogy?

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

bigapó
Hali!

Írtam privátot korábban, de ezek szerint nem kaptad meg. Ebay-en hogy szoktál fizetni? van Paypal-os accountod?

The Matrix has you...

takysoft
jah, monkey island meg Day of the tentacle-t nem kapok már vagy egy éve..
4-5 ezret meg nem ér meg. (istenemre megérne, ha lenne rá, de nincs😄)

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

kerla
én is így vásárolgatok e-bayen és vaterán 😊 2000-nél többért még én sem vettem, bár 1-2 régi nagy játék miatt tennék kivételt, de azokat meg úgy fellicitálják, hogy öröm nézni.. 😊

takysoft
az egy... jó vétel volt😄
tudod.. a jó vételeket lesni kell😄
Nagyon sok játékot vettem már eBay-en... általában egyikért sem fizettem 2000-nél többet(szállítással)

kerla
Köszi a segítséget, a yasu-val valóban megy a játék. elszoktam az ilyen cselektõl, mert keveset játszom, azokat pedig ha tudom, megveszem eredetiben, de elõtte azért szeretem "lecsekkolni", hogy tetszik-e?

Kíváncsi vagyok az újabb "rész" újításaira, bár bevallom én is a klasszikus szabályok megtartásának örültem a Nextnél (azaz Nächste Generation).

Az meg, hogy német vagy angol nyelvû, nekem egál, bár angolra jobban rááll a szemem, pedig németet élõ nyelvben jobban értem.

Hm, azt meg tudod mondani hol vetted az alapot és kieget egyben 3000-ért? Ebay is megfelel... köszi!

takysoft
Hát, hogy rosszabb, vagy jobb... azt döntsétek el ti.
A 10th anniversary azért volt jó, mert még a kezelõfelület is tökugyanolyan volt, mint az eredeti Dos-os settlers II-é.
alig változtattak valamit rajta, azt is jó irányba(pl az evakuálható épületek)

Itt meg már megint elkövették azt a hibát, hogy még jobbat akartak...
De tényleg egész jó(szak az elõzõ jobb volt)

A decrypter fejlesztésérõl a Xentax fórumán lehet up-to-date infót találni.(itt találsz linket a sima Settlers II-es fórumhoz is az elején, ahonnét letöltheted azt a decryptert/encryptert, amivel a Settlers II forítását készítettem.

Nyelvi félreértések miatt.
Mivel ez egy Settlers II - 10th Anniversary topic, ezért ezentúl ha azt mondom, hogy Settlers II-vel hasonlítok össze valamit, akkor természetesen a felújított változatot értem alatta. Ha a hisztórikus verzióra gondolok, akkor azt jelezni fogom.

UI: javítás.. akinek meg feltûnne, hogy ez egy Next Generation topic annak elmondom, hogy a 10th anniversary eredeti német neve Nächne Generation, aminek az anol tõfordítása Next Generation.... csak késõbb angolul nem ezen a néven jelent meg... de gondolom a topic még a megjelenés elõtt nyílt...

Amugy én már vagy egy honapja nézegettem a weboldalukat és vártam a 28át (akkor jelent meg ugyanis). Igy elsö ránézésre sokat várok töle. Ugy értem hogy szerintem fog tetszeni. Nem érdemes az S2-vel összehasonlitgatni, mert azt ugysem fogják überelni. De ez a rész erösen hajaz rá és ugy gondolom akkor már rosz nem lehet.

Azt meg tudnád mondani miféle ez a decrypter?

takysoft
NA! Megnéztem ezt az új játékot. Hmmm... hát érdekes...
3 nép van: Egyiptom, Skócia, meg a Bajorok (na.. német játék😄)
Kampányt még nem néztem, csak egy gyors pályát.
Grafika, pont mint az S2.
A játék stílusa is erõsen arra hasonlít, de azért vannak változások.
Kicsit megváltozott a kezelõrendszer(nem mondom, hogy rosszabb, de nem is jobb..)
A harcrendszer kicsit átalakult, vannak íjászok is.(nem lett sokkal bonyolultabb, csak picit más)
Leegyszerûsödött egy hangyányit az ismert inftastruktúra, de belekerült 1-2 új elem is(pl van valami templom)
A hajózást alapvetõen felforgatták:
-A nagy hajók rendszere egyszerûbb és használhatóbb lett(bár kicsit kisebbek a ehetõségek)
-A kis hajózás érelmesebb lett(a kis vizi utakon négre mehetnek építõemberek is. A kis viz út bármilyen hosszú lehet, de csak kisvízben mehet(part mellett általában)

Az egyész nagyon S2 stílusú, nekem még tetszik is, de EZ már valahogy nem adja vissza azt a régi jó kis Settler II feelinget, amit a 10th anniversary-nak sikerült. (bár nem is ez volt a cél...)

hiányolom belõle az épületek evakuálását és továbbfejlesztését(bár lehet, h még csak én nem találtam meg😄

Egy kellemetlenebb hír:
a decrypterem nem eszi meg a szövegfileokat, így magyarítás egyenlõre nincs. Majd meglesem, hátha lesz vhol vmi kibontó, de sok reményt nem fûzök hozzá(talán ha megjelenik angolul... többen rácuppannak)

Német annyira undorító, hogy így én se fogok vele játszani😄

Akit érdekel komolyabban, én ezt a torrentet szedtem le. (crack benne van)

UI: decrypter már van a fileokhoz, ha elkészül az encrypter, akkor nekikezdhetek a fordításnak(már ha lesz hozzá kedvem.. de ígérem, hogy ha nem, akkor is segítek bárkinek, aki belevág😄)

A keretet biztos lefordítom(csak hogy játszani lehessen vele), de a kampányokat... hát majd meglátjuk😄

Bár õszintén... nekem a sima S2 a wikinger adonnal sokkal jobban bejött...(visszahozta teljesen azt a régi S2 érzést😄)

takysoft
Hát az minden játéknál tök máshogy van. Néha egy egyszerû txt a nyelvi file, de ez néhe be van csomagolva egy nagy adatfile-ba.(olyankor vhogy ki kell szedni, azt visszatenni.. bár vissztenni nem mindig muszáj, mert néha megeszi azon kívül is)
Néha elõfordul, hogy kódolva van valahogy(pl settlers II esetén így volt), ezesetben szerezni kell valami kikódolót.
vagy, hogy mindkettõ.

PErsze van olyan is, hog egyáltalán nem txt... ilyenkor valami saját formátumban vannak a szövegek.(pl a bioware tlk file-ai)
ezekhez valami szerkesztõ kell.

Persze igen sokzsor elõfordul, hogy a játék szövegeit egyáltalán nem lehet szerkeszteni(egyszerûen nincs rá ismert mód)...
A közkeveltebb játékokhoz szoktak csinálni mindenféle editorokat(modolási célokból persze), amiket mgyarításra jól lehet használni.

Játék-magyarításra nincs egyszerû recept😄

Helo.
Ha esetleg tudnál segiteni, hogy hogyan lehet nekifogni egy ilyennek a forditasahoz akkor lehet még én is neki állnék. Nem igazán tudom milyen módon vannak tárolva ezek a file-ok és hogy milyen programok kellenek hozzá.

takysoft
meglátjuk😄

a_n_d_r_e_w
ja, gazdasági-logisztikai stratégia, ahol a harc eddig max a látványos szimuláció szerepét töltötte be 😛
most azért vannak íjászok meg minden, és nem csak 1:1 harcok

One Vision. One Purpose.

takysoft
Nekem lejött már, de még nem volt idõm meglesni.
Ha hasonló a fileszerkezet az elõzõhöz, akkor talán fordítható... majd meglátjuk...

"a videókból ítélve inkább a harcra gyúrtak rá"
ehh... ez egy stratégiai játék😄

Értem.
Én is megvárnám az angolt de még azt sem tudom mikor adják ki ha kiadják.

a_n_d_r_e_w
attól, hogy standalone, még lehet kiegészítõ, nem zárja ki egymást
a videókból ítélve inkább a harcra gyúrtak rá, de én megvárom az angolt. a vikinget is ezért hagytam inkább a francba

One Vision. One Purpose.

Bár valahol azt irja hogy kiegészito valahol azt hogy standalone. 😊 Mindegy. Jo és kész.

Igen ez a folytatás. Játszottam a demo-val és igen meggyözö. A Settlers II vonalat vitték tovább.
Csak sehol nem láttam még csak utalást sem hogy mikor jelenik meg angolul ha megjelenik. Azért is irtam ide hátha van itt olyan aki jobban tud németül (elég sok ilyen ember van), vagy tud valamit amit én nem.

takysoft
huh, eBay-en még drága(5600Ft).. lesz ez olcsóbb is😄 (Alapot, meg a Viking kieget 3000Ft-ért vettem meg együtt😄)

Warez verziót találtam, de még nem jött le. majd tájékoztatlak benneteket.

takysoft
mivan ti nem tudok németül? 😄
ez nem kieg, hanem foytatás.
különállónak nézem.

De ha tényleg Settlers II típusú, akkor vetek majd rá egy pillantást... ha megtetszik, talán kap egy magyarítást is😄 de nem ígérek semmit😄

takysoft
"ahogy a frankó magyarítás pakkban le van írva"
nagyon helyes, akkor csak 1 gond lehet

"Illetve mi az a Yasu?"
na épp ez az😄 illegális warez-verzió beüzemelését a magyarításban nem részleteztem...
yasu 1.4.7-es legfelsõ-t használd.
asszem be kell másolni a daemon mellé, utána elrejti a meghajtót.

Na, így már megy?

kerla
Úgy tûnik új kieg, ebay-en lehet is kapni már.

kerla
Hm. a viking nem indul így sem, pedig úgy jártam el ahogy leírtátok. alap, reg, feltelepít, felülír, de cd vizsgálaton nem megy át... esetleg vmi ötlet?

kerla
Hello!

Végigolvastam az öszes HSZ-t, nekem is problémám van a viking kieggel, azaz az alap szépen fut, de a viking nem indul, pedig mindent úgy csináltam, ahogy a frankó magyarítás pakkban le van írva. Namost az lehet esetleg probléma, hogy elõtte vmi 1.akárhányas paccsot feltettem (ami állítólag a kieg telepítéséhez kell). Illetve mi az a Yasu?
köszi!

Die Siedler Aufbruch der Kulturen
Ez valakinek ismerös már? Egyenlöre még németül van kint csak, és nem is tudom hogy lesz e belöle angol verzio. Ha valakinek van valami hire az megoszhatná itt.
Azért irtam ide, mert ez valamiféle folytatása a II-nek. Igazábol a "Tradition" sorozat legujjabb tagja.

Risu Führer
fasza közben már megoldódott az ügy már tovább is vittem az a pályát.

The Town never be the same...today it looks like Disneyland.

PetruZ
Akkor pirospassz. Belefutottál a szokásos hajós jelenségek egyikébe...
Risu Führer
aham.csak az a baj hogy nekem csak azon a szigeten vannak vasércbányáim és sehogyan sem tudom összekötni csónakokkal a szigeteket :S

PetruZ
A hajókkal mind a régi, mind a felújított változatban rengeteg a probléma, képesek "kiakadni", aminek hasonló jelei vannak, mint amit Te is írtál. Nekem többször elõfordult, hogy egy szigetre, egy szem õrbódéhoz (ellenség a fasorban sem) levitt több tucat katonát, aztán azok ott is maradtak, sehogy sem tudtam visszahozatni õket (még úgy sem, hogy a fõ kontinensen tucatnyi üres õrház volt).
Ha nem tudsz kerülõutat építeni (csónakkal), akkor próbáld azt, hogy a legközelebbi kikötõ (ahol egyébként a közelben nincs vasérc) mellé felhúzol egy olvasztót. Ilyenkor néha észbekap az AI és elkezdi átszállítani az ércet hajóval. Rásegíthetsz a dologra, ha minden más vasércbányát felfüggesztel, csak a szigeten lévõk mûködjenek. Kis idõ kell, míg kimerül minden készlet és akkor is elkezdi a hajókkal a szállítást. Kockázata, hogy sokáig tart...
Az sajnos ritkán jó megoldás, hogy a szigetre telepítesz feldolgozóipart, mert a kész termékek (acél, fegyverek, eszközök, katonák) megintcsak ott fognak ragadni.
takysoft
rossz topic.
ez a felújított verziós topic.

(ami alapból nem volna baj, de igen valószínû, hogy senki se fog válaszolni. ebben az esetben meg nem kéne megint 4-5 hozzászóláson keresztül visszakérdezni....)

Ha tudja valaki a válasz, meg fogja mondani.

Én magam átugrottam az eredetiben azt a pályát, mert a hajóákázással gondjaim voltak...

Risu Führer
szevasztok
lenne egy kérdésem.az eredeti settlers 2-vel nyomom most és a negyedik pályán tartok ott ahol megjelennek a vikingek és kis szigetek vannak.na és az egyik kis szigeten lehet kitermelni vasércet.létesítettem is ott bányákat és már gyûlik is a kikötõben a vasérc.csak az a baj hogy a hajók nem akarják átvinni a fõhadiszállás szigetére ahol a kovácsaim vannak.miért nem?marha jó lenne ha valaki megmondaná hogy hogyan lehetne átvinni mert szükségem lenne katonákra.
köszi

Risu Führer
hmm?

Risu Führer
akkor senki nem tud segíteni?

Risu Führer
dea régi mentéseim közül semmi sincs meg.most akarom felrakni a játékot és oda szerettem volna bemásolni.

Risu Führer
???

takysoft
hex-cheateld meg a mentést. réginél könnyû volt.
pontosan nem emlékszem, de intuitívan rá lehetett jönni.

Risu Führer
szevasztok.nem tudom hogy játszik e még itt valaki az eredeti settlers 2-vel de ha igen akkor az legyenszives küldjön át nekem egy olyan mentést ahol az elsõ négy pálya már meg van csinálva.ezt úgy értem hogy az elsõ három pálya be van fejezve és a negyediken lehet már menni.sajnos a régi mentéseim elvesztek:Sja és légyszives ne mondjátok hogy játszak az újjal(sajna nem jött be)

takysoft
a probléma, hogy nem használtál Yasu-t
az majd jól eldugja a daemon-t a játék elõl

gibson9
Helló! Feltelepítettem az alapjátékot és a kiegészítõjét a Wikinger-t, de mikor elakarom indítani, azt írja ki, hogy "Összeférhetetlenség támadt egy emulátor szoftverrel."
Valaki esetleg tudna segíteni, hogy mi lehet a probléma? És mi a megoldás rá?
Elõrre is köszönöm! <#worship>

nem sajnos, egybõl bemásoltam és felülírtam a magyaritást, és nem mentettem el a régieket, gondoltam hogy jó úgy is. úgyhogy megint reinstall aztán hátha.. nemtudom mi lehet a baja.

takysoft
próbáltam magyarítással és anélkül is?

itt van róla egy kép, nem mintha segítene most, csak hogy lássátok 😊
majd megtalálom rá a megoldást, és akkor jó lesz késõbb.

takysoft
sajna nem nagyon. eltûnõ szövegekkel még nem találkoztam...

Taky, nekem valami megoldásod nincs esetleg?😊

takysoft
hát én cheateltem.....

csak mert nekem minden pályát vagy 5-ször végig kellet nyomni a fordítás tesztelésekor....

amúgy a viking tényleg nehezebb, mint az alapjáték. cheat nélkül nem is ment volna.

takysoft
huh... nemtom ki kell próbálni. majd meglátod😄 és megosztod velünk is😄

Sziasztok!

A Viking hadjárat 2. pályára mi a legjobb taktika, mert sehogy sem megy.
Nagyon kevés a kõ, az aranyat õrzõ nép pedig nagyon erõs.
Ha a területe közelébe építkezek aggresszíven rám támad és az õ katonái sokkal fejlettebbek.

Üdvözlettel,
na megvolt a reinstall.
feltoltam az alapjátékot, aztán a kis reges cucc segítségével rátettem a wikingert, bemásoltam a fájlokat, és elindul a játék 😊
de sajnos semmi szöveg nem jelenik meg, nem tudom hogy elõfordult-e már valakivel, úgyhogy bocs ha már írt valaki ilyen hibát.
meg közben egy másik kérdés (szintén bocs ha már valaki kérdezte): a régi mentéseimet tudom folytatni attól még, hogy felraktam a wikinget? és ha még be akarom fejezni a maradék sima küldetéseket, attól még a wikinges újítások már mûködni fognak?

takysoft
az azt jelenti, hogy nem a cd védelem miatt van.
próbáld meg reinstall..